lauantaina, lokakuuta 05, 2024

Soivat sinfoniaaliset tietojen ketjut määrittävät koko universaalin olemuksen ---

 KAIKEN|2994|536261|TIETO [TEORIA]



" .. Fyysikot ovat kautta aikain pyrkineet etsimään kaiken teoriaa, jossa on ratkaisu kaikkiin fysiikan ilmiöihin, voisiko BIM olla rakennetussa ympäristössä saman teorian arvoinen tutkimusmatka? Voisiko BIM olla ratkaisu kaikkeen, ihan kaikkeen, teoriassa ja miksi ei myös käytännössä? Kaiken ymmärtäminen ja vakioidulla tavalla selittäminen olisi kova juttu. Miten me voitaisiin infra-alalla hyötyä kaiken olevan ja tulevan digitaalisen ”omaisuuden” kuvaamisesta vakioidulla tavalla? .. "

****

DRAFT 0.9


MUSIC  -- MUSIC

 ---  ja ihmismielisen Elämämykset!


I - Albert Einstein koetti ratkaista viimeisinä elinvuosinaan "kaiken teoriaa - kaiken tietoa", sen ollen hänelle jäähyväismatka lapsuutensa oivallusajatukseen: 

Miten olisi, jos voisi valolla ratsastaa? Tuo ratsastushaave saattoi kehittää ajan nuoruuden saatossa nämä kaksi Einsteinin suhteellisuusteoriaa |1 ja kuuluisan kaavan: E = mc2. Ehkä. 

Viisautta, nokkeluutta kuin suurta uteliaisuutta |2 se kuitenkin vaati kuin sen esille kaivertaminen tänäänkin, sillä nythän tuo etsintä on kaikille vapaata riistaa, ja sen löytäjä on tuloillaan ... 

MUSIC 



****

Ehkä Einstein kuitenkin ratkaisi tuonkin viimeisien vuosiensa pohdiskelun saattovirrassa ajan tunnistean tiedon |3 olevan ainoa olevaisuusmuoto, joka sisältää kaiken, aivan kaiken (virtaukset "valon sisällä") - materiasta energiaan, sillä jotain niin yksikertaisen suurta johdonmukaisuuslogiikkaa saattoi - saattaa sisältää kaiken tieto - energioiden ja materioiden olemassa olevasta mittaamattomuudesta huolimatta -- ?

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html -
"Uteliaisuus johtaa kykyyn ymmärtää enemmän"

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/mita-tieto-ja-tietamys-tietoisuudesta.html
"
Mitä tieto ja tietämys tietoisuudesta ovatkaan?"


Miten tieto voisi olla kaiken mitta, .. jokin suuruus siinä on - jopa kihelmöittävästi jumaluus, koska sekin on osiltansa tietoa, ehkä sekin käy aineellisenergeettistä käsikynkkää tuon Albertin kuuluisan E =mc2 - kaavan kanssa, ..

 .. mutta olisiko kuitenkin niin mittaamattoman pitkää matkaa pitänyt jatkaa tuosta kuuluisasta kaavasta vielä paljon pidemmälle, niin pitkälle, jotta jokin vastustamaton tiedonjyvänen -lähettiläänä -  tulee vastaan kertomaan: 

MUSIC



****


"Perillä olet", mutta missä?

-mistä tämä salaperäinen verho matkalle "kaiken tietoon", siksi koska se on onkin yksinkertaisuuden huippu, ollen meissä kaikissa - aivan kaikissa! Laitetetaan väliotsikon teksti sinisellä vihjaamaan veden olemassaolon turvaavan Elollisen jatkumomme - tosin vesi on vain esimerkki elollisuus- ja olevaisuusmahdollistajista, mutta meille niin tärkeänä -puhtaana vetenä

Mutta jatketaan matkaa "kaiken tietoon"! 

MUSIC


II -- Toinenkin kuuluisa tiedehenkilö oli Einsteinin tiedollisen henkilöitymän lisäksi - vaikeaa  sairautta kokenut ja jo menehtynyt Stephen Hawking |4, joka askaroi ihmisten ilmoille hyvin vaikean kokonaisuuden, joka saattoi liittyi elimellisesti Einsteinin kaavaan ja suhteellisuusteorioihin. 


Stephen Hawking


Ehkä. Hawkingin säteily |5 ilmestyäkseen vaati paljon ajatteluenergiaa ja tietoa mittaamattomat määrät. Mutta voiko mitä olla mittaamattomasti; no tietysti vain ainoastaan tietoa, kuten oli Einsteinin kaavaluissakin! Tieto. mitä se itse asiassa on |3 ?


|5 ~ https://yle.fi/a/3-10116652 -
"Mustat aukot eivät ole ikuisia – tästä on kyse Stephen Hawkingin tunnetuimmassa löydöksessä"

MUSIC  --  MUSIC


Stephen saattoi viimeinä hetkinään nähdä valon kaiken tietoon, sillä käsite mustien aukkojen haihtumisesta tuhansien miljardien vuosien käsitteenä avaa mahdollisuuden kaiken tiedon lyhentävän tuon haihtumisen olemattomiin, kunhan tietää - mutta miten pitää tietää ajan käsite |6? [!]

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/09/sci-fi-kun-mielikuva-maailma-pelastui.html -
"SCI-FI - Kun Mielikuva-maailma pelastui!"


III -- Aika alkuineen ja loppuineen harhauttaa meitä. Mutta evoluutio |7 tarvitsee tuon ajan käsitteen -pysyäkseen mitattavissa hengissä - "ikuisesti", polvesta toiseen. Evoluutio tietoa kasvattavana ilmiönä tarvitaan ihmisen ohjaamiseen, sen kulloisenakin muotona, ajan funktiona. Aika virtaa meissä; mutta entä tieto, mihin se katoaa kultuamme? Tänään puhutaan paljon pilvipalveluista, tekoälystä ja digitalisaatiosta - kaiken tuon ollen välivaiheita "kaiken tietoon ja vallitsevaan vaikutteeseen -meihinkin, kun vain tietää! 

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/opetamme-konealya-vaikka-emme-edes.html -
"
Opetamme koneälyä, vaikka emme edes ymmärrä evoluution jatkuvuutta"

MUSIC  --  MUSIC


Olemmehan "löytyneen -jopa kasvaneen" tiedon perusteella lähtöisin syanobakteereista ja kokeneet evoluution mittaamattoman tiedollisen käsitteistön; ymmärtäen [?] harmonian käsitteen Elämän moninaistajana tässä biodiversiteettien |8 tiedollisessa maailmassa. 

|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/02/onko-biodiversiteetti-hakoamassa-mika.html -
"Onko biodiversiteetti hajoamassa - mikä on voittaja?"

MUSIC  --  MUSIC


Tunnetusti nykyajan tieto kertoo meidän ihmistenkin koostuvan molekyyleistä, jotka taas tutkailevat maailmaa omin tunnusmerkein -atomikoosteina - eri atomipainoineen jne ... siis olemme atomeista -kuten niin koko biodiversiteetti ja maailmankaikkeus. hyvä eikä se lopu tähänkiin vaan atomit ovat tiukan järjestyksen vallitetessa kvarkkeja. 

Nyt lähestymme kaiken tietoa, oivalluksena kaikesta siitä mitä "tiedämme" -tiedämmekö riittävästi - jää kunkin harkintaan ja uskallukseen avata se oma uteliaisuus |9 !

"Miksi jotkut ovat uteliaampia kuin toiset?"



__      __ __
IV -- String Theory



Emme jää edes kvarkkeihin, vaan jatkamme matkaamme maailmojen täydellisyyteen eli kaiken tietoon, joka on läsnä kaikkialla -kunhan sen vain irrottaa meitä kahlehtivasta tietoisuuden rajallisuudesta. Osaaminen irrottamiseen syntyy kokemuksista ja kokemukset taas yrittämisestä saada tiedon jyvät kiinni ja hallintaan. 

Olemme tulleet teoriaan - jota pohditaan tiedohenkilöpiireissä, mutta oikaistaan nyt aivan tavallisten ihmisten - liian usein piiloutuneeseen uteliaisuusnäkemyksellisyyteen - eli annetaan kaikille vapaus käsitellä tätä stringian teoriaa vapautuneesti ja irrallaan kaikesta, sillä sehän kelluu "kuminauhoina" kaikkialla - koko universaalissa ajattomassa jatkumossa -aikahan oli meidän oma keksintö, kuten kaikkinaisen evoluutionkin ajantarve . kunhan nyt uppoudumme tiedon sivelevään maailmaan, saatamme kokea elämyksen vailla vertaa .. kaiken tietona.



Vertauskuvallinen kuminauhalenkki - hämmästyttävänä esimerkkinä kuinka voimme käsitellä hyvinkin tiedehenkilömäisiä vaikeusasteita, ja juuri tässä stringien maailmassa, jonka lisäksi ei mitään muuta olekaan - vain tietoa -kaiken tietoa, jota nuo lukemattomat tiedon lenkit kantavat jatkumoina - "kuminauhojen ollessa poikkipinta-alattomia, joka tuottaa lopulta sen käsitteen, missä kaiken tieto "asuu ja vaikuttaa"!



Yksi kuminauha "tietää kaiken tietona" yhden tietojyväsen, osaten liittoutua tarvittaessa äärettömällä määrällä yhdistymisiä muiden tietolenkkien kanssa ja näin muodostuu meistä riippumatta tietokasaumia, jopa täydellisyyteen asti. Tietolenkki on aineeton ja siinä soi vain universaalin sinifonian sävel -nuottikirjaston nuotteina, joiden synty voi olla jumalallinen ja näin luonut meille mahdollisuuden uskontotoihin ja kaikkinaisesti mitä erilaisimpiin ryhmittymiin. 

MUTTA! Mehän näemmehän omat molekyylikasaumat omina kehoina, metsän puut, jätekasat ja energian tuhlauksen. Aivan, mutta, kun katsot tai voisimme katsoa - stringien maailmasta - emme kokisi kuin vain tietoa ja näinhän se on, kun tarkastelemme koostumustamme syvällisesti - olemme vain tietoa, joka on rakentanut meistä mielikuvityskykyisiä ihmisiä, lahoavan metsän puita ja jätekasoja kuin energian tuhlauksenkin. 



" .. Aineen rakenne ei ole välttämättä aivan sitä, mitä fyysikot ovat luulleet sen olevan ja oppikirjat ovat opettaneet jo 60 vuoden ajan. Protoni, eli kaikille atomiytimille niiden positiivisen varauksen antava hiukkanen, saattaa olla rakenteeltaan oletettua monimutkaisempi. .. "

****


Kyse on kaiken tiedosta

Koko universum on vain ja ainoastaan atomistiikan tuolla puolen niin kauaksi kuin tieto siintää, että tiedon määrä on ääretön näissä päättymättömissä "kuminauhoissa", joilla ei ole poikkipinta-alaa (vertauskuvallisena ilmaisuna). 

Yksi nauha pitää sisällään tietoalkion ja nauhalla on kyky solmia liittoja (=nuotituksia) muiden kanssa - äärettömyyksiin asti. Nauhoja ohjaa universaali käyttöjärjestelmä, jota saa kukin kuvata haluamallaan tavalla - ollen vaikkapa jumaluus. 


Kvarkkien jälkeinen teoria kaiken tiedosta ajaa meidät tarkastelemaan näitä vertauskuvallisia kuminauhoja tiedon varastoina, joista niin Einstein kuin Hawking mahdollisesti tiedostamattaan kurottivat tietoa, huomaamatta että se tieto alkioina oli jo heissa tai meissä. Oleme tulleet ksäitteeseen, ettei ole muuta kuin tietoa ja ielivitusihmisinä osa meistä ei osaa katosa tietoon syvällisesti. 



*****




Vaikeaako, ei suinkaan, vaan näkemyksellisyyttä ohi kaikkien atomien, kvarkkien kuin molekyylienkin. Ihminenhän lopulta koostuu vain kvarkkien alaisesta sinfonioiden nuottikartastojen ikuisesti soivista tahdittamisen "valtamerien aallokkoina" tuoden käyttöön stringien värähtelytaajuuden, joka tekee universumin, sinut, metsän puut, jätekasat ja stringeistä karkaavien energioiden -meidän aikaansaamina tuhlauksina  .. viite Hawking' in säteily, joita säteilynä riittää; sillä kulku stringien maailmaan tapahtuu miljardien ja miljardien mikrokosmoksien nano-kokoisten mustien aukkojen kautta - 











perjantaina, lokakuuta 04, 2024

Yhdysvaltojen saamat tiedustelu­tiedot: Iran saattaa suunnitella hyökkäystä Saudi-Arabiaan"

 |2991|536238|


****

Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/poikkeuksellinen-voimannaytos-usalta-kolme-lentotu/1887393 - |4.

--

Kivulias suhde ~ https://yle.fi/uutiset/3-10844893 -, otsikoituna näin: 

"

Tällainen on ollut Yhdysvaltain Iran-suhteiden vuoristorata – ydinkumppanista pahan akselin kautta ydinsopuun ja uuteen kriisiin

" -toimittajana Jussi Nurminen.


***


..


~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009175530.html -, otsikoituna näin:

"Yhdysvaltojen saamat tiedustelu­tiedot: Iran saattaa suunnitella hyökkäystä Saudi-Arabiaan"
-toimittajana Tomi Pyy.

.
Muslimimaailma mullistuu -

.. shiiat ja sunnit ottavat | ehkä ottavat yhteen, haluten ratkaista vuosisataiset riidat erimielisyydestä siitä mikä olisikaan sitä pyhintä islamilaisuutta.

Uskonsodat ovat aina osallisilleen pyhiä, eikä niihin olisi muiden ulkoisten syytä sekaantua millään lailla, vaan antaa arvo kunkin aidolle uskolle.



Nyt amerikkalaiset ennustelevat jo Iranin hyökkäystä Saudi-Arabiaan -

.. kaksi islamin valtiota, vahvoja ja vaikuttavia tahoillansa. Molemmilla on tukijansa - Iranin takana seisoo ainakin tarpeiden mukaisesti Venäjä (kytkökset Syyriaan |1 ja yllättäen Israeliin |2) ja saudien perinteellinen "ystävä" on ollut Yhdysvallat |3 - öljyn himossaan.


..
Katso ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2eaafee1-548c-4dbe-b0a5-06da83b55641 -, IL-otsikoituna näin:
"Huoli Iranin hyökkäyksestä Saudi-Arabiaan kasvaa – asiantuntija: ”Tämä ruutitynnyri voi räjähtää pian”"
-IL-toimittajana Antti Halonen.


.
Lähi-idässä on nyt kutoutumassa tilanne, joka yhdessä asekalistelun Korean niemimaalle yhdistettynä |4 - unohtamatta pakote-sotaa Ukrainassa, slaavien keskinäisenä voimainkoetteluna -

.. aiheuttavat yhdessä kolminaisuuden, joka enteilee huonosti hoidettuna jopa III Maailmansotaa, jossa itä ottaa mittaa lännestä ja sen maailmallisesta vähemmistöisyydestä.

Näin idän ja lännen vastakkain asettelu johtaisi tilanteeseen, josta alkaisi länsihegemonian |5 vuosisatainen purku ja maailmastamme ehkä suursodan kautta tulisi rampautunut moniarvoisuuden maailma, jossa kolonialismi kirjoitetaan aivan uudella tavalla.

..

Katsotaan tilannetta lähihistoriasta ---
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006104950.html -


AIKAIKKUNA 14.5.2019 - 17:20 - Uho nousee Atlantin takaa

Monille tullee mieleen Irak vuonna 2003. Tuolloin US haki hyökkäyslupaa YK' lta. Ei tippunut, "vankoista todisteista huolimatta" - myöhemmin todisteet osoittautuivat vääriksi - eikä Irakista löytynyt US-väitettyjä joukkotuhoaseita.


Nuoremman US pr. George W. Bushin piti saada oma kunnon sota, jota juhlia. Bush Junior juhlikin, mutta aivan liian aikaisin. Sota kesti yli 10 vuotta, syntyi ISIS |6 ja Irak vaipui täyteen kaaokseen ---



[US] Nyt US' n mielestä Iranissa tuoksuu ydinase*,

.. ja sopimuskin on huono - maailman huonoin, jos [aiempaa] US pr. Donald Trumppia kuuntelee. Pieni historiakertaus:

Aikanaan Irak kävi rajun vuosikausia kestäneen sodan Irania vastaan - US ja erityisesti PUM Donald Rumsfield oli silloisen Irakin vahvan miehen Saddam Husseinin paras ystävä ja aseellinen tukija. Toki US tuki Iran-contra skandaalissa vielä varmuuden vuoksi Iraniakin - tuntuu oudolta, mutta se on tätä yksipuolista suurvaltapolitiikkaa- ehkä oli tarkoitus heikentää molempia sodan osapuolia?


Myöhemmin US kävi epäsuorasti teloituttamassa Saddamin -

.. "rakkaus on katoavaista - kun hyöty on syöty, on kohde hyödytön" -kertoo vanha kiinalainen sanonta.

Nyt Kiina, Venäjä ja EU ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä Iranin kanssa tekemäänsä sopimukseen, jolla estetään Iranin ydinase, vaikka sen arkkiviholliseksi sanotulla Israelilla ydinase on - de facto. US suojelee Israelia - pahoilta voimilta.

[Tänään: USA on palaamassa Iranin sopimukseen, kun Trump vaihtui nykyiseen us-presidentti Joe Biden' iin]

.

|* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/05/tuoksuuko-iranissa-ydinase-ii.html - 

.



--
Jälleen AIKAIKKUNAaan --

Nyt US UM Mike Pompeo hakee Venäjältä jo etukäteislupaa hyökkäykselle, jos iranilaiset käyvät amerikkalaisten kimppuun tai uhkaavat amerikkalaisten etupiirioikeuksia - joka ilmeisesti puolen pallonpuoliskon sijasta onkin koko Maapallo (?)

Venäjä ei antanut aikanaan 2003 US' lle hyökkäyslupaa Irakiin, eikä varmaan nytkään - eikä Kiinakaan. Näinkö US joutuu jälleen sotaan vain omin luvin, kuten 2003 ja Syyriaan 2013/2014. Mikä ajaa amerikkalaisia sotimaan? Vai tehoaako nyt trumppistinen uusnormaali:

"Uhkaa, kiristä ja pakota"?

..
~ https://yle.fi/uutiset/3-10781532 -
"NYT: Valkoisessa talossa esiteltiin suunnitelma lähettää 120 000 sotilasta Lähi-itään"
-toimittajana Yrjö Kokkonen.

..
Minne maailma onkaan menossa -

.. kolme kriisipesäkettä ja Suomi ajelehtii kansalta kysymättä lännen sotakoneeseen - Natoon, vierusvaltiomme Venäjän jäädessä aitojen taakse ja näin mahdollisuutemme olla mukana tämän maailman suurimman energia-, raaka-aine- kuin ravintopotentiaalin** virroissa jää käsiemme ulottumattomiin.

.

** ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - 

.

Kärsiikö nyt vanhan sanonnan mukaisesti ajattelemattomasta valtiojohdosta koko valtioruumis - suomalaisena kansakuntana?

Tämä jää toistaiseksi vastausta vaille, vaikka ennustettavissa on tylyjä aikoja, ..

..ellei nyt synny riittävä konsensus ydinasesuurvaltojen kesken - yhdistettynä Kiinalla, tänään jo maailman suurimpana taloutena (IMF: bkt/PPP vuodesta 2016)

.

Olisiko vihdoin aika päästä sanomaan: "Ei enää koskaan"?


..
90355

|IJL-MEDIA SUOMI 24  | S24  |   Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/poikkeuksellinen-voimannaytos-usalta-kolme-lentotu/1887393 - |4. -- Kivulias suhde ~ https://yle.fi/uutiset/3-10844893 -, otsikoituna näin: " Tällainen on ollut Yhdysvaltain Iran-suhteiden vuoristorata – ydinkumppanista pahan akselin kautta ydinsopuun ja uuteen kriisiin " -toimittajana Jussi Nurminen. *** .. Yhteiskunta Maailman menoa ilkka.luoma 2022-11-03 -- 11:02:36 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009175530.html -, otsikoituna näin: "Yhdysvaltojen saamat tiedustelu­tiedot: Iran saattaa suunnitella hyökkäystä Saudi-Arabiaan" -toimittajana Tomi Pyy. . Muslimimaailma mullistuu - .. shiiat ja sunnit ottavat | ehkä ottavat yhteen, haluten ratkaista vuosisataiset riidat erimielisyydestä siitä mikä olisikaan sitä pyhintä islamilaisuutta. Uskonsodat ovat aina osallisilleen pyhiä, eikä niihin olisi muiden ulkoisten syytä sekaantua millään lailla, vaan antaa arvo kunkin aidolle uskolle. Nyt amerikkalaiset ennustelevat jo Iranin hyökkäystä Saudi-Arabiaan - .. kaksi islamin valtiota, vahvoja ja vaikuttavia tahoillansa. Molemmilla on tukijansa - Iranin takana seisoo ainakin tarpeiden mukaisesti Venäjä (kytkökset Syyriaan |1 ja yllättäen Israeliin |2) ja saudien perinteellinen "ystävä" on ollut Yhdysvallat |3 - öljyn himossaan. .. Katso ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2eaafee1-548c-4dbe-b0a5-06da83b55641 -, IL-otsikoituna näin: "Huoli Iranin hyökkäyksestä Saudi-Arabiaan kasvaa – asiantuntija: ”Tämä ruutitynnyri voi räjähtää pian”" -IL-toimittajana Antti Halonen. . Lähi-idässä on nyt kutoutumassa tilanne, joka yhdessä asekalistelun Korean niemimaalle yhdistettynä |4 - unohtamatta pakote-sotaa Ukrainassa, slaavien keskinäisenä voimainkoetteluna - .. aiheuttavat yhdessä kolminaisuuden, joka enteilee huonosti hoidettuna jopa III Maailmansotaa, jossa itä ottaa mittaa lännestä ja sen maailmallisesta vähemmistöisyydestä. Näin idän ja lännen vastakkain asettelu johtaisi tilanteeseen, josta alkaisi länsihegemonian |5 vuosisatainen purku ja maailmastamme ehkä suursodan kautta tulisi rampautunut moniarvoisuuden maailma, jossa kolonialismi kirjoitetaan aivan uudella tavalla. .. Katsotaan tilannetta lähihistoriasta --- ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006104950.html - AIKAIKKUNA 14.5.2019 - 17:20 - Uho nousee Atlantin takaa Monille tullee mieleen Irak vuonna 2003. Tuolloin US haki hyökkäyslupaa YK' lta. Ei tippunut, "vankoista todisteista huolimatta" - myöhemmin todisteet osoittautuivat vääriksi - eikä Irakista löytynyt US-väitettyjä joukkotuhoaseita. Nuoremman US pr. George W. Bushin piti saada oma kunnon sota, jota juhlia. Bush Junior juhlikin, mutta aivan liian aikaisin. Sota kesti yli 10 vuotta, syntyi ISIS |6 ja Irak vaipui täyteen kaaokseen --- [US] Nyt US' n mielestä Iranissa tuoksuu ydinase*, .. ja sopimuskin on huono - maailman huonoin, jos [aiempaa] US pr. Donald Trumppia kuuntelee. Pieni historiakertaus: Aikanaan Irak kävi rajun vuosikausia kestäneen sodan Irania vastaan - US ja erityisesti PUM Donald Rumsfield oli silloisen Irakin vahvan miehen Saddam Husseinin paras ystävä ja aseellinen tukija. Toki US tuki Iran-contra skandaalissa vielä varmuuden vuoksi Iraniakin - tuntuu oudolta, mutta se on tätä yksipuolista suurvaltapolitiikkaa- ehkä oli tarkoitus heikentää molempia sodan osapuolia? Myöhemmin US kävi epäsuorasti teloituttamassa Saddamin - .. "rakkaus on katoavaista - kun hyöty on syöty, on kohde hyödytön" -kertoo vanha kiinalainen sanonta. Nyt Kiina, Venäjä ja EU ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä Iranin kanssa tekemäänsä sopimukseen, jolla estetään Iranin ydinase, vaikka sen arkkiviholliseksi sanotulla Israelilla ydinase on - de facto. US suojelee Israelia - pahoilta voimilta. [Tänään: USA on palaamassa Iranin sopimukseen, kun Trump vaihtui nykyiseen us-presidentti Joe Biden' iin] . |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/05/tuoksuuko-iranissa-ydinase-ii.html - . -- Jälleen AIKAIKKUNAaan -- Nyt US UM Mike Pompeo hakee Venäjältä jo etukäteislupaa hyökkäykselle, jos iranilaiset käyvät amerikkalaisten kimppuun tai uhkaavat amerikkalaisten etupiirioikeuksia - joka ilmeisesti puolen pallonpuoliskon sijasta onkin koko Maapallo (?) Venäjä ei antanut aikanaan 2003 US' lle hyökkäyslupaa Irakiin, eikä varmaan nytkään - eikä Kiinakaan. Näinkö US joutuu jälleen sotaan vain omin luvin, kuten 2003 ja Syyriaan 2013/2014. Mikä ajaa amerikkalaisia sotimaan? Vai tehoaako nyt trumppistinen uusnormaali: "Uhkaa, kiristä ja pakota"? .. ~ https://yle.fi/uutiset/3-10781532 - "NYT: Valkoisessa talossa esiteltiin suunnitelma lähettää 120 000 sotilasta Lähi-itään" -toimittajana Yrjö Kokkonen. .. Minne maailma onkaan menossa - .. kolme kriisipesäkettä ja Suomi ajelehtii kansalta kysymättä lännen sotakoneeseen - Natoon, vierusvaltiomme Venäjän jäädessä aitojen taakse ja näin mahdollisuutemme olla mukana tämän maailman suurimman energia-, raaka-aine- kuin ravintopotentiaalin** virroissa jää käsiemme ulottumattomiin. . | ** ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - . Kärsiikö nyt vanhan sanonnan mukaisesti ajattelemattomasta valtiojohdosta koko valtioruumis - suomalaisena kansakuntana? Tämä jää toistaiseksi vastausta vaille, vaikka ennustettavissa on tylyjä aikoja, .. ..ellei nyt synny riittävä konsensus ydinasesuurvaltojen kesken - yhdistettynä Kiinalla, tänään jo maailman suurimpana taloutena (IMF: bkt/PPP vuodesta 2016) . Olisiko vihdoin aika päästä sanomaan: "Ei enää koskaan"? .. 90355

000000

_____

keskiviikkona, lokakuuta 02, 2024

US' ydinaseille käyttöä, jos Iran ei taivu israelilaiskiristykseen ... ?

 II|2990|535500|versio (U)

.


Muuuri joka vihastuttaa ja joitain masokisteja  ihastuttaa .. "


***


YLÄNURKASTA:

1. Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaan konfliktin aikainen miehitys on tarkoitettu tilapäiseksi ja miehitysvallan on hallinnoitava aluetta miehitetyn väestön edun mukaisesti.

2. Israel on miehittänyt Gazaa, Länsirantaa ja Itä-Jerusalemia vuodesta 1967 lähtien.

 sraelin viranomaiset ovat muun muassa laittomasti liittäneet Israeliin Itä-Jerusalemin ja laajoja alueita Länsirannasta takavarikoimalla

 maata ja laajentamalla siirtokuntia. Tämä osoittaa, että Israelin tarkoituksena on pysyvä miehitys, joka hyödyttää miehitysvaltaa ja sen kansalaisia, mikä on vastoin kansainvälisen oikeuden perusperiaatteita.

3. Israelin miehitys palestiinalaisalueilla on pisin ja yksi tappavimmista sotilaallisista miehityksistä maailmassa."  -




... Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/poikkeuksellinen-voimannaytos-usalta-kolme-lentotu/1887393 - |4.



--Kivulias suhde ~ https://yle.fi/uutiset/3-10844893 -, otsikoituna näin:

"Tällainen on ollut Yhdysvaltain Iran-suhteiden vuoristorata – ydinkumppanista pahan akselin kautta ydinsopuun ja uuteen kriisiin
" -toimittajana Jussi Nurminen.


2022-11-03 -- 11:02:36

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009175530.html -, otsikoituna näin:
"Yhdysvaltojen saamat tiedustelu­tiedot: Iran saattaa suunnitella hyökkäystä Saudi-Arabiaan"
-toimittajana Tomi Pyy.

.
Muslimimaailma mullistuu -

.. shiiat ja sunnit ottavat | ehkä ottavat yhteen, haluten ratkaista vuosisataiset riidat erimielisyydestä siitä mikä olisikaan sitä pyhintä islamilaisuutta.

Uskonsodat ovat aina osallisilleen pyhiä, eikä niihin olisi muiden ulkoisten syytä sekaantua millään lailla, vaan antaa arvo kunkin aidolle uskolle.


Nyt amerikkalaiset ennustelevat jo Iranin hyökkäystä Saudi-Arabiaan -

.. kaksi islamin valtiota, vahvoja ja vaikuttavia tahoillansa. Molemmilla on tukijansa - Iranin takana seisoo ainakin tarpeiden mukaisesti Venäjä (kytkökset Syyriaan |1 ja yllättäen Israeliin |2) ja saudien perinteellinen "ystävä" on ollut Yhdysvallat |3 - öljyn himossaan.

..
Katso ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2eaafee1-548c-4dbe-b0a5-06da83b55641 -, IL-otsikoituna näin:
"Huoli Iranin hyökkäyksestä Saudi-Arabiaan kasvaa – asiantuntija: ”Tämä ruutitynnyri voi räjähtää pian”"
-IL-toimittajana Antti Halonen.

.
Lähi-idässä on nyt kutoutumassa tilanne, joka yhdessä asekalistelun Korean niemimaalle yhdistettynä |4 - unohtamatta pakote-sotaa Ukrainassa, itäslaavien keskinäisenä voimainkoetteluna -

.. aiheuttavat yhdessä kolminaisuuden, joka enteilee huonosti hoidettuna jopa III Maailmansotaa, jossa itä ottaa mittaa lännestä ja sen maailmallisesta vähemmistöisyydestä.

Näin idän ja lännen vastakkain asettelu johtaisi tilanteeseen, josta alkaisi länsihegemonian |5 vuosisatainen purku ja maailmastamme ehkä suursodan kautta tulisi rampautunut moniarvoisuuden maailma, jossa kolonialismi kirjoitetaan aivan uudella tavalla.

..
Katsotaan tilannetta lähihistoriasta ---
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006104950.html -


AIKAIKKUNA 14.5.2019 - 17:20 - Uho nousee Atlantin takaa

Monille tullee mieleen Irak vuonna 2003. Tuolloin US haki hyökkäyslupaa YK' lta. Ei tippunut, "vankoista todisteista huolimatta" - myöhemmin todisteet osoittautuivat vääriksi - eikä Irakista löytynyt US' n väittämiä joukkotuhoaseita.


Nuoremman US pr. George W. Bushin piti saada oma kunnon sota, jota juhlia. Bush Junior juhlikin, mutta aivan liian aikaisin. Sota kesti yli 10 vuotta, syntyi ISIS |6 ja Irak vaipui täyteen kaaokseen ---


[US] Nyt US' n mielestä Iranissa tuoksuu ydinase*,

.. ja sopimuskin on huono - maailman huonoin, jos [aiempaa] US pr. Donald Trumppia kuuntelee. Pieni historiakertaus:

Aikanaan Irak kävi rajun vuosikausia kestäneen sodan Irania vastaan - US ja erityisesti PUM Donald Rumsfield oli silloisen Irakin vahvan miehen Saddam Husseinin paras ystävä ja aseellinen tukija. Toki US tuki Iran-contra skandaalissa vielä varmuuden vuoksi Iraniakin - tuntuu oudolta, mutta se on tätä yksipuolista suurvaltapolitiikkaa- ehkä oli tarkoitus heikentää molempia sodan osapuolia?



Myöhemmin US kävi epäsuorasti teloituttamassa Saddamin -

.. "rakkaus on katoavaista - kun hyöty on syöty, on kohde hyödytön" -kertoo vanha kiinalainen sanonta.

Nyt Kiina, Venäjä ja EU ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä Iranin kanssa tekemäänsä sopimukseen, jolla estetään Iranin ydinase, vaikka sen arkkiviholliseksi sanotulla Israelilla ydinase onkin - de facto. US suojelee Israelia - pahoilta voimilta.

[Tänään: USA on palaamassa Iranin sopimukseen, kun Trump vaihtui nykyiseen us-presidentti Joe Biden' iin]

|* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/05/tuoksuuko-iranissa-ydinase-ii.html -- 

--
Jälleen AIKAIKKUNAaan --

Nyt US UM Mike Pompeo hakee Venäjältä jo etukäteislupaa hyökkäykselle, jos iranilaiset käyvät amerikkalaisten kimppuun tai uhkaavat amerikkalaisten etupiirioikeuksia - joka ilmeisesti puolen pallonpuoliskon sijasta onkin koko Maapallo (?)

Venäjä ei antanut aikanaan 2003 US' lle hyökkäyslupaa Irakiin, eikä varmaan nytkään - eikä Kiinakaan. Näinkö US joutuu jälleen sotaan vain omin luvin, kuten 2003 ja Syyriaan 2013/2014. Mikä ajaa amerikkalaisia sotimaan? Vai tehoaako nyt trumppistinen uusnormaali:



"Uhkaa, kiristä ja pakota"?

..
https://yle.fi/uutiset/3-10781532 -
"NYT: Valkoisessa talossa esiteltiin suunnitelma lähettää 120 000 sotilasta Lähi-itään"
-toimittajana Yrjö Kokkonen.

..
Minne maailma onkaan menossa -

.. kolme kriisipesäkettä ja Suomi ajelehtii kansalta kysymättä lännen sotakoneeseen - Natoon, ,,,Huolestuttavan vaarallista, tulee mieleen 1941uho!
**


|**  ~ - 



Kuva ***



Kuka | ketkä ku*isi kenekinkin kenkään?

...
_
159365


|  SUOMI24  |  VU  |  FB  |  X  |