tiistaina, toukokuuta 02, 2017

Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat - onko järkee vai ei?... Pikkupojan hiekkalaatikon ympärys täyttyy toinen toistaan sotaisimmilla taistelualuksilla. Pitäisikö USA' n ja Japanin hakea kohteikseen tasaväkisimpiä vastustajia, varsinkin kun muistamme mikä valtio on eniten käynyt sotia viimeisen 60 vuoden aikana ja vielä kun muistamme mitä Japani teki Korean niemimaalla 1930-luvulla.
...
Japani lähetti suurimman sotalaivansa Yhdysvaltain taistelualuksien tueksi Korean niemimaan aluevesille” - Ilta-Sanomat

...
Samaan aikaan toisaalla --- I

West trolling jylyää yhä härskimmin. Syyrian joukot ovat Syyrian laillisen hallinnon ja sen armeijan joukkoja, ei amerikkalaisavusteisia kapinallisterroristijoukkoja. Syyrian ulkoa paljolti johdettu ja aseistettu sisällissota olisi jo loppunut, ellei lähinnä USA ja muut länsimaat olisi aseistaneet ja tukipommittaneet kapinallisten apuna!
...

Syyrian joukot saartavat Isisiä yhä ahtaammalle - terroristien asemakaupunki pian vallattu” - Iltalehti


.
Samaan aikaan toisaalla --- II

... Tosiasiallisesti USA käy nykyajan pisintä sotaansa ja kaukana omilta rajoiltaan. USA hyökkäsi Afganistaniin jo vuonna 2001. Kuka kertoo tämän uhrit?
...

Talvi oli poikkeuksellisen vaikea Afganistanin joukoille” - Yle


...
... USA provosoi tietoisen harkitusti säikkyä provokaatiolle herkkää fanaatikkoa. US halunnee ajaa itselleen sodan. Herää kysymys, miksi voimatasapaino pitää olla näin vinossa. Suhde on sama kuin palestiinalaiset kontra Israelin hyökkäysarmeija ylivoimaisin asein. Sankarillista? Vuonna 2003 nuorempi Bush valhein pakotti sodan alkamaan - hyökkäämällä Irakiin, tosin ilman mitään mandaattia.
...

Pohjois-Korea uhkaa upottaa USA:n ydinsukellusveneen – ”Sillä hetkellä kun USS Michigan yrittää hievahtaakaan... - Ilta-Sanomat


Ja

... Onko kukaan kysynyt mikä on Pohjois-Korean vihollinen? Ei ole. Nyt tulee vastaus: USA ja sen taistelu- ja hyökkäysvoimat Korean niemimaalla. Yksinkertaista, eikö? Muistaako monet Korean sodan ja sen pääsotijat etelästä päin? Kiinan tavoitteena on poistaa US rynnäkkö- ja sotavoimat kokonaan niemimaalta. Kiina tarjoaa tämän jälkeen ydinsateenvarjon molemmille Koreoille. Tästä alkaa hidas, mutta vääjäämätön yhdistymiskehitys, kuten aikanaan Vietnamissa, mutta ilman sotaa!
...

Etelä-Korea: Yhdysvallat maksamassa sittenkin Pohjois-Korealta suojaavan ohjuspuolustusjärjestelmän - Yle


Ja

Uho kiihtyy! Kiinalaiset pitävät hevosta, US raivoaa ...
...

USA ja Etelä-Korea aloittivat sotaharjoituksen - Pohjois-Korean ohjuskoe epäonnistui” - Iltalehti


Ekstra I

Tässä suomalaisille napakympin paikka. Norja natovaltiona ei kelpaa. P-Korea jo vihjaisi Suomelle välittäjän roolia! Kiinalaiset vetelevät jo naruja ja Venäjä hyväksyy meidät takuuvarmasti. Tässä on meidän irtiottopaikka maailmalle kriisivälittäjäneuvottelijaksi. Entä käytäntö? Ahtisaari ei kelpaa voimakkaiden natosympatioiden vuoksi.
...

Paavi huolissaan jännittyneistä suhteista Pohjois-Koreaan” - Iltalehti


Ekstra IB

... Suomelle on muodostumassa erityisasema Pohjois-Korean osalta. Mikäli toimimme oivaltavasti voimme olla välittäjä Pohjois-Korean ja läntisen maailman välillä. Tietolähde Pekingistä kertoo, että vihje olisi syntynyt Kiinan toimesta. Meille tarjotaan nyt kättä, johon on syytä tarttua. Pohjois-Korea hakee ulospääsyä sekä hyväksyntää ja maailman suurin kansantalous Kiina on asialle kummina (?)
...

Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa” - Yle
Ekstra II

Näyttäisi siltä, että Kiina ja Venäjä vetävät yhtä köyttä alueen rauhansäilymisen nimissä ja koettavat toppuutella USA sotaratsua, joka uhkaa suorasanaisesti hyökätä ja rynnäköidä P-Korean kimppuun. Tilanne muistuttaa jo vuotta 2003, jolloin Tillersonin silloinen kollega US ulkoministeri Colin Powell esitteli valhein Irakin uhkaa ja näin haki taistelulupaa Irakia vastaan. YK ei antanut USA' lle sotahyökkäyslupaa. US ei välittänyt YK' n kannasta, vaan aloitti raskaat taistelupommitukset Irakiin - tunnetuin seurauksin. Irak on tänään 2017 kaaoksessa ja US sota siellä jatkuu ...
...

Venäjältä synkkä varoitus: Iskulla Pohjois-Koreaan olisi "katastrofaaliset seuraukset" - Iltalehti


...

Yhdistyneet Kansakunnat - YK’ ssa kuultua

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson puhui YK: ssa - tuleeko mieleen ikäänkuin toisintona aiempi ulkoministeri Colin Powellin vastaava puhe vuonna 2003?

... Muistuttaako vuonna 2003 ulkoministeri Colin Powellin puhetta YK'ssa, puhehan osoittautui liki kaikki valheeksi - maailman suurin vakoilukoneisto oli tuottanut (tietoisesti) väärää tietoa George Bush jr' n hallintoon Irakin kemiallisista joukkotuhoaseista. Entä nyt - äänessä Rex Tillerson, ja jälleen YK'ssa. Powell yritti saada YK'lta sota- ja rynnäkkölupaa Irakiin. Ei saanut, mutta USA hyökkäsi tunnetuin seurauksin.
...

Tillerson: Pohjois-Korean ydiniskun uhka todellinen - MTV3Ratkaisu Korean niemimaalle!

Kiinan johdolla neuvotellaan kaikki vieraiden valtioiden sota- ja taistelujoukot pois koko Korean niemimaalta. Tämän jälkeen Kiina antaa sotilaallisen sateenvarjonsa ja jää odottamaan hiljalleen kahden sukulaiskansan yhdistymistä.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 140617

DOC PKorea_USA_sotaharjoitus sotaan_01052017.doc
PVM 01052017

|703|

Ei kommentteja: