keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2023

Kansalaismedia opastaa perinnemediaa hyvään journalismiin?

 WTM|2532|402357|WTP


Kuvakaappaus: ~ https://www.suomenuutiset.fi/hs-myontaa-jo-itsekin-oman-asenteellisuutensa/ - otsikoituna näin: 

"NÄKÖKULMA | Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila kirjoittaa Helsingin Sanomien muutoksesta. HS myöntää jo itsekin oman asenteellisuutensa"  


***


Perinnemedian kiihdytys manipulaatiosta kohden jopa propagandaa

Kansalaismedia nousee lujaa vauhtia niine virheineen ja oikeassa osumineen, joista opitaan koko ajan uutta kuinka muotoutuu jo huomisen päivän suoramedia, jossa yksilö (=demokratian lähtökohta - puhutaan usein suorademokratiasta) saa lopulta välittömän vaikutemahdollisuuden kansalaiskyselyineen ja --äänestyksineen!

Nyt emme saaneet kansanäänestystä Natosta - joukkopsykoosiin vaipunut valtiojohto ei uskaltanut kysyä kansaltamme suoraan mitä se olisi halunnut, vaan nojautui hyvin epäilyttäviin internetpaneelisiin haastatteluihin; joiden toimintamalleja ja -periaatteita ei ole edes kansallemme suoraan ja rehdisti ilmaistu ja selostettu. 


Perinnemedia rummutti sotarummut päristen Venäjän uhkaa ja Naton autuutta - unohtaen maailman sotineimman kansakunnan olevan Yhdysvallat, joka kävi omia jatkuvia hyökkäyssotiaan vuodet 2001-21! On huomattavaa, että USA on Naton ainaissotilasjohtaja!



Tänään kohtalokkaan Natoon päätöksen myötä olemme ajautuneet täysin tuntemattomaan uhkatilanteeseen -

.. sitten vuoden 1944-45! Edelleenkin perinnemedia käy omaa sotaansa omista sotapsykoottisista näkökulmista löytäen mielikutismatkoiltaan yhä enemmän sätittävää, nokittavaa - moitittavaa kuin näykittävääkin Venäjästä, tuosta vieressämme olevasta ydinasesuurvallasta. Uhkaa lujitetaan tuottamalla yhä voimallisemmin median liki hysteerisellä ihailulla amerikkalaisia taistelu- ja rynnäköintijoukkoja maahamme - tänne tuon Venäjän viereen! Viisastako? Ei!

Missä vaiheessa kansamme silmät aukeavat tähän runsasryöppyiseen mediamanipulaatioon ja jopa -propagandaan - jää nähtäväksi, toivottavasti ei vasta siinä vaiheessa kun säteilymittareita kalibroidaan!

__
Kuva: ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kuka-on-trolli-ja-kuka-esittaa-vain-mielipiteensa-ja-ulottuuko-venajan-informaatiosota-kaikkialle/ -

"Yksittäisistä nettiprofiileista ei pysty päättelemään, esittävätkö kirjoittajat omia mielipiteitään vai toimivatko he ylhäältäpäin tulevien käskyjen mukaan jopa maksusta." - SK

__
[20U21 --  Tänään perinteellinen media, itseään kutsuen laatumediaksi - käy kovaa informaatiosotaa, muun muassa yhteiskuntamallien itä-länsirintamalla, ollen niin sanotusti 'West trolling manipulation' |1 -ilmiöistä oiva esimerkki.



A - Perinnemedia on saanut kirittäjäkseen kansalaisten suoramedian - sen kehittyessä voimallisesti -yritysten ja erehdysten kautta

Laatumedia harjoittaa jo yhteyttä lukijoihin, aiemmin ollen mielipidepalstoja printtimediassa. Printti tekee nyt kuolemaa, jo vähintäänkin ympäristönäkökulmaisten vaikutteiden ohjaamana.

Nyt pelaa digimaailma ja verkostot, ja tässä sosiaalinen media suorine kansalaiskanavineen saa tasoitusta, jota tosin nyt yritetään torpata, vaientaa kuin sensuroida -syinä eittämättömät ylilyönnit sen omassa some-tuotekehittymisessä, mutta laatu kasvaa.

__
On alkanut kamppailu tiedon hallinnasta ja perinnemedia sättii jo voimallisesti suoraa kansalaismediaa populisteiksi, ellei jopa valheiden levittäjäksi.

Kansalaisen tiedollista laatua testataan ja harjoitellaan jo laatumediassa ja tämä HS-kommentointi on eräs esimerkki, jossa perinnetoimittajat omalla tarkoitushakuisuudellaan moderoivat lukijoiden "ylilyöntejä tai kiusallisuuksia" - lukijoiden osuessa todellisuuteen.

Välikädellinen tiedonvälitys käy taisteluun, ja nyt se esiintyy erityisvoimakkaana kommunismin pelkona - jotenkin '(uus)mcCarthyism' inä' - eli idän ja lännen välisen vastakkainasettelun |2 kiihdyttämisenä.

__
Esimerkkeinä näistä median vastakkainasettelun lietsomisista toimivat Venäjä ja Kiina

Nro 1: Yksityishenkilönä Aleksei Navalnyi' n tukeminen Venäjän johtoon
Nro 2: Hiukan maltillisemman sättimisen kohteena on maailman jatkuvuudellaan pisin korkeakulttuuri - kiinalaisuus, jonka kommunistinen yhteiskuntajärjestys "kapitalismissaan" on erityisen mediapainostuksen kohteena.

Nämä eivät jää lukijoilta huomaamatta ja näin onkin syntynyt laajaa keskustelua suorissa kansalaispiireissä --

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/01/jenkaako-helsingin-sanomat-suomea-natoon.html

|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17205511/venaja---ukraina-emwestem-media-trolling-mani - *

|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75566/ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree - [TIEDE - asettanut kommenttien julkistuskiellon!]
|1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy?changed=1612171451 - [TIEDE 49|189 - (53) 11113]


!TIEDE lehti lopetti oman Keskustelut palstansa!


|2 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan - 

|2 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 


|Nro 2 ~ https://yle.fi/a/74-20027544 -, YLE-otsikoituna näin: 

"Tutkija varoittaa suomalaisia yhteistyöstä kiinalaisten kanssa

-toimittajana Vesa Grekula.


|*  SUOMI24 on estänyt avauksen kommentoinnin, ehkä johtuen 67 asiattomasta ja poistetusta kommentista - muutoin avaus on saavuttanut tähän mennessä 683 kommenttia ja 2291 lukuavausta.


__
HS: "LEHDET JA YLE SEISOVAT YHDESSÄ [RINTAMASSA]"
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007769036.html -

Välikäsitoimittajien on syytä kiinnittää huomiota niin näkyviin kuin näkymättömiin tekijöihin, eikä liputtaa suoraviivaisesti vain sellaista, mikä istuu läntiseen pirtaan!



B - Ovathan nämä läntisen ideaaliyhteiskunnan demokratia, oikeusvaltioperiaate kuin sananvapaus sellaisia ominaisuuksia, että ne pitää lännessä opiskella ensin itselleen hyvin, jotta osaa niiden sääntöjen mukaan myös toimia.


Perinnemedian tehtävä ei ole suitsuttaa omaansa - vaan olla puolueeton, huomioiva ja tasapuolinen tiedon - ja | tai informaation jaossaan

On huomattavaa, että lukijoiden yleistietämys on keskimäärin kasvanut suuresti, vaikka äärimmäisitsekkäitä 'reviiripuolustajia' on myös yhä enemmän - ihmisiä, jotka puolustavat omaansa - omien rajojensa sisällä.

>


|  75  SUOMI24  335  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  


__


110639


__

EKSTRA

https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html -otsikoituna:
"Tutkimus: Alle kolmasosa suomalaisista pitää mediaa luotettavana instituutiona

-HS-toimittajana Tommi Kolehmainen ]



2


[20U18] -- Mediassa käydään väkevää debattia valemedioista [1, joista on syntynyt uhka. Millainen uhka? Perinteellinen media pitää kiinni asemastaan neljäntenä valtiomahtina – kuten se ennen olikin, jopa presidentin tekijä. Lukijat ovat osin pioneereina nousseet barrikadeille uutisvirran muuntuessa tarkoitushakuiseksi, jopa manipulaatioksi.


Jo lapsesta lukien vastuulliset vanhemmat opettavat ettei saa valehdella. Valehteleminen on rumaa ja luo epätietoisuutta sekä ristiriitoja. Valhe on yksiselitteinen virhe, joskin luonto on täynnä ”valheita”, joita kutsutaan myös salaamiseksi! [2 …, mutta mikä onkaan vale ja mitä valehteleminen?

[1 ” …Vastamediaa ei olisi olemassa, jos jotkut eivät kokisi tarvitsevansa valtavirtamediasta poikkeavaa ja sitä haastavaa aineistoa. Vastamedioiden lisääntyminen on kuitenkin herättänyt monet pohtimaan perustavanlaatuista kysymystä: ovatko kaikki mielipiteet samanarvoisia? Varsinkin vastamedia esittää asian usein niin, että konservatiiviset, nationalistiset ja jopa muukalaisvihamieliset näkemykset eivät saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Heidän näkemyksensä mukaan on olemassa mielipiteiden ääripäät, joista toisessa on globalisaation, maahanmuuton ja feminismin nimeen vannova ”punavihreä eliitti” ja toisessa kansallismielinen, maahanmuuttovastainen ja perinteisiä sukupuolirooleja korostava ”hiljainen enemmistö” … ” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005731286.html – HS Mielipide – Juho Rahkonen – Taloustutkimus.


Perinteellinen media pitää valheina sellaista informaatiota, jota ei voida mediahyväksytyin keinoin todistaa oikeaksi. Herää kysymys kuinka oikeellisia ovat perinnemedian uutiset ja informaatiovirta. Mitä totuudella todellisuudessa tarkoitetaan? [3.


Kansalaisten suoramedia eli tutummin some** harjoittelee uutterasti

On selvää, että itse itseään kehittävä suoramedia harjoittelee tapoja kuinka vaikutetaan – aivan kuten itseään oikeaksi mediaksi kutsuva perinnemediakin tekee – on aina kysymys vaikutusvallasta ja siitä, että juuri minä/ me saimme ensimmäisinä kertoa jotain sykähdyttävää – siksi onnettomuusuutiset kirkuvat suurimmilla fonteilla. Haluamme sensaatioita … juoruilukin perustuu tähän.


Tänään maailmalla on käynnissä niin sanottu idän ja lännen välinen taistelu

… ei normisotana – vaan vaikutus- ja talousvaikutevaltana. Itää johtaa kauppavalta Kiina [4, jonka yhteiskuntajärjestys on tullut jo vientituotteeksi. Lännen puolelta taistelua johtaa sotavalta Yhdysvallat [5, jonka yhteiskuntajärjestys on ollut vallitseva hegemonia jo kohta 100 vuoden ajan. Nyt eletään jo de facto kiinalaisten vuosisataa [kuva 1.].


Tämän itä-länsiottelun alla käydään myös mediasotaa valhein, totuuksin, ..

.. manipuloiden sekä suorastaan propagoiden … Puhutaan West trolling manipulation -ilmiöstä ja sen vastapainona päällekäyvempi East trolling propaganda -itäisenä ilmiönä informaatiovirrassa. Kumpikin ilmiö on taisteluilmiö, jossa propaganda synnytti manipulaation [6.

Tuohon manipulaation ja propagandan väliin kehittyy alussaan kansalaisten oma suoramedia – informaatiovirta tekijöiltä lukijoille ja katselijoille. On selvää, että ylilyöntejä tapahtuu, kukaan ei ole ollut seppä syntyessään eikä toimittaja syntyjään.


>



__


ILU-MEDIA

IJL-Productions


Kansalaiskirjoittaja













Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 622343 Total Visitors: 99467-180423   

Total Visits: 609420 Total Visitors: 97979-110423   


IJL - HS kommentoinnit

https://www.jontikka.blogspot.com 





__

Ajankohtaiset SUOMI24 - avaukset ja niiden kommentoinnit - 19042023 ---


178 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17816672/elamme-jo-kiinan-vaikuttavuusvuosisataa - 0504 

042 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17819305/universumi-ei-quotitsequot-tunne-eika-tunnista-alykasta-elamaa - 0335 

031 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17825479/niukkuus---aika-ajoin-esiintyva-hengenahdistus-odotellessa-hapekkaampaa-elintilaa - 0159 

040 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17825185/mellakointia-nuorista-aikuisiin---syyn-ja-seurauksen-laki - 0182

414 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17619398/kansakunta-odottaa-nato-kansanaanestysta---ydinaseet-pelottavat - 1247 

151 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17819452/ahvenanmaa-oivaltaa-pysya-demilitarisoituna---palkinto-odottaa - 500 

455 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan - 2499 

042 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17826336/suomi-nato-taistelualustaksi--- - 156 A

683 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17205511/venaja---ukraina-emwestem-media-trolling-mani - 2297 



__



3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 26. huhtikuuta 2023 9:28

Vastaanottaja: Anu Ubaud; jouko.jokinen@yle.fi; Ulla Appelsin; matti.kalliokoski@otava.fi; matias.turkkila@perussuomalaiset.fi; kirsi.crowley@yle.fi; Laura Saarikoski; Sami Sillanpää; Risto E. J. Penttilä; timo.harakka@lvm.fi

Kopio: Karvala Kreeta; Arja Paananen; Timo Haapala; esa.makinen@hs.fi; Antero Mukka; Mari Manninen; Saska Saarikoski; mika.aaltola@fiia.fi; Jouko Juonala; markku.kangaspuro@helsinki.fi; SARVAMAA Petri

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Kansalaismedia opastaa perinnemediaa hyvään journalismiin?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 26. huhtikuuta 2023 9:40

Vastaanottaja: Vesa Sirén; ilmo.ilkka@hs.fi; antton.ronnholm@sdp.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; teemu.luukka@hs.fi; rain.kooli@yle.fi; eeva.kalli@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; Heikki Aittokoski

Kopio: jarmo.huhtanen@hs.fi; Kari Lankinen; kari.huhta@hs.fi; paivi.suikkanen@yle.fi; antti.pelttari@supo.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; pekka.hakala@hs.fi; jyrki.hara@yle.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Kansalaismedia opastaa perinnemediaa hyvään journalismiin?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 26. huhtikuuta 2023 10:08

Vastaanottaja: antti.heikinmatti@yle.fi; teemu.luukka@hs.fi; teemu.kuusijoensuu@is.fi; saara.aholainen@hs.fi; seppo.varjus@is.fi; Olli Waris; pekka.visuri@kolumbus.fi; marja.sannikka@yle.fi

Kopio: eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; eero.mantymaa@yle.fi; jaakko.isoniemi@iltalehti.fi; teemu.nurmi@helsinginuutiset.fi; rikhard.husu@yle.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Kansalaismedia opastaa perinnemediaa hyvään journalismiin?


..