maanantaina, elokuuta 15, 2022

Mediapoolin raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talouden kestävyys

 2320 | 357495 | i

.


Piirros: ~ https://twitter.com/BOFITresearch/status/1484111397533495299


***


..

Yle' n raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talous


.. onkin helppo löytää lännestä tutkimuslaitoksia, joiden tulkinta saaduista tilastotiedoista tuottaa tämän Yle-jutun https://yle.fi/uutiset/3-12560997 - kaltaista informaatiota lisäämään länsipainetta vastakkain asetteluun idän ja lännen välille ja tuottaen yksipuolista näkemysmaailmaa maailman suurimman raaka-aine- ja energialähteen taloudellisesta tilasta.
--



Yle-talous- ja venäläisten toimeentulomanipulaatio on otsikoitu ingresseineen näin:

"Huippuyliopiston selvitys kumoaa Putinin propagandan, joka väittää, etteivät pakotteet toimi – kuusi kohtaa osoittavat Venäjän talousahdingon


Venäjän asema energiaviennin mahtimaana heikkenee nopeasti. Jatkossa Venäjä on entistä enemmän Kiinan armoilla, joka kiristää Venäjän myymään energiaa ryöstöhinnoilla." - toimittajana Petteri Lindholm.
--

Tänään merkittäviä tosiasioita on Venäjän vahva ote energiamarkkinoilla -


.. EU' n tuska jo odotuksena tiedetään, yritetään keksiä sinällään ja pakosta yhdeltä osaltaan ympäristöluontomme pelastukseksi kulutusta vähentäviä elementtejä -


.. muistamme US' n ja EU' n olevan yksiä suurimpia haitallisten ympäristöjälkien jättäjiä per capita maailmassamme koko ihmispopulaatiota ajatellen.
..

Kornia, mutta Venäjän sota Ukrainassa tuotti polun kohden vähentävää kulutusta, erityisesti siellä mistä esimerkkiä pitää näyttää kehittyville - ja kehitysmaille. Näin EU onkin hyvällä ympäristöpolulla - tämän polun tulee myös venäläisten löytää, unohtamatta Kiinaa ja Intiaa.

Nyt juuri Kiina ja Intia saavat erikoishalpaa energiaa Venäjältä ja määrät kasvavat suuresti seuraavien 12 kuukauden aikana ja näin nämä maailman jättiläiset - yhteensä 2,8 miljardia asukasta maailma kahdeksasta miljardista kuluttajasta -

.. nyt kehittyvien ja kehitysmaiden asukkaat saavat kiritystä saavuttaa vastuullisuuskulutuksellisessa elämäntasossa länsimaita, jotka ovat saaneet pidäkkeettä "savuttaa ja täyttää hiilidioksidilla" [
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan - ] maailmaamme vapaasti jo yli 150 vuotta.



Tänään koko maailma käy kovaa kamppailua omasta kulutus- ja ympäristöllisen haittajäljen jättäjän oikeudestaan per capita [
https://www.tiede.fi/keskustelu/80799/milloin-oivallamme-henkilokohtaisen-jaljenjaton-ja-sille-kumulatiivisuuden? - ] ..

.. ja näin ollaan saavutettu ympäristöllinen ja ilmastollinen tila, jossa Gaia kuumenee [
https://www.tiede.fi/keskustelu/77241/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko-kulutustamme? - ] ja eteläinen Euroopan unioni kuivuu aroksi jopa aavikoksi [ https://www.tiede.fi/keskustelu/73937/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa-aavikoituu - ].


Olemmeko valmiit ottamaan EU-Bryssel säännöillä ilmastokatastrofin yltyessä 10 miljoonaa eteläisen Euroopan kansalaista meille Suomeen - meillähän on tilaa, näin tulkitaan EU' ssa.



Venäjä on tänään jo vehnän viejänä maailman suurin
[ ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2022/vw202227_v5/ - ] ja onkin odotettavissa että ylivoimaisesti suurimmalla ravinnon tuottopinta-alapotentiaalilla Venäjä on jo ehkä huomenna maailmallinen ruoka-aitta ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ..,

.. niin haluammeko olla siinä mukana, jos meillä ja muualla tulee nälkä [ ~ https://www.verkkouutiset.fi/a/sauli-niinisto-mtlle-nalka-vaikuttaa-nopeammin-kuin-ilmastonmuutos/#c6bcb442 - | ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/nalka-voi-yllattaa-yltakyllaisyyden.html - ].



--
Venäjän ja Kiinan yhteistyö näyttää tiivistyvän, taloudessa, tekniikassa ja lännelle hyvin huolestuttavasti myös sotilaallisella sektorilla -

.. ja näin lännen ja sen yksipuolismanipulaatiomedian on lietsottava arveluttavin lähtein ja tiedoin Venäjän valumista Kiinan taskuun -

.. mikä toki voidaan näin muotoilla, vaikka tosiasia on se, ettei Kiina ehkä saavuta asettamassaan (vuoteen 2049 mennessä, jolloin nykyinen P.R.O.C Kiina täyttää 100 vuotta) aikataulussa kaikkinaisesti maailman suurinta vaikuttavuutta asukaslukunsa puitteista ilman Venäjän energiaa.

Pohjoinen osa Kiinaa tarvitsee myös makeaa käyttökelpoista juoksevaa vettä (Baikal-järvestä) kuin ehkä jopa ravintoa sekä mittaamattomia työtilanteita, mitä Venäjä tulee Kiinalle ehkä myös korealaisille tarjoamaan, kun se tähtää omaan tavoitteeseen olla se merkittävä kolmas tai neljäs valtiomahti maailmallisesti - ydinasesuurvaltastatuksensa lisäksi. 


On olemassa tieto, jossa Kiina rakentaisi omaa ydinaseistustaan suuremmaksi kuin Englanti, Ranska, Israel, Pakistan ja Intia - miksi, jääkööt lukijoiden pohdittavaksi! Tässä yhteydessä on pakko todeta, että Kiinan ydinaseistus on ehkä maailman moderneinta.



..
Mitä Venäjällä oikeastaan tapahtuu - länsi ei siitä paljoakaan todellisuutena tiedä tai halua uutisvirtoihin tietääkään!

Onkin sangen ennen aikaista vetää oikeastaan mitään johtopäätöksiä Venäjän pidemmän juoksun talous- ja muustakaan ahdingosta tai jopa sisällissodan mahdollisuudesta, mitä perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen maalailee mediassa https://yle.fi/uutiset/3-12569219 -, Yle-otsikoituna ingresseineen näin:

"Venäjää tutkinut perussuomalaisten Luukkanen ennustaa sisällissotaa, ..

.. jat>kuu -> 2

..
77589

..


2


..jat>koa 1' stä:

Arto Luukkanen maalailee mediassa https://yle.fi/uutiset/3-12569219 -, Yle-otsikoituna ingresseineen näin:

"Venäjää tutkinut perussuomalaisten Luukkanen ennustaa sisällissotaa, kun [Venäjän presidentti Vladimir]  Putinin valtakausi päättyy: "Todellinen valta tulee pyssynpiipusta"

Ukrainan sota on presidentti Putinille kohtalonkysymys, jossa vain voitto kelpaa, arvioi Venäjän ja Itä-Euroopan tutkija, perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen."



..
On jo selvää että lännen johtama vastakkain asettelun "sota" kiinnittää uuteen nousuun BRICS-maita, joita johtaa de facto Kiina ja näiden valtioiden asukasluvun ollen ylivertainen lännen maihin nähden.

Maailmaamme valistuneesti sekaantumatta muiden omiin sisäisiin asioihin mahtuu muitakin maailmankuvia ja arvoasetelmia kuin vain vähemmistöisen lännen valtioiden pakko- ja kiristämisjänteiset mallit.



Pakkomallit ryyditettiin amerikkalaisittain hyökkäyssodin,

.. joita US harjoitti lähinnä kehitysmaihin vuodesta 2001 aina vuoteen 2021 - tämä aikakausi on päässyt unohtumaan kokonaan suomalaiseltakin perinnemedialta.

Tätä us-hyökkäilyä ja pommitusta pääsivät maistamaan raskaasti afgaanit (2001-21), irakilaiset (2003-), somalit, jemeniläiset, libyalaiset (2011), syyrialaiset (2013-) ja aiemmin jo Euroopasta serbit (1999) Kosovon sodan yhteydessä.

--
Länsi oivaltaa jo USA' n johdolla, että se menettää niin amerikkalaisen sotilaspoliisimentaliteetin kuin paljolti eu-eurooppalaisten ensivaltioiden aloittaman perintökolonialismin halpoina ja puoli-ilmaisina raaka-aineina. Jälkikolonialismi on päätymässä historian tuuliin.

Kehitysmaat nousevat uuden idän ja sen suvaitsevamman maailmankuvan pyörteisiin saaden oikeudenmukaisesti omaa kehitystään nousuun oikeudenmukaisilla hinnoilla raaka-aineistaan eikä viisauskaan ole olematon.

Kehitysmaaihmiset osaavat kaiken sen, mitä he koulutuksella saavat ja nyt onkin viisainta EU' sta olla kehittämässä muun muassa afrikkalaisten oppimaailmaa, jos haluaa olla mukana koko Afrikan mantereen kehitystyössä mukana - ilman historiallista riistoa. Kiina jo rakentaa omin tavoittein Afrikkaa.

..
Venäjä ravitsee energialla idän maailman suurimmaksi ja länsi tietää jo tämän ja siksikin ei ole ihme, että Yle julkaisee tuon alussa olevan linkin kaltaisia manipulatiivisia säestyksiä lukijoilleen - onko tämän oikea menetelmä tuottaa olemassaolon oikeutusta läntiselle tavalla taistella vähemmistöisyydestä, vieläpä Suomen valtio eli veronmaksajien rahoittamana - ymmärtämättä, että maailmassa on muitakin, omine ajatuskantoineen, elämän perittyine malleineen kuin arvotekijöineen.

..
Venäläisyyden (slaavilaisuuden) kestokyky nähtiin vuosina 1941-45, sitkeys äiti Venäjän puolesta palkittiin Berliinissä toukokuussa 1945, kun Neuvostoliiton Puna-armeija valtasi kansallissosialistisen Saksan kolmannen valtakunnan pääkaupungin - valtion pääkaupungin, joka oli de facto aseveli meille suomalaisille vuodesta 1941 - aina syksyyn 1944 (pelastaen toki Suomen!) - aseveljenä hyökkäsimme yhdessä Saksan kanssa itään - Neuvostoliittoon, maahan joka oli todellisuudessa se toinen II Maailmansodan voittajavaltio - US' n ohella.

Elämmekö nyt tuota vuoden 1941 kevään toisintoa [ https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan - ] -herää hyvin vakava kysymys!



Kansa vastaa tuohon vakavaan kysymykseen ensi keväänä 2023, kun saamme eduskuntavaalit - saattaa Arkadianmäen pulpeteissa käydä vielä melkoinen puhuri?




..

EKSTRA

Arvioita Venäjän talouden kestävyydestä Suomenpankista - Iikka Korhonen:

~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008997601.html - 

IS | Taloussanomat-otsikoituna näin: 


"

Onko Venäjän talous romahtamassa? Asiantuntija kertoo, miten maa tulee kestämään pakotteita

Lännen asettamista pakotteista huolimatta tuotanto monilla aloilla on jatkunut Venäjällä lähes entisellään, huomauttaa Iikka Korhonen Suomen Pankista.

"




..


|  246  SUOMI24  590  |  99  TIEDE  412  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |



...

e



5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 15. elokuuta 2022 9:30

Vastaanottaja: merja.yla-anttila@yle.fi; jouko.jokinen@yle.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; mika.lintila@tem.fi; annika.saarikko@vm.fi

Kopio: arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; ano.turtiainen@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Yle' n raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talous
..


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 15. elokuuta 2022 9:35

Vastaanottaja: iikka.korhonen@bofit.fi; olli.rehn@bof.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi

Kopio: markku.kangaspuro@helsinki.fi; Saramo Jussi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Yle' n raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talous



...

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 15. elokuuta 2022 11:20

Vastaanottaja: erkka.mikkonen@yle.fi; Antero Mukka; Laura Saarikoski; Saska Saarikoski; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; li.andersson@minedu.fi

Kopio: maria.ohisalo@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; tytti.tuppurainen@vnk.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; Risto E. J. Penttilä; heidi.hautala@europarl.europa.eu

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Yle' n raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talous


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 15. elokuuta 2022 12:53

Vastaanottaja: matti.kalliokoski@otava.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; timo.pa.miettinen@helsinki.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi

Kopio: Koskinen Matti; laura.halminen@hs.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; arkady.moshes@fiia.fi; antti.pelttari@supo.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Yle' n raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talous


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 15. elokuuta 2022 19:52

Vastaanottaja: katri.tarkkala@is.fi; jan.hurri@is.fi; mikko.hautala@formin.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; kirsi.crowley@yle.fi

Kopio: katri.kulmuni@eduskunta.fi; katri.kirsi@yle.fi; katriina.toyryla@yle.fi; jyrki.katainen@sitra.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Yle' n raskas manipulaatio Venäjästä jatkaa kiihdytystään - vuorossa talous


..