sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2016

Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!


(Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

[ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3

 … Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]


Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?
·         Maapallollisten raaka-aineiden käyttö ~ http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/5_5T.htm -


Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).
|4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_uu.shtml -


Syntyi Tähtien Sota ideologia

Reagan näyttelijänä ymmärsi hollywoodmaisen perustavoitteen – hyvä voittaa aina pahan. Tähtien sota suunnitelma oli siksi massiivinen, että sen rahoitukseen vastaamiseen laskettiin Neuvostoliiton romahtavan, kuten kävikin. Syynä luhistamiseen oli tietysti jokin aivan muu kuin lietsonta suursotaan – tähtitieteellisten aseiden avulla. Neuvostoliitto piti saada hajotettua. Siinä onnistuttiin.


Länsi ja USA tarvitsi ja tarvitsee valtavasti materiaaleja,

 … mineraaleja, raaka-aineita ja energiaa |6. Nämä hyödykkeet tulee saada häiriöttä markkinatalouden ehdoin, ja siinähän markkinavoima edesauttaa oivasti |7. Onhan USA maailman suurin talous, tosin tänään se on joidenkin mukaan jo Kiina |8.


Neuvostoliiton hajottua – käsittelyyn on otettu nyt edelleen liian suuri Venäjä
[ … miksi länsi yrittää luhistaa Venäjän? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - ]

Nato, joka on lännen käsikassara edetessä uusille raaka-ainelähteille ja markkina-alueille, on erinomainen apuväline houkutella turvattomia/ turvattomaksi lietsottuja valtioita sen sateenvarjon suojaan – Natohan ei ole sotinut, tosin se on hyökännyt harjoituksen vuoksi eräisiin liki vastustuskyvyttömiin kohteisiin – elävän lihan periaatteella – puolustaessaan hyvää ja vapaata maailmaa.


Nyt tulee saada Venäjän maapallovarannot hyvän ja vapaan käyttöön –

 … nostamaan materiaalista elintasoa. Lännessä ja idässä kaikki lasketaan nykyään – ainakin toistaiseksi – rahassa, määrissä ja kasvussa. Tietyistä raaka-aineista on jopa pulaa ja niitä sijaitsee myös nykyisen Venäjän alueella |9.  Noiden tärkeiden materiaalien saanto on turvattava ja Venäjän pilkkominen pienemmäksi avaa ovia venäläisten raaka-aineiden lähteille ja samalla saadaan idän voimaa kutistettua – Kremlin muurien sisälle.


Nyt on myös kiire, sillä Kiina jyrää

Idän toinen jättiläinen – väestöltään, tuotantokoneistoltaan ja maailmavaikutteeltaan oleva monituhatvuotinen kulttuuri, järjestelmä ja maantapa laajenevat lännen mielestä huolestuttavasti – jo Afrikassa, ja näin Kiinaa ei tule päästää esimerkiksi Siperian mittaamattomiin maapallovarantolähteisiin.

Lännen ja USA’ n kauhukuva on kiinalaisten ja venäläisten keskinäinen yhteistoiminta |0, sillä se muodostaa koneistoltaan huomisen maailman jättiläisen ja tämä ei sovi Washingtonille ja Lontoolle. Saksa, joka on maailman toiseksi suurin viejävaltio ja ylivoimainen teknologiaosaaja on tosin huomannut, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka |11.

Saksa on helpommin ”schröderiläisen” mallin mukaisesti hyväksymässä Venäjän eurooppalaiseksi valtioksi, johon taas tällä mallilla Venäjän nykyhallinto antaa allekirjoituksensa.


Saksa oivaltaa myös, ettei Venäjän kanssa kannata olla huonoissa väleissä –

 … käviväthän saksalaiset venäläisten kanssa maailman historian verisimmän, raaimman ja totaalisimman tuhoamissodan 1941 - 45, jossa ei säästetty mitään – ei mitään! Saksalle sopii hyvin USA’ n aseiden poistuminen Euroopasta, jota nyt myös Yhdysvaltojen merkittävimmät presidenttivaaliehdokkaat painokkaasti tavallansa kannattavat.

Niin esiehdokkaat Hillary Clinton kuin Donald Trump kehottavat eurooppalaisia vastaamaan itse omasta puolustuksestaan. Amerikkalaisten voimaponnistukset tulevat siirtymään Kiinan patoamiseen.  USA tietää, että elämme jo Kiinan vuosisataa.

Nyt kun alun Erkki ja Liisa pohtivat meidän piskuista roolia – on se selvä

Kansakuntamme on jylissyt kaikissa gallupeissa, ettemme mene Natoon |12, ja tänään jo kiivaimmatkin ”natottajat” * ovat hyväksymässä tämän kansalaistahdon. Lopultahan ”arkikansa se ruumiit pesee, jotka pieni vähemmistö on aina väärillä päätöksillä tehnyt”. Kyllä kansa tietää – näin voimme mainiosti lainata edesmennyttä suurmiestä – Veikko Vennamoa.


Meidän rooli tässä raaka-ainesaantojen sodassa on yksiselitteinen

Me emme ryhdy muiden kolmansien asioihin – me pidättäydymme turvaamaan asemamme kauppakansana kaikkiin ilmansuuntiin – itään ja länteen, nyt jopa huomisen Koillisväylän kautta pohjoiseen ja myös etelään, Afrikkaan saakka.

Me pidämme sanamme, olemme sotilaallisesti liittoutumattomia ja kehitymme eurooppalaiseksi ”Pohjolan Sveitsiksi” |13 – rauhanvälittäjänä * ja uskottavana neuvotteluyhteyksien luojana, kuten nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö jo tekeekin. Niinistön toimet kansakuntamme hyväksyy täysin |14 – oivaltaen samalla erään vanhan kiinalaisen sanonnan: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”.
·         * Vain YK-tehtävät sopivat meille ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1460685079048 -


Lisäkirjoitukset tekstistä

|3 Idän ja lännen vedenjakajalta – suomalaiset! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suomenkielenpaiva.html -
|6 Amerikkalainen valkoisen imuri ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age -
|8 The Biggest Economy in the World? ~ http://www.bbc.com/news/magazine-30483762 -

|13 Yhteiseurooppalaisuus ja Pohjolan Sveitsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseurooppalainen-puolustus-ja.html -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja HelsingistäAL | US | PZ | BL | BLOG 73903
---17042016---

DOC: Venäjäkin on liian suuri_16042016 – Microsoft Word Starter

791 | 896.

Ei kommentteja: