lauantaina, heinäkuuta 20, 2013

Kalle Isokallio - talouden penttilinkola

YLE Aamu-TV:n Jälkiviisaat on luonut ’talous_linkolan’ – Nokian entinen toimitusjohtaja Kalle Isokallio hurmaa nykymallin vastakkaisuudella. Ei ole niin, lomat puoleen – se on kansanterveydellisesti viisasta; Nokialla ei ole osaamista – eikä meidän korkeakoulujärjestelmälläkään – ei tänne kukaan ryntää opiskelemaan jne …


Kalle on mestari olemaan ”vastarannan kiiski”, ja se onkin hyvä, sillä nykyinen poliittinen järjestelmä on mahoutunut omaan kaikkivoipaisuuteensa. Pääministeri Jyrki Katainen 0] ajoi maansa, isänmaansa lähelle ”detroittia” *] – tai ainakin hankalaan tilanteeseen seuraavalle pääministerille 2], joka joutuu paikkaamaan Kataisen sextetin tekemät virheet 3].


Kalle Isokallio 4] saanee suurta eläkettä Nokialta – olihan hän edesmenneen Mika Tiivolan 5] vävy ja sitä myötä hänen ”armostaan” Nokian toimitusjohtaja – vähän aikaa; kunnes Jorma Ollila 6] tuli ja korjasi tehdyt virheet. Kallen appiukko oli se, joka Nokian työvaliokunnan puheenjohtajana ”erotutti” edesmenneen todellisen mr. Nokian – Kari Kairamon, joka oli vuorineuvos – Kalle ei ole tietääkseni vuorineuvos.


Luopuisiko Kalle merkittävästä osasta suurta eläkettään esimerkkinä,

kun hakee tovereille yrityskohtaista palkkaneuvottelua? Ehkä ei – tosin Kalle on oikeassa siinä, että vain menestyvä yritys voi tarjota menestyviä työpaikkoja, kunhan osaavaa ja sitoutunutta ’toveristoa’ saadaan palkkalistoille ja samalla jopa pienomistajiksi.


Kalle on ’talous-linkola’ – hänen lauseitaan on vaikea kumota,

kuten ei osata eikä voida ’torpata’ alkuperäisenkään Pentti Linkolan 7] lauseita – ne ovat ikään kuin aksioomia 8]perustelemattomia totuuksia; mikäli nyt mitään täyttä totuutta on edes olemassa. Kalle ravistaa puskaa ja Pentti kasvattaisi niitä – luonnonmukaisesti – vähemmällä ihmispopulaatiolla.


Yhteistapaaminen – talous ja ympäristö!

Olisi mielenkiintoista järjestää yhteistapaaminen julkisesti televisiossa, jossa Kalle Isokallio ja Pentti Linkola keskustelevat huomisen Suomesta, ympäristön- ja talouden tilasta ja ennen kaikkea ihmisen oikeutuksesta määräänsä suurempaan egoon ja ympäristökuormittamiseen. Ilmoittaudun vapaaehtoisesti tämän keskustelun juontajaksi.


Pahassa jamassa ollaan?

Vakavasti ottaen olemme pitkälti siinä jamassa mitä Isokallio ja Linkola saarnaavat. Läntinen markkinatalous kiihkoahneudessaan ylitti itsensä ja muistomerkiksi kohosi USA:n auto- asetehdaskaupunki Detroit. Ympäristön kestokyky, merten kalakannat, puhtaan veden saanto kuin maaperähedelmällisyyskin tuhoutuvat kovaa vauhtia – olemme syöneet yli biomassamme 9] mukaisen osuutemme maapallon biosfääristä.


Mitä nyt?

Talous kokee reformin, kun palaamme omaehtoistalouden valtapiiriin, opettelemme tulemaan toimeen luonnon kanssa ja hyväksymme tosiasiaksi eutanasian, velan maksun kehitysmaihin ja puolitamme täällä lännessä ylensyöneinä oman materiaalisen ja energeettisen kulutuksemme. Tässähän se on – oletko valmis; onko Kalle ja Pentti myös valmiit?




VIITTEET

*] Uutisointi kertoi, että USA:n autokaupunkina tunnettu Detroit hakee itseään konkurssiin – yli varojen eläminen kostautui ja ’pää tuli vetävän käteen’ – mitä tekee USA:n liittovaltio – se voi vain ”painattaa” lisää rahaa ja pelastaa kaupunki, sillä siitä voi lähteä hallitsematon domino käyntiin ja uljaan markkinatalouden ja vapauden kehto voiajautua maailman suurimpine velkoineen katastrofiin, joka syksisi myös EU-Euroopan todellisiin vaikeuksiin … arvoitukseksi jäisi mitä Kiina tekisi, joka on muutoinkin nousemassa maailman talousveturiksihttp://fi.wikipedia.org/wiki/Detroit - [lainaus - wikipedia]
2] Seuraava pääministeri on Juha Sipilä (Kesk.)? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 – [Iltalehti/IL]
3] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen sextettiä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 – [Iltalehti/IL]
4] Kalle Isokallio ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalle_Isokallio - [lainaus - wikipedia]
5] Mika Tiivola ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Mika_Tiivola - [lainaus - wikipedia]
6] Jorma Ollilan ollessa Nokian talousjohtaja – kerrotan hänen joutuneen hakemaan yhtiön palkkarahat vaikeina aikoina Lontoosta – suomalaiset pankit eivät enää lainoittaneet ”konkurssikypsää” Nokiaa … myöhemmin Ollilan johdolla Nokia nousi aikansa ja alansa maailman suurimmaksi …
7] Pentti Linkola ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola - [lainaus - wikipedia]
8] Aksiooma ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Aksiooma - [lainaus - wikipedia]
9] Biomassa – maapallollamme elämme nk. hiilielämää – ja sen orgaanista kemiaa. Elävä eliöstö  muodastaa biomassan, joka on määrältään 100 prosenttia maapallollamme; meidän ihmisten osuus tuosta 100 prosentista on häviävän pieni – suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin muurahaispopulaatioiden biomassa.



Ilkka Luoma



ALFbUS
BLOG 21 110| 1 686  - IL
---19072013---


doc. Jälkiviisaat on luonut talous_19072013.doc [MS Word]


582 | 5023

Ei kommentteja: