torstaina, kesäkuuta 27, 2013

Vapaustaistelija Nelson Mandela

blogID 12100979
..
ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143472-vapaustaistelija-nelson-mandela - Valkoinen mies orjuutti mustan Afrikan. Kristillinen miekka sivalsi Amerikoissa ja degeneroi alkuperäkansat Australiassa. Valkoisen miehen markkinahimokkuus vaiensi Kiinan keisarin toiveet kansansa säästymiseltä oopiumin kiroista.

Aikanaan oli valkoisen miehen vuosisadat – jolloin alusmaiden raaka-aineet, työvoima ja
luonnonvarat ryöstettiin ja riistettiin armotta ja surutta. Orjuus kehittyi huippuunsa nykyisessä ”vapauden tyyssijassa” Yhdysvalloissa, joka on samalla maailman valvotuin yhteiskunta.


Belgian kuningas Leopold II 1] oli hirmuhallitsijoista ehkä se verisin – belgialaisen kuninkaan ”omistamilla” nykyisen Afrikan Kongon alueilla maksettiin tapporahaa mustista – todisteeksi piti tuotaman vasen käsi, joskus oikeakin kelpasi.

 
Vapaustaistelija Nelson Mandela
Tänään Etelä-Afrikan tasavallan ensimmäinen musta presidentti ja vapaustaistelija tekee kuolemaa. Nelson Mandela edustaa kaikkea sitä muutosta, mitä nykymaailma edustaa
tasa-arvopyrkimyksinä, ihon väriin katsomatta.

On selvää, että maailma pysähtyy lyhyeksi aikaa, kun Nelson ei enää jaksa – vaan siirtyy
suurien valtio- ja kansalaisyhteiskuntamiesten harvalukuiseen joukkoon.

Valkoisen rotusorron viimeisiä linnakkeita oli nimenomaan Etelä-Afrikka,

Etelä-Afrikka on edelleen rikas valtio ja esimerkki mustille, kuinka lopultakin vähällä verenvuodatuksella saadaan valta tasapainoiseksi ja enemmistöhallinteiseksi. Saattaa olla, että huomenna Etelä-Afrikka on mallimaa siitä kuinka musta ja valkoinen täydentää toisensa?


Mandelan poistuminen tulee olemaan suuri tapahtuma -
Vapaustaistelija Nelson Mandela on saanut jo nyt ansaitusti viitan vapaudesta ja veljeydestä. Nelson pitää sisällään diplomaattisempaa ”chequevaraa ja castroa” – kuin nämä  vallankumoustaistelijat, joiden harteille on myös asetettu viitta – mutta jossain määrin väkivaltaisempi.

Aikoinaan Yhdysvaltain nuorimman presidentin John F. Kennedyn 2] hautajaiset pysäyttivät maailman – niin tulee nytkin tapahtumaan, kun Nelson Mandela poistuu tästä maailmasta, jättäen kuitenkin sen pienen hitusen verran toivoa jostain paremmasta.
...

EXTRA

JK 25052016 - Konsertti Nelson Mandelan 70 -vuotisjuhlan kunniaksi - Dire Straits ja Eric Clapton

Ilkka Luoma

AL – Fb – US
BLOG 20 243 | 0000 – IL
---27062013---

Ei kommentteja: