perjantaina, huhtikuuta 14, 2023

Suuri tulevaisuus odottaa Ahvenanmaata!

 Å|2527|401709|land

EKSTRA - HS-linkki ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008553517.html - otsikoltaan näin: 

"Ahvenanmaata kehotettiin heräämään Venäjän uhkaan – 

-otsikoijana toimittaja Anni Keski-Heikkilä.


***


Ahvenanmaa oivaltaa pysyä demilitarisoituna - palkinto odottaa!

Manner-Suomi menetti oman mahdollisuuden olla arvostettu "neuvottelupöytien kattaja",
-rauhanrakentaja ja YK' n oma suuri pieni rauhanturvaaja!! |0

TP Sauli Niinistö PM Sanna Marin tuhosivat osiltansa suhteet reilusti yli puoleen maailmaan -

.. menetimme Nato-jäsenyyden myötä luotettavuuden, uskottavuuden ja ennen kaikkea puolueettomuuden suuren maailman silmissä olla "neuvottelupöytien kattaja" |1,

.. pöytiin olisi voitu hyvällä syyllä kutsua kaikkia sellaisia, joilla on erimielisyyttä, kärhämää - sodan uhkaa jopa sotatila - niin Aasiasta (Korean niemimaa |2) kuin vaikkapa Euroopasta, jossa käydään tänään itäslaavien keskinäistä voimanponnistelua vallasta ja vaikutteesta |3 - lännen siihen sekaantuen tarmokkaasti omien hyvin itsekkäiden syiden vuoksi |4.


|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-sauli-niinisto-sai.html



Demilitarisoitu Ahvenanmaa!

(Näin pysyessään se on paras keino pitää Itämeri Naton uhan alta vähän rauhallisempana merenä, miten se on nyt muodostumassa - Venäjän näkökulmasta - )

Nyt rinnat rottingilla 'pontevoidutaan' julistaen jopa itsestään selvien sopimuksien |e "säätämistä - rikkomista?", jotka ovat riidattomia ja vaativat kaikkien aiempien allekirjoittajien hyväksymistä - siis Venäjänkin (!) -kuten kansainvälistä oikeutta ymmärtävät selkein sanoin viestittävät ---

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009510547.html -, otsikoituna näin:
"Oikeustieteilijät hämmästelevät keskustelua demilitarisoinnin purkamisesta: ”Suomi pelaisi Venäjän pussiin”
Ahvenanmaan demilitarisointi on tunnustettu 1900-luvulla kolmessa kansainvälisoikeudellisessa sopimuksessa, joita ei voi muuttaa yksipuolisesti.
"
-HS-toimittajana Petri Sajari.

__
Entä nyt, kun vaikkapa lainaten toista HS-juttua, jossa "asiantuntija" tarmokkaasti jopa 1941-uholla |5 sanaillen haluaan säätää pontevasti Ahvenanmaata, ja sen omaa turvallisuutta olla juuri aseistamaton ja miehittämätön!

Meille manner-suomalaisille todellisuustajun ja viisauden syttyessä Ahvenanmaan demilitarisoituna pitäminen olisi suureksi mahdollisuudeksi itse ahvenanmaalaisille -

.. ollen Suomen oma "hongkong" - kehityshautomo | kehitysalusta - vaikkapa näin - 

jatkuu HS-linkin jälkeen! ---

.. toisin siis kuin esimerkiksi Jarno Limnell - uutena kokoomus-kansanedustajana urheasti 1941-hengessä laukoo "sanallisia ohjuksiaan" --


HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009501995.html -, otsikoltaan näin:
"Demilitarisoitu Ahvenan­maa ei ole nyky­aikaa, sanoo kansan­edustaja
Natoon liittyneellä Suomella on edessään henkinen muutos, sanoo kokoomuksen uusi kansanedustaja, turvallisuuspolitiikan asiantuntija Jarno Limnéll. Ahvenanmaan kohdalla se tarkoittaa hänen mukaansa menneisyydestä periytyvän demilitarisoinnin uudelleenarviointia.
"
-HS-toimittajana Veli-Pekka Lehtonen.

__
--- Jätetään uho sikseen ja siirrytään suureen mahdollisuuteen, jolla Ahvenanmaa ponnahtaa maailmankuuluisuuteen paikkana, jonne voidaan kokoontua estämään suuremmat riidat, sodan uhat kuin jopa sodatkin ja erityisesti löytämään luotettava neuvottelupöytä, kun manner-Suomi sen mahdollisuuden ajattelemattomuuttaan menetti - Nato-jäsenyyden myötä. 


Joskus sanotaan, että tyhmästä valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis 

- jää sitten nähtäväksi.

__
Ahvenanmaa julistautuu puolueettomaksi ja edelleen demilitarisoiduksi -

.. ja saa näin kaikkien suurvaltojen siunauksen Itämeren ja tärkeän Eurooppa-kolkan rauhanvartijana ja neuvottelupöytien kattajana - sillä ainahan sotien jälkeen sanotaan "ei enää koskaan" ja näin nuo katetut ja luottamusta herättävät neuvottelupöydät ovat tarpeen.



Testi voisi olla rohkea -
I - Ahvenanmaan itsehallinto oikeuksiensa puitteissa kutsuu kaikki kolme suurvaltaa saarelleen -

.. niin US' n presidentti Joe Biden' in, Kiinan Xi Jinping' in ja Venäjän Vladimir Putin' in - sillä jo nämä kolme kykenevät päättämään lähes heti tuon Ukrainan itäslaavilaisen sodan.

II - Seuraavalle kierrokselle demilitarisoiduille saarille saapuvat sitten Kiinan suojaamana niin Moskova kuin Kiova - presidentteineen .. 

.. rauhanneuvottelun aluksi Xi ystävällisesti toteaa maailman tarvitsevan kauppaa -

.. ei sotaa, eikä sotimista ja eiköhän nyt päätetä tämä turha taistelu, joka vahingoittaa kehittyessään käsistä karkaamalla koko maailmallisen olotilan - suursodaksi, jopa ydinsodaksi. USA on jo vähän aiemmin oivaltanut, ettei sillä olekaan mitään sellaisia sidoksia kuin Venäjällä Ukrainan suhteen - ei olekaan kyse US' n kansallisesta turvallisuudesta, vaan yksinkertaisesti lännen johtajan halusta sekaantua muiden vieraiden omiin asioihin.

__
Ahvenanmaa saa myös palkkionsa - ! >

--
|ehttps://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1940/19400024/19400024_2 -


|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/korean-niemimaalla-uho-ja-sapelit.html

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/01/sota-ita-slaavien-tyyliin-taustoja.html

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/media-tuntuu-kiihdyttavan-natotustaan.html

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/ii-nykyajan-1941-uho.html


..


|  201  SUOMI24  633 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  




__


109916



2



Ahvenanmaa saa myös palkkionsa -

.. he saavat edelleen demilitarisoituna pidettävän ja aikanaan manner-suomalaisten menettämän oikean käsivarren (Jatkosodan päätteeksi), jonne ahvenanmaalaisten taitava merenkulun osaaminen osaa yhdessä Kiinan ja Venäjän kanssa rakentaa infran ja logistiikan Kiinan Koillisväylällisen Silkkitien satamatarpeita varten - kaupallisen reitin Eurooppaan |6 -

.. ja Venäjä suostuu tähän, kun heitäkin ja heidän turvallisuusnäkökulmiaan kuunnellaan. Tämä niin sanottu Liinahamari-suunnitelma on Moskovassa jo tiedetty - ja jopa käsitelty alustavasti sikäläisissä "pöydissä"!

__
Ahvenanmaata odottaa pienenä suuri tulevaisuus - se vaatii nyt vain itsenäisyyttä itsemääräämisoikeuksiensa puitteista ja rohkeutta olla rauhanrakentaja!

Ja näin syntyi Ahvenanmaa, uutena rauhan neitseellisyytenä!

Jos haluamme katsoa historiaa - saatamme löytää yllättäviä kohokohtia Ahvenanmaasta, vaikkapa Japanin toimina 1920-luvulla, kun Ruotsi - tässä kohdin voisi googlettaa Michael Frankin dokumentti Ahvenanmaan 100 vuotistaipaleesta - esitetty 6.12.2022.


( .. rakas naapurimme, joka ei ehkä sittenkään liity Natoon, kun Ruotsin hallitus oivaltaa kysyä kansalaisiltaan mielipidettä ..)

- hamusi Ahvenanmaata itselleen. Japani tuolloin 1920-luvun alkutaipaleilla oli suomalaisuuden kannalla ja tuki silloisessa Kansainliitossa Ahvenanmaan pysymistä Suomen erityisalueena - eräänlaisena tulevaisuuden 'hongkongina' - joka tulisi toimimaan läntiselle kulttuurille kehityshautomona ja kokeilualustana uusille yhteiskunnallisille ideoille luoda moniarvoisuutta; idän ja lännen löytäessä toisensa uudelleen,

.. sillä nyt tämä vastakkainasettelu on jo mennyt liian pitkälle! |7

..
|7 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan - [437|2356]

__
Merenkulkijoilla voisi olla silmää aivan uusien mahdollisuuksien edessä ja näin pullein purjein Ahvenanmaa 'kokka kuohuten' tulee arvoon arvaamattomaan - ja juuri omaksi turvakseen ja aivan uusien kaupallisuuksien piiriin ---

__
PS.
Loppuun kansalaiskirjotus sieltä päästä jonne ei rauhan-aurinko saata mitä ilmeisimmin paistaa -

YLE-linkkinä ~ https://yle.fi/a/74-20026342 -, otsikoituna näin:
"Kansalaisaloite tavoittelee Venäjän konsulaatin lopettamista Ahvenanmaalla
Kansalaisaloitteen laatijoiden mukaan konsulaatti rajoittaa ja vaarantaa Suomen turvallisuutta.
"
-toimittajana Marika Harjumaa.


BTW. Tuo kansalaisaloite ei voi mennä edes eduskunnan käsittelyyn, sillä se rikkoisi kansainvälisesti tehtyä ja voimassa olevaan sopimusta!



Suomen ja suomalaisuuden eduksi on Onneksemme myös muita vaihtoehtoja, kuin tuon historiasta kumpuavan 1941-uhon viljely ja lannoittelu!

Tuo paljon puhuttu '1941-uho' näkyy hyvin emeritus professori Markku Kuisman Seura-lehdessä julkaistussa kolumnissa - tässä linkki:
https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ - otteeltaan näin:


" .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” .. "


..
Tähän saattaa Limnell' in käyttämään 'menneisyys' -sanaan liittyen sopia erinomaisesti toteamus,


.. jossa "eilisen tarkka tuntemus voi luoda tälle päivälle kyvyn ymmärtää huomista ja toimia vihdoin myös "oikein""

-mitä se sitten lopulta filosofisesti tarkoittaakaan!



::


" .. ja se Oolannin sota oli kauhia .. " 

__
e


5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: perjantai 14. huhtikuuta 2023 15:49

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; jarno.limnell@aalto.fi; petri.sajari@hs.fi; Veli-Pekka Lehtonen; mikko.hautala@formin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; anna-maja.henriksson@om.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Suuri tulevaisuus odottaa Ahvenanmaata!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: perjantai 14. huhtikuuta 2023 15:58

Vastaanottaja: kai.mykkanen@eduskunta.fi; timo.kivinen@mil.fi; timo.harakka@lvm.fi; timo.pa.miettinen@helsinki.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi; kristi.raik@icds.ee; mikael.mattlin@utu.fi; henri.a.vanhanen@fiia.fi; jarmo.lindberg@eduskunta.fi

Kopio: sinikukka.saari@fiia.fi; ilmo.ilkka@hs.fi; ilmari.kaihko@helsinki.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; Heikki Aittokoski; Jouko Juonala; jouko.jokinen@yle.fi; Antero Mukka; matti.kalliokoski@otava.fi; kristian.raitasalo@gmail.com; pekka.toveri@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Suuri tulevaisuus odottaa Ahvenanmaata!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: perjantai 14. huhtikuuta 2023 16:07

Vastaanottaja: eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; Saska Saarikoski; Vesa Sirén; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.simila@hs.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu

Kopio: Raitasalo Jyri PV PE; jyrki.katainen@sitra.fi; jyri.hakamies@ek.fi; Sami Sillanpää; Olli Waris; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; elina.lappalainen@hs.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Suuri tulevaisuus odottaa Ahvenanmaata!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: perjantai 14. huhtikuuta 2023 16:18

Vastaanottaja: seppo.varjus@is.fi; antti.pelttari@supo.fi; antti.kurvinen@eduskunta.fi; Risto E. J. Penttilä; Saramo Jussi; leena.meri@eduskunta.fi; iro.sarkka@fiia.fi; jaana.pelkonen@eduskunta.fi; Laura Saarikoski

Kopio: teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; merja.yla-anttila@yle.fi; rikhard.husu@yle.fi; Veli-Pekka Lehtonen; matti.pesu@fiia.fi; a-studio@yle.fi; jussi.sippola@hs.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Suuri tulevaisuus odottaa Ahvenanmaata!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: lauantai 15. huhtikuuta 2023 14:44

Vastaanottaja: Saska Saarikoski; eva.biaudet@eduskunta.fi; anders.norback@eduskunta.fi; sandra.bergqvist@eduskunta.fi; essi.sutinen@hs.fi; heidi.hagelin@iltasanomat.fi

Kopio: mats.lofstrom@eduskunta.fi; anders.adlercreutz@eduskunta.fi; mikko.ollikainen@eduskunta.fi; kaisa.rautaheimo@hs.fi; bjorn.wahlroos@sampo.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Suuri tulevaisuus odottaa Ahvenanmaata!


..