maanantaina, joulukuuta 20, 2021

Nokittelua lännestä itään ja kansa vastaa - Suomesta, idän ja lännen vedenjakajalta

2215.


Kartta löytyy muun muassa täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy?page=9


***


..

Lännestä - demokratian kehdoista uho |0, vaateet kuin oikeassa olemisen mantra kiihtyy --- 

Media yhtyy laulukuoroon ja näin luodaan lukijoille kuva voimistuvasta vastakkain asettumisesta |1, nyt jopa Euroopassa, joka muuten ei ole vain EU-Eurooppa, vaan sisältää Euroopan suurimman valtion Venäjä, joka tosin jatkuu kauas Aasiaan aina Kiinan rajoille saakka. Näinkö länsi eu-eurooppalaisena ilmiönä Yhdysvaltojen yllyttämänä ajaa Venäjää, maailman yhtä suurinta varantovaltiota "Kiinan syliin", jolloin talouskaava - Kiina + Venäjä > USA + EU |2 voi toteutua myös sotilaallisessa mielessä. 

Kestääkö lännen demokratiaperä itäistä pesuvettä?

|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/keskeneraisen-demokratian-kriisi.html -

|0 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d98bb777-6f2a-4012-acb0-e914edc17626 - * 

Meillä Suomessakin laatumedia innostuu yksittäisistä nokkimisista, näykkimisistä kuin nälvimisistä - pitääkö laatumedia omia lukijoitaan niin yksinkertaisina - etteivät he huomaisi vastineita esimerkiksi Ilta-Sanomien julkaisemaan sarjaan [ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008485417.html - ] "sopimuspykäliä" - lista alla:


– Nyt kun Vladimir Putin on julkaissut omat ideansa uuteen Euroopan turvallisuussopimukseen liittyen, haluan ehdottaa joitakin lisäartikloja sopimusluonnokseen, McFaul kirjoitti.

McFaulin ehdotuksessa on yhteensä kuusi Venäjää koskevaa artiklaa. Ehdotukset ovat hänen omiaan.

– Artikla 1. Venäjä vetää joukkonsa Moldovasta ja palauttaa täyden suvereniteetin tälle Euroopan valtiolle.

Kansalaisvastaus: USA vetää joukkonsa Irakista, Syyriasta ja mualta, minne ei ollut minkään valtakunnan kansainvälisen yhteisön toimintamandaattia.

– Artikla 2. Venäjä vetää joukkonsa Georgiasta, luopuu Abhasian ja Etelä-Ossetian tunnustamisesta itsenäisiksi maiksi sekä palauttaa täyden suvereniteetin Georgialle.

Kansalaisvastaus: USA vetää vieläkin mahdolliset joukkonsa pois Panamasta ja Grenadalta, ja tunnustaa nuo pienetkin toimijat itsenäisikis omien asioidensa päättäjiksi.

– Artikla 3. Venäjä vetää joukkonsa Ukrainasta, palauttaa Krimin alueen Ukrainalle, lopettaa separatistiliikkeiden tukemisen Ukrainassa, ja palauttaa Ukrainalle täyden suvereniteetin.

Kansalaisvastaus: USA tutkii huolella yhdessä puolueettomien toimijoiden kanssa miten Ukrainan Kiovan Maidan-aukion verimellakat ja Odessan murhapoltto provoisoitiin ja oliko mukana mahdollisesti vieraiden valtioiden toimijoita, esimerkiksi US' n CIA ja miksi silloinen CIA-pääjöhtaja John Brennan vieraili heti mellakoiden jälkeen Kiovassa - oliko lomamatkalla?

– Artikla 4. Venäjä vetää Iskander-ohjuksensa Kaliningradista.

Kansalaisvastaus: USA vetää kaikki ydinaseensa Euroopasta - Saksasta (?), Italiasta ja Hollannista ja myös Turkista, ehkä myös Norjasta. Tässä tapauksessa Euroopalle kornisti sanottuna riittävät Iso-Britannian, Ranskan ja Venäjän ydinaseet.

– Artikla 5. Tunnustaen sekä yksilön että valtion turvallisuuden puolustamisen tärkeyden, suostuu Venäjä lopettamaan salamurhaoperaatiot kaikkia Euroopassa asuvia vastaan, oli kyseessä sitten Britannia, Saksa tai Venäjä.

Kansalaisvastaus: USA' n vihdoin tunnustaen kaikki CIA' n tekemät salamurhat ja niiden yritykset - muun muassa Kuuban edesmennetty Fidel Castroa kohtaan.

– Artikla 6. Venäjä vahvistaa sitoutumisensa jo allekirjoitettuihin sopimuksiin, sisältäen Helsingin päätösasiakirjan, Pariisin peruskirjan ja vuoden 1994 Budapestin muistion.

Kansalaisvastaus: USA allekirjoittaa kansainvälisten merialueiden vapaan merenkulun kommunikean; eikä vain vetoa siihen sekä allekirjoittaa yhdessä Venäjän ja Kiinan kanssa ydinaseiden kieltosopimuksen - eikä tässä vielä kaikki, vaan noudattaa aseidenvientikieltoa aggressiivisiin valtioihin - kuten Israeliin, joka pitää itsellään oikeuden hyökkäillä vieraiden valtioiden alueille - ennalta ehkäisyyn vedoten.

..

Suomalainen media lisää omaa kiihdytystä lännen ja idän väliseen vastakkainasetteluun - esimerkiksi allaolevin tapauksin:

A] ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008478241.html

IS-otsikko: "Kommentti: Putinin sota­torvet soivat – se on hunajaa Kiinan korville" -toimittaja Seppo Varjus

- Olisiko aiheellista kuunnella nyt myös läntisten sotakoneiden rumpujen pärinää - Afganistanista (US-häviö ja vetäytyminen), Irakin kautta Libyaan ja Syyriaan -unohtamatta Somaliaa ja Jemeniä ... ehkä Naton pärinöitä vielä tuskaillaan Serbiassa, jossa CIA-operaatio tuotti jopa Kiinan Belgradin suurlähetystön pommituksen - vahingossa -ko?

--

B]  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008486492.html -

HS-otsikko-ote -toimittajana Irina Hasala: "EU asetti pakotteet venäläistä Wagner-ryhmää (pahamaineinen [- hyvämainen?] vastaan: ... "

- Olisiko tässä voitu huomioida tämä: Entä amerikkalaiset vastaavat palkka-armeijat, vaikkapa entiseltä nimeltään Blackwater-joukot, nykyään Xe, joita käytettiin (käytetään?) Paljon Irakissa (2003-) ja Syyriassa 2013- ? Entä näiden EU-pakotteet?

--

C] ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008484263.html -

IS-otsikoituna: "Tutkija: Venäjä luo kuvaa, kuin käynnissä olisi Kuuban-kriisi, ..." -toimittajana Tuomas Manninen

- Olisiko tässä pieni kertaus Kuuban ohjuskriisistä paikallaan, niin Tuomakselle kuin muillekin herkille lännemiestoimittajille?

Kuubassa oli vallankumous, kuten oli Ukrainassa ... tämä vallakumous ei sopinut USA' lle, joka saattoi kurkata mitä vanha Monroe-oppi merkitsi tämän "takapihalla" - US suunnitteli, aseisti, koulutti ja teknologisesti toteutti sinällään epäonnistuneen Sikojenlahden maihinnousun Kuubaan - pommittaen samalla Kuuban lentokenttiä. Vallankumousjohtaja Fidel Castro ja tämän vallankumoussotilaat estivät vihamielisen maihinnousun.

Kuuba pyysi apua silloiselta Neuvostoliitolta joka huomasi tilaisuutensa - tuotti Kuubaan sellaiset asevoimat, ettei USA ryhtyne laajempiin taistelutoimiin kuubalaisia vastaan. Syntyi ohjuskriisi ja USA etunenässä Kuuban saarrollaan vei maailman lähelle III Maailmansotaa - kunnes sovittiin puolin ja toisin ohjuksien viemiseksi pois - Neuvostoliitto Kuubasta ja USA Turkista - näin säästyimme "maailmansodalta" ... PS. tähän kohdin Yhdysvaltojen saarto Kuubaa kohtaan jatkuu yhä ---

--

D] ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/13c38062-3b9c-4002-b84b-b0da98c4a38a -

IL-otsikoituna: "Putin: Venäjää uhkaavia asejärjestelmiä ei saa sijoittaa naapurimaihin" -toimittajana Pekka Numminen (Iltalehti)

Katso kohta C]

--

E] ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/041803b0-17d4-46b6-b55f-c6f1c4d5c6e9 -

IL-otsikoituna: "Venäjältä tiukka vaatimus USA:lle ja Natolle: pysykää poissa ex-Neuvostoliiton maista"

Voisimmeko muistaa tähän kohtaan sopien seuraava viesti Yhdysvalloista?

Jokin aika sitten: aiempi us-ulkoministeri Mike Pompeo kehotti Venäjää pysymään poissa Amerikan mantereelta (Uudelta mantereelta - Venezuelasta). Ehkä pontimena noin pontevalle vaateelle oli vanhan Monroe-opin kaivaminen historian kätköistä. Monroe-oppi oli tapa nähdä Uusi-manner Yhdysvaltain kotikentäksi - ts. etupiiriksi.

--


IL-otsikoituna seuraavasti: "Venäjä lähetti pommikoneita Valko-Venäjän rajalle"

Tässä ehkä voisimme muistaa tämän tyyppisen tapahtuman: Jokin aika sitten USA lähetti omia ydinaseiden kantoon kykeneviä Rockwell B-1 Lancer strategisia pommikoneita Norjaan - Pohjois-Norjaan lentämään lähelle Venäjän rajaa.


..
Viitteet ja linkit:


..
EKSTRA

[23022019]" ... Todellinen syy on Kuolan sukellusveneiden tukikohtien tuhoaminen ja se, jos mikä vaatii harjoittelua ja mielellään siihen sekaannuttaen myös kaksi natotonta valtiota – Ruotsi ja Suomi, joille todennäköisesti kaavaillaan a] Suomena – Viron ilmataistelukyvyn ylläpitäjän roolia |3, siksi US myöntää uusimmat aseteknologiat houkutteeksi (Growler -projekti) – ja vastaavasti b] Ruotsi huolehtisi Latvian ja Liettua ilmataistelukyvystä! (?) ... "

.

..



***

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: torstai 23. joulukuuta 2021 10:13

Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; sanna.marin@vnk.fi; Paavo Väyrynen


Kopio:

antti.kaikkonen@defmin.fi; timo.kivinen@mil.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Millainen piilouho kaikuu demokratiankehdoista?
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
https://www.fiia.fi/julkaisu/russia-and-european-security-before-the-storm

UPI-FIIA: " ... Moshes kirjoittaa, että Venäjä on huolissaan globaalista ja alueellisesta asemastaan. Länsimaiden vetäydyttyä Afganistanista Venäjä saattaa pyrkiä saavuttamaan taktisia hyötyjä lännen kustannuksella. Moshesin mukaan lännen esittämillä talouspakotteiden uhkilla ei ole ollut merkittävää vaikutusta Venäjään, sillä ne ovat tähän mennessä toteutuneet uhattua lievempinä.

"Läntisten toimijoiden negatiivisista ensireaktioista huolimatta länsi ei välttämättä kykene ratkaisuun uuden turvallisuuskriisin kohtaamiseksi. Tässä tapauksessa Venäjälle saatetaan tarjota riittävän suuri kompromissi, jonka myötä maa voi kokea voittaneensa", Moshes toteaa. "
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

arkady.moshes@fiia.fi; arto.satonen@eduskunta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio:

markku.rattila@kaleva.fi; sk.toimitus@satakunnankansa.fi; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; kari.huhta@hs.fi
.