sunnuntaina, marraskuuta 13, 2011

Eurooppalainen ongelma - kreikkalaisella filosofialla

(Uutisointi jylisee omilta nahkurinorsiltaan lööppiä lööppien perään - totta vai tarua? Missä mennään media, missä mennään ihmiset ja missä mennään kuluttajat ja näyttötalous - kun velkaa puskee kaikista ovista ja nuoretkin voivat huonommin kuin koskaan...)

[ ... naiset juovat kahvia entisestään, kun jalostetun papukemian havaittiin torjuvan masennusta. Nuoret kemikalisoivat itseään enemmän kuin milloinkaan - toisille suureksi laittomaksi veroja tuottamattomaksi businekseksi, ja nuorille itselleen harhaistavaksi aivokemiaksi, kun havaittiin sen olevan ainoa keino saavuttaa jotain, kun vanhemmatkin unohtivat lapsensa omassa oravanpyöräjuoksussaan ... ]

Velkaa, enemmän velkaa - näin saatiin näyttötaloutta, kulutusjuhlaa ja arvostusta materialismin alttareilta. Ihmiset monissa maissa söivät itsensä lääketieteelliseen kuntoon, jossa loppuiäksi odottavat elintasosairaudet ylipainosta alkaen. Ihmiskunta on syönyt suunnilleen syyskuussa koko vuoden biosfäärituotannon - so. ravinto- ja ravinnetuotanto elättämään vuosikasvusta koko biosfääri - loppuvuosi meneekin sitten "lopullisesti" varannoista pois.

...
Edessämme on vain kovia teesejä

EU:n pitäisi pärjätä maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa USA:lle ja erityisesti Kiinalle, tämän vuosisadan talousveturille, joka ravistaa koko maailmaa. Kiina ottaa väestöosuutensa [1,34/6,9] yhteisestä maapallotuotannosta ja -varannosta - USA johteinen epätasajako [tod. 0,35/6,9] ja maailman talouspoliisiaikakausi on nyt ehtoossaan.


Ravinto, ruoka ja biosfääri
Elintason noustessa, lisääntyy lihan ja kalan syönti. Meret ehtyvät ja peltopinta-ala ei riitä lihakotieläinten ravinnon kasvatukseen. Terveydeksemme joudumme paljolti siirtymään kasvisravintoon, mikäli vain puhdasta vettä ja viherkasvun lisäravinteita on riittämiin. Ravinnosta tulee lähivuosina maailmanlaajuinen pula. Käyttökelpoiset peltopinta-alat nousevat arvoonsa ja ruoanhinta nousee kaksi-kolminkertaiseksi. Suomessa me käytämme tänään keskimäärin noin 13 prosenttia käytettävissä olevista tuloistamme ravintoon (Suomen Pankin tilasto - 02.2011).


Kilpailukyky kohenee palkka-alennustalkoilla
Toveri kaukoidässä tekee työtä kymmenesosalla meidän kokonaispalkkauskustannuksista. Kiinassa ei ole juuri "häiritseviä" lakkoja - se on juuri nyt siellä ajanhenki, vaikka muutoksen tuulet jo väreilevät*/). Suomi tuo tuotteita ja kulutusjuhlaa ulkomailta - nuo tarpeelliset ja tarpeettomat jutut tulee maksaa. On vain yksi tapa maksaa, se on vienti. Kun Paavo Lipponen (sdp) oli pääministeri, hän piti SAK:n aisoissa ja vallitsi EK:n iloksi palkkamaltti, joka nosti maamme "ikuiseen" vientiylijäämään, joka on nyt hiipumassa.


Reviiripuolustus on ainut muuttumaton perintötekijä
Perussuomalaiset ovat omaksuneet "maalaisliittolaisen" tavan puolustaa omaansa kehäreviirillä. Maalaisliittolaiset (nykyiset keskustalaiset väyrysläisineen**/) rakensivat perhepiiritorppansa ja -asumuksensa kehään suojaksi villieläimiltä ja naapurikylien naistenryöstäjiltä (geeniperimän jalostajat). Perussuomalaiset omivat halla-aholaisittain reviiripuolustuksen kilveksi kriittiselle maahanmuuttokeskustelulle, vaikka reviirit ovat ainoita täysin muuttumattomia eliö-ominaisuuksia kautta koko olevaisuushistorian.


Velka - kreikkalainen suo ja filosofia
Kiltti suomalainen maksaa keskimäärin hyvin velkansa - se on kunniakysymys. Suomalainen ei valehtele, ... kuin vain omiksi tarpeikseen - sitä kutsutaan puhumattomuudeksi. Mallioppilas on nyt avannut soinilaisina suunsa - ja heristävä sormi on tanakasti pystyssä. Ei rahaa keplottelijoille, ei rahaa silmään sahaajille. Timo Soini [ps.] on oikeassa - nyt rysäytetään kunnolla ja tuhkasta nousee uusia filosofioita ymmärtämään, että kaita tie johtaa yhteisöllisyyteen ja luottamukseen. Eläköön uusi uljas Suomi ja kansallinen eheyttävä edistys!


Kadotettu sukupolvi
Nuoriso riutuu neulojensa kanssa - c-hepatiitti leviää. Subutex pohjaiset huumeet eri sekoituksineen valtaavat kemiallisina prosesseina ohjaamaan kadotettuja sieluja, kun yhteyttä vastuuta kantavaan yhteiskuntaelämään ei löytynyt eväitä - vanhemmillakin oli niin kiire, että jälkikasvu monilta unohtui, kun piti tavoitella leikimökin kokoisia pihagrillejä ja heinäladon mittaisia citymaastureita (kuinka kauan voimme huutaa kasvua kasvulle?).
Nuoriso hakee identiteettiään kemioista, joita esimerkiksi designhuumeina on yllinkyllin tarjolla - puhutaan, että valvova yhteiskunta on menettänyt otteensa ja toistaiseksi hukassa olevia sieluja on kymmenin tuhansin...


Kiina suuremmaksi kuin USA + EU
Suomalaiset eivät halua kuulua Natoon. Suomalaisilta ei kysytty eurosta. Kuitenkin saimme vakaan koron, joka nosti asuntojen hinnat pilviin, ja monilta tavoittamattomiin. Nyt maksamme hintaa euroyhteisöllisyydestä. Miksi sitten EU? - Vastaus on helppo. Onnistuessaan EU on maailman voimakkain talous ...nousevan Kiinan jälkeen. Jätämme USA:n taakse ja voimme olla parhaimmillaan uusi elämänfilosofia, kun nykyinen länsimaalainen markkinatalous on tuhkaksi palanut***/ ja uusi aika koittaa ... (toivottavasti Kiina ei omaksu liiaksi tapojamme kulutus- ja näyttötaloudestamme, jotka toistaiseksi ohjaavat toimiamme) 


Naamakirja avasi lukkiutuneen markkinaihmisen inhimillisyyteen
Markkinatalouden huippuilmentymä "naamakirja" on avannut umpeloista suomalaista enemmän kuin Kekkosen aikakauden puhumattomuus ja jupina ehtivät sulkea. Nettiyhteisöllisyys yhdistää ja herkistää - tänään puhumme ja kirjoitamme asioista, jotka olivat tabuja eilen. Sähköinen elinpiiri avartaa ja laittaa löytämään yksinäisille konkreettista lohtua, jopa seurustelua yksinäisiin kaupunkilaisyksiöihin ja autioituviin poikamiesmaatalouksiin - odotamme nyt paluumuuttoa juurillemme 4/


Kansakunnat ja EU tarvitsevat vahvoja johtajia
Eräät mepit ovat heränneet siihen, että EU ja kansallisvaltiot tarvitsevat vahvoja johtajia. USA:ssa ja Kiinassa on vahvat johtajat. Euroopan luontainen veturi on Saksa, joka on de facto ainut maa, jolla on kykyä viedä koko Eurooppaa eteenpäin.

Saksa tietää mikä on Venäjä, kuten mekin. Saksa on käynyt Venäjän kanssa maailmanhistorian verisimmän ja suurimman sodan. Maiden välillä vallitsee tänään konsensus ja luottamus. Saksa on EU:n peruskivi, jota mm. Kiina aidosti kunnioittaa. Saksan liitto Venäjän kanssa on koko Euroopan turvallisuuspassi - Natoa emme tarvitse, sen korvaan Euroopan nato, johon kuuluu myös Venäjä. Saksa yritti kauan sitten asein - epäonnistui. Nyt se onnistuu rahalla ja talouden voimalla.


...
Me uskomme, että Suomi on huippuvireessä. Pääministeri ja valtiovarainministerikin uskovat niin. Me emme ole huippuvireessä - me häviämme työtehtäviä edullisemmille ja "ahkerammille" kaukoidän tovereille. Nokiakin teki ja tekee voittonsa Kiinasta - ei Suomesta. Insinöörityötkin siirtyvät osaksi kaukoitään; nk. Pöyry-ilmiö.
Kertautuvat virheet


Jouluna 2007 nuori ja tuore valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) hoksasi tuloveron kevennykset lääkkeeksi ravita kotimaista kulutusta, kun amerikkalaisten sub-primekriisiä lähdettiin torjumaan - tosin Katainen oli todennut medialle ja kansalle, että kriisi purjehtii ohitsemme. Näin ei tapahtunut, vaan kansa koki ravistukset jo keväällä 2008, josta alkoi Suomen velkaantuminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.

Katainen arveli 2007 tuloveron kevennyksien lisäävän kulutusta ja tuovan työtä. Näin ei käynyt. Töissä olevat jemmasivat lisääntyvän palkkanetto-osuuden pankkiin, sijoituksiin ja sukanvarteen - ei kulutukseen. Kataisen olisi pitänyt nostaa väliaikaisesti tuloveroja, jotta olisimme vuodesta 2008 lähtien voineet lisätä työllisyysohjelmia pelastamaan työtehtäviä kansalaisillemme. Tehty verotusvirhe oli kohtalokas.

Jälleen nyt, kun Katainen on pääministeri, annetaan työmarkkinajärjestöille porkkanaa tuloveron kevennyksistä, jottei syntyisi järjettömiä palkkaratkaisuja tuhoksi kilpailukyvyllemme. Miksi Katainen ei oppinut vuoden 2007 virheestään ja on nytkin suuntaamassa työtä tekeville lisää nettoa jemmattavaksi pankkeihin tai vaikkapa sijoituksiin, kun halpoja osakkeita pörssit ovat juuri nyt pullollaan.

Miksi Katainen ei noteerannut Suomen Pankin vakavaa varoitusta jo jouluna 2007? Oliko SP:n demaripääjohtajan varoittava sormi liikaa Siilinjärven miehelle - joka tiettävästi ei juuri koskaan ole tehnyt tavan kansalaisten työtä, kokien arkielämän niukkuutta, onnea ja ahdinkoa? Minkä hinnan kansakunta maksaakaan näistä kohtalokkaista virheistä alkaen joululta 2007 ja jatkuen nyt vuoden 2011 lopulla?


Loppulauseet

Jokainen ihminen elää onnessaan, surussaan ja tyytyväisyydessään omien aivokemioiden vallassa - synapsien 5/ maailmassa. Olemme oppineet huumaamaan itseämme sallitusti ja laittomasti. Mikä ajaa meidät illusoitumaan maailmoihin, joissa kymmenen näkyy satana ja velkakin muuttuu saatavaksi?

Kohtuus on elämän suola, jonka Bolivian presidentti Evo Morales puheessaan esitti, kun läntinen kulutusjuhlamaailma moitti inkaintiaanien kokapensaiden viljelyn olevan turmio läntisen maailman nuorille - kokaiinina. Evo vastasi:

"Me pureskelemme, jaksaamme tehdä työtä, kahvinpapuihin verrattavia kokapensaan piristäviä lehtiä. Me emme vahvistaneet lehtipiristettä tuhatkertaiseksi, sen teitte Te valkoiset, kun mikään ei Teille riittänyt". Näin syntyi laboratorioissamme kokaiini, joka tappaa - kokapensaan lehdet eivät tapa sen enempää kuin kahvikaan. Näin Evo Morales, kun piti puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa 6/ keväällä 2010.

Löytyykö inkojen ja muinaiskreikkalaisten filosofioista jotain meille, jotka "pimeydessä vaellamme"?VIITTEET

*/ Suomessa kävi arvovaltainen kiinalaisdelegaatio eduskunnassamme keskustelemassa naisten  - ja lasten oikeuksista - unohtamatta tasa-arvoa työssä ja kotona. Delegaatio oli Kiinan kommunistisen puolueen [CPC] valtuuttama ja delegaatiota johti Anhuin maakunnan [64 miljoonaa asukasta] Naisten federaatio presidentti Huang Hong - vierailu oli pelinavaus, joka johtanee uudistusilmoituksiin ensi vuoden Kansankongressin istunnossa, kun Kiina vaihtaa samalla ylintä johtoaan.
**/ Viiden vuosikymmenen poliitikko - presidenttiehdokas Paavo Väyrynen - kriisiajan johtaja?
***/ "Kun markkinatalous palaa tuhkaksi?"
4/ "Mitä teemme tulevina vuosina - alkaako paluumuutto juurillemme?"
5/ Synapsi [WIKI] - http://fi.wikipedia.org/wiki/Synapsi  --
6/ Bolivian presidentti Evo Morales Suomessa - kuvakansiot

...
SENT
Sent: Friday, September 30, 2011 12:02 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Eurooppalainen ongelma kreikkalaisella filosofialla
...

Eurooppalainen ongelma - kreikkalaisella filosofialla

Ei kommentteja: