torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Reviirit muuttuvat enemmistön voimalla

Helsinki painaa Sipoon päälle elintilan valtauksena idästä

Helsinki kasvaa ja intomieliset pääkaupunkilaiset Jan Vapaavuoren (kok.) johdolla ovat valloittamassa itäisiä maita elintilan saamiseksi uljaalle pääkaupungillemme. Helsingissä on hurja tonttipula, tai sitten ei. Elintila on suhteellista. On selvää, että hyvistä merenrantatonteista on pulaa ja Helsinki katsoo saavansa niistä paremman hinnan kuin sipoolaiset.

Maata ja vesi-alueita ei ryövätä, vaan niistä maksetaan normaalisti käypä hinta markkinoiden mukaisesti. Nyt on kysymys periaatteesta kuinka ja miten suurempi menettelee pienempää kohtaan. Valtiolaiva liputtaa voimakkaasti rajansiirtoa Helsingin puolesta, niin kepulaisina kuin demareina. Kuka katsoo millainen on Sipoon kunnanvaltuusto poliittiselta väriltään? Keskustalla on paikkoja 3/43, eli alle 8%.

Tämä Sipoo asia tulee saamaan suuret mittasuhteet, sillä se antaa ennakkoratkaisua myös muualle Suomeen; tunnettuahan ovat meneillään olevat kuntaliitosasiat. Mikäli Helsinki saa tahtonsa läpi, niin nokkelat lakimiehet laativat hetkessä "laajan kansalaisedun ja yleishyödyllisyyden" nimissä kirjelmiä rajansiirtoihin ja alueluovutuksiin. Nyt on Sipoon kutistuksessa hedelmöityymässä kolmikanta hyvässä ja sydämellisessä yhteisymmärryksessä: kepulaiset, demarit ja kykyilijät Kokoomuksesta.

Kysymykset kuuluvat: mikä on Sipoon omien asukkaiden rooli ja mielipide ja mikä on helsinkiläisten ajatukset rajan siirroista kohti itää?

Tänä päivänä on kansalaisilla laajat mahdollisuudet ilmaista mielipiteitä netissä. Eduskuntavaalit lähestyvät ja Keskusta liputtaa voimakkaasti Helsingin etuja vetoamalla yleiseen ja koko maan etuuksiin ja hyötyihin. Tämä asia on ikäänkuin kansallinen kysymys. Keskustalla ei ole suurta kannatusta perinteellisesti Helsingissä. Keskusta on vahva maakunnissa, missä pienet kunnat ovat etusijalla. Demarit ovat vahvoja Helsingissä, näin viestitetään ensi vuoden eduskunnan kokoonpanon äänestäjille, minkä värisiä numeroita lippuihin kirjoitetaan. Näyttäisi siltä, että Suomen hallituksen täytepuolue ruåtsalaiset vikisevät ja tyytyvät kohtaloonsa, eivät he halua mestata rooliansa kestoministereinä kakkossarjassa. Uuden puheenjohtajankin täytyy päästä maistamaan ministeriauton kyytiä.

Kuinka Keskusta suhtautuisi, jos tämä rajasiirto-operaatio olisi heidän omilla vahvoilla kannatusalueilla? Kuinka demarit suhtautuisivat, jos Sipoon kunnanvaltuustossa olisi sos.dem. enemmistö? Päättivätköhän valtakunnan pääpublikaanit julistaa jo nyt eduskuntavaalit käyntiin?

Kansalaisia kannustetaan antamaan mielipiteensä adresseihin. Ihmiset voivat nyt nettiaikakautena ilmaista näkemyksensä. Nyt kannattaa laittaa ääni kuulumaan ja katsotaan viimeistän eduskuntavaaleissa mitä tapahtuu.

Pitääkö Helsingin saada maita ja mantuja ja onko sipoolaisten se enemmistövastuksestaan huolimatta hyväksyttävä (mikäli enemmistö on maaliitoksia vastaan)?

Anna mielipiteesi kuulua, kts. linkit:

http://www.adressit.com/sipoo_ei (ei rajasiirtoja ilman sipoolaisten enemmistön hyväksyntään)

http://www.adressit.com/sipoo_kylla (Helsinki saa liittää maata itseensä jos laaja yleinen etu niin vaatii)

Ei kommentteja: