keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2017

Asevarustelukilpa johtaa sotaan – varmasti johonkin sotaan?


(Yhdysvaltain reilu kuukauden presidenttinä johtanut Donald J. Trump kertoi hakevansa reilua määrärahakorostusta kongressilta lisätäkseen armeijansa hyökkäys- ja rynnäköintikykyä – kaikkialle maailmaan |1. Trump on reviiripuolustaja)

Edellinen asevarustelukilpajuoksu johti kommunistisen Neuvostoliiton romahdukseen ja Varsovan liiton hajoamiseen. Aikanaan sotilasliitto Nato oli luotu Varsovan liiton vastineeksi – rautaesiripun toiselle puolelle. Aikanaan USA:n presidentti Ronald Reagan nimesi Neuvostoliiton pahan valtakunnaksi ja julisti Tähtien sodan käyntiin.


EKSTRA Myöhemmin Nato olisi pitänyt purkaa, koska sille ei löytynyt enää vastinetta. Purkamisen sijasta Nato on työntynyt yhä kauemmaksi itään – Euroopan rintamalla. Tunkeutumiskeinoina on käytetty taitavaa ujutusta, jonka virityksessä mekin Suomessa olemme – esialkuna Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja *, joka luo mahdollisuuden Nato/ USA:n työntyä taistelujoukkoineen Suomeen – kun jokin meidän instituutio vain pyytää – mikä instituutio?Tähtien sodasta ei syntynyt paljoakaan, tai siitä ei haluta puhua – se epäilemättä käynnisti monia uraa uurtavia tutkimushaaroja, joita voidaan edelleen hyödyntää esimerkiksi aseteollisuudessa. Sotaa ollaan viemässä tietoverkkoihin ja avaruuteen – robottien ja koneälyllisten autonomialaitteiden avulla. Yhdysvallat käyttää maailmassa eniten kansallista verovarallisuutta hyökkäys- ja taistelukyvyn ylläpitoon.


Tuhoamistekniikoiden tuotekehitys työllistää korkeapalkkaisia ja luo verovaroille loputtoman menoreiän

Uusin kilpavarustelun osa-alue on nanobotit, jotka kykenevät täsmälliseen bakteerien ja virusten kylvämiseen |2. Nyt voidaan myös verkkojen kautta, jopa langattomasti sammuttamaan suuria teollisuuskomplekseja |3 kuin myös vaikkapa sähkönjakeluverkostoja – puhumattakaan varallisuus- ja ostovoimaerien siirtelyn romahduttamisesta.


Tänään tilanne on toinen kuin Reaganin aikana – tuolloin Neuvostoliitto oli yksin

Nyt Venäjä Neuvostoliiton perijänä ei ole yksin, tai ainakin arvellaan, että mikäli Yhdysvallat lisää merkittävästi asevoimaa, hyökkäys- ja rynnäköintikykyä maailmanlaajuisesti – kokoaa se yhteen maailman suurimman talouden, Kiinan ja maailman suurimman raaka-aineaitan Venäjän.

EU – Euroopalle jää rooli ottaa vastaan entisenä kolonnialistina Afrikan kuivuusalueiden ilmasto- ja elintasopakolaiset |4, ellei Kiina kykene massiiviseen Afrikan olojen parantamiseen, omassa ”haltuunottoprosessiin”. [Frontex]
|4 Kaksoisongelma kolmihaaraisena - Sahelin ja Muammar Gaddafin murhan myötä kaaokseen ajettu Libya sekä Etelä-Euroopan kuivuminen aroksi, jopa aavikoksi - ilmastonmuutoksen myötä. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005106084.html - ja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -


Massiivinen asevarustelu vie maailmaa lähemmäksi totaalisotaa

Maailmassa on tänään kaksi ydinasesuurvaltaa – Venäjän ja Yhdysvallat. Venäjän voima on strategisissa ydinsukellusveneissä tukikohtinaan Kuolan niemimaan telakat, varustamot ja huoltoalueet. USA:n ylivoima on pintalaivastoissa – lentotukialuksineen.

Yhdysvalloille kiusallisen voimakeskittymän luo Kiina,
joka on jo sanonut, ettei yksi valtio voi määräillä muita, miten ne toimivat. Sanotaankin, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |5.  Yhdysvalloille olisi kohtalokasta, jos Venäjä ja Kiina löytävät toisensa. Näillä kahdella maailman suurimmalla on yhteensopivia päämääriä, mutta myös historiallisia ratkaisemattomia asioita, kuten itäisen Siperian alueet. Luottamus kasvaa hitaasti, toisaalta Ussurijoen rajakahakasta on jo pitkä aika.


Yrittääkö lännenmies luhistaa Venäjän – liian suurena, liian vähille ihmisille?

Ehkä, sillä länsi tarvitsee raaka-aineita – puoli-ilmaiseksi ylläpitääkseen ylivoimakaupallisuuden hegemoniaansa. Tähän mennessä raaka-aineet on otettu puoli-ilmaiseksi kehitysmaista, joka taas on hiljalleen luonut osaltansa meneillään olevan pakolaiskriisin – Eurooppaan, ja juuri EU – Eurooppaan.

Lännenmiehen päästöt viimeisen 100 – 200 vuoden ajalta ovat megalomaaniset, ja tämä kertymä kumuloituneena on merkittävä aiheuttaja nykyiselle hallitsemattomalle ympäristön- ja ilmastonmuutokselle! Tänään yksittäisenä valtiopäästäjänä Kiina on suurin ja merkittävästi henkeä kohden Yhdysvallat.


Nousevatko kehitysmaat kapinaan ja keiden johdolla?

Ehkä, varsinkin, jos tulontasaus globaalina ilmiönä ei nopeudu. Sinällään on pakko tunnustaa, että globalisaatio on siirtänyt vaurastumisen mahdollisuuksia teollisuusmaista kehittyviin maihin, kuten Kiinaan – samalla siirtyi myös suuri määrä ympäristöongelmia.

Trump on iskenyt tähän globalisaatioon kiinni – työtä meni liikaa Kiinaan ja se on saatava takaisin. Onko alkamassa asevarustelun ohella myös kauppasota, joka varmasti lähentää tuhoavan sodan mahdollisuutta, alentaen aloittamisen kynnystä esimerkiksi informaatio- ja kybersotana |6.
Tänään jää vielä arvoitukseksi kuinka tarkasti Venäjän Kaliningradin peilausasemat saivat kiinni langattoman Stuxnet – madon, jota ehkä testattiin Kaliningradin ohjuspuolustusasemiin – tekijänä testialus ja AEGIS - ohjushävittäjä USS Donald Cook |7. Entä huomenna, kun Kiinakin liittyy jättiläismäisine suunnitteluresursseineen tähän kyberkilpaan?

Aggressiivinen lännen puolustushyökkäys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html - 


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | VU | PZ | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 126477

DOC Asevarustelukilpa johtaa sotaan_27022017 – Microsoft Word Starter
PVM 27022017|653|

Ei kommentteja: