sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2023

Elämme jo Kiinan vaikuttavuusvuosisataa

 c|2524|401362|n


Kuva 1: Maailma jossa Elämme muuttuu vääjäämättä moninapaiseksi ja -arvoiseksi - ei ole vain yhtä vähemmistöisyyttä, vaan on vastuu kokonaisuudesta  - kaikilla meillä ihmisillä - yhteiskuntamallista riippumatta!

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/china-s-century-newsweek-usa.html


***


Vihertyvä Kiina - rauhantekijä?*


[Kuva 1 -- The Newsweek: "The China's Century"]

Kiina on maailman suurin talous ja sille ei kannata asetella yksipuolisia länsipainotteisia ehtoja!

Euroopan Unionilta pahin mahdollinen virhe on mennä vihjaillen kiristämään Kiinaa, jolla on omat enemmistöisesti maailmalliset näkökulmat moniarvoisuudesta ja -napaisuudesta.

HS1: -otteeltaan näin: 

" .. MACRON JA VON DER LEYEN rohkaisivat Xitä olemaan tarjoamatta minkäänlaista sotilaallista apua Venäjälle. .. " |0

|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/pitaako-kiinan-taipua-lannenmiehen.html - 



__

" .. EU:n pitäisi Macronin mukaan rakentaa rauhassa asemaansa kolmantena jalkana Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Unionin ei pidä myöskään kiihdyttää Manner-Kiinan ja Taiwanin välistä mahdollista konfliktia.

Samalla EU:n pitää presidentin mukaan vähentää riippuvuuttaan Yhdysvalloista sekä välttää tilanne, jossa unioni vedettäisiin mukaan kahden suurvallan väliseen konfliktiin. .. 

-toimittajana Ilmo Ilkka.

 

IJL-kommentti: Toimittaja Ilkka on nyt tässä keksinyt uuden manipuloivan nimityksen Kiinalle - Manner-Kiina, tuollaista valtioita ei ole edes olemassa, on vain Kiinan kansantasavalta (P.R.O.C.) ja siihen historiallisesti liittyvä Kiinan sisällissodan hävinnyt osapuoli - paenneena Formosan saarelle - perustaen asujaimiston nimeltä Taiwan



__
Maailmalla niin sanotusti itäiset populaatiot ovat ylivertainen osa ihmiskunnastamme - tämä osa ihmiskunnasta on Kiinan fokus, ja siinä Silkkiteiden toteutuvassa suunnitelmassa ovat kehitys- ja kehittyvät valtiot - ehkä kasvavana BRICS-liittokuntana?

Syntyvään maailmallismoniarvoisuuteen liittyy yhtenä merkittävänä osana läntisten markkinatalouksien jälkikolonialistinen perintö varsinaisista löytöretkistä, jotka aikaansaivat hyvinkin julman kolonialismin - paljolti nykyisten suurien EU-valtioiden historiasta. Tämä läntisyys edustaa maailmastamme noin 1,2/8,0 osuutta, kun pelkästään Kiinan osuus on 1,4/8,0 - ja näin demokraattisesti nähden läntinen arvomaailma edustaa vähemmistöisyyttä.



EU' n ei kannata 'hevostella' Pekingille -

.. se esittäisi suurta tietämättömyyttä kiinalaisuudesta, ja sen korkeakulttuurin jatkumosta |1, jonka pituus on jatkuvana ilmiönä maailman pisimpiä.

|1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri -
Ote: "Kiinalainen kulttuuri (yksink.: 中华文化; perint.: 中華文化; pinyin: Zhōnghuá wénhuà) on yksi maailman vanhimmista korkeakulttuureista ja kehittynyt Kiinassa tuhansien vuosien aikana .. "


__
EU' n puheenjohtajan tulisi tuo lukea ja ymmärtää tuon edellisen jälkeen lukemansa, jos katsoisi historiaa vaikkapa 1400-luvulta, ennen eurooppalaisen Kolumbuksen purjehduksia "uuteen maailmaa" - Kiina oli tuolloinkin 1400-luvun alkuaikoina jo maailman suurin vaikuttaja keisari Zhu Di' n aikoina |2 ja hänen lähettämänsä dzonkkilaivastot |3 kävivät kauppaa pitkin maailmaa - aina Afrikkaa ja Australiaa myöten.

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yongle -
|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Zheng_He -


__
Kiinalaisessa neuvottelupöydässä ei pärjää 'hevostelulla' eikä kiristelyllä - EU ei voi asettaa toivetta - jos haluaa olla itsenäinen päättäjä Yhdysvaltojen suuntaan - edes yhdessä USA ja EU eivät yllä Kiinan populaatiokokoon! |4 .. juontuuko tuosta sitten lisääntyvä yhteistyö Kiinan ja Venäjän välille - aika näyttää, mutta maailman suurimman tuotantokoneen, Kiinan ja maailman suurimman raaka-aineiden haltijan, Venäjän - mukana ollen; myös ravinto (?) https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - otsikoltaan näin:
"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?"

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/kun-kaksi-maailman-suurinta-kohtaavat.html -

__
Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ajatusmaailman tulisi olla suuremmassa ymmärryksessä; mitä Kiina ja kiinalaisuus merkitsevät monien vaikutteiden kautta vaikkapa EU' n kauppaan ja yhteyksiin kehittyvään maailmaan -

.. unohtamatta kehitysmaiden nousua tasa-arvoisempaan asemaan valkoisen eurooppalaisen kolonialismin |5 ryöstön jäljiltä - paljolti myös Kiinan toimien ansiosta, joita länsimaat koettavat vähätellä oman mediakäyttäytymisenkin kautta.

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -


Emme voi tässä unohtaa läntisen maailman jälkikolonisaatiotakaan!

- varsinkin USA' n toimina hyökkäys- ja kuritussotia ja käyttää omaa USD-valuuttaansa houkutteena "viidelle hyvälle ja kuudelle kauniille" - samalla kun itse USA velkaantuu yhä rajummin |6 - sen materiaali- ja energiatarpeiden aiheuttama erittäin haitallinen ympäristöjalanjälki on valtiona maailman suurin |7 - sen kumuloituvana mittauksena - unohtamatta sitäkään, että mittaus voidaan tehdä per asukas -periaatteella.

Herääkin kysymys keillä (millä valtioilla) on oikeus kuluttaa ja miten paljon tuhoten yhteisen biologismaailman mahdollisuuksia elättää koko biodiversiteetti ja siinä sivussa koko ihmiskunta!


|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -
|7 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -
|7 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -


__
HS2 - Otteita läntisen media kirjoituksista IJL-kommentteineen, esimerkiksi tämä:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009501302.html -, otsikoituna ingresseineen näin:


"Von der Leyen: Xi halukas keskustelemaan Zelenskyin kanssa
Ranskan presidentti Emmanuel Macronin mukaan Kiinalla on tärkeä rooli rauhan saamisessa Ukrainaan.
"
-toimittajina STT, Saara Aholainen ja anna-Maija Lippu.


ja HS-otteena näin:

"Von der Leyenin mukaan Kiinan sotilaallinen apu Venäjälle heikentäisi merkittävästi EU:n ja Kiinan suhteita. Hän muistutti, että hyökkäyssotaa käyvän maan aseistaminen on kansainvälisen oikeuden vastaista." *!

__


109741


..

|  226  SUOMI24  1067 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  







Kiinassa yllättäen yksikin ihminen yksilönä voi vaikuttaa lujasti, päättäväisesti ja aikaansaavasti - kansasta, puolueesta tai hallintokoneistosta ---


Vuodelta 2007 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/06/yksilsuoritus-joka-ji-elmn-tienanmenin.html -  

Vuodelta 2020 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/06/yksilosuoritus-joka-jai-elamaan.html 


***




2


["Von der Leyenin mukaan Kiinan sotilaallinen apu Venäjälle heikentäisi merkittävästi EU:n ja Kiinan suhteita. Hän muistutti, että hyökkäyssotaa käyvän maan aseistaminen on kansainvälisen oikeuden vastaista." *!]

__
IJL-kommentti ylläolevaan: Herää kysymys miten Euroopan Unioni suhtautui, reagoi ja toimi näissä tilanteissa kun Yhdysvallat hyökkäsi itsenäisiin valtioihin vuosina 2001-21 - 

-- kyseessä lähinnä kehitysmaat: Afganistan, Irak |8, Somalia, Jemen, Libya (YK-mandaatti) ja kruunuksi Syyria, eikä unohdeta tätäkään Kosovon sodan yhteydessä - USAF-pommitusrynnäköintejä Serbiaan, jossa Belgradin Kiinan suurlähetystökin sai pahasti siipeensä - kerrotaan CIA päätelleen lähetystöstä vakoiltavan ja välitettävän tietoa Pekingiin ..?!

|8 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009497120.html -, HS-otsikoltaan osin näin:
"Älä käy sotaan ylimielisesti
Hyökkäys Irakiin oli Yhdysvaltain suuri virhe 20 vuotta sitten .."
-toimittajana Sami Sillanpää

|*!https://yle.fi/a/3-10692326 - "USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia"


__
Maailmanlopun kohtalonkelloa [ https://yle.fi/a/3-10041934 - ] koetetaan nyt kääntää reippaasti uusille minuuteille, jopa tunneille - kauemmaksi keskiyön tulevasta loputtomasta pimeydestä -

.. ja siihen liittyy suurkonfliktin estäminen ja sen johtavaksi sanansaattajaksi on nyt ryhtymässä vilkkaasti kauppaa käyvä Kiina |9 - vastineeksi Yhdysvaltojen nykyisen maailmanpoliisin aktiivisille sota- ja hyökkäystoimille, jotka nyt ovat yllättäen passiivitauolla -

- USA' n uuden maailmanjärjestysdoktriinin vuoksi, jossa ei omia sotilaita lähetetä muiden sotiin tapettavaksi toisten vieraiden asioihin puuttuen - vaan ollaan voimakas aseiden toimittaja sopiville osapuolille!

|9 ~ https://www.iltalehti.fi/talous/a/2010020911085289 - IL-otsikoltaan näin:
"Kiina on nyt maailman suurin vientimaa"

|9 On oletettavaa, että länsimaiden pakote-, kiristys- ja uhkaamisherkkyyden vastalääkkeeksi Kiina yhdessä ehkä Venäjän ja muiden BRICS-maiden kanssa keskittyy enenevässä määrin kaupassaan kehittyviin - ja kehitysmaihin, joiden ihmispopulaatiosuhde on jo 5/6 osaa koko ihmiskunnasta.

|9 Protektionismi ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/reviiripuolustus-on-yhta-kuin.html -



Miksi Yhdysvalloilla olisi oikeus olla raaka ja laskelmoiva asekauppias vain tyydyttääkseen omaa työllisyyttään ja maailmallista asemaansa -

.. eikö yhtälailla sääntöpohjaista käyttäytymistä *! edellytetä myös Yhdysvalloilta, tämän toimittaessa aseita "roppakaupalla" Ukrainaan, jonka myötä Ukrainan yhteiskunnallisuus romuttuu | tuhoutuu kovaa vauhtia ja vain senkö takia, jossa US haluaa luhistaa Venäjän (sen toisen ydinasesuurvallan) perinteellisten aseiden voimaa ja näin kääntäen maailman kohtalonkelloa yhä lähemmäksi suurydinsotaa, kun Kremlille ei jätetä enää muuta kuin taktisten ydinaseiden käyttö (rajoitetusti?) -turvatakseen kaltaisensa yhteiskuntamallin? |**

|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/ydinaseita-usa-sta-venajan-viereen.html -
|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/suomesta-ydinasesodan-taistelualusta.html -
|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/ydinsota.html -


__
Kiinan rooli maailmallisuudessaan on sen valtava koko -

.. ollen ~1,4/8,0 koko ihmispopulaatiosta - meillekin Suomeen riittäisi jokaiselle suomalaiselle noin 250 kiinalaista ystävää, toveria tai kauppakaveria - siksi suuresta vaikuttavuudesta tässä on lopulta kyse - toki myös maailmallisten ympäristöhaittatekijöiden haasteviidakossa.



Kiinan rooli on lisätä maailmamme moniarvoisuutta ja -napaisuutta,


.. jossa erilaiset yhteiskuntamallit voivat kehittyä kukin omin menetelmin - niihin ulkoisten vieraiden voimien sekaantumatta ja sotkeutumatta. Tätä on se kuuluisa kiinalaisuuden ydin olla puuttumatta muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.

__
Kiina on kauppakansa (suurin tuotanto- ja vientivaltio), joka ei halua enää yhden valtion tai vähemmistöisen yhteiskuntamallin hegemoniaa ja valtaa määrätä muiden malleja Elää ja Vaikuttaa -

.. kukin malli tehkööt nuo omien näkökulmien mukaan, antaen arvon erilaisuudelle, kunhan se ei sekaannu toisten itsenäisten asiakokonaisuuksiin.



Omat erilaisuudet ja niihin liittyvät ristiriidat ratkaistaan valtioittain mallikohtaisesti -

.. kantaen vastuun aina omalle kansalleen löytää tie sopeutuvaan maailmaan, jossa rajallisuuden on riitettävä kaikille - itseasiassa koko luontobiologialle, sillä tuo Elämän biologinen monimuotoisuus (=biodiversiteetti |10) takaa Elämän myös ihmiskunnalle.

|10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/02/onko-biodiversiteetti-hakoamassa-mika.html - tässä riittää yhteisesti kaikkinaista vastuunkantoa koko ihmiskunnalle ..

__
Vai onko niin että tämä alati sotainen ihminen |11 joutuu kaikesta heräämisestä huolimatta käymään sodistansa sen viimeisen "ei enää ikinä" sotansa - 'kun mikään ei riitä liian vähille' - 


 - katso lauantain 8.4.2023 YLE Areena Maya-kulttuurin ~ https://areena.yle.fi/1-62872349 - historiallisesta aikakautensa tuhoutumisesta - kun tosiaan "mikään ei riittänyt niille harvoille"!



------




Kiinan laivasto vierailu Helsingin satamassa ja se aikaansai Suomessa oleviin kiinalaisiin liikettä - idänmaallisuus on voimissaan ja ollaan ylpeitä omasta - joukkona ja ryhmänä edustaen näin maailman suurinta kansakuntaa, jolle tänään on kohdistumassa yhä suurempia maailmallistehtäviä!


Kuva: IJL-Productions - by Nikon D3


***


3

[Vai onko niin että tämä sotainen ihminen |11 joutuu kaikesta heräämisestä huolimatta käymään sodistansa sen viimeisen sotansa -

'kun mikään ei riitä liian vähille'

- katso lauantain 8.4.2023 YLE Areena Maya-kulttuurin ~ https://areena.yle.fi/1-62872349 - historiallisesta tuhosta.]


|11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/vakivalta-kuuluu-ihmisen-luontoon.html -


On hyvä muistaa tämän ajan suurvaltojen nykyaseistuksien myötä tuon maya-sotien lopputulos olisi nykyihmisille jättiläismäinen ja maailmantuho olisin nyt mahdollisuutena tehtävissä --- ja nyt Kiina omanlaistaan vastuuta ja asemointiaan ajatellen on astumassa laajasti uskottavaksi rauhan ajajaksi, jopa takaajaksi!

--
EKSTRA I
Miten sitten kävikään 1400-luvulla, kun Kiina oli "valloittanut silloisen maailman" (Gavin Manzies |ee) -idästä katsottuna ja Kiina oli tuolloin kasvanut suurimmaksi ja merkittävimmäksi valtioksi - lähinnä kauppansa myötä --

.. historia osaa kertoa, vaikka keisari Zhu Di' n kuollessa vuonna1424 Kiinan virkamiehet - mandariinit - hävittivät suuren osan Di' n aikaisista arkistoista - ja sulkivat maan rajat! -

.. seikkailu oli tullut liian kalliiksi ja näin Kiina keskittyi omien asioidensa hoitoon ja kävi kauppaa vain välittömien naapuriensa kanssa. Toistaako historiaa itseään -on usein pohdittu kysymys!

|ee ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Gavin_Menzies -



Suuret maailmanmatkojen dzonkkilaivastot katosivat ja tilalle astui oman kulttuurin ja yhteiskuntamallin kehittäminen -

.. mutta kungfutselaisuus jäi, joskin sitä viritetään muotoon, jonka maallisen vaurauden varoitukseksi ollaan löytämässä ratkaisuja oppijaksolle, jonka Kiina nykyajan suuri mies Deng Xiaoping oli julistanut tieksi:

"Menkää ja rikastukaa" |12,

.. nyt Kiinassa pohditaan mitä Deng lopulta tarkoitti rikkaudella, lisäten arvoituksellisesti osoittaen tietä "tuntemattomien jokien ylityksenä" |DX ---

|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/mita-deng-xiaopingin-kehote-menkaa-ja.html - otsakeltaan IJL-BLOG näin:
"Mitä Deng Xiaopingin kehote "Menkää ja rikastukaa" merkitseekään Kiinassa - lopulta?"


|12 ~ https://www.evli.com/blog/kiinalainen-jannitysnaytelma - " .. Vielä muutama vuosi sitten Kiinan mantra tuntui olevan yhä menneen johtajan Deng Xiaopingin ”menkää ja rikastukaa” tai ”ei sillä ole väliä onko kissa musta vai valkoinen, kunhan se metsästää hiiriä.” .. "


--
EKSTRA II
Tänään erityisesti Yhdysvallat koettaa kaikin keinoin osoittaa Kiinan epäluotettavuutta, sen vakoilua |13 (unohtaen samalla tapaus Edward Snowden - amerikkalaisen vakoilumaailman todellisuuden esille tuojana) kuin epärehtiyttä vaikkapa kaupan alalla - katso: Huawei, TikTok ---

|13 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009498636.html - IS-otsikoituna näin:
"CNN: Kiinalainen vakoilu­pallo keräsi arka­luonteista tietoa Yhdys­valtain yllä
Yhdysvaltalais­median mukaan vakoilupallo välitti reaaliajassa tietoa Kiinaan."
-toimittajana Ina Kauppinen.

IJL-kommentti ylläolevaan:
On hyvä muistaa säähavaintopallonkin lähettävän tietoa lähettäjälleen - se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Ja nythän media voi rakentaa itse haluamallaan tarkoitushakuisuudella otsikkonsa - lukijat varmaan haluaisivat vankkoja todisteita median lööppihuutojen varmentamiseksi.

--
EKSTRA III
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17566563/kun-kiina-loysi-jalleen-maailman---edellisesta-kerrasta-noin-600-vuotta -

--
EKSTRA IV
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/kun-yhdysvallat-on-euroopassa-niin.html - IJL-BLOG otsikoltaan näin:
"Kun Yhdysvallat on Euroopassa, niin miksipä ei Kiinakin!"

--
EKSTRA V
https://yle.fi/a/74-20024618 -
"Kiina yrittää muuttaa YK:ta uuteen uskoon – tällaista on Kiinan järjestelmällinen toiminta maailmanjärjestössä
Kiinan vahvistunut rooli maailmassa näkyy niin sen pyrkimyksissä toimia rauhankyyhkynä Ukrainassa kuin YK:ssa, jossa Kiina haluaa muokata käsitystämme ihmisoikeuksista."



--

EKSTRA VI!

https://yle.fi/a/74-20026145 - 


""Ranskan Macron ei ”anna oppitunteja” ihmisoikeuksista Kiinalle – idän jättiä tarvitaan elintason säilyttämiseen, sanoo myös EK


Macron korosti Kiinan-vierailullaan taloudellisten siteiden merkitystä. ”Jos haluamme säilyttää nykyisen elintasomme, Kiinan kanssa on jatkettava kauppaa”, EK:n johtaja Timo Vuori säestää.""


-toimittajina Minna Väisänen ja Anna Karismo





__

ILU-MEDIA

IJL-Productions



Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

x



https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin







__
e


5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: maanantai 10. huhtikuuta 2023 10:19

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; Saramo Jussi; ilmo.ilkka@hs.fi

Kopio: antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; antti.pelttari@supo.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; arkady.moshes@fiia.fi; Mari Manninen; kirsi.crowley@yle.fi; Sami Sillanpää

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Elämme jo Kiinan vaikuttavuuden vuosisataa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: maanantai 10. huhtikuuta 2023 10:26

Vastaanottaja: matti.vanhanen@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; petteri.tuohinen@hs.fi; li.andersson@minedu.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.simila@hs.fi

Kopio: charly.salonius-pasternak@fiia.fi; mikael.mattlin@utu.fi; jyrki.katainen@sitra.fi; jyrki.kallio@fiia.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; tuuli.koivu@nordea.fi; miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu; tytti.tuppurainen@vnk.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo Kiinan vaikuttavuuden vuosisataa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: maanantai 10. huhtikuuta 2023 10:34

Vastaanottaja: harry.harkimo@eduskunta.fi; kristi.raik@icds.ee; jyri.hakamies@ek.fi; jyri.lavikainen@fiia.fi; Raitasalo Jyri PV PE; olli.rehn@bof.fi; Olli Waris; bjorn.wahlroos@sampo.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; matti.pesu@fiia.fi

Kopio: saara.aholainen@hs.fi; anna-maija.lippu@hs.fi; iro.sarkka@fiia.fi; ilmari.kaihko@helsinki.fi; jarno.limnell@aalto.fi; jarno.hartikainen@hs.fi; Vesa Sirén; Heikki Aittokoski; heikki.patomaki@helsinki.fi; matti.nojonen@ulapland.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo Kiinan vaikuttavuuden vuosisataa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: maanantai 10. huhtikuuta 2023 10:42

Vastaanottaja: seppo.varjus@is.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; Ulla Appelsin; sari.essayah@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; SARVAMAA Petri; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Kopio: rain.kooli@yle.fi; timo.harakka@lvm.fi; timo.kivinen@mil.fi; merja.yla-anttila@yle.fi; Jouko Juonala; jouko.jokinen@yle.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; heidi.hautala@europarl.europa.eu; henri.a.vanhanen@fiia.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo Kiinan vaikuttavuuden vuosisataa!

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: maanantai 10. huhtikuuta 2023 10:51

Vastaanottaja: arja.juvonen@eduskunta.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; mikko.hautala@formin.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; Sirpa Pietikäinen; juho.eerola@eduskunta.fi; juho.romakkaniemi@chamber.fi

Kopio: katri.kulmuni@eduskunta.fi; Kari Lankinen; kari.huhta@hs.fi; jutta.urpilainen@ec.europa.eu; juha.sipila@eduskunta.fi; heikki.autto@eduskunta.fi; Risto E. J. Penttilä; pekka.hakala@hs.fi; timo.vuori@ek.fi; leena.meri@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo Kiinan vaikuttavuuden vuosisataa!


..