perjantaina, heinäkuuta 05, 2024

Miten onnistuisi maallemuutto?

 COUNTRY|2908|498682|SIDE



 
****



Lähemmäksi ravintoa, likemmäksi vesiä ja lopulta onnistuneesti paluu rauhallisuuteen --- kyllä maalla on mukavaa - olisiko?

__ __
Aloitetaan historiasta, läpiajosta tehostamiseen ja lopulta aiheutettuihin ongelmiin - terveysongelmiimme?

HS-ote: " .. Tutkimuksessa huomattiin, että viljelykiertohistoria vaikuttaa pitoisuuksiin. AMPA- ja glyfosaattijäämien pitoisuudet olivat merkittävästi korkeampia viljavaltaisessa viljelykierrossa kuin nurmi- tai vilja–nurmivaltaisessa viljelykierrossa .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/suomi/art-2000010536549.html -
HS-otsikointi:
"Suomen pelto­maista löytyy yleisesti torjunta-aine­jäämiä, osasta myös nykyisin kiellettyjä aineita
Tutkimukset | Suurimmassa osassa tutkituista pelloista riski ympäristölle oli pieni. Suurin riski ympäristölle havaittiin vihannespelloilla."

Toimittajana Markus Puolakanaho STT

__ __
IJL-kommentti laajana aineistona ja yllättävänä ehdotuksena syvällisen tutkimuksen piiriin - byrokratisoitunut virkakoneisto, luomu ja desentralisaatio |1 paluuna maalle |2 -perheinä .. - ehkäpä luomun pariin:

" .. Mikä olisi virkamiehistön oikea koko

-- tämä onkin suuri, miltei elämääkin suurempi juttu. Koko yhteiskunnan arvopohjaistuminen hyöty- ja tuotosnäkökulmiin voidaan aloittaa tästä virkahallintokoneiston täydestä remontista.


Mittaus alkaa ruoka- ja ravintotuotannosta –
[ … arable land - peltoviljelymaa-alueet ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Arable_land - ]


.. tiedämmehän, että virkamieskin tarvitsee leivän ja päivittäisen aterian. Tänään maatalous ei työllistä juuri mitään vastaavuutta sen oleelliseen merkitykseen nähden.



Täysluomuun siirtyminen avaa uudet työllistymismahdollisuudet ja paluun maalle

– nykyinen noin 80.000 2] (vuonna 1986 luku oli ~ 240.000) työllistyvyys pitää vähintään viisinkertaistaa 400.000:een ja tämä luku on pohja kaikelle muulle, mikä elantoa sekä työtä antaa ja ihmiskaltaista inhimillisdemokratiaa valvoo.

Tekoälyinen automaatio 3] hoitaa ”turhat” työt historiaan ja paluu maalle on tosiasia. Maatalous on elinehto, sillä kaupunkilainenkin on oivaltanut, että maito, porkkana ja lisäaineeton ruisjauho Sale' een ja K-Market' tiin tulevat maalta, mielellään vieläpä suomalaisesta luomutuotannosta. Lähituotanto, luomu ja maataloustuettomuus ovat huomisen avainsanoja.


''  Maksamme ravinnostamme sen oikean hinnan - mikä se muuten olisi?


Kahdeksankertaisuudessa piilee asian ydin! (?)

Kreikkalaiset filosofit määrittivät jo ~ 3.000 vuotta sitten, että suurin palkkaero voi olla kahdeksankertainen. Jos maatalous tuottaa työtä suoraan ihmisille 8 x 50.000 maatalousyksikköä (=perusmaatilaa) eli 400.000 ihmiselle, niin muiden ammattien työntekijöiden ja esimiestason henkilömäärä on 8 x 400.000 eli 2,4 miljoonaa työntekijää ---

… Kuten edellä oli todettu tekoälyllinen automaatio huolehtii rankalla kädellä turhat ihmisduunit pois ja voimmekin nyt säätää sopivan kertoimen pudottamaan ihmistyötä pois –

.. olisiko se esimerkiksi 10 prosenttia, jolloin ihmisiä töihin tarvitaan noin reilu 2,1 miljoonaa + maatalouden 0,4 miljoonaa – ollaanko lähellä todellisuutta?
Mitä loput yli 2,5 miljoonaa tekevät, no hehän ovat alaikäisiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä ja työttömyys on liki nolla! 4]"


Kahdeksikon organisaatiot!

Organisaatiot muodostetaan samoin tällä kahdeksan luvulla – 8 henkilöä tarvitsee ryhmänvetäjän ja ensimmäinen päällikkö tulee kuvaan mukaan tuossa 64 henkilön kohdalla. Johtajaa tarvitaan vasta määrässä, joka vastaa 8 x 64 eli 512 henkilöä. Näin organisaatio litistyvät ja tehostuvat. Johtajalla on esikunta – kahdeksan henkilöä. Organisaatiot ovat kolmikerroksisia, tai vähemmän. .. "

__ __ __
Ensiviitteet:
|1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Hajasijoitus - eräänä selitemuotona
|2 ~ https://yle.fi/a/3-11233350 -

"Murtuuko megatrendi? – Maallemuutto voikin olla tulevaisuudessa suosittua
Sitran tulevaisuusselvityksessä näkyy useita maaseudun nousua lupaavia asioita."

..
2] Katoavat työpaikat [YLE] ~http://yle.fi/uutiset/ovatko_alasi_tyopaikat_katoamassa_katso_laskurista_miten_rakennemuutos_on_muuttanut_suomea/7148743 -
3] Autorobotisaatio kehityksensä alussahttp://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -
4] Työttömyys luo lisäongelmiahttp://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20282-tyottomyys-ei-ole-pelkka-ongelma-vaan-syy-lisaongelmiin -



__ __ __

EKSTRA


Kyllä maalla on mukavaa – mutsie.fi - 


Ote ylläolevasta linkistä: " .. Yhtenä aurinkoisena aamuna tepsuttelimme paljain jalon tytön kanssa puutarhaan ja napostelimme viinimarjoja suoraan pensaasta. Myöhemmin napsin äidin kasvihuoneesta lämpimiä pieniä tomaatteja ja korianteria maasta. Mietin, kuinka kurjaa olisi, jos en voisi viedä tytärtäni maalle. Jos meillä ei olisi mummilaa landella. Olen asunut Helsingissä yli kymmenen vuotta, mutta olen sielultani ihan landepaukku. On ihanaa, että lapseni saa viettää aikaa mummilassa, metsäretkillä ja rantasaunalla. Ihmetellä mummin kukkamaita, omenapuita ja marjapensaita. Lähteä mummin kanssa bongaamaan lähimetsässä asustavia liito-oravia. Työntää varpaat multaan. .. "


..

__
155286


|  32  SUOMI24  226  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  | FB tilannehuone  |  X  |



_

2


x


__



..

Ei kommentteja: