keskiviikkona, toukokuuta 31, 2017

Yhteiseurooppalainen puolustus avaa eheän maanosan!



(Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt suurimman palveluksen mitä eurooppalaisille voidaan tehdä. Trump avasi esiripun ja vastakkainasettelun dilemman Euroopassa, jossa ovat itä ja länsi aina kohdanneet |1)


Tunnetusti Eurooppa maanosana jatkuu aina Venäjän Uralille asti, jonne on yritetty monin eri tavoin viedä läntistä hegemoniaa, elämäntapaa ja habitusta - onnistumatta koskaan. Ei Ranskan Napoleon, ei Saksan Hitler - eikä suomalaisten korskea Uralille mennään korskeus - pieneltä vähemmistöltä, joka on karsastanut idän olemassaoloa - sitä olemassaoloa, joka loi meille puitteet itsenäistyä 1917 |2

Otamme tähän merkittävän uutisleikkeen linkkinä ---

Joka kertoo kehityskaaren, joka on vielä pimennossa, mutta yllättävässä realismissaan se tie, joka poistaa ikiaikaisen vastakkainasettelun sekä poistaa keskinäiseurooppalaisen vihollisuusajattelun. Eurooppa on läytämässä ikäänkuin varkain itsensä syvimmät geenit - yhtenäisen eurooppalaisen puolustuksen, jossa Saksa ja Venäjä ovat rauhan takuumiehinä.

Allekirjoittaneen kommentti tuohon yllämainittuun linkkiuutisointiin:

... Pm. Juha Sipilä: "Eurooppalainen puolustus", aivan oikein - Sipiläkin on lukenut maantiedettä. Eurooppa jatkuu aina Uralille saakka ja tuolla matkalla sinne, ollaan kuljettu pitkä taival laajaa Venäjän maata. Venäläiset ovat mielellään muistuttaneet, että he ovat olleet usein turvapuskuri kauko-idän uhkia vastaan!

Nyt yllättäen USA on asettumassa maailmalla konfliktien yleishyökkääväksialkulähteeksi ja innokkaimmaksi sotijaksi. Miten Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyödyntämässä tilanteen? On aivan selvää, että jokaisen valtion päämiehen on huolehdittava ensin omansa ja sitten muut - niin mekin, toivottavasti!  

Suomen rooliajatus tässä ilmansuuntien massiivipelissä on ainoalaatuinen. Jo nykyinen istuva presidentti, joka nyt ottaa irtiottoa natoinnokkaaseen |* Kokoomukseen, on oivaltanut, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Pr. Sauli Niinistö on oivaltanut välittäjäroolimme täältä lännen ja idän välimaastosta. Ainutlaatuinen turvallisuuspoliittinen oivallus; näin riisumme meille paljolti kuvitellut vihamieliset naapurit olemattomiin.

Ehkä Saksa läntisen Euroopan veturina on oivaltanut saman, kun he ovat nyt näin US presidentti Trumpin vierailun jälkeen historiaansa uudelleen tutkineet
...


Mitä kirjoitimme joitain aikoja sitten, kun pohdittiin eurooppalaista rauhaa ja sen vihollista - vastakkainasettautumista, joka aikanaan synnytti muun muassa maailmanhistorian verisimmän yksittäissodan - Saksan Kolmannen valtakunnan hyökkäyksen |3 Operaatio Barabarossona Neuvostoliiton kimppuun 1941 - elintilan hakuna ja herrakansan protektoraattien kaipuuna alempiarvoisten ojentamiseksi ja jopa tuhoamiseksi ---

237 lukijakommenttia linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 - alta aiheesta  Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä - ORIG 15.03.2014 IL/Keskustelut
...


Entä nyt?

Sitä saa mitä tilaa. Presidentti Trump saa nyt mitä on tilannut. Eurooppalaisuus itsenäistyy natojohtaja Yhdysvaltojen kapaloimasta sotilasikeestä ja ydinohjussateenvarjosta, joka on varjostanut pimentävästi ajatusmahdollisuuksiamme eurooppalaisudesta sen laajimmassa mitassa.

Eurooppalaisuus tarvitsee Venäjän mittaamattomat resurssit ja venäläiset sitä osaamista, mitä on keskittynyt lännemmäksi.

Emme voi laskea Venäjää Kiinan syliin. Kiina on tänään maailman suurin talous ja kasvaa koko ajan, luoden mahdollisuuksia ja haasteita. Amerikkalaisten ilmatilaherruus on katoamassa nyt myös Kauko-idästä, ja tuolla Kiina ottaa itselleen sen luontaisen aseman, mikä sille on kuulunut jo satoja, ellei tuhansia vuosia.

Maailma tasapainottuu, kun amerikkalainen maailmanherruus purkautuu ja napaisuus monipuolistuu - niin Eurooppaan, Kiinaan kuin Yhdysvaltoihin. Roolit muuttuvat ja kaikkien yhteiseksi tavoitteeksi asettuu ympäristömme pelastaminen, sillä ihminen ei ole itään ilman biosfäärin monikirjoa eli biodiversiteettiä. On aika keskittyä huolehtimaan niistä eväistä mistä me ihmiset elämme!

...
Linkit tekstistä
|1 “ ... ja miten Suomi sijoittuu tuossa kahden tulen välissä ---? ... ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html -

EKSTRA
Itsenäisyytemme viimeinen säie - olemme ilman Natoa, kansakuntamme tahdosta
...


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145073

DOC Yhteiseurooppalainen avaa eheän maanosan_29052017.doc
PVM 29052017








|564|

Ei kommentteja: