maanantaina, heinäkuuta 29, 2013

PersuKeskustan puoluesihteerit kohtasivat - tyhjin lausein!



*

YLE Aamu-TV:ssä kohtasivat tuore Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä kokenut kehäkettu Keskustasta – Riikan kolleega Timo Laaninen. Kansan riveistä on kuulunut ääniä yhdistää nämä kaksi puoluetta 1] – jolloin Suomi saisi yhden ylivoimaisesti suurimman puolueen – sanotaanko toivorikkaasti kansanliikkeen – Persukeskustan.

YLE Aamu-TV:n keskustelu tuki tätä kahden nykyoppositiopuolueen yhdistämisaatetta, siksi samasta nuotistosta molempien puoluesihteerien puheet olivat, varsinkin loppupuolella – ”malttia, luottamusta, haastetta ja toivetta”. Tosin Riikan korvantaustat vanhan sanonnan mukaan ovat vielä märät nykytehtävän hoitoon – Timolla taas kuivuutta on kuin beduiinin sandaaleissa.



Persuille naisen valitseminen puoluesihteeriksi oli puolueen puheenjohtajalle, Timo Soinille onnenpotku 2] – on alkanut irtiottautuminen ”viiskymppisten äijien miehittämästä” julkikuvasta – näin Riikka saattaa onnistuessaan houkuttelemaan runsain joukoin naisia liikkeeseen, jonka teemoitusta tänään vielä hallitsevat maahanmuutto, homovastaisuus, ymmärtämättömyys ympäristöasioista sekä aidon työn kunnioittamisen nosto arvoonsa.



Riikalla on paljon oppimista,

sillä puolueen luottamustehtävähenkilöiden sisäsiisteyskurssitkin 3] – osioltaan II – ovat vielä kesken. Kuten todettua, kukaan tai mikään ei ole ”seppä syntyessään” - ja on oikeastaan etu, että asiat opetellaan kantapään kautta – näin muodostuu todellista yhteisten asioiden hoitamisen tuotekehitystä; tältä osin persuilla on selvä etulyöntiasema muihin nähden.



Laaninen on vanhan median kehäkettu,

joka paistattelee uuden politiikan ulkopuolelta tulleen puheenjohtajan nosteimussa. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän 4] vastine Timo Soini ei taas ole tiettävästi tehnyt tavallista työtä juuri koskaan – on siis peruskestopesunkestävä ammattipoliitikko, jolle ”hauet, herneet ja melonit lippalakeissa” ovat tuttuja -harmittomalla ystävällismielisellä toteamuksella todettuna.



Kielikö poskessa?

Molemmat puoluesihteerit olivat kieli keskellä suuta, persusihteeri toisin sanoen kieli poskessa (kuuluisa Timo Soinin huumoritoteamus) – siis suomeksi: ”kummallakaan ei ollut oikeastaan mitään sanomista – sellaista painavaa sanomista, jota kansakunta olisi odottanut”.



Annetaanko ajan kulua –

tosin Suomi -niminen laiva ei odota; olemme suuremman ongelmakasan kynnyksellä kuin ehkä kumpikaan sihteereistä täysin ymmärtää. Ei vain talous ja kansallinen hyvinvointi, vaan ympäristö 5] ja kasvuhuudon virhepolitiikka 6].



Onko meillä varaa Kataisen hallitukseen?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/onko-meilla-varaa-yllapitaa.html - [BLOG/IL/il]

Pääministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen 7] ministerikausillaan ja nykyisellä sextetillään on ajanut tahtomattaan, ehkä kyvyttömyyttään kansakunnan toden paikan eteen – ja tähän eivät enää politiikan peruspuheet jatkuvasta kasvuhuumasta, nousevasta ostovoimasta ja kulutuksen kasvusta päde ja toimi.



Vähemmän puheita – enemmän tekoja!

Nyt ollaan sellaisella portilla, jossa tarvitaan riuskoja otteita; joita varovaisten puoluesihteerien puheista ei kaikunut – joko ei ymmärretä, tai ei uskalleta ääneen sanoa tai mikä pahinta – ei edes oivalleta.



Vahvat hallitukset -aikakausi

Suomessa on aika siirtyä vahvojen hallituksien aikakauteen -sellaisen voisivat muodostaa Perussuomalaiset ja Keskusta, vain kahdestaan – täytyy saada yli 100 paikkaa eduskunnasta 8]. Seuraavista ennenaikaisista eduskuntavaaleista sellainen on nyt tarjolla.



Kaupunkilaisten ja maaseutuväen yhdistäminen

Vielä parempaa on yhdistää nämä kaksi alun alkaen agraaripuoluetta, olemmehan muutoinkin miltei kaikki vähintään yhden-kahden sukupolven päässä maaseudun mullasta. Ruokaakin tarvitaan, myös kaupunkilaiset – vaaliäänisaaliista persut hoitavat puolikkaallaan kaupungit ja Keskusta maaseudun, kun Keskusta ei kaupungeissa toistaiseksi yksin pärjää.


Mikäli Keskusta alkaa menestymään kaupungeissa, niin persuja se ei tarvitse. Toisaalta siistiytyessään ja todellisiin asioihin paneutuessaan Perussuomalainen kansanliike ei tarvitse Keskustaakaan – mutta juuri nyt heidän kannattaa paiskata rehtiä yhteistyön kättä. Kansa on heille tänään otollisimmillaan.


VIITTEET
1] PersuKeskusta – yksi puolue! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98254-perussuomalaiset-keskustaan-tai-keskusta-perussuomalaisiin - [US_P/il]
2] Persupomoa veivataan … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143694-persupomo-soinia-veivataan - [US_P/il]
3] Persut suorittavat sisäsiisteyskurssit ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86774-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset - [US_P/il]
4] Pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [IL/il]
5] Tuntematon ympäristötuhomahdollisuus! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/elinehtomme-hiili-katoaa-johonkin-emme-tied-minne - [AL/il]
6] Ikuinen kasvuhuuto ja -hokema ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71345-miksi-toinen-ansaitsee-50-kertaa-enemman - [US_P/il]
7] Pakeneeko Katainen EU-Brysseliin, kuten Liikanen aikoinaan? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144529-tekeeko-katainen-liikaset-pako-brysseliin - [US_P/il]
8] Persukeskustalle 104 eduskuntapaikkaa!? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=931650 - [IL/il]


EKSTRA
A] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen hallitusta? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - [IL/il]


Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka



Sent

Cc: paula.risikko@stm.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; presidentti@tpk.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi

Sent: Monday, July 29, 2013 7:29 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - PersuKeskustan puoluesihteerit kohtasivat - tyhjin lausein

...

PersuKeskustan puoluesihteerit kohtasivat - tyhjin lausein

...
ALUS
BLOG 21 370 | 1 769 IL
---29072013---

doc.: persukeskusta_29072013.doc (OpenOffice/Word-format)


631 | 6321

Ei kommentteja: