torstaina, syyskuuta 10, 2009

Vesi vanhin voitehista - voitelee Suomelle myös menestystä

[ORIG 10092009] blogID | 12100979 |



[A] ... mahdollisesti puhdas raakavesi loppuu pitkän kuivan kesän jälkeen Pekingistä 1/? Suomessa sinilevä tukkii vesilaitosten suodattimet ja tuo uusia myrkkyjä puhdistamisen päänvaivoiksi. Vesi on kaikkialla aivan liian halpaa. Puhdistusvaikeuksien kautta hinta nousee reippaasti - ja vesi palaa ansaitsemaansa arvoon ... ]

Maslowin tarvehierarkiassa 2/ vesi on heti hengitettävän ilman jälkeen seuraavana. Ihminen kuolee vedenpuutteeseen jo muutamassa viikossa. Vesi on seuraavan suursodan aihe ja veteen liittyvät sijoitukset nousevat raketin lailla kaikkialla maailmassa. Viimeisessä pörssissä vesi on maailman toiseksi arvokkain aine.

Ihmiskunnan perusperiaatteen pitäisi olla käyttämänsä raaka-aineen luonnonmukainen palautus sellaisena luontoon, kuin se sieltä on otettu. Ihmisen elämä on väsyksiin saakka itsensä ja tavaroidensa siirtelyä paikasta toiseen 3/. Tuohon toimintaan käytämme energiaa, jonka lainaamme ympäristöstämme ja lopulta aina auringosta - tai ytimien "loputtomien" energioiden maailmasta. Vesi voi olla myös "loputtoman" energian lähde.

Vesi juoksee meille elämän - puhtaimmillaan 
Ihminen juoksuttaa käyttämänsä veden muunneltuna sellaiseksi, että mm. mutantoituvat bakteerit ja virukset 4/ tulevat aiheuttamaan suuremmat pandemiat, kuin mitä olemme koskaan kokeneet. Vesi on erinomainen mikrobien kuljetusalusta. Sairaalabakteerit ovat hälyttävä esimerkki hallitsemattomasta mutantoitumisesta - ihmisille. Mikrobeilla on samanlainen lisääntymisvietti ja kilpailutahto kuin ihmiskunnallakin.

Vesi on hyvää puhtaana 
Loppuun käyttämämme vesi tuntuu neniimme hyvin epämiellyttävältä, kun olemme vesikierron tarpeisiimme hyödyntäneet. Jätevesi, joka kertoo hyvin elintasomme ja kulutuskykymme - on viesti harkitsemattomasta toiminnasta. Meitä odottaa vesien saastuminen, joka voi nostaa likaisen veden mikrobien aiheuttamien lapsikuolemien määrän huimaan nousuun - joka- ja tämänpäiväisestä yli 4000:sta kuolleesta - ympäri maailman.

Vesi on ikuinen kiertolainen
Vesi on "ikuinen" kiertolainen. Nykytietämyksemme mukaan vesi on saapunut miljardeja vuosia sitten asteroidipommituksen mukana, jota kesti satoja miljoonia vuosia. Vesi on voinut myös osaltaan tuoda meidät tänne pallollemme - ulkoavaruudesta. Vesi sisältää myös hapen 5/, joka on eräs elämämme mahdollistaja ja päätösprosessien käynnistäjä. Samoin vesi sisältää vedyn 6/, joka on äärimmäisen räjähdysherkkä alkuaine ja energianlähde 7/.
Ihminen kierrättää surutta vettä likaisen itsekkäisiin tarkoituksiinsa kaikkialla maailmassa. Lainaamme omistusahneudessamme meille kuulumattomankin veden toisilta, aiheuttaen ympäristö- ja elinkriisejä muille eliölajeille.
Ihminen ryöstöviljelee keinokastelulla luonnon vuosimiljoonaiset ravinnekierrot epätasapainoon, jonka lopputulemana häämöttää maailmanlaajuinen nälänhätä. Emme ole myöskään tutkineet riittävästi, mitä tarkoittaa viherkasvuston viljeleminen poltettavaksi energiaksi.
Vesikriisi ja siihen automaattisesti yhdistyvä nälkä ajaa epätasapainoa väestökeskittymiin tappaen heikkoja ja tukien vahvoja. Ehkä tämä onkin systeemejä ohjaavan "universumin käyttöjärjestelmän" ohjelmistollinen hyppykäsky tasapainottaa ylipaisunutta ihmiskuntaa. Vesi on tehokas väliainetappaja kuljettaessaan meille uusia mikrobeja haasteeksi immuunijärjestelmillemme.

Vesi ei lopu meidän elinaikana, 
 ... mutta se voi muuntua kaltaisellemme elämälle kelvottomaksi. Vettä voidaan puhdistaa, mutta usein se tapahtuu luonnottomin keinoin toisilla myrkyillä. Myrkky korvaa myrkyn ja jälleen tuloksena on yhtälö, jossa ihmiskeskeistä elämää ylläpitävät voimat saavat haasteen vailla vertaa.
Vesi loppuu elämän illassa maapallon kuivuessa ja hyörystyessä auringon laajetessa viimeiseen räjähdykseensä noin muutaman miljardin vuoden kuluttua. Tätä ennen vesi loppuu käyttökelpoisena ihmisinhimillisenä elämäntuojana hallitsemattoman ja harkitsemattoman käyttömme vuoksi.

"Vesi vanhin voitehista"
Vesi vanhin voitehista, mutta vain silloin, kun huolehdimme sen takaisin ympäristöön sellaisena kuin sen sieltä otimme. 'Sen minkä otat - palautat sen muuttumattomana takaisin'. Luontainen palautus on vesihuoltomme elinehto. Jäte- eli elintasomme näyttövedestä saamme juomavettä - palautekierto on osa luontoa, jopa ISS-avaruusasemalla.
...
Käyttömme ainesjälki jäteveden lietteenä tulee myös palauttaa pääsääntöisesti ravinteina peltoihin ja ruokatuotantoon. Hengitettävän hapen, juomamme veden ja syömämme ruoan jälkeen on pitkä elämällinen matka elintasokohokkaisiin maallisina markkinatalousnäytteinä, joiden vuoksi olemme ympäristömme saastuttaneet miltei ratkaisemattomien ongelmien eteen.
Osaammeko käsitellä viimeiseksi käyttömme jälkeen jääneet elintasomme muistomerkit supermyrkkyinä, raskasmetalleina ja kaikkinaisina yhdisteinä, jotka eivät luonnolliseen ympäristöön haittayhdisteinä kuulu?
Vesihuolto ja -tase ovat suurin yksittäisistä ympäristöteoista - paljon puhuttu hiilidioksidikin, siis ilmastonmuutos 8/ "vain" nostaa merien pintaa ja vahvistaa suotuisilla alueilla kasvustoa käyttäen enenevästi ravinteita lisääntyvään viherkasvustoon. Ihminen boosteroi (vahvistaa) jälkipoltolla elämänsä ajallisesti pidemmäksi, mutta luonnolle lyhyemmäksi. Takaisinmaksun aika on koitanut.


...
Ilkka Luoma


Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot~
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma]
Kuvakansio 1
Suomen Orimattilassa on eräs innovatiivinen vedenpuhdistaja - pieni, mutta kekseliäs - "periaatteessa jätevetemme lopputuote on juomakelpoista, mutta emme suosittele sitä juomaan, se on kuitenkin puhtaampaa kuin yläjuoksulta tuleva "normaali" jokivesi!
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2cjv9+i ... ttila.html ---
Kuvakansio 2
Käsittämättömän puhdas Saimaan Puruvesi on jotain sellaista, mitä moni ulkomaalainen ei usko. Kerrotaan, että Kiinan kuuluisan, jo edesmenneen uuden tienavaajan Deng Xiaoping´in
9/ tytär Deng Nan olisi ihastunut niin suuresti Puruveteen, ettei sauna-uimaan kierteestä meinannut loppua tulla ...
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/29caz+i ... evat-.html ---


...
Sent:
Sent: Saturday, June 13, 2009 12:45 PM
Subject: MIELIPIDEARTIKKELI - Vesi, elämän lähde - on myös kuoleman lähde
...
Vesi, elämän lähde - on myös kuoleman lähde
(Itsestään selvänä pidetty vesi kiinnostaa Kiinaa jo enemmän kuin polttoaineet ja kulutustavaroiden raaka-aineet - kiinalaisen delegaation
1/ vierailu Suomessa 8.-10.6. 2009)

Sent: Wednesday, April 14, 2010 10:40 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Vesi vanhin voitehista - innovointikilpailun Suomen uudeksi menestykseksi

...
***

Kategoriat:
ENERGIA , GLOBALISAATIO , MAATALOUS , YMPÄRISTÖ , YMPÄRISTÖONGELMAT , VESI

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Hengitettävän ilman jälkeen kiinnitetään huomiota elomme tärkeimpään mahdollistajaan - liikkeessä olevaan käyttökelpoiseen makeaan veteen ja sen alueelliseen ylikäyttöön. Vesi vanhin voitehista pitää elonpyörän ja -kehän käynnissä ...

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10210923 -

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Alepassa myydään tänään 40-vuotissynttäreiden kunniaksi appelsiineja Egyptistä 40 senttiä per kilo. Jokainen voi miettiä ansaintalogistiikan appelsiinipuusta meidän suuhun! Entä tuon appelsiinikilon vesijälki muutoinkin kuivassa valtiossa, joka elää yhdestä joesta - Niilistä.

~ https://yle.fi/uutiset/3-10612047 -