perjantaina, elokuuta 04, 2006

Sipoo adressien numeerinen kehitys

Jokainen päivä tuo uusia vastustajia Sipoon maa-alueiden pakko-otolle. Maa-alueluovutukset tulee perustua vapaaehtoisuuteen ja äänestyksen. Tässä vaiheessa näyttäisi siltä, että ei-ääniä tulee tasaiseen tahtiin päivittäin, saldo on 3.8. tilanteessa 4513 allekirjoitusta pakkolunastuksia vastaan.

www.adressit.com saiteilla on molemmat äänestysmahdollisuudet niin suomeksi kuin ruotsiksi. Äänestykset, niiden seuraaminen ja häirikköäänien poisto on puolueetonta, mutta itse asian on tämän blogin pitäjälle selvä; sydän ja mielipiteet kuten perustelutkin ovat sipoolaisten puolella (viittaus tämän vaiheen äänestystulokseen, tosin kokonaisväkiluku on n. 18.000, eli 4513 allekirjoitusta ei kerro vielä enemmistön kantaa).

Aiheesta kirjoittelu tulee lisääntymään ja kansalaisaktivismi nousemaan. Uskoisin, että televisiokanavatkin vielä kiinnostuvat aiheesta, koska tällä casella on myös, mahdollisesti toteutuessaan Helsingin tahdon mukaisesti, valtakunnallistakin merkitystä.

Väkisinkin peliin on "sotkeutunut" myös puoluepolitiikkaa, nurkkakuntaisuutta, taloudellista edun tavoittelua ja puhdasta asian häirintää. Näkisin kuitenkin, että itsenäisenä kuntana Sipoo saa itse päättää asiansa. Sipoossa on aktiivinen populaatio, joka on koko ajan kertyvästi kertomassa omaa mielipidettään asiasta.

Kannustaisin ihmisiä ottamaan kantaa asiaan, molemmat adressit ovat käytettävissä. Tämä asia tulee olemaan koko maata koskeva, siksi kovin pelinappuloin tätä peliä käydään.

Ilkka Luoma

Ei kommentteja: