perjantaina, huhtikuuta 15, 2016

Venäläinen signalointikone tuli hajuraon sisään

(Mediamme käy nyt kuumana – esimerkkinä HS – Kari Huhta, joka riehaantui näppäimistö vaahdossa itämerenrauhan järkkyneen ja jälleen on palattu hyytävän vastakkainasettelun piiriin)

HS: Venäjän Itämerellä järjestämä välikohtaus on erityisen vastuuton, mutta myös harkittu esitys
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460599215645…. ... Voisiko HS - toimittaja Kari Huhta hiukan syventää kirjoitustaan, eikä riehaantua heti itämeriuhan luontiin - lähinnä vielä Venäjän toimesta. Juuri nämä tekstit vähentävät kansalaistemme luottamusta aiempiin luottomedioihin.  
Kursivoitu osa on HS tuotantoa


Toimittaja Huhta voisi perehtyä vakoiluun, signaalitiedusteluun, elektroniseen häirintään ja jopa langattomaan hakkerointiin, ennen kuin luo uhkaa suomalaisten lukijoiden silmille – vain venäläiskoneen ”hyökkäyssimulointina”.


Venäläisten koneiden käyttäytymiseen on jokin syy

Huhta ymmärtää syiksi vain pullistelun, näyttövoiman ja koppavuuden. Ammattitoimittajat luotaavat syvällisemmin tapahtumia, varsinkin HS tyyppisessä mediassa olisi viisasta perehtyä aiheeseen tarkemmin – ikään kuin ”untohämäläisittäin”.

Sen me tiedämme, että HS on natottaja media – jo senkin takia, että jo edesmennyt erinomainen myöhempi kolumnisti Olli Kivistö |1 kertoi aikanaan sähköpostissaan tehneensä kovan työn kääntäessään aiemman vastaavan päätoimittaja Janne Virkkusen kohti Nato-autuutta.


Herra Huhta ei ilmeisesti ole perehtynyt kansakuntamme vakaaseen mielipiteeseen Natosta?


Venäläisten mahdollinen syy ”hajurakoon sisääntulosta”

Meiltä jää selvittämättä ja tietämättä se syy, miksi venäläiskone tuli ilmiselvästi "hajuraon sisään" - joka ei ole normaalitilanteissa diplomaattista, eikä hyväksyttävää. Aikanaan oli mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa Pietarissa – tuolloin kävi selville, että sotalaivojen, jotka tulevat lähemmäksi kuin 100 mpk - suuntivan ja vakoilevan elektronisesti kaikkea, ja tämä näkyy vastapuolen peilauslaitteissa.

Nytkin saattoi olla kyseessä yhdessä puolalaisen helikopterin kanssa elektroninen tiedustelu, ja tämä näkyi ehkä poikkeuksellisen voimakkaina vasteina venäläisten Kaliningradin peilaus- ja "vastasisältölaitteissa" (huono suomennos alkuperäisestä venäjänkielisestä sanasta, oikeastaan sanayhdistelmästä).

"Hajurakoon sisääntulo" saattoi olla tarkoituksellinen teko, jolla vastaelektronisella toiminteella häirittiin amerikkalaislaivan suuntaus- ja lähetys-/ vastaanottolaitteita. Tuo puolalainen helikopteri kielii, että saattoi olla käynnissä elektroninen tiedustelu - ehkä jopa hakkerointi!
Samoin venäläisen helikopterin yhdysvaltalaislaivan ympärillä lento kertoisi, että suoritettiin elektronista vastatointa. Hakkerointimahdollisuuteen palaamme myöhemmin, sillä tuo osaamisalue on kehittynyt huimasti - vertaa Stuxnet.

Lisäksi saattoi olla, että amerikkalaisten tiedustelusignaalitasot eivät olleet enää kirjoittamattoman suurvaltahyväksyttävyyden rajoissa – vaan poikkeuksellisen voimakkaat.

Kansalaisenemmistön puolesta toivoisin vilpittömästi ja esitänkin,

että niin Huhta kuin HS-mediajohto analysoivat, tutkivat ja selvittävät vastaisuudessa tarkemmin mitä todella eri asiayhteyksissä tapahtuu. Kiitän etukäteen toimintamuutosta. Kansalaisten harhauttaminen johdattelevilla kirjoituksilla ei ole isänmaallista toimintaa – ei edes journalismia, vaan manipulointia.
Jälleen saattaisi olla paikallaan tasavallan presidentin ulostulo rauhoittelemaan kiihkeimpiä idealisteja.

PS. Toki toimittajilla on sananvapaus, mutta sen tuotokset saattavat ikävimmillään näkyä lisääntyvinä yhteistoimintaneuvotteluina ja lukija- kuin mainostajakatoina. Kansalaismedia nostaa päätään – muutoinkin.


Verrantouutisointia 1
Epäily: Ruotsin lentoliikenteen seisauttanut aurinkomyrsky olikin Venäjän kyberhyökkäys? ~ http://yle.fi/uutiset/epaily_ruotsin_lentoliikenteen_seisauttanut_aurinkomyrsky_olikin_venajan_kyberhyokkays/8810607 -... Ahaa, Venäjä on saanut Auringon myrskytkin jo arsenaaliinsa. Voi tätä hyytävää itäuhan luontia. Kuinkahan leveästi Yle - toimittajat hymyilevät pilttuissaan?

Verrantouutisointia 1B
HS: Ruotsin lentoliikenteen pysäyttänyt häiriö on uusi löytö avaruussäässä – aiemmin syyksi epäiltiin Venäjän kyberhyökkäystä ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460607525393 -... Muistamme hyvin kuinka media vihmoi Venäjän uhkaa tästäkin - miten kävikään.

Verrantouutisointia 2
HS: Hufvudstadsbladet: Suomalaiset mukana harjoituksessa, jossa simuloitiin Venäjän hyökkäystä Baltiaan ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1460600018159 -... Tuossa Yhdysvalloissa tapahtuneessa karttaharjoituksessa Suomi sotkettiin sotaan suurta "Groslandia" vastaan. Tämäkö on kansakuntamme etu?


Kansalle oikeaa tietoa – terveisin,

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti


AL | US | PZ | BL | BLOG 73723
---14042016---

DOC: itamerirauha_14042016 – Microsoft Word Starter

530 |.

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

1044.

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ http://www.defensetech.org/2016/07/13/russia-touts-drone-swarms-and-electromagnetic-cannon-for-sixth-gen-fighter/ -

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001223784.html -

~ https://www.rt.com/news/350736-russian-fighter-jets-drone-swarm/ -

Ilkka Luoma kirjoitti...

" ... Rammin mukaan elektronisen sodankäynnin Hibiny-laitteisto kuuluu sen sijaa SU-34–hävittäjäpommittajan sekä uusimpien SU-35S–hävittäjien varusteluun, ja näitä koneita on käytetty muun muassa Syyrian iskuissa.

Hibiny tunnetaan maailmalla myös sen englantilaistyyppisellä translitterointimuodolla Khibiny. Järjestelmä on saanut nimensä Kuolan niemimaalla sijaitsevasta Hibiny-tunturijonosta, jonka suomenkielinen nimi on Hiipinä.

Rammin mukaan sen verran tarinassa on kuitenkin totuuden siementä, että Hibiny on kehittynyt elektronisen sodankäynnin järjestelmä, joka soveltuu niin tiedusteluun kuin lamauttamiseenkin.

– Hibiny on voimakas, nykyaikainen ja ainutlaatuinen järjestelmä, eikä täysin vastaavia ole maailmalla muita. Esimerkiksi Donald Cookille se olisi voinut aiheuttaa vakavia ongelmia ja estää osan sen normaaleista toiminnoista, mutta mielikuvitukselliset puheet siitä, että se olisi voinut katkaista kaikki hallintajärjestelmät on tietenkin fantasiaa, Ramm sanoi. ... "