keskiviikkona, kesäkuuta 12, 2013

Onko Jyrki Katainen vitsaus vai toivo paremmasta?

Suomessa reilusti yli puolella menee vielä taloudellisesti riittävän hyvin. Niukkuudessa elävien määrä nousee kuitenkin koko ajan, työttömyys lisääntyy ja vientimme tökkii – tosin tuontikin pienenee. Olemme saaneet nauttia enemmän tai vähemmän Kokoomuksen johtaman hallituksen aikaansaannoksista tai saamattomuudesta - yli kaksi vuotta.


Onko mitään saatu aikaiseksi?

Vakava kysymys kuuluu: ”Onko kansakunnallamme varaa ylläpitää Jyrki Kataisen johtamaa monivärihallitusta?”, 1]

… varsinkin nyt, kun maamme tarvitsisi karismaattista johtajaa, joka ymmärtäisi kuunnella laajaa asiantuntemusta sekä sellaista johtajaa, joka osaa nähdä tänään huomisen laukeavia ongelmia ja ennen kaikkea reagoida niihin kansakuntaa ja ympäristöä hyödyttävällä tavalla.


Kataisen hallituksella kuin itse Kataisellakaan ei ole karismaa,

ei laajaa luottamusta kansalaisten keskuudesta eikä näytä olevan kykyä vastata tämän päivän päälle painaviin ongelmiin. Haluammeko me muutosta, jos niin – vaatikaamme Kataisen eroa 2] ja uutta hallitusta – siis saman tien uusia ennenaikaisia eduskuntavaaleja.

Vuonna 2007 saimme Matti Vanhasen II hallituksen, johon valtiovarainministeriksi istahti kokematon Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen *] – tästä alkoi ajanjakso Suomen kansalle, jonka lasku voi olla suuri – mistä me löydämme näiden aikaansaannoksien korjaajan – ja  missä ovat ne suunnitelmat, joilla ylitämme huomisen vaikeudet.


Mitä me kirjoitimme vuonna 2006, kun Kokoomus oli vielä oppositiossa ja Katainen huuteli eduskunnan suuresta salista Vanhasen I hallitukselle. Mitä me silloin odotimme?


Kataisen iällä spekulointi voi nostaa Kokoomuksen vaalivoittoon
Kataisen vastustajat niin koppalakkikokoomuslaisina kuin eräinä mediavaikuttajina ovat sortuneet vaalivoiton siemenien antoon Kokoomukselle huomautellen Kokoomuksen puheenjohtajan iästä ja karisman puutteesta.

Niinistö-kortilla peluu parantaa Kataisen mahdollisuuksia, vaikkei Jyrkin asialistassa ole mitään erilaista kollegoihinsa nähden. Oppisopimuksien kannatus on ainoita merkittäviä eroja muihin. Suomi tarvitsee kädentaitoja maisteripapereiden edelle juuri nyt ja huomenna.

Linkki keskusteluun > Kopauta <.


Kokoomus nousee gallupeissa

Pääministerin tuoli ja eduskunnan paikkajako ratkaistaan kuitenkin vaaliuurnilla. Puoluepolitiikka elää murrosvaihetta; ei kuitenkaan itse puolueissa, vaan kansalaisten keskuudessa. Kataisen etu on ikä ja selvästi rehellinen tapa puhua. Katainen ei ole vielä karismaattinen, mutta hänellä on aikaa.

Muistakaamme 1960-luvun alusta 
John F. Kennedy, yksi USA:n nuorimmista presidenteistä, jota kansalaiset rakastivat. Kennedyn ikä ei ollut haittana, kun hän tiukasti vastusti huomattavasti iäkkäämpää Neuvostoliiton johtajaa kääntäen Kuuban ohjukset takaisin Neuvostoliittoon.

Kennedyn karisma kasvoi muutamissa viikoissa mittoihin, joka vieläkin muistetaan USA:ssa. Vertauskuva on turhan massiivinen, mutta käynee esimerkistä, ettei ikä ole este kansakunnan johtajan vastuunkannolle.


Koko maapallo on murroksessa ja

… Suomikin on joutunut maapallolliseen taisteluun työn uudelleen jaosta 3]. Suomessa nuoret ovat vaaravyöhykkeessä; senhän jo teollisuuden ylipuhuja Shellin Jorma Ollila 4] takaviisaasti totesi. Nuorissa elää laajasti epätietoisuus huomisen malleista - niin työnä, osallistumisena kuin politiikkanakin.

Nuoret eivät äänestä perinteellisellä tavalla, jos äänestävät lainkaan. Kataisen rehellisyys voi olla ratkaisu äänivyöryyn nuorilta. Jyrkin konservatiivisuus nähdä huomista voi taas viedä ratkaisevat äänet "räväkämmille puolueille".


Kokoomuksen linja on muuttaa verotusta kulutuksen suuntaan

He eivät halua kajota arvonlisäveroon mm. ruoassa. Kokoomus haluaa pienentää työnverotusta. Linja on oikea ja vastaa huomisen tarpeita. Veroja tarvitaan tulonjakoon, mutta kulutusta pitää säädellä, ja siihen välilliset verot ovat oiva porkkana ja keppi.


Katainen on rehellinen työnteon kannattaja

On rohkeaa olla alentamatta kulutuksen veroja, mutta on vastuullista nostaa työnarvostusta. Ahkerat tekevät mielellään motivoituneena työtä, kun saavat enemmän käteen työhön käytetystä ajasta.

Kulutusveroista säädetään huomisen tulonjako ja sillä vaikutetaan ympäristöoloihin. Kokoomus on oikeasti herännyt näkemään, että jatkuva kulutuksen kasvu tuottaa enemmän kokonaishaittaa kuin -hyötyä. Lisääntyvät palkkatulot voidaan myös ohjata henkiseen kasvuun, jossa elinympäristö tulee vastuullisemmin huomioiduksi.Näyttää siltä, että Kataisen ikä ja karisman puute on vanhempien ihmisten ongelma

Nuoruus on vireyttä ja viriliteettiä. Nuorempi ihminen jaksaa huolehtia ylihuomisestakin, mitä taas nykyvaltaapitävä polvi ei jaksa nähdä, koska oma intressi ei ulotu niin kauas, ehkä ainoastaan lapsenlapsien kautta.

Jokainen nuori on kiinnostunut ylihuomisesta ja näin on turvallisempaa antaa ääni sellaiselle, jolla on omaa intressiä asiaan. Katainen huomioi myös nätisti iäkkäämmätkin tuoden kodin ja uskonnon uudelleen poliittiseen termistöön. Koti on koko yhteiskunnan ydin, ja uskonto monille se ainoa turva yksinäisyydessä.


Tunnetusti Suomen kansa antaa myötätunnon syyttään parjatuille ja ivatuille

Ei ole viisasta alentaa fiksua huomisen vaikuttajaa, sillä kansa on kerran neljässä vuodessa kuninkaan/ kuningattaren valitsija tehden omia päätöksiään. Kansalaiset päättävät mm. suosituimmat elokuvat... ja eduskunnan kokoonpanon (eniten katsottu elokuva 2006 on muuten Matti).


Kevät 2007 voi tuoda maallemme kokoomusvoiton vailla vertaa

Juuri nyt kannattaisi kaikkien poliitikkojen ja mediapäättäjien keskittyä omaan sanomaan, viestiin huomisesta, kuinka se tehdään kansakuntamme laajaksi eduksi. Kriittisyys on sananvapautta, mutta turha tökkiminen käy omaan nilkkaan.

Vähättely ja parjaus nostavat kansan liikkeelle ja se voi tuoda vihdoin uutta osallistumista yhteisiin asioihin ja se alkaa lisääntyvästä kansalaisaktivismista äänestysuurnille.VIITTEET
1] Onko kansakunnallamme varaa ylläpitää Kataisen hallitusta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/onko-meilla-varaa-yllapitaa.html -
2] Eroaako Katainen, pääministeriksi Sipilä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137170-paaministeri-juha-sipila -
*] Jyri Kataisen kohtalokas verotuspäätös 2007 (sub-primekriisin hyökätessä) ---

[ ... nettimaailmassa nimettömät purnaajat kilvan ovat kirjoitelleet Kataisen olevan majavanmetsästäjä - niin tai näin. Kysymys oli kansalaisten taholta katsoen kuitenkin uskaliaasta ja ajattelemattomasta lausahduksesta jouluna 2007. 

Tuore valtiovarainministeri ennusti metsästäjän/ linnustajan vaistoin amerikkalaisperäisen sub-primekriisin ajavan Suomen ohi - vahvojen pankkien ja vakaan valtiontalouden turvatessa Suomen kansaa. Kansa sittemmin on kokenut nahoissaan sub-primen "jälkeläiset" ja monille romahtaneen talouden ... ]

Miksi Jyrki Katainen ei noteerannut samaan aikaan jouluna 2007 Suomen Pankin selkeitä varoituksen sanoja? Oliko edellisen lamalähettilään Erkki "Bryssel" Liikasen pääjohtajuus Suomen Pankissa liikaa rahapuolueen puheenjohtajalle? Kansalaiset kysyvät nyt, kuinka kalliiksi onneton sub-primearvio tuli Suomen kansakunnalle - ehkä jäi tekemättä nopeita turvatoimia jo tuolloin, ja nyt maksamme velkaa... ” 
LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62181-de-facto-kataisen-hallitus-repi-suomen-kahtia -


JK. Nyt armon vuonna 2013 voimme arvioida tehokkaasti tuota yllä olevaa artikkelia vuodelta 2006, kun arvioimme tuolloin kuinka Kokoomus mahdollisesti menestyy vuoden 2007 eduskuntavaaleissa – ei ole tarkoitus olla ’besserwisser’ ~  http://fi.wiktionary.org/wiki/besserwisser -, vaan analysoida viime vuosien tapahtumia, joihin Jyrki Kataisen sormi on ollut vankasti osallisena. Kuinka vaalipuheet 2007 ovat konkretisoituneet tähän nykyvuoteemme mennessä? Onko Kokoomus repinyt Suomen kansakunnan kahtia? 5]Ilkka Luoma
AL – Fb – US
BLOG 19 474 | 1 338 – IL

---12062013---

Ei kommentteja: