lauantaina, elokuuta 19, 2017

Työ rauhoittaa - nuoret tarvitsevat haasteita ja tarpeelliseksi tuntua!

Viimeisen tiedon mukaan marokkolaiset nuoret olivat niin Espanjan Barcelonan kuin Suomen Turun iskujen takana - nuoria miehiä - kotona Marokossa ei ollut töitä. Lännen eldorado houkutteli, oli odotus työstä ja uudesta elämästä - näinkö? Ehkä, tai sitten ei. Kuitenkaan töitä ei löytynyt ja nuoren miehen/ nuorten miesten energia patoutui ja herkistyi ehkä kutsuille uskonveljiltä, jotka lupasivat jotain sellaista, mistä kaikki kunnon uskovaiset haaveilevat.


Ei käynyt näin - kävi niin, että sivullisia viattomia uhreja menehtyi iskuissa, jotka on nimetty terroriksi. Oli terroria tai ei - niin murha on aina suunniteltu toisen hengen riistäminen ja sen uskonnot kieltävät kaikkialla, niin lännessä ja idässä, paitsi valtioiden sodat siunataan kirkkojen toimesta ... tai ainakin ennen niin tehtiin.

Entä nuorten vahva energian purkamisen nälkä - miten se tulisi suunnata, oltiinpa missä valtiossa tai uskonnossa tahansa? ---

...
[2013][U] Nuorison aktiivienergia pitää osata kanavoida innostavasti ja hyödyllisesti!
~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html​ -

Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.


Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *]


Ihminen on luotu tekemään työtä
Työn pitää olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa – nyt näin ei ole, vaan homma on karannut hallituksen lapasesta. Tuo lapanen on kohta toimettomien nuorten hallussa ja silloin se pyyhkäisee – saimme pienen esimaun Helsingin Makasiinien palosta, jossa vasta satunnaisesti harjoiteltiin.

Johtajuus puuttuu!
Mitä tapahtuu, kun toimettomat nuoret saavat johtajan ja idolin, jolle vannotaan uskollisuutta? Nuoret tarttuvat oljenkorsiin tai kilauttavat kaverille – ”tule mukaan, minä tiedän erään hyvän tyypin, joka ymmärtää meitä. Entä jos tuo hyvä tyyppi lietsoo nuoret ja äänestämättömät vaaliuurnille. Voimme vain arvata.

Välittämisen ja tarpeelliseksi tuntemisen filosofia
Nuoret haluavat itsekin tunnetta, välittämistä, jopa kuria, mutta erityisesti hyväksytyksi tulemista. Entä jos tuo hyvä tyyppi ymmärtää nämä yksinkertaiset asiat, jotka monien kodista kasvatuksen puutteen vuoksi unohtuivat?

*] ”Kunkin ihmisen tai ihmisryhmän paras isänmaa on se valtio tai alue, jossa hän/ he tulevat parhaiten ymmärretyksi juuri omalla äidinkielelläMitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun Pariisissa paloi, ja mitä kun poliisi Suomessa harjoitteli menettelytapoja 2] – entä kun Makasiinit paloivat 3] ---

2] ”Suomalainen poliisi harjoittelee” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/suomalainen-poliisi-harjoitteli.html ---
3] ”Muutoksen monumentti nousi hetkeksi polttopisteeseen” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/muutoksen-monumentti-nousi-hetkeksi.html ---[2005] Mellakka on patoutunutta vihaa ja kapinaa jotain väärinmukaisuutta kohtaan!
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html ---

Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa.
Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.

Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika;
sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.

Stabilaattorin voima ja virhe
Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.


Maahanmuuttajat – kulttuurien sekamelska deharmonisoi
Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.
Muun muassa Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.


Osattomat kärsivät eniten
Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.

Väkivalta on ilmiö,
joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen. Laillinen väkivalta on taas valtion oma sodanjulistus.

...
Maahanmuuttoryhmät,
jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisenä oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.
Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla, jopa voimatoimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

...
EXTRA
Suomalaiset eivät hevin nouse barrikadeille
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/suomessa-harvinainen-mellakointi.html ---

EXTRA II - vuosien takaa

Kansallinen vetoomus pääministeri Jyrki Kataiselle - ”Eroa tehtävästäsi ja hajota sextettihallitus” – on aivan uudentyyppisten tehtävien aika – kyseessä on kansallinen operaatio, jossa tartutaan riuskasti yhteiskuntamme jyrkkiin ja syviin epäkohtiin. Puheiden aika on nyt ohi.
Aivan ensimmäiseksi kaikki alle 30 vuotiaat työttömät nuoret komennetaan valtion erityiskoulutukseen tavoitteena muodostaa maallemme kodinturvajoukot lopetettaviin varuskuntiin, siten, että nuorten aktiivinen voima saadaan kanavoitua yhteiskuntaamme hyödyttäviin asioihin. Tämä järjestely on halvempi kuin nykyinen ”tuloksia miltei tuottamaton tapa” huolehtia nuoristamme.


...
Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka

ALUS

BLOG 18540 IL

---21052013---

Ei kommentteja: