keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014

Ilkka Kanervan piinaviikot ovat ohitse!

Kansanedustaja Ilkka Kanerva tulee istuneeksi eduskunnassamme ensi vuonna 2015, jos luoja suo – täydet 40 vuotta. Kanerva aloitti todellisena politiikan broilerina vuonna 1975, jolloin muuten vaimoni syntyi; mielenkiintoinen ikäperspektiivi. Kaima oli jo tullut tunnetuksi kokoomusnuorten puhenjohtajana ja Turun lahjana maailmalle.

Vielä Kokoomuksen puheenjohtajana olevan Jyrki Kataisen ajattelemattomimpia päätöksiä oli potkaista Kanerva pois ulkoministerin tehtävistä – median paisuttaman tekstiviestikohun vuoksi. Nyt besserwisserinä olisi helppo sanoa, että Katainen olisi tehnyt isänmaallemme suuren palveluksen poistumalla mieluummin itse julkitehtävistä – ja jättänyt Kanervan hoitelemaan ulkosuhteita.Tässä maassa miltei jokainen joutuu, varsinkin poliitikot, lohkomaan valkoisia valheita, joilla ei yleensä ole mitään tekemistä valtiollisten asioiden hoidossa. Kanerva ei tehnyt lyhyellä ministeriurallaan yhtään julkitullutta virhettä – eikä ole tehnyt tunnetusti koko kansanedustajaurallaankaan.Ilkka Kanerva on merkittävä turkulainen käytännön vaikuttaja – kaikilla elämän perusaloilla

Moni on yrittänyt Ilkan kampitusta – oikeuskin lopulta totesi Kanervan syyttömäksi väitettyihin ja jo tuomittuihin lahjuksiin ja lahjuksien vastaanottamisiin. Kanerva on pelimies – sillä lailla positiivisesti sanottuna – hänellä on suuri sydän ja empaattinen mieli; onhan takana kansan iholla politikointia jo vuosikymmenet.Kanervan rinnalle marssittaisin toisen ikänestorin,

jota samalla tavalla on heitelty ja riepoteltu – Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen 1]. Herrat olivat jopa yhtäaikaa isännöimässä ulkoasianhallinnon virkapalatsia Helsingin Katajanokalla – Ilkka varsinaisena ulkoministerinä ja Paavo ulkomaankauppaministerinä. Saatujen tietojen mukaan tulivat erinomaisesti keskenään toimeen.Kanerva on lupautunut käymään jälleen kansanedustajaehdokkaaksi

ensi vuonna 2015, jolloin tulee täyteen 40 vuotta edustajanamme Arkadianmäellä. Voidaan jo tässä vaiheessa sanoa Kanervan läpimenoa 'varmaksi' – siksi paljon on sellaisia ihmisiä, jotka sympatisoivat aina hauskaa ja osallistuvaa kansanihmistä, jolla on myös silmää naiskauneudelle ---


Kirjoitimme jo vuosia sitten Ilkka Kanervasta – 2008 CASE Ilkka Kanerva
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/case-ilkka-kanerva.html - ]CASE – Ilkka Kanerva

[ … Kanerva intoutui hellämieliseksi paatuneesta sydämestään huolimatta* ja muisteli elonsa kaarta nuoresta broilerpoliitikosta historian linjauksien kautta nykyaikaan, missä nuori broilerpoliitikko - Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ulkoministerin prenikat Kanervalle myönsi ... ]


Turuilla ja toreilla puhutaan, että Kanerva on mukava,

välitön ja ystävällinen nice guy - kaikille, ei pelkästään lähipiirilleen. Arvio lienee totta - sympaattisen Kanervan kerrotaan ihastuttaneen USA kolleegansa, ulkoministeri neiti Gondoleezza Rice´nkin - vierailun aikana Kanerva saattoi olla poikamainen mies :-)


Vakavasti ottaen case Kanerva on taustavaikuttaja,

joka muistaa hyvin lupauksensa ja ymmärtää vastavuoroisuuden ystävilleen (puoluekolleegan kertomana). Ilkka Kanerva tosin käyttää tyypilliselle poliitikolle tunnusmerkillisesti kaikki julkisuussiteet ja -suhteet suoraviivaisesti hyväkseen. Osaapa läheltä seuranneet kertoa hänen olevan myös aidosti ystävällinen ja ymmärtävän silmäniskulliset huumorilauseet tilanteiden keventäjiksi.


Kanerva oli/on Kekkosen linjoilla linjaileva poliitikko

Hän kertoi ymmärtäneensä jo 1975, että Kekkonen tähtäsi suoraviivaisesti päämäärään, johon ei aina liittynyt hienotunteista "nykymallista poliittista ja poliitikkojen keskinäissumpuloinnin käyttötaitoa". Kekkosen aikana Suomi lännettyi - näin totesi Kanerva, eikä maininnut suomettumista.


Muinoin Kokoomuksen koppalakkiosasto ei aina pitänyt Kanervasta,

kerrotaan Niinistönkin estäneen Kanervan ylenemisen. Lopulta kuitenkin Katainen junaili Turun omalle putinille - Kanervalle - ulkoministeriön avaimet. Kuriositeettinä mainittakoon, että pääministeri Vanhanen "kekkosenpuolueesta" järjesteli toisen veteraanipoliitikon "aina ylös ponnahtavan Kekkosen oman pojan" Paavo Väyrysen ulkomaankauppaministeriksi. Paavo ja Ilkka ovat tunteneet toisensa jo kauan, ja heillä on jotain perin salaista, joka liittyy Kekkoseen 2] - uskotaan heidän tulevan hyvin juttuun keskenään.


Kanerva ei puolittaisena nato-miehenä Natoa julkisesti äännä,

ei äännä myöskään Venäjää kolmea kertaa haasteeksi, vaan aidosti mahdollisuudeksi. Kanerva ymmärtää ammattipoliitikkona, ettei kansalaisten suuren enemmistön mielipidettä vastaan kannata tutkailla - se veisi pitkän ja kaikesta huolimatta ansiokkaan eduskuntauran päätökseen. Turkulaiset ovat tosin vahvasti oman putininsa takana - oikea Vladimir Putin´han vaikutti Turussa KGB-aikoinaan ja solmi suhteita Turun vaikuttajamafiaan, johon Kanerva ilmiselvästi kuului ja kuuluu edelleen.


Kanerva ei osaa hyppiä seinille,

kun venäläisten koneiden kompassit välillä sekoilevat ja koneet käväisevät piirun verran Suomen ilmatilassa 3]. Kanervalla on aina ollut politiikan pelisilmää ymmärtää ihmisten olevan erehtyväisiä ja inhimillisiä - tässä lienee yksi syy, miksi hänet aina valitaan eduskuntaan. Kanervalla on myös tilannetajua keventää hauskalla sanankäytöllä tilanteen haudanvakavasta vapautuneeksi "poikien palaveriksi" - Turun lahja maailmalle, kuten Paasion Helikin.


Kanerva ei istuttanut koskaan Kokoomuksen rautakypärää päähänsä -

hän ymmärsi Neuvostoliitto-kortin merkityksen aiemmin kuin papin puvun helmoihin laskostuneet puoluetoverinsa. Voidaan sanoa, että Ilkka Kanerva on juuri oikea mies ulkoministeriksi, hän tullee toimeen presidentinkin kanssa.

Kanerva osaa tasoitella äkkinäisiä itärintaman Kotkan pojan kolminkertaisesti painotettuja uhka- ja haastekuvia. Kanerva on sympaattinen, liian pitkään politiikan kakkosrivistössä ollut tavallista työtä tekemätön eduskunta-ammattilainen.

YLE:n Lauantai-seurassa 12. tammikuuta 2008 Kanerva esiintyi hyvällä maulla, kiinnostavasti sanoja valiten herkistyen ETYJ-puheenjohtajuudesta ja antaen harvinaisesti kokoomuspoliitikkona arvoa Kekkosen suurelle isänmaalliselle työlle, josta pienen pieni likatahra löydettiin kansanvallan hoidon puolelta. ---

VIITTEET
3] Ilmatilaloukkaukset aina ”venäjältä” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/08/miksi-venlinen-lentokone-ylitt-suomen.html -

EXTRA - Mainittakoon, että Kekkosen aikana itse kansa ei ihmeellistä kansanvaltaa kaipaillut, vaan oli pääsääntöisesti tyytyväinen väkevän vahvaan menoon ja otteisiin millä Kekkonen ojensi, myllytti ja järjesteli valtakuntaansa. Ilkka Kanerva on Kekkosen ajan mies - joka oivalsi Neuvostoliiton roolin Kekkosen pyrkimyksissä kohti länttä - tämä taito on nyt itäöljyäkin arvokkaampaa.

PS
Olen kerran tavannut Ilkka Kanervan silmätysten – se tapahtui Kiinan Kansantasavallan National Day juhlissa Helsingin Kulosaaren suurlähetystössä, liki sen jälkeen kun tekstarikohu kävi kuumimmillaan – kättelin Kanervan ja sanoin, että ”älä välitä - ei äänestävä tavallinen kansakaan välitä” ja iskin silmää. Kansa ei todellakaan ole noteerannut SMS-viestejä, joilla ei ole ollut mitään tekemistä kansakunnan asioiden hoitoon tai kansalaisten hyvin- tai pahoinvointiin.

Ilkka Luoma

KESKUSTELU --- TIEDE [25961]
*)
Suora lainaus - YLE/ Lauantai-seura - 12.1.2008

...
Kuva, liittyen mielipidekirjoitukseen-
(saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, copyright by Ilkka Luoma 2007)
--- http://www.panoramio.com/photo/7060348 ---

Kuvateksti
Pääministeri Matti Vanhanen on vaipunut ajatuksiin, mutta hoksasi asettaa veteraani Väyrysen veteraani Kanervan "vahdiksi" Ulkoministeriöön, turvatan suopeat suhteet Venäjälle. Valtiovarainministeri Katainen kuuntelee mielissään uhka- haastekuvia Kotkan omalta pojalta, puolustusministeri Jyri Häkämiehen suulta ilmaistuna. --- Ulkoministeri Kanerva pohtii miksi tässä istun, kun rahkeet ja äly olisivat riittäneet Jykänkin pallille - vain tuo Keski-Suomen lahja Suomelle - kauppa- ja teollisuusministeri, "sanavirtuoosi - aina oikeassa" Mauri Pekkarinen olisi enää välissä.

AL US Vf IL BL – BLOG 35857
doc.: ilkkakanerva_14052014.doc – OpenOffice Writer

918 | 8527

Ei kommentteja: