tiistaina, kesäkuuta 12, 2018

Universumi ei tunne, eikä tunnista älykästä elämää!







Kosmologit arvioivat tässä vaiheessa, että kaikki – meille ihmisille kaikki - ”syntyi” hetkessä, jossa ei ollut aikaa, paikkaa eikä suunniteltua tahtoa – puhutaan Big Bang -teoriasta.

Me ihmiset – eräs häviävän pieni osa biosfääriä [1, mutta vaikuttavuudeltaan megalomaanista luokkaa – tunnistamme itsekkäistä ja sisäsyntyisistä syistä ”älykkään elämän” [2, ja odotamme sitä löytyvän muualtakin [3.

Avaruus on antanut vastauksen: Tyhjyyden kaiun, sillä 99,9999...9999 [loputtomiin] prosenttia maailmankaikkeuden tilavuudesta on tyhjää [4 – absoluuttisen tyhjää. Tuolla tyhjyydessä lymyää se väkevin voima, hyvin lähellä ääretöntä voimaa – pimeä energia [5, jolla on se hirmuinen ”odottava tahto” kutistaa jälleen kasaan kaikki – myös me – tuonne paljon puhuttuun olemattomaan neulanreikään, josta synnyimme
[3 9 kysymystä avaruuden vieraasta älystä, ihmislajin tulevaisuudesta ja maailmankaikkeudesta ”~ https://yle.fi/uutiset/3-10242109 -


Mikäli "Bug" Bang pitää paikkansa,

on loogisinta olettaa ihmiselon yhdeksi ”säikeiden” [?] [6, atomien ja molekyylien ilmenemismuodoksi (rakenteeksi), joka on vain osa sitä kokonaisuutta, miksi universumi on "kohtalokkaan" vetovoiman ansiosta muodostunut.


Ihmiselo ei ole poikkeus,

vaan rakenteellinen osa suurempaa järjestelmää [7, joko sattumalta tai universaalin käyttöjärjestelmän [8 ohjeistamana syntyi vetovoimien [9 muutosaikajanalle.

Halutessaan ihminen voi universaalin käyttöjärjestelmän nimetä haluamakseen käsitteeksi, esimerkiksi Jumalaksi.

...
Viitteet:
[7 ” … vapaa markkinakapitalismi sekä tekoäly, jonka valta on rajoittamatonta. Tekoäly voisi tuottaa loputtomasti kopioita itsestään, ja saada valtaansa kokonaisia galaksijoukkoja. Kukaan ei voisi kysellä siltä perusteluja toimilleen. Ainoa mikä merkitsee on, että se kykenee siihen … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10235562 – Yle


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä





US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172315

DOC bigbang_10062018.doc – OpenOffice Writer
PVM 10062018

285_2843 – 10:24

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Tämä yksinkertainen esimerkki näyttää, miksi tekoäly ei tule päihittämään ihmisaivoja ajattelussa, väittää aivotutkija -HS

~ https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005827349.html -
.

Ilkka Luoma kommentti: 14.9.2018 - 13:12

Paljolti tietokoneen, koneoppimisen ja lopulta tekoälyn kehitys ja kyky jopa luoda uutta riippuu kellotaajuudesta, siis mitä nopeampi tahti eli tapahtumasykli sekunnissa on, sen enemmän prosessointitehoa.

Tällä nopeuden lisäyksellä siirryttäessä virtaavasta sähköstä valoon, fotoneihin, voinemme lisätä kellotaajuutta 100- jopa 10000 kertaiseksi, jolloin uuden luominen tapahtumasarjana tullee todeksi.

Miten arvelet evoluution ohjelmoidun ja millä prosessointiteholla se pelaa pelejään? Mikä on evoluution kellotaajuus? Onko se "meille näkyvyydeltään" todella hidas, ja siellä atomien ja molekyylien syvyydessä taas hyvin nopea?

Meille ihmisille evoluutiotapahtumien tietoisuuteemme ilmaantuessa onkin kulunut aikaa paljon ja evoluutio "syvyyksissään" on jo aikaamme edellä. Näin tähän kellotaajuuteen liittyy analoginen komponentti, jota meidän 1 ja 0 tietokone ei ymmärrä.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Ihmisen go-lautapelissä voittaneen tekoälyn piti olla totta ehkä vasta vuonna 2035 – kauhu­kuvissa tekoäly mellastaa pian verkossa -HS

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005867715.html -

Ilkka Luoma 18.10.2018 - 8:48 kommentti:

Pohdimme tekoälyn - ykkösten, nollien ja niiden yhdistelmien bittivirtoja, toiminnallisten kellotaajuuksien eksponentoituessa yhä nopeammiksi. Tekoäly on vain nopeutta, "counterointia ja flip-floppailua and-porttien kanavissa.

Tekoälyn sijasta voisimme ihmetellä evoluutiota - biosfäärillisen elämän käyttöjärjestelmää, jota emme tunne juuri lainkaan. Evoluution kellotaajuus on hidas mikropiireihin nähden, mutta se on kokonaisvaltainen ja ymmärtää sanonnan "kaikki vaikuttaa kaikkeen".

Evoluutio osaa katsoa totuuden "toiselle puolelle" ihmistiedollisen tyhjyyden sisään. Tekoäly tarvitsee massiiviset esitietovarastot, evoluutio ei, sillä se rakentaa koko ajan ajassa "nykyisyys" rakenteita huomista varten - ymmärtäen harmonian.

Evoluutio on jotain ihmeellistä, jossa todennäköisesti piilee se kolmas "tietoalkio" - nollien ja ykkösten lisäksi. Digitaalisuus ei ole luontoa - luonnossa vallitsee analogia. Digi-aika on vain ihmisen kehitysvaihe, jolla ei ole sopeuman elastisuutta. Sopeumakentässä on äärettömän sijaintia pallomaisessa rajallisuudessa!

.