keskiviikkona, joulukuuta 15, 2021

Keskeneräisen demokratian kriisi!

2213.


Kuva: ~ https://media.pertec.fi/blogentry/72

" ... 

demokraattinen kriisi; meritokratiako tilalle?

"

***


..

Demokratia on kriisissä - jo pelkästään hitaiden päätösprosessien vuoksi ---

[Kts. ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008459341.html - , otsikoituna näin: 

"

Demokratia on kovilla ympäri maailman

"

- ollaan kehityskaaren harmaalla alueella!... meitä kaikkia, niin demokraatteja kuin suoraviivaisen tehokkaita "ei-demokraattisia" päätöskoneistoja elättävä luontobiologia on jo henkihieverissä yli 200 vuotta kestäneiden päästöjen vuoksi (katso linkki ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008459341.html - , josta käy ilmi päästöt kumuloiden ja maittain).


Demokratia on kaunis ideaali, mutta se ei toimi kuin vain siten, miten se lännessä halutaan nähdä - peitellen kuitenkin johtajansa Yhdysvaltojen nuottien mukaisesti - esimerkiksi sotien, kaupalla kiristäen ja omia oppeja jakaen omasta vähemmistöisyydestä maailmalliselle enemmistölle. Tämä on läntistä demokratiaa, joka nyt ulottuu villinä rehottaneen kolonialismin jälkeisenä tuotekehityksenä ottaa se mikä mistäkin helpommin irti saadaan!


Sekoilua demokratiakokouksessa, jonka USA mahtipontisesti liittoumaa rakentaakseen julisti!
[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008470777.html - otsikoituna näin: "

Taiwanin karttasekoilu alleviivasi Bidenin demokratiakokouksen tekopyhyyttä

" ]


P.R.O.C China eli Kiinan kansantasavalta nimesi amerikkalaisen demokratian omanlaisesti - ehkä "potut pottuina" ilmiönä - kuitenkin näin: "

Kiinan ulko­ministeriö: Yhdys­valtain demokratia on ”joukko­tuho­ase”

" - itse kirjoitus löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008468456.html - alta.


..

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008504570.html

IS-osa-otsikoituna näin: "

 – Yhdys­vallat ei ole ”kaupunki kukkulan laella”

Demokratian tila Yhdysvalloissa on huolestuttavan hauras."


..

Demokratian kriisi

Jo vapaamieliset kreikkalaiset Ateenan kaupunkivaltiossa vapaina miehinä huusivat päätöksiä torilla - reaaliajassa, osan ihmistä ollen orjia palvelemassa näitä vapaamielisiä - vapaita miehiä. 

No, demokratia on sittemmin kehittynyt noista ajoista ja naiset saivat äänioikeuden Suomessa jo viime vuosisadan alussa - ollessamme Venäjän tsaarin autonomia, siis itse keisarilliselle Venäjälle eräänlainen koealusta yhteiskuntakehityksen osalta!

Siltikin demokratia on kriisissähttps://www.tiede.fi/keskustelu/78948/yllattaen-olemme-demokratian-yhteisokriisissa  - olkoot tuo toistaiseksi maailmanpoliisi Yhdysvaltoina |1 esimerkkinä, kuten edellä- ja ylläolevat medialinkit osaltansa huolestuneina todistelevat - ollaanko US' ssa ajautumassa vastakkain asettelun tielle |2, kuten maailmallisesti tapahtuu itä - länsi-ottelussa, jossa demokratiaa puheissa ihannoiva vähemmistöinen länsimaalaisuus koettaa puolustaa omaa ylisuurta reviiriään (alun kolonialismina synnytettynä) maailmalliselta enemmistöltä. 

.

|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi

|2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy 

..

TIEDE  |  SUOMI24  |  EKSTRA - Hongkong  |

.

Viitekirjoitukset - IJL

https://www.tiede.fi/keskustelu/3302/ketju/demokratian_kriisi_ja_vastuullinen_johtaminen - 16.10.2005!

..

EKSTRA

Nyt puhutaan suomettumisesta [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17273907/enemmistosuomalaiset-ovat-ylpeasti-suomettuneita! - ] - miten sen merkitys on muuttunut? Aiemmin se koettiin ivallisena selitteenä Saksasta, entiseltä aseveljeltä, joka halusi nälviä Suomea, kun Suomi sujuvasti hyödynsi avoimen ikkunan Kremliin, jonka ovenvartijana oli meillä presidentti Urho Kekkonen - puhuttiin kuitenkin demokratian kriisistä, kun rähmällään olevat kaikki puolueet (pl. George C. Ehrnrooth ja pari muuta) nöyrästi hakeutuivat yhdessä pyytämään [ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008506938.html - ] vielä kerran Kekkonen kansakuntamme presidentiksi.


..

HS-otsikko ja -ingressi: "

Suomalainen demokratia tuottaa vallan verkostoja

Edustuksen kasautuminen pienelle joukolle hyödyttää sekä poliittista eliittiä että instituutioita.

"

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008582569.html  - 

e

Ei kommentteja: