keskiviikkona, heinäkuuta 31, 2024

Syntyykö Väyrysestä "uustrumppistinen" ilmiö?

 Paavo|2914|511754|Väyrynen

Kuva ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008869880.html

IJL-BLOG: "NOUSUSSA JÄLLEEN"


Ja tapahtui niinä päivinä! -- "

Paavo Väyrynen uhmakkaissa tunnelmissa keskustan puheenjohtajakisaan: ”Jos järkisyillä valinta tehtäisiin, minä voittaisin”

" -vuodelta 2022


*****


Reformin alku vuodelta 2018  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/paavo-vayrynen-teki-rehdin-paatoksen.html -   

Vielä kerran:  "Paavo Väyrynen teki rehdin päätöksen – Keskustan puheenjohtajaksi"

.

Eikä vain ikäkysymyksenä - oppina idän ja lännen tuntemuksesta - todelliseksi turvaksi meille?


Paavo Väyrynen haki Suomelle ratkaisevaa linjausta Keskustan puheenjohtajuuden, seuraavien eduskuntavaalien (jopa ennenaikaisten) ja hallituspolitiikan kautta - eilen ja ehkä kohta ajassa. Ensin puheenjohtajaksi, sitten yhdistetään karanneet ”vennamolaiset”, tehdään Suomen suurin puolue – mennään hallitukseen ja otetaan pääministeriys. Ei onnistunut tuolloin - vielä!


[* ” .. Väyrynen teki rehdin eleen, tietäen, että hänellä oli Keskustassa laajaa kannatusta. On suoraselkäistä mennä mittauttamaan kannatus suoraan kenttäväen eteen. Keskustalla ei ole jäsenäänestystä, vaan puoluekokous valitaan huolella piireistä [!]. Tässä oli Paavolle uhka, mutta myös suuri mahdollisuus.

Väyrynen pelasti Keskustan alamäen presidentinvaaleissa vuonna 2012, jolloin hän yhdisti kentän taakseen - puoli miljoonaa ääntä ensimmäisellä kierroksella. Voisiko entinen Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen tulla vetomestariksi Paavolle?



Oli kysymys Keskusta tulevaisuudesta!

Sipilän Keskusta oli liki Kokoomuksen apupuolue. Paavon kuningasajatus on yhdistää perussuomalaiset, itsensä kadottaneet siniset ja "sipilöitynyt" Keskusta Uudeksi Keskustaksi, jonka kokoava voima lähtee Kansalaispuolueen** politiikan kattojärjestömäisyydestä. Tässä on ensimmäinen politiikan innovaatio sitten demareiden Forssan kuuluisan kokouksen 1906 … ”

https://yle.fi/uutiset/3-10053749 -

"x"


|** ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaispuolue -

 

|** ~ https://yle.fi/a/3-12601004 - 

 "Kansalaispuolue lopettaa toimintansa ja sen aktiiviset jäsenet siirtyvät KD' n riveihin. Kansalaispuolue päätti asiasta viikonloppuna kokouksessaan. .."


HUOM! -- Puolueen perusti v. 2016 Paavo Väyrynen, mutta hänet erotettiin puolueesta vuonna 2018. .. " -Yle


__  __
Miksi näin Kansalaispuolue oli Väyrysen ideoima, ja näin hänellä on sen nuukahtaneisiin ituihin täydet inhimilliset oikeudet – 

 .. siksi, että oli ja on aito huoli Suomen tulevasta tilasta!

Siksi myös, että Väyrynen hakee näin ne tärkeät – Suomen kansalle hyvin tärkeät vaaliteesit hallitusvastuun kautta pääministerin pestistä toteutukseen -vielä kerran?. Erityisesti sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, ja Natosta myöhemmin eroon tai niin sanottu "Ranskan tie" -.

Nato-kannastaan kansalle epävarma presidentti Sauli Niinistö ”heikkona hetkenään” teki uus-erkkolaisen [2 päätöksen Natoon menosta – eikä halunnut kansanäänestystä Natosta, joka oli / on myös liittymisenä kohtalokasta suomalaisille [4.


Paavon suunnitelma on nerokas ja sitä on täytynyt pohtia huolella

Oli ja on reilua antaa Keskustan kentän tehdä päätös, joko uus-keskustalaisuutena – alkiolaisuuden tunnustajina tai sitten Väyrynen teki ja tekee eron vanhaan ja uusii suomalaista politiikkaa urakalle ”kattojärjestönsä” kautta – |** .. !


|** ~ https://yle.fi/a/3-12601004 - 

Yle: "Kansalaispuolue lopettaa toimintansa ja sen aktiiviset jäsenet siirtyvät KD' n riveihin. Kansalaispuolue päätti asiasta viikonloppuna kokouksessaan. .."


HUOM! -- Puolueen perusti v. 2016 Paavo Väyrynen, mutta hänet erotettiin puolueesta vuonna 2018. .. " -Yle

Väyrysen tukijoukot pitivät erotuskokousta laittomana, ja myöhemmin käräjäoikeus totesi, että Kansalaispuolueen hallituksella ei ollut toimivaltaa erottaa Väyrystä. Tässä välissä Väyrynen kertoi itse eronneensa puolueesta.


__ __
Myös Väyrysen Uus-Keskusta voi muotoutua "ihmisyyden" kautta - yhdistäen – onhan se politiikan suoravaikuttamisen kansanomaistamista monille – ikään kuin Saksan CDU/CSU [5 – jossa keskustamieliset kohtaavat samakantaisina – ja näin ”vennamolaiset” palaavat kotiin, ehkä jokunen muinoinen saappaat jalassa kaatunut sininenkin eksyy harhailun tieltä mukaan.


Timo Soini ei paennut EU-Brysseliin tai natovankkureihin – senhän teki EU' n osalta tavallansa myös Kokoomuksen Jyrki Katainen, joka pakeni Suomesta [6 – katastrofiensa jälkeen – EU komissioon – Alexander Stubbin paikalle, kun edesmennyt ikikansanedustaja Ilkka Kanerva piti ensin laittaa tekstarijäähylle – poliittisesti liki olemattomin syin … ja näin tehtiin tilaa Jyrkin häpeäpaolle,  .. jo hyvissä ajoin!

..

[13052015]” … Persujen kotiinpaluu
https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/toimitusjohtajamainen-juha-sipila.html -


Ote ylläolevan linkin alta:
 


” … Oliko Juha Sipilän tarkoitus palauttaa lopulta karannut vuohi kotiin eli persut Keskustaan ja näin vanha Vennamo-Kekkonen keskinäiskärhämöinti muistikuvanakin jää tapahtumahistoriaan – merkkihenkilöiden ollessa jo pitkään poissa maallisista politiikan kiemuroista - ylemmissä valvontakerroksissa.

Oliko Sipilän tarkoitus nostattaa Suomeen kahden pääpuolueen politiikka, jolloin saavutetaan helposti 12 ministerin hallitus – 'konservatiiveina ja demokraatteina', kuten USA' ssa. Ehkä. "Keskustapersu" 18] olisi ylivoimaisesti suurin puolue, jopa uusista (nyt ennenaikaisista) vaaleista yli 100 kansanedustajaa!

Timo Soini jättänee puheenjohtajuuden tämän nelivuotiskauden jälkeen – siksi raskaaksi saattaa mahdollinen isänmaan edun nimissä tehty takinkääntö käydä voimille valtion ulkoasiainvartijana, niin että ansaittu poliitikon eläke maistuu jo kohta … ..” 


-ote päättyy.

..

Sipilä ei oivaltanut kansakuntansa etua – koska oli tulos-tase-apuraha liikemies [?]

Sen sijaan valitsi laillisuutta hipoen ratkaisun, joka sai kansalta tyrmistyksen – otti takinkääntäjien prosenttiliikkeen turvakseen, ettei hallitus hajoa – siniset jäivät 1-3 prosentin kansalaismielipidekannatuksella hallitukseen turvaamaan Sipilän rooli pääministeri-mersun takanahkapenkillä.


Oli viisi sinistynyttä ministeriä ja olematon kansansuosio

Laillista vai moraalilaitonta? Kansa ratkaisi ”sipilöinnin lentokaartoineen” seuraavista vaaleista. Veikkaisin, että Väyrynen oli juuri tämän ajassa ymmärtänyt - siis keskustalaisen kaarron!


Väyrynen oli ja on sen sijaan pohtinut laajempaa ”keskustalaisuutta” jo pidempään –

.. kokenut kansa muistaa Veikko Vennamon ja tämän välirikon presidentti Urho Kekkosen kanssa. Syntyi SMP, joka nousi ja tuhoutui, kuten mitä ilmeisimmin tulee tapahtumaan perussuomalaisille ja tapahtui jo sinisille – kansalaiskannatuksen totaalisena katoamisena.



HUOM!
Väyrynen jätti aikanaan totaalisesti Laura Huhtasaaren vaalimenestyksen arvioimatta! Miksi?

__ _
PS.!


Osuustoiminnalla maallemuuttoa ?!***


..
_
155891



|  14  SUOMI24  P 119  |   SUOMI24  A    |   


__


Ei kommentteja: