torstaina, toukokuuta 23, 2024

Välineellistettyä maahantyöntöä Ruotsista

 VÄLINEELLISTETTY|2870|481630|HYBRIDOINTI



"

TS: Pattitilanne itärajalla jatkuu – Suomi joutuu arvioimaan toisaalta kansallista turvallisuutta ja toisaalta kansainvälisiä sopimuksia

"


 ---  jo vuonna 2015!

Entä miten tuo länsiraja vuoti pakolaisia, kun Ruotsi oli aktiivinen hybriditoimija -muistuksena EU-taakanjaosta.

Entä käytännön vaikutukset, kun katsotaan nykyistä muutaman tuhannen väitetysti välineellistettyä pakolaisvirtaa idästä ja kymmenien tuhansien hyökyä Ruotsista, joku vuosi sitten?--

[ https://yle.fi/a/3-8280415 - | Yle-otsikointi: "Sisäministeriö: "Turvapaikanhakijoiden määrä tuplaantuu 30 000:een tänä vuonna"]
- siis vuonna 2015

2015 - "Maahanmuuttovirasto arvioi pari viikkoa sitten, että Suomeen tulisi tänä vuonna noin 15 000 turvapaikanhakijaa. Tällä viikolla turvapaikanhakijoita on tullut erityisen paljon Ruotsin Haaparannasta Tornioon."
-toimittajana Terhi Toivonen]

____ ___
Entä nyt?

HS-ote: " .. Hallitus antoi tiistaina eduskunnalle esityksensä ”käännytyslaiksi” kutsutusta poikkeuslaista. Sen nojalla valtioneuvosto voisi yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa estää ihmisiä määräaikaisesti hakemasta kansainvälistä suojelua Suomen valtakunnanrajalla ja sen välittömässä läheisyydessä. ..

|2| ..Palautuskielto on kirjattu esimerkiksi Euroopan ihmisoikeussopimukseen, YK:n kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevaan kansainväliseen yleissopimukseen ja Euroopan unionin perusoikeuskirjaan. ..

|3| ..”Ulkoministeriö korostaa, että edellä mainittuihin ihmisoikeussopimuksiin perustuvat palautuskiellot ovat ehdottomia. Niistä ei voida poiketa edes poikkeusoloissa, kuten kansallisen hätätilan aikana. Tämä perustuu sopimusten nimenomaisiin sopimusmääräyksiin.” .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010433488.html -
HS-otsikointi: "Eduskunta tekee historiallisen ratkaisun: voiko Suomi poiketa ihmis­oikeus­velvoitteistaan?
Itäraja | Viranomaiset, ministeriöt ja oikeustieteilijät ovat arvostelleet hallituksen esitystä ”käännytyslaiksi” poikkeuksellisen ankarasti. Oikeuskansleri ei voi estää hallitusta antamasta eduskunnalle esitystä, vaikka siinä olisi oikeudellisia ongelmia."
HS-toimittajana Petri Sajari 

- 2024

__ __
IJL-kommentti: "Muistamme idästä tulleen turvapaikanhakijoita - enemmän tai vähemmän - osa haluaa parempaa elintasoa, noin muutamia tuhansia. Sen sijaan viemarimedia ei pukahda halaistua sanaa miten paljon Ruotsi aikanaan 2015-16 punnasi tietoisesti "eu-taakanjakona" Suomeen Haaparannan kautta omia pakolaisaan -hakemaan turvapaikkaa Suomesta; heitä oli noin 30 000! Niin!

Pitäisikö tämän välineellistetyn hybridimaahantulon esto ja poikkeuslaki ulottaa myös läntisille rajoillemme. Mitä mieltä ollaan?"

__
Vuodelta 2015: IL-otsikointi: "Aftonbladet: Suomesta tulossa pakolaisten unelmamaa
Ruotsalaislehti kirjoittaa, että tämä uutinen saattaa saada omahyväiset ruotsalaiset reagoimaan."

IL-linkki ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015091820377527 -
-IL-toimittajana Elli Harju


..
Vuodelta 2015: IS-otsikointi: "Ruotsalaislehti Suomesta: Itäisestä naapurimaastamme on tulossa pakolaisten unelmamaa
Suomeen tulee nyt suhteessa yhtä paljon pakolaisia kuin Ruotsiin, kirjoittaa Aftonbladet."
IS-linkki ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000994956.html -
-IS-toimittajana Timo Myllyniemi

..
Vuodelta 2016: Yle-otsikointi: "Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti."

Yle-linkki ~ https://yle.fi/a/3-9128359 -
-Yle-toimittajana Tapani Leisti


..
IS-ote 2024: " .. Orpo sanoo, että rajaliikenteen toimimiseksi palauttaminen Venäjän kanssa vaatii sen, että Venäjä luopuu välineellisen maahantulon käytöstä ja Venäjän rajaviranomaiset palaavat käytäntöön, jossa ilman asianmukaisia papereita liikkuvat henkilöt eivät pääse rajalle. ..
|2| .. Hassisen mukaan Luoteis-Venäjällä on tällä hetkellä suuri määrä kolmansista maista kotoisin olevia henkilöitä. Hän korostaa, ettei se ole olennaista, sillä kolmansista maista voidaan siirtyä Suomen rajalle jopa muutamassa vuorokaudessa. Hän sanoo, että viime talvella turvapaikanhakijoiden tulo rajalle oli järjestettyä. . " .. -Tatu Helle .. "


IS-linkki ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000010440663.html -
IS-otsikointi: "Hallitus on antanut esityksen käännytys­laista – näin Orpo ja Rantanen kommentoivat Suomeen kohdistuvia uhkia"

Esitystä on viilattu oikeuskanslerin huomioiden pohjalta."

__ __
Norjalaiset tutkivat puolueettomasti tilannetta jo vuosia sitten --

Yle-otsikointi: "Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti."


-Yllättikö?

https://yle.fi/a/3-9128359 -
-toimittajana Tapani Leisti

_
152140


|  85  SUOMI24  478  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |


__

Ei kommentteja: