perjantaina, joulukuuta 15, 2017

Sauli Niinistö voi olla vastakkainasettelija




Tämä ei ollut vastakkainasettelua - se oli saumatonta yhteistyötä kansakunnan eteen



Paavo Väyrysen mukaan tulon myötä sähköistynyt presidentinvaalit 2018 on tuottanut vihdoin kansakunnallemme mittauksissa suositun Sauli Niinistön päättämättömyyden ja osin salaamisen – Sauli ei halua kertoa äänestäjille mikä on hänen kantansa Natoon – lännen sotakoneeseen [1.

Kansalaisliike-ehdokas Paavo on taas kirkkaan ymmärrettävä - ”Kiitos ei - Nato”, tämän koko kansa ymmärtää ja varsinkin se yli 50 prosentin osa, joka vastustaa vuodesta toiseen Natoon liittymistä [kuva 1].

Väyrynen ajaa Suomelle puolueettomuutta sotilaspoliittiseen asemoitumiseen. Me emme liity lännen - emme idän sotakoneistoihin – emme Natoon [2, emme myöskään sen itseaiheutettuun salarakkaaseen EU-sotavoimiin [3.
[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9974595 - ”Niinistö panttaa yhä Nato-kantaansa” -Yle


Mitä tarkoittaa liittoutumattomuus ja puolueettomuus?

Mtv' n presidenttitentissä 13.12.2017, niin Niinistö kuin Väyrynen kisailivat väliotsikon sanojen merkityksestä. Oli kryptinen Niinistön näkemys, ja oli selvä seloste Väyrysen näkökulmasta. Liittoutumaton ja puolueeton ovat yleissanamerkityksinä yhtäläistettävissä – katsothan tekstin lopusta - EKSTRA


Yle julkaisi uusimmat natomittauksen – kansa jyrähti jälleen!
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9971134ei edes Ruotsin perässä Natoon! ]

Heti perään alkoi selittely – niin Yle' n toimittaja Maria Stenroosin näppäimistöltä kuin Helsingin Sanomien ”nato-osastolta” – erikoistoimittaja Kari Huhdan vahvasti provosanailemana. Huhta on tunnettu HS-natottaja ja edesmenneen tähtitoimittaja Olli Kivisen manttelinperijä [4.

Ensin Stenroos:

Allekirjoittaneen vastine linkkijuttuun:
... Pitäisikin kysyä tämän toimittajalta miten se Venäjä on nyt, eilen tai neljä vuotta sitten uhkaillut tai luonut uhkaa juuri meille suomalaisille. Stenroos ei ilmeisesti ymmärtänyt, että kysely tehtiin suomalaisille, ei kiovalaisille. Samoin Stenroos voisi perehtyä Nato-kantoihimme viimeisen 12 vuoden ajalta sekä nähdä ainakin kahden ehdokkaan tarkka ja yksiselitteinen Nato-kanta”

Sitten HS-Huhta:

Allekirjoittaneen vastine linkkijuttuun:
... HS on voimakas natottaja, nimitys natottaja selostetaan myöhemmin **. HS iskee takaisin heti, kun kansakunnan näkemys Natosta julkistettiin, suomalaiset kieltävät Natoon liittymisen yli 50 prosentin voimalla.
Nyt HS esittää jonkun asiantuntijan uusselitteeksi "haarniskan", josta puuttuu osia. Totuudellisesti sanottuna pieni natouskovaisten suomalaisvähemmistö rakentaa vastakkainasettelua linjalle, jossa Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla! Tämä on vaarallinen tie.
Nyt onkin tärkeää havaita, miten sanat (sotilaallinen) liittoutumattomuus ja puolueettomuus ovat/ olisivat synonyymeja, vai eivätkö ole. Lopulta mitä merkitsee ilmaus kaikki eurooppalaiset ¤ harjoittelevat yhdessä! Kiinalaiset sanovat, että pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana!

Selite kuuluu, ettei presidenttiehdokkaat osaa päättää mihin leiriin kuuluvat!

Kirjoitetaan, ettei päättäjät osaa tehdä ratkaisua Natosta, siksi kansalaisten epävarmuus 30 prosentin voimalla häilyy tietämättömyydessä – ollako Nato vai ei [5.

Presidenttiehdokkaiden osalta Paavo Väyrynen on kirkas, kansan ymmärtämä ja selkokielinen. Paavo osaa sanoa tyhjentävästi asetelman – Emme liity Natoon, emme halua asetella Suomea vastakkainasetteluun – edes vihjailevalla päättämättömyydellä Natosta.

Istuva presidentti Sauli Niinistö empii – Sauli halunnee asettaa ”puoliuhkauksen” itään – Venäjälle: ”Jos alatte meille ryppyilemään, me liitymme heti Natoon – jos taas olette meille kilttejä – emme käytä sököpelin kääntökorttia – natojäsenyyskorttia”…! [6 [… edellinen sitaattilause ja ilmaus on vahvasti kansanomaistettu – ei ilkeydellä, vaan hymyillen, jotta merkitys aukeaa jokaiselle äänestäjälle … ]


Väyrynen on itsenäisyysmies * – puolueettomana liittoutumattomuuden rakentajana

Paavo ei halua vastakkainasettelua täältä idän ja lännen vedenjakajalta [7. On vahvasti oletettavaa, että kansakuntamme kaikin puolin puolueettomaksi luotsannut presidentti Urho Kekkonen on kertonut jotain sellaista Paavolle, jolla on ratkaiseva merkitys miten idän jättiläisen vieressä eletään – ollen silti puolueeton, itsenäinen ja vapaa tekemään omia päätöksiä juuri omista asioista.

...
Katsaus historiallisiin virheisiin, joita emme halua nyt toistaa ---

Historiankirjoitus [8 on avaamassa uuteen valoon ulkopoliittisen tilanteen - ajalta ennen kansalliseksi eheyttäjäksi noussutta Talvisotaa. Taitamaton ja liittoutumishakuinen ulkopolitiikka silloisen ulkoministeri Eljas Erkon ohjailemana asemoi meidät vastakkain itsenäisyytemme 4.1.1918 tunnustaneen Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin kanssa.

Tämä 1939 vastakkainasettelu kulminoitui luovutettuihin vakoilukuviin, mitä Blenheim tiedustelukoneemme kuvasivat Neuvostoliiton yhtä tärkeintä kohdetta – Pietarin aluetta. Oli dramaattinen virhe luovuttaa nuo vakoilukuvat Saksan kolmannelle valtakunnalle [9 – tieto luovutuksesta ajautui uusimman näkemyksen myötä Stalinin korviin 15.11.1939 [pieni kysymysmerkki!] … loppu onkin historiaa.

...
Entä nyt, kun kansa käy presidenttivaaliuurnille valitsemaan turvallisuutta?

Terve ja kriittinen suhde lännen sotakoneistoon, joka mieluusti haluaa ottaa ”Suomen haltuunsa” - hyökkäysalustaksi tai puolustusasemaksi, kuitenkin kahden eri maailman rajalle – miten vain.

Tosiasia on kuitenkin se, että maailman vanhin yhteiskuntamalli – kiinalaisuus kertoi vihollisten pitämisen kaukana ja ystävien pidon lähellä olevan viisaampaa kuin mennä merta edemmäksi kalaan!
...

Emme halua vastakkainasettelua maailman sen toisen ydinasesuurvallan kanssa

Emme halua hännystellä itää emmekä länttä – emme pyllistele, emme kumartele. Tosiasia on se, että esimerkiksi Venäjällä ei hännystelyä arvosteta, siellä arvostetaan sitä kansalaishenkeä, mikä esiintyi Talvisodan juoksuhaudoista ¤¤, kun Suomen mies ja lottina Suomen nainen kävivät taistoon omasta itsemääräämisoikeudesta omiin asioihinsa.

Tätä kansakunnan syvien rivien sinnikkyyttä Stalin arvosti ja nykyään myös Venäjän presidentti Vladimir Putin. Olemme ansainneet oman liittoutumattomuuden ja puolueettomuuden, jolla osoitamme luotettavuutta vierusvaltiona, kaikkiin ilmansuuntiin.

Olemme erikoisessa asemassa – olemme idän ja lännen vedenjakajalla!


EKSTRA – Liittoutumattomuus ja puolueettomuus -sanakäsitteet ja sisältö yhtäläisyyteen
” … Liittoutumaton, tämän synonyymit riippumaton ja sitoutumaton ... -perustuvat sanaan itsenäinen --- Entä itsenäinen, olisiko siinä johdantona puolueeton? … ”
1 ”Puolueeton, tämän synonyymeja ovat muun muassa riippumaton ja sitoutumaton ... ~ https://www.synonyymit.fi/puolueeton -”
2 ”Sitten tuo itsenäinen, sille löytyy synonyymeja vaikkapa nämä: riippumaton ja omavarainen ... Itsenäinen sanaan liittyvät nämä: sitoutumaton, riippumaton ja muun muassa liittoutumaton ... ~ https://www.synonyymit.fi/itsen%C3%A4inen -”

EKSTRA 2
” … Nyt istuvalle presidentille – Sauli Niinistölle on vakavasti otettava haastaja – tiukasti asiapitoinen ja todellisuuskriittinen haastaja laajalla kokemuspohjalla … Asiaytimiin menevä vaalikamppailu alkakoot – näin toivonee kansakuntamme hiljainen enemmistö, jolle itsenäisyys, omien asioiden päätöskyky ja yhteenkuuluvuus merkitsevät paljon --- … ”



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 158018

DOC vastakkainasettelija_14122017
PVM 14122017

867_7998

Ei kommentteja: