perjantaina, huhtikuuta 29, 2016

Kasvihuonekaasuista yllättävää etua!


-          


--- lisäävät ruoan tuotantoa, mutta silti haitat ovat suuremmat kuin hyödyt ---Ravintoa enemmän, väestö kasvaa. Siis lisää hiilidioksidia. Eipä hätäillä. Nythän ihmiskunta haluaa polttaa biomassaa liike-energiakseen, jotta kuluisi vähemmän fossiilisia energioita, jotka taas lisäävät hiilidioksidin määrää.

Biomassan x] lisääntyvä poltto on lopulta vastoin kaikkia evoluution "sääntöjä", vaikka rajuja metsäpaloja on ollut jo vuosimiljoonien ajan. Emme tunne meitä elättävän biosfäärin biomassojen keskinäisiä suhteita, joilla on vahva merkitys elollisuuden monipuolisuuteen eli biodiversiteetin asteeseen.[... luvuistaan väsynyt opiskelija tutkii Alepassa ruokapakettien viimeinen myyntipäivä alennuslappuja – 30 %, jopa -50 %. Jättiläisslummissa aamuyöstä 12 h työnsä aloittava laittaa palkastaan puolet ravintoon. Työssä käyvä suomalainen osastopäällikkö tutkii ”kurmee” - osaston juustoja - pienen palan hinta on puolet työttömän peruspäivärahan määrästä... ]


Lisää hiilidioksidia – ruoka loppuu!

Missä mättää, kun ruokaa on yllin kyllin kauppojen takapihojen roskiksiin kipattavaksi, yöllisten ja varhaisaamujen liikkujien iloksi - ja ruokakaapin täytteeksi. Missä mättää, kun yhdestä sinievätonnikalasta (lihaa noin 150 kiloa) saatetaan maksaa 2 000 työttömän peruspäivärahan ~25€/tpv verran japanilaisella kalatukkurien huutokaupassa?


Osakekirjoja, kultaa ja timantteja on vaikea syödä

Kallis auto on myös huonosti sulava - vaikka sisältää rautaa. Ruoka lähtee maasta, siis biokerroksesta - joka on täynnä hiiliyhdisteitä, ravinteita, kivennäisiä ja kasvuvoimaa antavaa typpeä ja fosforia. Jätevesilaitokset tuskailevat typen ja fosforin kanssa - ne ovat jopa ongelmajätteitä. Kaikki pitäisi polttaa!


Hiilidioksidi on ehdoton kasvua ylläpitävä voima!

Ilmakehästä tarvitaan ravinnon kasvattamiseen ehdottomasti hiilidioksidia, tuota ylisuosittua elintasokasvihuonekaasua. Puheissa se haluttaisiin kätkeä [CCS |*] maanpoveen, kun sitä liiaksi tuotamme muun muassa koneellistetun liikkumisemme vuoksi. Ruokatuotanto on kasvanut maapallolla muun muassa keinolannoitteiden käytön vuoksi viimeisen 150 vuoden aikana viisinkertaiseksi - samoin kuin miltei väkilukummekin [ … ]
|*
CCS = Carbon Capture and Storage, VTT Seminaari - Espoon Hanasaaressa 2009 ja 2010---
wiki - 
http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_capture_and_storage -


Teksti jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128120-u-loppuuko-ravinto-lisaa-hiilidioksidia – alta (2012), mikäli haluat sen loppuun lukea, sisältää myös reilu 30 kommenttia aiheesta. Tässä miltei sama kirjoitus vuotta aiemmin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75477-ravinto-loppuu-lis%C3%A4%C3%A4-hiilidioksidia – 27 kommenttia.


[2013] Bioenergia romahduttaa ravintotuotannon!

 

EU - Euroopalla on energiapaine. Pitää päästä osittain eroon fossiilisista energioista – mehän tarvitsemme itsestämme ulkoista energiaa liikutellaksemme itseämme ja tavaroitamme paikasta toiseen. Olemme oivaltaneet ”ratkaisuksi” biopolttoaineet – kierrätettävän materiaalin, joka ylläpitää maanpäällistä biomassakasvua – siis meidänkin elämäämme.

Olemmeko ymmärtäneet, että biomassa, joka muodostaa elokerroksen paperin ohuena pallomme pinnalle on biosfääri 1]. Elon kerroksessa pelaa hallitun kilpailun harmonia ja keskinäistäydellinen sopeuma toinen toisiinsa, josta taas muodostuu biodiversiteetti 2] eli elämän monimuotoisuus.

1] Biosfääri - http://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere 
2] Biodiversiteetti - http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiversity – 


Evoluutio on toiminut biosfäärin ylläpitäjänä, 
[Evoluutio ~ http://jontikka.blogspot.fi/2012/11/huolimaton-lisaantyminen.html - [BLOG/il ]

 … jossa sopeuma on ollut elämän valttikortti. Heikompi raivautuu pois jäljelle jäävän biomassan 
5] ravinnoksi ja elämän ylläpitäjäksi. Inhimillisyytemme herää kun naarasleijona nappaa sen heikoimman antiloopin pienokaisen – leijonan pennutkin tarvitsevat ravintoa ja lihansyöjinä niitä ruoho ei elätä.

|5 Biomassalla tarkoitetaan sitä hiilielämän kokonaismassaa (=painoa) mikä maapallollamme vallitsee – ihmiskunnan biomassa on suuruudeltaan noin muurahaispopulaatioiden tasolla – siltikin olemme häviävän pieni osanen hiilielämän kokonaisuudesta. Evoluutio on järjestellyt biomassojen kokonaissuhteita tavalla, jotka eivät ole meille täysin auenneet. Syömme jatkuvasti enemmän kuin meille kuuluisi. Biosfäärin evoluution tavoin sopeutuneena lukumäärämme olisi selvästi pienempi kuin nykyinen reilu seitsemän miljardia. 
[!] Perintö miinus velat = tasapaino ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/perinto-velat-tasapaino.html -

...
Suomessa talous menee vuosien 2008 - 2009 aallonpohjien jälkeen niin kutsuttuun ”tuplawee - W” käyrästöön – pienen nousun jälkeen romahdamme jälleen alas. Kasvuhoenta EX2] ei saa enää vastakaikua kansalaisilta. Tämä ennuste näyttää toteutuneen täysin, nyt 29. huhtikuuta 2016 kirjoitettuna.
EX2 Jatkuvaa kasvua ei ole – tämän ymmärtänevät talousoppineetkin? ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136865-resurssiymmartamaton-kasvuhuuto - [US_P/il]Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

...
AL | US | PZ | BL | BLOG 75981
PVM 29042016

DOC lisaa_hiilidioksidia_ravinto loppuu_29042016 – Microsoft Word Starter


618 |