keskiviikkona, elokuuta 23, 2017

Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708172200333017_ul.shtml -


Presidentti Sauli Niinistö on tuhannen taalan paikassa 


Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla - 2.. Venäläiset tietävät, ettemme halua olla venäläisiä, ruotsalaiset sen, ettemme ole ruotsalaisia – sen sijaan itsenäisyyttä kaipaavat suomalaiset haluavat olla juuri suomalaisia – omalla tavallaan, itse päättäen omista asioistaan.

 1. ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla -
Presidenttimme on oivaltanut tarttua omaehtoisesti ja itsenäisesti meille kuulumattomiin asioihin! *

Päätös presidentilliseen ryhtymiseen on kaiku pitkäaikaisimman preisidenttimme Urho Kekkosen ajoista. Tuolloin reilu 20 vuoden aikana Kekkonen tasapainoili kansakuntansa etujen nimissä taitavasti idän ja lännen välissä – huolehtien samalla kansallisvarallisuutemme kasvusta sekä liki automaattisten tilausten saannosta juuri idästä – monet ovatkin todenneet, että Kekkosen aikana suomalaiset elivät parasta aikaansa.

Me stabiloiduimme lopullisesti idän ja lännen vedenjakajalle jo vuonna 1975, kun Kekkosen ETYK-nuija päätti historiallisen kokouksen, jossa saimme lopullisen puolueettomuustunnustuksen niin lännestä kuin idästä.


Nyt Sauli Niinistö stabiloi meille asetelmaa vailla vertaa

Kansakuntamme onneksi presidenttimme on oivaltanut hienosti kansakuntamme perustahdon olla irti kaikista sotilasliitoista; emme halua Natoon ja tämän Niinistö on lukenut useista mielipidetiedusteluista, joissa kansakuntamme sanoo yhtäläisesti vuosikausien ajan – täyden ei, yli 50 prosentin voimala – ”Kiitos ei – Nato!” - 3 ja 4.

 1. ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10152892842862364 – 10 vuoden Nato-tilastot
 2. ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html - … on olla ilman Natoa!

Tuo kansakuntamme tahto on huomattu niin Kiinassa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin. Kaikki kolme ydinasesuurvaltaa oivaltavat, että Suomi voi olla juuri se reitti ja keino pitää yllä kriittisinäkin aikoina yhteyttä, sovittelua ja välittämistä, kun maailma tai maanosa kipuilee, oireilee ja uhalla retorisoi – enemmän tai vähemmän aseilla pullistellen.


Kun Pohjois-Korea heitti koepallon

Ehkä upein ja arvoituksellisin kokeilu halustamme olla idän ja lännen välittäjä tapahtui jo toukokuussa 2017 – 5., jolloin Pohjois-Korea häkellyttävän yllättävästi ehdotti järjestelevänsä vanhan velkansa Suomelle – tuo ehdotus oli säkenöivä kutsu neuvotteluun, johon ainakaan julkisesti meiltä ei tartuttu. Tietävät tahot vihjailevat, että Kiina olisi ollut tuon ennenkuulumattoman ehdotuksen takana ja todellisena maksumiehenä.

Peking on ennenkin vedellyt naruja, nyt onkin oletettavissa, että Kiina olisi halunnut Suomen Pohjois-Korea – Etelä-Korea välittäjäksi … nythän ruotsalaiset paljon myöhemmin oivalsivat oman mahdollisuuden – 6.

 1. ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -
 2. ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005324937.html


Nyt presidenttimme tapaa Donald Trumpin

Tämä hyvä, ja se olisi lopullinen siunaus roolillemme ja roolille juuri presidentti Niinistölle. Presidentti Trump on informoitu Niinistön erillisesti itsenäisestä linjasta keskustella Venäjän presidentin kanssa liki silloin kuin tahtoo ja Putin ottaa myös Niinistön mieluusti vastaan.
Olemmehan likeisessä satoja vuosia vanhassa historiakytköksessä itään – Venäjään, Neuvostoliittoon ja jälleen Venäjään. Putin tietää erityisen roolimme 1300 kilometrillä olla kiinni Venäjän tärkeimmissä kohteissa – niin Pietarin puolustusvyöhykkeessä kuin Kuolan niemimaassa, jossa sijaitsevat ne toisen osapuolen kauhun tasapainon työkalut, joilla ylläpidetään maailma erossa suurydinasesodasta.

Uskomme vahvasti, että presidentti Niinistö on oivaltanut tämän 1300 kilometrin erityispiirteemme, jonka myötä siksikin Sauli Niinistö ylläpitää erityissuhteita Venäjän Putiniin – fiksua kerrassaan. Tämä suhdetoiminta on huomattu niin Pekingissä kuin Washingtonissa.


Nyt ympyrä on sulkeutumassa ja Niinistö on saamassa roolin, jota on tavoitellut
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html – joustavoitettu sveitsittymisemme? ]

Lento Valkoiseen taloon on merkittävä tapaus, sillä on jopa ennakoitavissa kahden suuren tapaaminen – joka voitaisiin laajentaa kolmen tapaamiseksi, jossa presidenttimme olisi koollekutsuja – Rovaniemelle, Suomen arktiseen pääkaupunkiin, onhan Suomi nyt Arktisen neuvoston puheenjohtaja – 7. ja tiettävästi Kiina tulisi myöhemmin hakemaan Arktisen neuvoston täysjäsenyyttä – jo vaikkapa Koillisväylän takia, joka taas lataa meille uskomattomia mahdollisuuksia.
Suomi ja presidenttimme ovat nyt suurien mahdollisuuksien edessä – sanoisin, että Kekkonen hymyilisi, jos voisi nähdä ja kokea tämän uuden suomalaisuuden nousun täältä idän ja lännen vedenjakajalta!

.
PS
Presidentti Niinistö voi taitavalla toimillaan jopa nostaa niin Trumpin kuin Putinin kotimaa- ja maailmaosakkeita, sillä välittäjällä voisi olla rakentava viesti, jolla molemmat suurvaltajohtajat, vahvistettuna Kiinan presidentillä – liennyttäisivät maailmanpolitiikan tilannetta, jolloin myös niin Venäjällä kuin Yhdysvalloissa presidentit puolisotaisan retoriikan ohella koettaisiin hyödyllisiksi ja maailmaa rauhoittaviksi!

.
Tekstin numerot
 1. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, jonka Trump' kin ymmärtää. Suomi on muuntumassa Pohjolan "sveitsiksi", parhaimmillaan lännen ja voimistuvan idän väliseksi tuntojen ja tarpeiden välittäjäksi. Trump tietää, että hän ei voi laskea Venäjää Kiinan syliin. Trump tietää, että Suomella on erinomaiset suhteet myös Kiinaan. Lopulta kaikki kolme suurvaltajohtajaa tietävät, että Suomi sotilaspoliittisesti liittoutumaton - ja ettei kansakuntamme enemmistö halua Natoon. Menestystä Saulille! ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708172200332431_ul.shtml -

EKSTRA
... Pr. Niinistö hakee nyt vahvasti roolia täältä idän ja lännen vedenjakajalta, neuvottelijan ja välittäjän roolia lännen ja idän väliltä. Hyvä näin, sillä sotilaspoliittisesti liittoutumaton Suomi sopii tehtävään loistavasti. Saa nähdä ehtiikö Niinistö YK' n pääsihteeriksi? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9790666 - ”Maailma äärimmäisen tulenarassa tilanteessa … ” -pr. SN/ Yle.

”Varsinaisena syynä, joka tosin on vain hyvin harvoin mainittu, on nähdäkseni ollut Ateenan suuruuden kasvu; se pelotti spartalaisia ja pakotti heidät sotaan.” - HS, viitaten nykyiseen Kiina – USA asetelmaan ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005332433.html - -Heikki Aittokoski/HS.
.
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/villeja-arvioita-venajan-ja.html - ydinasesuurvaltojen etupiirijaot ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/uhkaa-venajasta-tarkoituksella-ja.html – Miksi Venäjästä luodaan tarkoitushakuisesti uhkaa?


  Ilkka Luoma
  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka

  US VU T FB FB FB BL BL BL BLOG 149429

  DOC kolme_suurta_23082017.doc – openOffice Writer
  PVM 23082017

  827_7457

  Ei kommentteja: