keskiviikkona, helmikuuta 27, 2019

Luodaanko jälleen Venäjästä uhkaa?HS-tarkastelu oli sangen yksipuolinen, vain meidän vierusvaltiota – täältä idän ja lännen vedenjakajalta katsottuna, ehkä jopa tietoisena West trolling manipulation -ilmiönä. Tarkoituksella vai asenteilla? Emme tiedä, mutta tarkka lukija huomaa monia puutteita jutussa, tai oikeastaan vaillinaisuuksia.

Olisikin aika tarkastella Kuolan niemimaata osana merkittävää tasapainouhan ylläpitoa, siellä olevien strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtien myötä, joihin tukeutuvat Venäjän ensilinjan sukellusveneet – Boreit ja niiden monikärkiydinohjukset – Bulavat. Tänään tiedetään, että strategisten ydinaseiden osalta vallitsee määrällinen ja räjähdevoimallinen (?) tasapaino kahden ydinasesuurvallan kesken (US – Venäjä) ---


Nuo Kuolan niemimaan Boreit ja Bulavat ollevat hiukan edellä teknologialtaan amerikkalaisten vastaavia – ovat konstruktioiltaan uuudempia; tätä todistelee US presidentti Donald Trumpin ilmoitus, että hän haluaa modernisoida strategisia ydinaseitaan 1000 miljardilla US-dollarilla |1.

Niin tai näin, mutta Pohjola on sijainniltaan huipputärkeä, eikä vain Koillisväylän osalta |2 – ja siksi muun muassa Nato järjestää täällä paljon suursotaharjoituksia – ja tottakai puolustusnäkökulmasta.

Todellinen syy on Kuolan sukellusveneiden tukikohtien tuhoaminen ja se, jos mikä vaatii harjoittelua ja mielellään siihen sekaannuttaen myös kaksi natotonta valtiota – Ruotsi ja Suomi, joille todennäköisesti kaavaillaan a] Suomena – Viron ilmataistelukyvyn ylläpitäjän roolia |3, siksi US myöntää uusimmat aseteknologiat houkutteeksi (Growler -projekti) – ja vastaavasti b] Ruotsi huolehtisi Latvian ja Liettua ilmataistelukyvystä! (?)

Edellisen Nato suursotaharjoituksen yhteydessä ”löydettiin” gps-häirintä |4, ja siihen saatiin syyllinenkin jo valmiiksi – Venäjä, vaikka aihetta ei ole puolueettomasti tutkittu eikä todistettu.

US satsaa runsaasti voimavaroja elektroniseen sodankäyntiin |5, häirintään ja peilaukseen – unohtamatta bittivirrallista ujuttamista vihollisen puolustusjärjestelmiin – mm. ohjusjärjestelmiin – Iskender episodi – mobile-stuxnet, Kaliningrad ja USS Donald Cook – kts. |6.


.
1

Venäjä rakentaa nyt kovaa vauhtia sotilastukikohtia Suomen naapuriin – HS:n videot näyttävät, millaista sotilaallista toimintaa arktisella alueella on


Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 7:50:

Nato/US pyörii yhä lähempänä Venäjän pohjoisen laivaston päätukikohtia Kuolan niemimaalla. Noissa tukikohdissa sijaitsevat ydinsodan ne toiset estomerkitykselliset ominaisuudet - kauhun tasapainoa ylläpitävät strategiset ydinsukellusveneet - Boreit ja niiden Bulava-monikärkiydinohjukset. Nuo B' eet ovat vastineet Naton ainaiassotilasjohtaja US' n Ohio-luokan ydinsukellusveneille ja niiden Poseidon monikärkiydinohjuksille.

Venäläisiä sotaharjoituksia ei olla nähty noiden Ohio-luokan s-veneiden tukikohtien liepeillä. Miksi US harjoittelee taistelutoimia meillä Suomessa, jopa johtaen seuraavaa suursotaharjoitusta?

Miten Venäjä suhtautuu Kuolasta katsottuna Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa*, joka tuo mahdollisuuden US/Naton tuoda maahamme jopa ydinaseita -emme kieltäneet a-aseiden tuontia pöytäkirjassa, kuten ruotsalaiset pitkään pohdittuaan tekivät.

Miten Venäjä näkee tuon pöytäkirjan muutoin, varsinkin Lappimme osalta, jossa on paljon erinomaisia lentokenttiä - matkalla vaikkapa Kuolaan, siis rynnäkölle Kuolan s-veneiden tukikohtiin, mihin nimettömien lähteiden mukaan epäillään mm. Trident Juncture sotaharjoituksen harjoitelleen - sisältäen ehkä epäonnistuneen radiohäirintäoperaation ... nythän gps-häirintää syytetään Venäjän aikaansaamaksi - tosin ilman todisteita.[T]

Muistuuko venäläisille mieleen kevät 1941, jolloin Suomi laski koko Pohjois-Suomeen Saksan kolmannen valtakunnan sotavoimat, luovuttaen sotilaallisen johtajuuden Saksan Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle ... seurauksena osallistumisemme Operaatio Barabarossaan kesällä 1941, joka meillä tunnetaan Jatkosotana. Projisoiko Kreml tuota hyytävää historiaa nykypäivään - tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan osalta.

Se tiedetään jo, että Venäjä on varautunut pohjoisessa Naton hyökkäysoperaatioihin Kuolan suuntaan. Loogista, sillä Koillisväyläkin on avautumassa, ja Kiina osoittaa suurta kiinnostusta tuota Eurooppaan lyhinta merireittiä kohtaan. Venäjä on luvannut kiinalaisille tuon kauppareitin turvallisuuden - kaikin osin..
2

Ilkka Luoma lisäkommentti kohdan 1 HS-linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 10:26:

Yllättäen tuo sotaharjoitus nähdään puolustautumisena lännestä tapahtuvan lähinnä lentokenttien valtausyrityksen estämiseksi. Norja, Ruotsista katsottuna sijaitsee lännessä, ja Norja on Naton marionettivaltio, jossa sotilaallista hyökkäysvoimaa ylläpitää de facto Yhdysvallat. Norja on hyvin strategisessa paikassa koskien idässä olevaa Venäjän Kuolan niemimaata.[24]

Kuolassa sijaitsevat maailmanrauhan perusylläpidon se toinen osapuoli - Venäjän Pohjoisen laivaston strategiset ydinsukellusveneet - tukikohtineen, jotka US näkee pahimpana uhkana itselleen. Siispä mm. Borei-sveneiden varusteluluolastojen tuhoaminen hyvin nopealla taisteluoperaatiolla on ensisijaista ... ja näin hyökkäysreitit Norjasta itään kulkevat myös Ruotsin ja Suomen läpi. Suomen ja Ruotsin Lapin alueilla on erinomaisia lentokenttiä rynnäkköhyökkäyksien toteuttamiseen Kuolaan.

Ruotsilla ja Suomella on Nato - Isäntämaa pöytäkirja*, joka antaa runsaita oikeuksia Nato/US:lle, mutta tuo sopimus on vain pöytäkirja, ja US ei voi siihen täysin luottaa, siksi sen täytyy skenarioida hyökkkäysreittejä myös Ruotsin ja Suomen läpi - tämän Venäjä tietää piirun tarkasti. Nyt onkin viisasta oman liittoutumattomuuden uskottavuuden nimissä varautua tuon US/Naton hyökkäyksen eliminointiin - sen ollessa matkalla Venäjän Kuolaan. Tässä me näemme niin Ruotsille kuin Suomelle hyväksi ylläpitää vahvaa puolustusta myös lännen suuntaan. Olemme molemmat lukkoja estämään näin suurvaltasota täällä pohjoisessa!

Suomi on suojapanssari Ruotsille ja Suomi on omineen vahvin Pohjolan puolustusvoima - pl. Norjassa olevan Naton taisteluvoimien varastointi ja amerikkalaiset hyökkäysvoimat. Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla, se edellyttää meiltä täysin poikkeavaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jonka meillä ymmärtävät parhaiten ulkopolitiikan ammattilaiset: Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen. Meillä ei ole varaa luottautua kauas valtamerten taakse - vaan ymmärtää kiinalaisittain: pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä.


EKSTRA
Ote HS-jutusta: " ... Uutistoimisto Tass kertoi 20. elokuuta 2014, että Venäjän laivasto oli pystyttänyt lippunsa Wranglerinsaarelle. Maailmaa tuskin olisi voinut vähempää kiinnostaa, sillä Itä-Ukrainassa käytiin sotaa. ... " -HS, … niin, tuohon suunnilleen samaan aikaan USAF aloitti Syyrian raskaat ilmarynnäköinnit - ilman mitään kansainvälisen yhteisön antamaa mandaattia. Eikä siinä vielä kaikki - US CIA aloitti jo vuotta aiemmin 2013 Syyrian kapinallisten salaisen aseistamisoperaation, jonka tosin US pr. Trump käskyllään lopetti kesällä 2017 - uutisoinnin mukaan.

Toinen HS-ote jutusta: " ... ”Ja sitten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov selittää Moskovassa, että mitään ei häiritty, mikä on ilmeinen vale. En oikein pidä hybridisota-termistä, mutta tällaisessa on kyse hybridioperaatiosta.” ... ", nythän ei mitään vankkoja todisteita ole esitetty, vain väitteitä Natosta, natomaa Norjasta ja norjalaisista "tutkimuslaitoksista"; on myös toinen vaihtoehto: Naton sotaharjoituksen oma radiohäirintä petti - vahingossa, tai tarkoituksella, että syy saadaan Venäjän niskoille?


...
Viitteet:


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 194443

DOC Kuolan_niemimaa_22022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 22022019

892_7952 – 12:21_00:00 KN04

2177 24LK
1227 21022019 VULA

Ei kommentteja: