torstaina, syyskuuta 23, 2021

HS: "Kumpi voittaa" -Kiina vai Yhdysvallat

 2184.


Kuva: ~  https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2021/03/25/biden-press-conference-used-blast-xi-outline-china-strategy/7002448002/  - 




HS: "Kumpi voittaa" -Kiina vai Yhdysvallat

--
Vastakkinasettelua raskaasta päästä - " ... vaaditaan sotaa Kiinan kommunismia vastaan ..." -Jari Ehrnrooth 




..

Kiina asemoituu kokonsa 1,4/7,9 mukaiseen markkina- ja elolokeroon biologisesti yhteisessä maailmassamme ---

HS-ote HS-toimittaja Mari Mannisen jutusta https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008278821.html - : " .. ”Mekin Suomessa joudumme siis valitsemaan puolemme.”" -herää kysymys milloin toimittajakunta tällä asenteella oppii historiasta -ajalta jolloin valitsimme puolemme - vuonna  1941!



TP Sauli Niinistö ajaa määrätietoisesti kansalaistenkin kannattamaa puolueettomuuden tietä ilman mitään sotilasliittoa -

Kansamme suursuosikki Saulin tavoitteena olisi saada ensisijaisesti kaikki kolme suurta Suomeen |1, [kun kenraalitkin - Venäjän Gennadi Gerasimov ja US' n Mark Milley - kävivät |2 ja TP Niinistö kiitti] ..

Suomeen toivotaan tuleviksi 'Helsingin hengessä' [presidentti Urho Kekkosen puheenjohtama ETYK 1975] Kiinan Xi Jinping' in, Venäjän Vladimir Putin' in ja Yhdysvaltojen Joe Biden' in - tämä edellyttää aivan uutta asennoitumista täältä meidän idän ja lännen vedenjakajalta -

.. olla sekaantumaton ja sotkeutumaton hienotunteinen "hyvien palvelusten" tarjoaja |3 vaikkapa luotettavana neuvottelupöytäjärjestelijänä vakavasti riitautuneille osapuolille - tulivatpa he vapaaehtoisesti mistä ilmansuunnasta tahansa.



Miten se historia hyytävyydessään menikään?

Suomi valitsi puolensa vuonna 1941 - valitsimme "puun ja kuoren välistä" (?) Saksan kolmannen valtakunnan - tunnetuin seurauksin. Osallistuimme Saksan hyökkäyssotaan - itään venäläisten kimppuun - sekin tunnetuin seurauksin. Professori Markku Kuisman kirjoitus kertoo hyvin |4 tuolloisen tilanteen alkukesältä 1941. 

Entä nyt - meillä on uhkanamme Nato-Isäntämaa pöytäkirja!

--

Entä nyt kun AUKUS-sopimus |5 tuotti kaksi huippukenraalia Suomeen - juuri Suomeen, mikä saattoi olla asevoimakomentajien US' sta ja Venäjältä se yhteinen - ainakin yksi puheenaihe - se oli tuo mainittu Australian, Iso-Britannian ja US' n välinen sotilasstrateginen sopimus kumppanuudesta, jossa Kiina koetaan sen saavuttamasta maailman suuruudesta |6 vastustajaksi, jonka alueellisia toimia on suitsittava - vaikka australialaisilla ydinsukellusveneillä |7.
.
|5https://yle.fi/uutiset/3-12102224 -
|6https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001786011.html -
.

Miksi US kutsui Venäjän keskinäiseen kenraalikonsultaatioon Suomeen?
[ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008283133.html - ]

Kutsuja antaa kutsutulle valinnan paikasta - se oli luonnollisesti Suomi, koska presidentti Putin niin käski ja näin tuki tahdollaan TP Niinistön pyrkimyksiä suurvaltahuipputapaamiseen [ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008280482.html - ] - esimerkiksi arktisen alueen näkökulmin |9 - onhan siinäkin kysymys myös Kiinasta, joka haluaa kauppakansana lyhyemmän kauppareitin Eurooppaan - ja Venäjän länsiosiin.
--

US-kenraali halusi heti lämpimiltään kertoa tavoitteet AUKUS-sopimuksesta lähtien -

.. olihan tiedossa, että Venäjä on lähentynyt - Natoa ja USA' ta huolestuttavasti - Kiinaa kohden, niin kaupassa kuin jo orastavasti sotilaallisesti. Lännenmiesten pahin pelkokerroin kulminoituu kaavaan huomisesta: Kiina + Venäjä > USA + (EU) |10.



USA' n tavoitteena on saada särö Kiinan ja Venäjän väliin

Mutta jokerikortti on Putinilla, sillä hän tietää tarpeellisuutensa energiana ja makeana vetenä sekä erityisesti maailmallisesti sinä toisena ydinasesuurvaltana. Lisäksi Putin tietää, että yhdessä Kiinan kanssa - heillä olisi ratkaisun avaimet käsissään ja keinot luoda moniarvoinen maailma, jota ei enää yksi valtio käskisi, komentelisi ja uhkailisi kuin kiristelisi ---



'Kumpi voittaa' -olikin tässä absurdi ja vanhentunut kysymys -luoden jälleen lännen medialta tyypillistä uhkaa ...

Mikäli Venäjä liittoutuisi tämän toimittaja Mannisen HS-jutun kysymyksessä "kumpi voittaa" Kiinan puolelle, ajaa se lännen häviön loogiseen mahdollisuuteen, sillä jo pelkillä Venäjän ydinaseilla saadaan läntinen markkinakulutuskulttuuri kivikaudelle (anteeksi tämän ilmaus - se on matkittu läntisen median käyttämästä sanayhdistelmästä - Afganistaninin nykyvaltiaita arvioitaessa)
--

Nyt on käynnissä kolmen suuren sanasota, jossa on elementteinä niin 'West trolling manipulation' -ilmiö |11 kuin idän suoraviivaisempi tapa informoida omia näkemyksiään - eikä niin hienostuneesti kuin lännellä on tapana.



Nyt nuo kolme suurta olisi saatava johtotähdiksi Suomeen -

.. Helsingin hengessä, ja tähtikenraalit antoivat esimakua mahdollisuuksistamme - entä meidän EU |12, joka edustaa Euroopasta vain osaansa, missä Venäjä on maanosamme suurin valtio - niin pinta-alana kuin asukaslukuna. Eurooppa on muutakin kuin EU.
--



AUKUS ohitti Euroopan Unionin - tehokkaasti, hyväksyen tosiasiat!

Australia on Aasian vieressä - paikallinen toimija ja Englanti taas entinen mahtikolonialisti - myös Aasiassa ollen, ja entinen Hongkongin "omistaja" - muistamme historiasta Englannin junailemat Oopium-sodat Kiinan keisaria vastaan. No, Ranskakin oli Aasiassa - muun muassa Vietnamissa kolonialistina, jonne US' n piti rientää taistelujoukkoineen apuun, kun kommunismi valtasi alaa - kommunismin lopulta voittaessa >

...
40362 SUOMI24  |  TIEDE  |

...


.

Miksi USA haluaa olla niin kaukana omilta rajoiltaan - sotimassa?

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/10/suomi-tekee-julistuksia-sotaisimpien.html - " ... Yhdysvallat käy tänään sotaa useissa valtioissa

- Huomattavaa on se, että nuo maat ovat kaukana itsensä USA’ n rajoilta. Yhdysvallat on käynyt hyökkäyssotiaan viimeiset 70 vuotta kaukana omilta mailtaan – aina muiden mailla ja toisten valtioiden alueilla. Samaan aikaan Suomi on elänyt historiansa toiseksi pisimmän rauhanjakson |3B – jo yli 70 vuotta, tuon itäisen karhun vieressä, jota vasten nyt rakennetaan tieten vastakkainasettelua. Tätä kansakuntamme ei ymmärrä – eikä ilmeisimmin Venäjäkään |4B. ... "
]

US haluaa pitää kiinni kaikin kynsin ja hampain lähinnä 1900-luvulla hankitusta maailmanpoliisiroolista |13. Kiina estää sen nyt ja tämän käy pahasti amerikkalaisten kunniantunnolle - ovathan he tosin vain maailmallisesti kokoluokkaa 0,33/7,9!



HS valitsi tämän tyyppisen "menneen kylmänsodan" mallisen ulostulon -

.. pienoisella länsiuholla voittamisen mahdollisuudesta - olisiko jo aika ryhtyä Suomessa kansakuntamme ajaman puolueettomuuden tielle, olla sekaantumaton ja sotkeutumaton muiden vieraiden omiin sisäisiin aisoihin ja osattava arvioida Kiinaakin sen oikeilla ja todellisilla tavoitteilla |14 - olla sotimatta ja tehden vain kauppaa.

--

Tähän loppuun ei voi tehdä kuin yhden kysymyksen "kumpi voittaa" asettelusta: Mari, kerrotko nyt viimeiseltä 21 vuodelta niin Yhdysvaltojen kuin Kiinan käymät sodat, taistelut, pommitukset kuin rynnäköinnit ... Niin, me kaikki tiedämme vastauksen!

e

..

Viitteet ja linkit:

|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys

|2 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008282714.html

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html

|4 ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

|7 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008276977.html

|9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html

.

|10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/kaasua-komissario-putin.html

|11 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75566/ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree

|12 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78287/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen-suurten-varjosta

|13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/trump-tekee-tilaa-maailman-enemmistolle.html

|14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/09/kiina-valmistautuu-ihmiskunnan.html


.



Ei kommentteja: