keskiviikkona, marraskuuta 02, 2022

II - Aurinko voisi paistaa myös varjoisalle puolelle!

 |2371|370312|

.


Kuva: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002782585.html -, HS-otsikoituna näin

"

20 000 ihmistä seisoo Suomen leipäjonoissa joka viikko

" -HS-toimittajana Päivi Repo.


***


..


[U] Vuosikausia elintaso- ja "maailman yhdessä onnellisimmista" maissa - Suomessamme on noin 150 tuhatta syrjäytynyttä, osaksi ahneen ja hallitsemattoman (joskus myös tahallaan hallitun) talouskehityksen vuoksi ja juuri nyt hyvin onnettomien, näköalattomien ja kohtalokkaiden EU-päätösten jälkiseurauksena.

..
Yleisradio otsikoi: "Ruokajono kasvaa, mutta tarjottavaa on entistä vähemmän: "Monesta keskituloisesta on tullut pienituloinen", sanoo auttaja", löytyy linkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-12669112 - alta ja toimittajana Petri Vironen.1990-luvulla tipahti joukko ahkeria ja kilttejä kansalaisia loukkuun. Tämä kansalaisryhmä tapaa toisiaan muun muassa seurakuntien ruokajonoissa.

..
Suomessa ei tarvitse nähdä nälkää?

Seurakunnat ja muut yhteishyvälliset vapaaehtoiset jakavat ilmaista ruokaa sitä tarvitseville. Kävin tutustumassa ja tapaamassa ihmisiä, joista yleensä vaietaan.
Ruokajonossa seisoo vilkkaan puhelias eri kieliä puhuva keskimäärin keski-ikäinen tai yli oleva ihmisjoukko.

Mukana on myös vähemmistönä hiljainen ja selvästi ahdistuneempi ihmisryhmä, joka ei enää jaksa pitää niin vahvasti puoliaan kuin esimerkiksi vieraita kieliä puhuva ryhmä, tosin myös tyytyväiset suomalaiset ovat joskus hiljaisenpuoleisia. Näyttää siltä, että ruokajonossakin tapahtuu eriytymistä selviytyjiin ja hiljaisiin oloonsa tyytyviin.Ihmiset ovat osa luontoa katsomatta koulutukseen, sosiaaliluokkaan, ikään tai palkkaryhmään

Jokaisella ihmisellä on oma tarinansa, joka on juuri se tärkein tarina kullekin. Loukkuun putoajat eivät jaksaneet taistella, käyttää kyynärpäitään tai alistuivat useasti vahvemman epäoikeudenmukaiseen tahtoon.

Jotkut meistä valitsivat polun, joka vei syrjään valtavirrasta myös sairauden tai myös itse aiheutetun syyn vuoksi. Syntyi vähemmistö, jolle ei ole tehtäviä.

Yhteiskunnan suurin velvollisuus on aina vahtia työtilanteiden syntymistä kaikille haluaville. Haluttomallekin kannattaa ainakin yrittää järjestää, koska sekin jo itsessään työllistää. Ihmisillä on ikimuistoinen oikeus työhön kuten lappalaisilla, anteeksi - saamelaisilla maahansa.

..
Ruokajonossa kiilsi myös hammaskulta ja kansainvälinen puheensorina peitti Seurakunnan papin aloitussaarnan

Sielunruokaa nautti pieni ryhmä ihmisistä - kyseessä Helsingin Myllypuro. Pappi toivotti inhimillisesti hyvää kesää kaikille saamatta vastausta kuin muutamalta.

Uskoisin kaikkien tienneen, että kyseisen ruokajonon oli mahdollistanut Seurakunta ja ne monet vapaaehtoiset, jotka halusivat lähimmilleen aidosti hyvää. Vapaaehtoisten auttajien joukossa oli havaittavaa huolta, että joku tai jotkut tekevät systemaattista hamstraamista.Ruokajonossa oli runsaasti "hyvin syöneitä", sekä joukko hiljaisia, joiden silmistä kuulsi hätä ja yksinäisyys


Yksinäisyys ja työtä vailla oleminen ovat suurimpia ihmisten vitsauksia. Toinen merkittävä ahdinko on olla ilman yhteisöllisyyttä ja tarpeellisuuden tunnetta. Ruokajono toi ainakin muutamille yhteenkuuluvuutta ja osallistumista, mutta edelleen joukossa oli liian hiljaisia, joiden ainut turva on oma itsensä.

Valtiovalta säätäköön pikaisesti lait ja säädökset, jotka sallivat systemaattisen valmistajien, jakelijoiden ja kauppojen käyttökelpoisen "ylijäämäruoan" kuljettamisen näihin ruoan jakelupisteisiin, sillä ruoka on liian arvokasta kipattavaksi kaatopaikoille - näin oli vuosia-vuosia sitten, nyttemmin tilanne on korjautunut aktiivisten kansalaisryhmien ja -vaikuttajien toimesta.

Eduskuntamme säätäkööt myös pikaisesti rahalähteet, joilla maksetaan tehokas logistiikka siirtämään liikenevät ruokatavarat näihin jakelupisteisiin.

--
Lopuksi ruokajonossa olijoille organisoidaan kunkin kyvyn ja osaamisen puitteissa ruoan saamisen vastikkeeksi yhteiskuntatyötä, siis osallistumista yhteisöllisyyteen ja hyväksytyksi tulemiseen -tuntuuko julmalta? Ei tunnu, sillä jokainen ihminen ansaitsee tunnustuksen kuulua johonkin, olla osa yhteiskuntaa, saaden jopa arvostusta sekä hyväksyntää olla osallinen!

Jokaisella on oikeus olla osa tätä yhteiskuntaa, sillä yksikään luonnon järjestämä syntymä ei ole tarkoitukseton. Sitä paitsi ruokajonossakin on äänivaltaa.
..EKSTRA


https://www.kotimaa.fi/artikkeli/leipajono-torjuu-myos-yksinaisyytta/ - , otsikoituna näin: 


"Leipäjono torjuu myös yksinäisyyttä


-toimittajana Emilia Karhu.


--PS. Eduskuntavaalit lähestyvät jälleen keväällä 2023. Ja tässä ja nyt hyvin monet kansalaisemme ovat heränneet, että nykyinen hallitus askartelee jo liikaa muiden kaukaisten eduksi (esimerkiksi lisää rahaa ja aseita Ukrainaan) - unohtaen meidän omat!

Toistettakoon vielä! Meidän omat suomalaiset ihmiset - on aika keskittyä meidän omiin sisäisiin asioihin!..


|  86  SUOMI24  195  |  TIEDE  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  FB  | 


....
PPS. Kuva ja lisäteksti: ~ https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1317959 -, otsikoituna näin:

"Aktiivimalli puskee leipäjonoihinkin – "Suunta on yhteisöissä tapahtuviin ruokailuihin"
KÖYHYYS - Kaupunki haluaa eroon leipäjonoista. Avunhakijoita herätellään toimimaan ja patistetaan yhteisöllisyyteen
."

-toimittajana Jukka Hämäläinen.---
89449---

e

Ei kommentteja: