maanantaina, joulukuuta 13, 2021

US/Nato asensi Suomeen kaukosytytteisen F-35 aikapommin?

 2211.


Kuva: ~ https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/espanja-emme-ole-kiinnostuneita-f-35-havittajasta-huolimatta-siita-mita-edustajamme-aiemmin-sanoi/d9edf560-6103-4afc-933d-46427760420b


***

"Idiootit" -elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, liittyen F-35 hankintaan


..



Hurja väite, mutta sille on vahva perusteensa. Nyt Suomeen, väkevästi Natoon liittymisvastaiseen [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/viedaanko-suomea-natoon-kansakuntaa.html - , otsikoituna: "Viedäänkö Suomea Natoon - kansakuntaa kunnioittamatta?" ] valtioon tuotiin asejärjestelmä, joka on ensinnäkin vanhentuva seuraavien 5-10 vuoden kuluessa:



Droonien maailma on suurimman tuotekehityksen alla!
[195 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70375/miljardeja-taysin-vaariin-asejarjestelmiin-vuosisadan-harhainvestointi - 481 -, otsikoituna: "Miljardeja täysin vääriin asejärjestelmiin – vuosisadan harhainvestointi"]

F-35 rasite on sen lentäjä, ja tämän tarvitsemat järjestelmät, jotka lisäävät koneen painoa, kokoa ja vähentävät sen liikehtimiskykyä kuin systemaattisen tehokasta taisteluohjausjärjestelmää - onkin oletettavissa, että F-35 sotakoneesta tulee myöhemmin myös lentäjätön versio (?) ---


F-35 on myös hyökkäävä sotakone -

.. kauas oman maan rajojen ulkopuolelle - se on vaarallinen ja huomiota herättävä ominaisuus minkä tahansa vierusvaltion omille suunnitelmille torjua uhkia. Tosin tätä suomalaisten hyökkäävyyttä testattiin harjoituksissa jo poistuvien Hornet-hävittäjäpommittajien kanssa - risteilyohjuksilla, joiden kantama on useita satoja kilometrejä.

Osa F-35' iin tilatuista asejärjestelmistä ovat hyökkäyksellisiä ja meille Natoon liittymisvastaisille kansalaisille on laatumediamme näkökulmista tuputettu vihollisuusmahdollisuutta idän eli Venäjän kanssa.



Tietoisluotua uhkaa kuin pelottavuutta juuri idästä,

.. Venäjän taholta -1300 kilometrillä yhteistä maarajaa kuin vieressä oloa Venäjän viimeisen suurydinsodan uhka- ja estojärjestelmien kanssa [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - ].

Kuolan niemimaa on tuossa lyhyen hyökkäysrynnäkkömatkan päässä Kuusamon ja Lapin lentokentiltä ja tämä ei ole jäänyt huomaamatta US/Naton taistelujoukoilta, siksi tiivistä tuo sotaharjoittelu on Lapissamme! Edellisen kerran Lappimme oli Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneiden Wehrmachtin ja Waffen-SS' n alaisuudessa - luovutettuna tietoisesti!

--
Miten F-35 hyökkäävyyselementin kuin Nato/US' n yhtenäisjärjestelmätoimivuuden arvellaan luovan uutta uhkaa Venäjältä, tämän varautuessa torjumaan näiden hyökkäysaseiden (risteilyohjuksien - ilmasta maahan |*, kauas Venäjän puolelle ulottuen) aiheuttamaa uhkaa itse Venäjälle.



Toisaalta sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus!

Suomen armeija ilmavoimineen on tietty nimitykseltään puolustusvoimat, kuten kaikki maailman armeijat. USA' kin hyökkäsi Afganistaniin ja Irakiin puolustaessaan läntisiä maailmallisvähemmistöisiä elämänarvoja 'pahan voimia' vastaan, eikö? Venäjähän on muinaisen reaganismin [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/u-harjoittelimme-puolustamaan-viroa.html - ] reviireistä se pahan valtakunta, jolta myös "veljeskansaamme" Viroa on suojeltava!


--

Olemme siis valitsemisen tiellä meneillään olevassa idän ja lännen vastakkain asettelun tiellä 

[https://keskustelu.suomi24.fi/t/17092596/usa-menettaa-maailman-johtajuutensa---vastakkainasettelu-idan-ja-lannen-valilla-kiihtyy! -


- kuten yllättävässä arviossa Risto E. J. Penttiläkin totesi [ https://yle.fi/uutiset/3-12223622 - ], että meidän on tehtävä jopa muutamien kuukausien aikana päätös Natoon liittymisestä |1 - näinkö Suomen natovastaista kansaa viedään sodan uhan alttarille kuin pässiä narun perässä kulman taakse ...

... olisiko tässä kohdin pysähdyttävä pohtimaan ajanjaksoa 1941-44, jolloin osallistuimme Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossaan |2 - tunnetuin seurauksin, jolloin menetimme toisen kätemme ja yhteyden Jäämerelle.



--
Herää todellakin kysymys, miten Venäjä maailman toisena ydinasesuurvaltana tulee toimimaan, kun se varautuu näiden yllättävän nopeasti vanhentuvien F-35 sotakoneiden uuteen mahdollisuuteen olla luomassa uhkaa Venäjän puolustautumisen järjestelmille?

Lopulta on myös pohdittava miten menestyy presidenttimme Sauli Niinistön halu luoda "Helsingin henkeä" kuin saada ainakin kolme suurta Suomeen |3 - onhan maailmallinen rauha tai - sota näiden kolmen presidentin käsissä: Kiinan Xi Jinping, Venäjän Vladimir Putin ja Yhdysvaltain Joe Biden.



..

Viitteet ja linkit:


|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/22446/ketju/lehdiston_nato_pakkopullaa_kansalaisille - v. 2007!

|2 ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys

|*  ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008467986.html - 


IS-toimittaja Heidi Vaaliston otsikoimana: 

"

Näin Suomen F-35-hävittäjät aseistetaan – uusi tekniikka tuo lisää tuhovoimaa

"


..

SUOMI24  |  196  TIEDE  483  |  




...
49695

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bfdcc528-f1ae-4665-800a-a18ad3a7f927 -

" ... Asia käy ilmi Yhdysvaltain puolustushallinnon asiakirjasta, jossa vahvistetaan vientilupa 64 amerikkalaiselle F-35-hävittäjälle.

Samassa asiakirjassa Pentagon eli Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoo, minkälaisia aseita Suomi on pyytänyt Yhdysvalloilta F-35-hävittäjiin.

Suomen ylläpitämän ennaltaehkäisevän sotilaallisen pelotteen keskeinen osa ovat risteilyohjukset, joilla on mahdollista tuhota hyökkääjän sotilasyksiköitä satojen kilometrien syvyydessä tämän selustassa.

Suomen hallitus on ilmaissut halukkuutensa ostaa 200 pitkän kantaman AGM-158 JASSM -risteilyohjusta.

Yhdysvaltain kongressi on myöntänyt vientiluvan ohjukselle, joka olisi suomalaisten F-35-hävittäjien pääase merkittäviä maamaaleja tuhottaessa. Ohjuksen englanninkielinen koko nimi on Joint Air-to-Surface Stand off Missile Extended Range (JASSM-ER) AGM-158B-2.

Ohjuksen kantama on lähes 1 000 kilometriä. Suomi on ainoa puolustusliitto Naton ulkopuolinen valtio, jolle Yhdysvallat myy yhtä parhaista aseistaan.

Kyseessä on häiveominaisuudella varustettu ja elektronisesti ohjattava risteilyohjus, jota ilmatorjunnan on vaikeata havaita ja tuhota. Suomi tarvitsee sotilaallista pelotetta, jotta Venäjä ei missään oloissa uhkaisi Suomea sotilaallisella voimankäytöllä.

Suomi on ilmaissut myös halukkuutensa ostaa 120 kappaletta 2 000 kilon BLU-117-pommeja. Yhdysvaltain hyväksymä ostopyyntö sisältää niin ikään 150 kappaletta Sidewinder AIM-9X Block II+ -ilmataisteluohjuksia.

Lisäksi Suomi haluaa ostaa muun muassa 100 kappaletta keskikantaman AGM-154C-1 Joint Stand off Weapon -ohjuksia. ... "


...

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; pekka.haavisto@formin.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi

Kopio:

markus.mustajarvi@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; riikka.purra@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi; timo.kivinen@mil.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi

Piilokopio:

Karvala Kreeta; jouko.jokinen@yle.fi; kaius.niemi@hs.fi; Pasanen, Inkeri; Ulla Appelsin; arja.paananen@is.fi; lauri.nurmi@iltalehti.fi; Finn Onni Ilmari Lyckoberg; Michael Franck; Ilkka Luoma/ YMP; markku.rattila@kaleva.fi; henrik.haapajarvi@vnk.fi; jouni.molsa@tpk.fi
.