lauantaina, helmikuuta 16, 2019

Radioaalloilla tunkeudutaan bittivirrallisesti sotilasjärjestelmiin


Radiohäirintä kehittyy huimaa vauhtia – nyt ujutetaan sotilastietojärjestelmiin haittaohjelmia – langattomasti ---






New York Times: Yhdysvallat kiihdyttää salaista häirintäohjelmaa Iranin ohjuksia vastaan


Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 14.2.2019 – 15:08:

Mobile-Stuxnet*? Yhdessä Israelin Mossadin kanssa? Miten olisi, jos vastaavasti Iran tai jokin muu maa sabotoisi Israelin ohjuslähetyksiä, esimerkiksi silloin, kun se on hyökkäämässä Syyriaan?

* ~ https://www.techspot.com/news/68098-type-fileless-malware-related-stuxnet-has-infected-over.html -

Venäläisten mahdollinen syy ”hajurakoon sisääntulosta” |1 - Meiltä jää selvittämättä ja tietämättä se syy, miksi venäläiskone tuli ilmiselvästi "hajuraon sisään" - joka ei ole normaalitilanteissa diplomaattista, eikä hyväksyttävää. Aikanaan oli mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa Pietarissa – tuolloin kävi selville, että sotalaivojen, jotka tulevat lähemmäksi kuin 100 mpk - suuntivan ja vakoilevan elektronisesti kaikkea, ja tämä näkyy vastapuolen peilauslaitteissa.

Nytkin saattoi olla kyseessä yhdessä puolalaisen helikopterin kanssa elektroninen tiedustelu, ja tämä näkyi ehkä poikkeuksellisen voimakkaina vasteina venäläisten Kaliningradin peilaus- ja "vastasisältölaitteissa".

"Hajurakoon sisääntulo" saattoi olla tarkoituksellinen teko, jolla vastaelektronisella toiminteella häirittiin amerikkalaislaivan suuntaus- ja lähetys-/ vastaanottolaitteita. Tuo puolalainen helikopteri kielii, että saattoi olla käynnissä elektroninen tiedustelu - ehkä jopa hakkerointi!

Samoin venäläisen helikopterin yhdysvaltalaislaivan ympärillä lento kertoisi, että suoritettiin elektronista vastatointa. Hakkerointia - niin, sillä tuo osaamisalue on kehittynyt huimasti - vrt. Stuxnet (Iran.

Lisäksi saattoi olla, että amerikkalaisten tiedustelusignaalitasot eivät olleet enää kirjoittamattoman suurvaltahyväksyttävyyden rajoissa – vaan poikkeuksellisen voimakkaat.

Kansalaisenemmistön puolesta toivoisin vilpittömästi ja esitänkin, että niin tuolloinen HS-toimittaja Kari Huhta kuin HS-mediajohto analysoivat, tutkivat ja selvittävät vastaisuudessa tarkemmin mitä todella eri asiayhteyksissä tapahtuu. Kiitän etukäteen toimintamuutosta. Kansalaisten harhauttaminen johdattelevilla kirjoituksilla ei ole asiallista – ei edes journalismia, vaan manipulointia.

Kyseessä oli USS Donald Cook.



Ilkka Luoma




DOC mobile_stuxnet_14022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 14022019 MS02

VU 24 T BL BL FB FB


271_2658

Ei kommentteja: