keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2017

Ilkka Luoma - Helsinki - 872

Kuntavaalit 2017 - Helsinki

Huolehtiva Helsinki – Tyytyväisempi mieli

872


IPU - Itsenäisyyspuolue r.p


Neljän lapsen isä, jota siunattiin kokeneella iällä kaksostytöillä, jotka avasivat uuden ikkunan elämään.

Helsinki on Suomen toiminnallinen ikkuna maailmalle. Helsinki ottaa ja antaa – ja nyt ovat edessä kuntavaalit 2017, joissa äänestäjät näyttelevät pääroolia – valitut toteuttavat äänestäjiensä tahtoa kirjona kaupungin valtuustossa, johon olisi nyt saatava väriä, elämänkokemusta ja arkikansan päätöskykyä nähdä kaupunkilainen päätösten keskiössä - tulevaisuudessakin.Kuntavaaliteemat:

1.     Varhaiskasvatus

1.1 MSO - Elämme sosiaalisessa yhteiskunnassa, jossa ainakin periaatteellisena puolena on yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja yhtäläinen osallistumisoikeus. Sosiaalisuuteen kuuluvat myös kanssakäyminen ikälajitovereiden kanssa. On tunnettua, että sosiaalisuutta ja yhteenkuuluvuutta rakentuu yhteiskunnan hoitomalleissa - lapset ikään kuin synkronoituvat tosiinsa niin hyvässä kuin pahassa. Tiimihenkisyys, samakantaisuus ja sama - ajattelevuus kasvavat kiistatta ryhmätoiminnoissa ja lasten yhteiskuntapäivähoito on sitä.

Lisälinkit

EKSTRA (HS Talous 5.3.) kirjoitettiin naisten palkoista. Jutussa haastateltiin lastentarhanopettajaa, kasvatustieteen kandidaattia, jonka peruspalkka on noin 2 300 ­euroa kuukaudessa. Kahdeksan vuoden työkokemus tuo tähän 200 euron lisän. Työvuodet ­eivät mainittavasti korota palkkaa, puhumattakaan lisäkoulutuksesta – Mikäli näin, meillä on tehtävä! ~ http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005117729.html -


2.     Koulukiusaaminen

2.1 MSO - Koulukiusaaminen lisääntyy tai sitten media käy herkempänä kuin ennen. Nyt kohoaa uutisointiin jopa opettajakiusaaminen, jota tosin oli jo 1970 – luvulla. Koulukiusaaja usein jatkaa työpaikkakiusaajana ja uutena ilmiönä nettikiusaajana.

Lisälinkit
2.2.2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/11/kuinka-moni-koulukiusaaja.html -


EKSTRA Tasavallan presidentti Sauli Niinistö koppasi myös pallon koulukiusaamisen vähentämiseksi ja kääntämiseksi välittämisen linjalle. Me-säätiö on myös mukana. Kuinka moni koulukiusaaja on myös some- ja nettikiusaaja, ja myöhemmin työpaikkakiusaaja? Linkki ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/diandra-robin-vai-presidentti-yhteiskuvasuosiossa-nuorten-kanssa-niinisto-oli-omaa-luokkaansa-katso-kuvat/6349116 -


3.     Ajelehtivat nuoret

3.1 MSO - Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista – turvallisuuden tunnetta herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!

Lisätietolinkit


4.     Pitkäaikaistyöttömät

4.1 MSO - Työttömän aika on pitkä; hän odottaa malttamattomana joko työtä tai muuta mielekästä tekemistä vaikka ilman varsinaista palkkaakin – toimeentulo auttavasti turvaten, jos hän saa kohdallensa hyväksyntää, yhteenkuuluvuutta ja arvostusta, vaikkapa vapaaehtoistoiminnasta. Joukkovoima kasvaa hädästä ja tekemisen puutteesta.

Lisälinkit


5.     Yksinäiset vanhukset

5.1 MSO - Meillä huudetaan nyt yhteiskuntaa hätiin, kun tyttäret ja lapset väsyvät ja uupuvat hoitaessaan samalla ostovoiman vähintäänkin säilyttävää arkityötään 2] – tämän päälle ei oikein jakseta ajaa autolla kymmeniä kilometrejä omaisten luokse, kun ovat omassa kodissaan kotihoidossa. Yhteiskunta ajaa nyt voimistuvasti kotihoidon suuntaan – se on halvempaa kuin laitoshoito.

Lisälinkit

EKSTRA Eikö meillä omaisilla ole velvollisuuksia ja vastuunkantoa – osalla on ja osalle ei. Emme voi aina huutaa viranomaisia hätiin, yhteiskuntaa apuun eikä pappia voitelemaan hyvällä sanomalla ikäihmisiä, jotka itsekin olivat joskus nuoria ja heidän vanhemmat ja isovanhemmat vähemmän vanhoja.


6.     Hiilivoimalaitosten päästöt

MSO - Ihmiskunnan siirtyessä lämmittämään olemistaan ja liikkumaan konevoimalla ehtiäkseen tehdä yhä enemmän - poltti se taivaan tuuliin päästöinä 100 vuodessa sen minkä tekemiseen luonnolta meni miljoona vuotta. Tunnetusti automme kulkevat maan alta pumpatulla öljyllä, kaasulla ja lämmityksen hoidamme muun muassa kivihiilellä - mistä myös sähkön laitteisiimme tuotamme.

Lisälinkit


7.     Puoli-ilmainen joukkoliikenne

7.1 MSO - Joissain ulkomaan kaupungeissa on kokeiltu ja käytetäänkin käyttäjilleen ilmaista joukkoliikennettä. Tämä harjoitus kannattaisi käydä myös Suomessa, alkaen pääkaupunkiseudulta, vaikka ensikokeiluna metrolla ja joillain raitiovaunulinjoilla. Olisi hyväksi hakea käyttökokemuksia liputtomuudesta *], ennen varsinaista päätöstä siirtymisestä mahdolliseen veloituksettomaan joukkoliikenteeseen.

Lisätietolinkit


8.     Helsingin viheralueet – Keskuspuisto

8.1 MSO – Emme nakerra Helsingin Keskuspuiston metsä- ja viheralasta enää neliömetriäkään – päinvastoin kehitämme tätä helsinkiläisten keuhkoa, vapaa-ajan oleilualuetta lisäämällä sen pinta-alaa ja metsäaineksen kuutiotilavuutta – runsain hoitotoimenpitein, kuitenkin siten, että luonnontilaista aluetta on riittämiin –

Metsää – lisää metsää
Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina.

Lisälinkit metsistä, elävästä biomassasta ja metsäteollisuudesta9.     Virastobyrokratia – kansalaisaloitteet ja kaupunkilaisen keskustelukanava

9.1 MSO - Kansa kysyy ja vaatii – kansalaisaloitteet. Kansalaiskyselyt lakien ja asetusten eri valmisteluvaiheissa voisivat ohjata lähemmäksi edustajia itse kansan suuntaan. Nykyaikaiset kapulat ovat jo huomenna tekniikaltaan sellaisia, että on turvallista ja yksiselitteistä kysyä kansalaisten näkemyksiä. Systeemi voisi olla alussa vapaaehtoinen jokaisella kansanedustajalla itsellään. Alla olevat lisälinkit koskettelevat laajemmin kansalaisen/ kuntalaiset suoravaikuttamisen mahdollisuuksia.

Lisälinkit


MSO = Mitä Se On – noin yhdellä kappaleella ilmaistuna


Näillä mennään. Jos koet nuo yhdeksän teesiä omiksesi, olen Sinun ehdokas ratkaisemaan ne.

Jos haluat lukea kansalaiskirjoituksiani ja muita ajatuksia, voit löytää niitä alla olevista linkeistäKansalaiskirjoittaja ja vientiasiamies Ilkka LuomaNRO 872Kaksostyttäremme Emmi ja Iina - haluan heille kuten kaikille lapsille esimerkillisen Helsingin, mikä huolehtii asukkaistaan nyt, huomenna ja kymmenenkin vuoden kuluttua - tyttäret syntyivät helsinkiläisiksi 2013.Helsingissä on 528.453 äänioikeutettua 2017 Kuntavaaleissa, jos prosentin saa, on se kuuluisa jytky!

[ sivustoa kehitetään ja täydennetään koko ajan! ][0.90][817][150317]

[1][2][3][4][5]


*

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
4:

https://www.tiede.fi/keskustelu/82438/koulukiusaajia-aina-ollut-heikolla-itsetunnolla?changed=1566068160