keskiviikkona, tammikuuta 11, 2017

Pm. Juha Sipilän lapset – isä huolehtii jälkikasvunsa(Media on nostanut pääministeri Juha Sipilän tikun nokkaan |1, vanhan sanonnan mukaisesti. Media suuttui, kun Sipilä uskalsi ojentaa neljättä valtiomahtia, joka on muutoinkin kohta jäämässä kansalaismedian jalkoihin)

[ … kansalainen Erkki tietää isänä, että vanhemmilla on rooli – ikiaikainen rooli – huolehtia perheensä. Isä siittää lapset ja myöhemmin kasvattaa, opettaa ja huolehtii katraansa siten, että suvun perintötekijät jatkavat menestyksekkäästi kulkuaan

 … kansalainen Liisa tietää mikä on isän rooli. Isä puolustaa perheen ja suvun reviiriä, luoden edellytyksiä evoluution järjestämälle suvun jatkamiselle. Laumansa johtaja ja reviirin vartija antaa vaikka henkensä puolustaessaan pentujaan ja lisääntymisoikeuttaan, näin eläinyhteisössä … ]


Onko Juha Sipilä ylittänyt nyt näin pääministerin toimessaan valtiojohtajan hyvät tavat ja perinteet – huolehtimalla niin hyvin kuin osaa suomalaisen työn, innovaatioiden ja mahdollisuuksien markkinoinnissa ulkomailla? Tätä voi kysyä, varsinkin kun tietää, että olemme vientivetoinen maa ja tarvitsemme ulkomaan kauppaa maksaaksemme tuontimme |2.


Sipilä on yritysjohtaja
[ Näin kirjoitimme 05042013 Sipilästä ennen pääministeriyttä ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6450218 – linkin alta 1013 lukijakommenttia ]

Sopiiko valtiolaivan peräsimeen toimitusjohtaja, jonka yhtiötehtävä on ollut jo lainkin puitteissa tuottaa omistajilleen voittoa? Valtiolaiva on kollektiivinen toimija, jonka tärkein tehtävä on turvata ja työllistää kansalaisensa. Työ taas vaatii yritys- ja yhteisötoimintaa. Tuottava toiminta on useimmiten yhtiöperäistä. Valtiolla on tuottavien toimenpiteiden mahdollistumisvelvollisuus.


Tuottava toimenpide

Valtio eli yhteiskunta on nollasummapeli – se ei voi tuottaa pitkä aikoja tappiota, varsinkaan tilanteessa, jossa sillä ei ole omaa raha- ja finanssipolitiikkaa. Valtion on kaikin eri tavoin järjesteltävä kilpailutilanteessa toimijoilleen (yritykset ja niiden työntekijät) mahdollisuuksia maailmalla. Tätä mahdollisuuksien luontia oli Sipilä junailemassa niin Intiassa kuin Sotkamon Talvivaarassa. Sipilän velvollisuus on olla valtiomme ykkösmyyntimies.


Vetikö Sipilä liikaa kotiin päin?

Tätä me emme tiedä. Sipilän pitää vetää kotiin päin niin paljon kuin valtiollinen hienotunteisuus sallii, siis luoda edellytyksiä kaupallisuudelle, myös ulkomaan matkoillaan. Sipilä toimitusjohtajana tietää tämän erityisen hyvin. Aktiivinen pääministeri ja presidentti voivat auttaa suuresti vientiponnisteluja.

Se mihin raja vedetään, ketä/ keitä sparrataan ulkomailla, onkin nyt se tarkastelun paikka. Vetikö Sipilä liikaa omaan kotiin päin – auttamalla mahdollisesti suoraan lapsiensa liiketoimia |3 tai serkkujensa saamia tilauksia Talvivaarasta – on tutkinnan paikka.


Sipilän on tuettava puolueettomasti sellaista liiketoimintaa, joka tuo työtä Suomeen – tuottavaa työtä

Kukaan ei vielä tiedä miten Chempolis menestyy nyt saamiensa Fortum Oy sijoitusten ja mahdollisten Intia tilauksien puitteissa |4. Yhtiö on pieni, ei tuota voittoa – eikä ole merkittävässä maineessa. Tässä tulee nyt se oleellinen paikka – onko Chempolis yhtiö, joka Supercell Oy:n tavoin voi kiitää menestykseen, tuoden työtä ja menestystä Suomeen – verojakin maksavalla tavalla – on pimennon peitossa.

Ei kukaan olisi arvannut, että Neste Oy:stä tulee biodieselmenestyjä, jopa maailmalla – ei kukaan uskonut Nokiaan 1990. Suomalaista laivanrakennustaitoakin oltiin jo kuoppaamassa ja Uudenkaupungin autonvalmistus oli henkihieverissä. Nyhtökaurakin lähti liikkeelle nollasta. Yritystoiminta on usein arpapeliä.


Entä miten toimii Sipilän arpapeli?

Arvovaltaisten poliittisten delegaatioiden vanavedessä ui usein liikemiesvaltuuskuntia. Niitä junaillaan muun muassa Finpro toimijan toimesta. Finpro tiesi tehdessään valintoja, että Chempolis on pieneltä osin Sipilän lasten omistuksessa. Oliko sillä jo merkitys valinnoissa, sen tietävät vain valitsijat.

Ei ole rikos olla pääministerin lapsi – ei ole myöskään rikos olla ”mukana isän matkassa” delegaatioyhtiön omistajana. On kysymys osaamisesta, innovaatioista, ja menestysmahdollisuuksista – ehkä Sipilän pääministeriominaisuus |5 ja hänen matka tuuppasi juuri sen viimeisen millimetrin, että syntyi pohjatekijä menestykselle – tällä kertaa Intiassa. Aika näyttää, syntyykö menestystarina.


Tekikö Sipilä väärin?

On parempi muotoilla niin, että sopiiko yritysjohtaja yrityselämästä johtamaan valtiolaivaa? Kyllä sopii, varsinkin silloin, kun valtiolaiva on jäissä, ja murtovoima ei riitä ylittämään suuria esteitä, jäädyttäen laivan paikoilleen. Valtiolaivan pitää olla hallitussa liikkeessä.

Hallittua liikettä on muun muassa luoda pitkin reititettyä matkaa tasapuolisia menestystilaisuuksia osaaville, ideoiville ja itseensä uskoville yrityksille, jotta nämä toisivat työtä Suomeen ja mainetta meille olla takuuvarma toimittaja ja sanansa pitäjä.


Aika näyttää miten Sipilän käy

Juha voi vetää herneen nenään, kokiessaan median taholta liian tiukkaa painostusta. Yrityselämässä voidaan vetää mutkia suoriksi, valtiollisesti ei useinkaan. Sipilä on sanonut, että ellei synny tulosta – vaihtakaa ukkoa.

Nyt Sipilä vie määrätietoisesti suuntaan, jossa menestystä haetaan ja saattoi sitten syntyä mutkat suoriksi ongelma |6 – tahattomasti ja epähuomiossa. En halua uskoa, että Sipilä on niin tyhmä, että tieten tahtoen, jopa ahneuksissaan loi ongelman, joka on nyt perinteellisen median hampaissa ja osa kansalaisista riekkuu äänekkäästi eroa Sipilälle.

Eipä hötkyillä – annetaan aikaa menestystarinoiden luonnille – myös valtiolaivajohdettuna. Kyllä kansa sitten seuraavista eduskuntavaaleista antaa kuulua äänillään menikö pieleen vai ei. Eduskuntavaalit voivat tulla myös ennenaikaisina, kun sote-himmeli aukeaa lopullisesti.

PS
Monikaan isä ei tänään tee riittävästi kaikkia velvollisuuksiaan omia lapsiaan kohtaan!


Numerokohtiot tekstistä

|1  Näin riekutaan iltalehdistössä. Onko oikein vai väärin? Yritysjohtajalta tuo olisi normaalia toimintaa, valtiojohtajalta epäsoveliasta. Entä kuinka työtä ja tilauksia Suomeen periaate voisi toteutua? Oliko sitten liikaa vedetty kotiinpäin, siis mihin kotiin?
|2  Tuonti maksetaan tunnetusti viennillä. Globalisaatio ajaa kilpailun sellaiselle tasolle, että meillä tulee olla jatkuva tuote-, innovaatio-, keksintö- ja menetelmäkehitys päällä pärjätäksemme muille, erityisesti nouseville idän kansantalouksille. ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/nostammeko-liikaa-palkkojamme-kuinka-ky.html -
|5  Tässä on luotu niin sanottua päättämisen positiivista vierettä pääministeriydellä. Tätä kutsutaan ratsastamiseksi, mikä on jalostunut ja hienostunut muoto korruptiosta, liki hyväksyttävissä oleva. Eräät kun sattuvat syntymään kultalusikka suussa, ja jos eivät, niin sellaisen myöhemmin saamaan, onnenkantamoisena. Chempolis saattaa olla idullaan oleva huippuyritys, jota nyt tyrkättiin isolla kädellä eteenpäin. Fortumin mukaantulossakin tuolla päättämisen positiivisella vireellä saattoi olla osansa ~ http://yle.fi/uutiset/hs_chempolis-sopimus_solmittiin_paivaa_ennen_sipilan_intian-vierailua/9397131 -
|6  Kotiin vetoa joka tapauksessa vilpittömältä/ vilpilliseltä pääministeriltä? Se näyttää varmalta, että perinteellinen lööppimedia on ottanut pm. Sipilän hampaisiinsa. ~ http://yle.fi/uutiset/il_paaministeri_sipila_lobbasi_biotalousosaamista_intiassa__lasten_osin_omistama_yritys_sai_jattiprojektin/9394950 -

PS2 Mikäli et näe tekstin linkkejä tai ne eivät aukea, voit lukea koko tämän saman tekstin täältä ~ x -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | PZ | BL | BL | T | VU | FB | BLOG 113860

DOC Sipilan_lapset_11012017 – Microsoft Word starter
PVM 11012017|934|

Ei kommentteja: