tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Uudistuuko Putin - myrskyvaroitus Duuman vaaleista!

ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89600-kyteeko-venajalla-vaalikapina - 
..[U] Pietarin duumasta vieraili Spravedlivaya Rossiya puolueen 1] ryhmäpuheenjohtaja Oleg Nilov avaamassa Venäjän historian ensimmäisen vaalikampanjan länsimaissa - aloittaen sen Suomesta 2]  -haastattelu Radio Sputnikin 3] tiloissa 22. marraskuuta 2011. Duuman vaalit olivat 4. joulukuuta 2011

[ ... Spravedlivaya Rossiya puolueen tunnettu keulahahmo Sergey Mironov erosi eräiden arvioiden mukaan painostuksen alla Venäjän Duuman ylähuoneen puheenjohtajuudesta. Mironov oli astunut liiaksi pääministeri Vladimir Putinin varpaille, arvellaan - oli jäänyt musta pallo käteen, kuten Venäjällä asia arvoituksellisesti ilmaistaan. Venäjän kansalainen niin Suomessa kuin Venäjällä arvelee, onko Duuman vaaleista esialkua Putinin syrjäytymiselle ...]

Suomen ja Venäjän välinen raja on hyvin kiistelty raja - vuosisataisesti "veteen piirretty viiva", vaikka EU:iin liittyminen edellytti raja-asioiden olevan "lopullisesti" kunnossa. Pietari on Venäjän historiallinen pääkaupunki ja sitä puolustetaan lujasti, kuten nähtiin 1940 luvulla niinä 900 piirityksen päivänä, jolloin miljoona leningradilaista siviiliä kuoli nälkään, kylmään ja saksalaisten pommituksiin, muttei suomalaisten.

Maailman laajuiseen Sosialistiseen Internationaaliin tukeutuva ja Suomen Sosiaalidemokraattisesta puolueesta ystävää hakeva 'rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden' puolue, kuten he kampanjassaan ilmaisevat. Mironovin puolue hakee vahvempaa asemaa Duumasta, jolloin kanssakäyminen heidän kanssaan tuottaisi kaupallisesti enemmän läntisen maailman periaatteita - tämä voisi lisätä entisestään kauppavaihtoa maidemme välille - näin lupailtiin. Toisihan se myös töitä Suomessa asuville passivenäläisille, joilta tavoitellaan 20, jopa 50 prosenttia annetuista äänistä.

Oleg Nilov antoi haastettelun Radio Sputnikissa 4] vedoten Suomessa asuvien passivenäläisten tuntemuksiin nimetylle edustajalleen Michail Brjachak´lle 2], joka on Pihkovan alueelta ja Nilov itselleen mm. lappeenrantalaisten ja imatralaisten passivenäläisten toivomina ääninä. Suomessa asuu 38.000 äänioikeutettua venäläistä. Passivenäläiset voivat äänestää kaikissa Venäjän konsulaateissa ja suurlähetystössä Helsingissä. Venäjällä ei äänestetä henkilöä, vain puoluetta.


Nilov vetosi venäläisten tuntoihin lupaamalla rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta
Kuulostaa tutulta ja hyvin suomalaiselta. Kuinka hyvin venäläiset vakuutteluihin ja lupauksiin uskovat, paljastuu ääntenlaskennan yhteydessä - jos ääntenlasku on rehellinen. Mironovin joukot eivät ole täysin vakuuttuneita ääntenlaskun periaatteista. Arvelevat Putinilla olevan ääntenlaskoneisto hyvin hallussaan. Nyt kuitenkin kriittisyys tulevaan laskentatulokseen on jo etukäteen eri tasolla kuin aiemmin.

Oleg Nilov syttyi ajatukselle täysin itsenäisestä Karjalasta,
ja varsinkin sen vapaakauppaominaisuudesta - lopulta jäi epäselväksi miten Nilov ymmärsi kokonaan itsenäisen Karjalan. Nilov vetosi, että ensi tulisi saattaa nykyinen vapaakauppa-alue kuntoon, lähinnä Venäjän etelärajoilla.

Nilov ei ottanut kantaa Suomen natokeskusteluihin
- toki ymmärsi haastattelijan arvion Suomen kansan nihkeästä halusta Natoon johtuvan osin epäilystä, että liittyminen voisi heikentää kauppamahdollisuuksia Venäjälle. Nilov alleviivasi paranevien kauppasuhteiden merkitystä passivenäläisten työnsaantimahdollisuuksille Suomessa ja koko Itä-Suomen elinvoimaisuuden kasvulle määrällisesti lisääntyvien venäläismatkailijoiden johdosta. Suomea pidetään turvallisena maana matkailla ja sijoittaa.

Oleg Nilov kiitti kotoisia demareitamme
Nilov halusi kiittää Suomen Sosiaalidemokraattista puoluetta niistä monista avuista, joiden myötä Sosialistinen Internationaali on edesauttanut tapahtumia mm. Venäjällä. "Oikeudenmukaisuuspuolue" haluaa avata suhteita laajemminkin Suomeen ja mikäli vaaleissa saavutetaan menestystä avaa puolue Suomeen toimiston lujittamaan maiden välisiä' "uuden ajan suhteita" - mitä se sitten tarkoittaakaan.
Mikäli Oleg Nilov onnistuisi Pietarin alueelta Venäjän Duumaan ja Michail Brjachak menisi myös läpi Pihkovan alueelta, erityisesti Suomessa asuvien passivenäläisten avulla - voisi odottaa heidän vaalipiirien alueelta monia "etuisuuksia" Suomen kaupalle ja esitetylle Kiina-Suomi-Venäjä kauppatrianggelille.
Suomalaiset voisivat koordinoida esimerkiksi peltomaan vuokrausta, tavoitteella viljellä kiinalaisten tarvitsemia ravintokasveja. Suomi olisi luonteva koordinaattori ja konsultti - näin on myös Kiinasta pyydetty ja Venäjältä hyväksyvästi nyökytelty. Suomi olisi ikäänkuin suurien maiden luottojärjestelijä sveitsiläisen mallinnuksen mukaisesti.

Duuman vaalit saattavat vaikuttaa suuresti Venäjän presidentinvaaleihin
Onkokaan Putinin valta-asema ylivertaisen vahva, vaikka hänen takanaan seisovat niin FSB ja hätätilatoimenpiteiden ministeriö, jotka ovat yksiä Venäjän suurimpia työnantajia. Kansalaisten keskuudesta on ilmennyt jupinaa ja alustavaa vaalikohinaa. Mutta miten käy Mironovin ja Nilovin joukkojen "suomalainen nuorallatanssi" - sillä meillä on vahvoja tahoja, jotka ovat hyvissä suhteissa Putinin järjestelmiin. Samaan aikaan Suomessa huhuttiin kiertävän myös toinen venäläinen puolue vakuuttelemassa kansalaisiaan ...

Lopulta jää kysymys, mikä on "ylivoimaisen" Vladimir Putinin perimmäinen ajatus ja päämäärä? Onko se kuitenkin kansansa rakastaman äiti Venäjän mahtavuuden palautus ja asema aiheellisesti maailman suurimpana raaka-ainelähteenä? 


1] A Just Russia ~ http://en.wikipedia.org/wiki/A_Just_Russia ----![Wiki]
2] Michail Brjachak´in vaalikampanja-aloitus Suomessa ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89060-venajan-duuman-vaalit-tulivat-nyt-suomeen    ----![US_P/IL]
3] Radio Sputnik ~ http://radiosputnik.fi/fi/    ----![WEB]
...
Ilkka Luoma
SENT
Sent: Friday, November 25, 2011 10:29 PM
Subject: VENÄJÄN DUUMAN VAALIT - Kyteekö vaaleissa kapinamieliala Putinin hallintoa vastaan?
...

Kyteekö Venäjällä vaalikapina?

Ei kommentteja: