keskiviikkona, toukokuuta 01, 2024

US' ssa kuohuu; opiskelijat haluavat Israelin kuriin

 GA|2855|477810|ZA

Kuva: ~ https://www.uusimaa.fi/uutissuomalainen/6598028

"The New York Times -​​​artikkeli | He ovat menettäneet sodassa lähes kaiken – pysäyttävät kuvat kertovat, millaista on palestiinalaisten elämä Gazan tuhon keskellä"


****



- hyökkäyksensä osalta

Nyt vaaditaan Yhdysvalloilta aseidenvientikieltoa Israeliin 


- onnistutaanko tässä; veikkaan: Ei onnistuta


_
HS-ote: " .. CNN:n mukaan poliisi aloitti operaationsa sen jälkeen, kun se oli saanut yliopiston hallinnolta luvan mennä kampukselle. Mielenosoittajat olivat vallanneet Hamilton Hallin paikallista aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä vastustaakseen Israelin iskuja Gazaan..

.. New Yorkin pormestari Eric Adams ja kaupungin poliisiviranomaiset tiedottivat aiemmin tiistai-iltana paikallista aikaa, että valtauksen olisivat panneet alulle poliisin ennalta tuntemat ”ulkopuoliset yllyttäjät”, jotka eivät ole Columbian yliopiston opiskelijoita. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010397639.html -
HS-otsikointi:
"Poliisit rynnäköivät opiskelijoiden valtaamaan Columbia-yliopiston rakennukseen
Poliisi eteni Hamilton Hall -hallintorakennuksen toiseen kerrokseen myöhään tiistai-iltana paikallista aikaa. Kymmeniä mielenosoittajia otettiin kiinni."
HS-toimittaja Don Lehtinen

__
IJL-kommentti: "Yleinen yhteiskunnallinen järjestys (Huom! Amerikkalainen väkivalta, niin kotona kuin usein hyökkäyssotina vieraissa valtioissa |1) ja sen kovakin ylläpito -- vai empatian osoitus nuorille, joiden silmät hätätilanteelle Gazassa ovat auenneet?

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/amerikkalainen-vakivalta-valtiollisena.html -
"Amerikkalainen väkivalta - valtiollisena kuin yksilöllisenä"


__  __
Siviilit lapsineen ovat pakkautuneet pienelle Gazan alueelle Rafah' iin, jonne Israel on sanonut joka tapauksessa hyökkäävänsä, sillä tehtävä on vietävä loppuun asti |2.

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/11/eivatko-juutalaiset-nae.html -
"Eivätkö juutalaiset näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa?"



40 päivää rauhaa (jota on kehuttu Iso-Britanniasta vuolain sanoin reiluksi |3 - UM David Cameron' in kehuina ja kannusteina Hamas järjestölle), siis väliaikaista aselepoa - ruokaa ja avustustarvikkeita siviileille ja vaikeimmin loukkaantuneiden siirtymistä pois Rafah' in alueelta ..

-toimiviin sairaaloihin (mihin?), ja tarvitseville muuta paikallista hoitoa lääkkeineen ja elämisen tarvikkeineen.

|3 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010394392.html -
" .. ”Suoraan sanottuna kaiken maailman painostuksen ja kaikkien maailman silmien pitäisi kohdistua heihin tänään sanoen, että hyväksykää se sopimus”, Cameron sanoi. .. "


__
Sekä yllättävänä turvatoimena tuon nyt ylikansoitetun pakoalueen Rafah' in tyhjennys siviileistä ja vain Hamas jää paikalle ottamaan Israelin urhean armeijan vastaan palestiinalaissotilaina; huonoin asein ja varustein -Iranin ja Hizbollah' in avustamina? -

.. 40 päivän jälkeen Hamas jää taistelemaan tulevaa omaa valtiota tukeakseen ja näyttämään koko maailmalle, miten Israel tietyin etuoikeuksin saa jatkaa huippumodernilla amerikkalaisavusteisella armeijallaan tappamista.

Entä kahden valtion tavoite, mitä suunnitelmaa niin YK, EU kuin Yhdysvallatkin ovat luvanneet tukea - "kahden itsellisen valtion" järjestelmänä! |4

|4 ~ https://ulkopolitist.fi/2024/02/21/israelin-ja-palestiinan-tulevaisuus-kahden-valtion-mallin-kipukohdat-ja-muita-rauhanratkaisuvaihtoehtoja/ -
"Israelin ja Palestiinan tulevaisuus: kahden valtion mallin kipukohdat ja muita rauhanratkaisuvaihtoehtoja"



Näin toimien ja siviilit siirtäen pois Rafah' ista estettäisiin jo meneillään olevan Israelin armeijan de facto operoiman kansanmurhaepäilyn yhä julmemmaksi ja brutaalimmaksi jatkuminen. Israelin PM Benjamin Netanjahu sanoi joka tapauksessa hyökkäävänsä Rafah' iin. On saanut suunnitelmalleen luvan Valkoisesta talosta?


Mutta ehditäänkö 40 päivässä huoltamaan ja siirtämään nuo Rafah' in siviilit muualle - Israelin tuhoamaan - Gazaan?



__ __ 
Kannustus!

Koko muu maailma - ryhtykää näihin rauhallisiin ja laillisiin mielenosoituksiin!
Nyt tarvitaan näitä opiskelijoiden laillisia ja rauhallisia mielenosoituksia ja -ilmauksia kaikkialle maailmaan, sillä tuo Israelin julma ja brutaali hyökkäyssota pitää saada loppumaan.

_
Israelin tavoittelema lopullinen ratkaisu |5 saisi "reiluutta", kun joutuisivat sotimaan jo puoli ammattilaisia -Hamas' ia vastaan, jotka puolustavat omaansa - tulevaa omaa valtiota.

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/yrittaako-israel-jalleen-lopullista.html -
"Yrittääkö Israel jälleen lopullista ratkaisua?"


_
Nythän näin tulevan oman valtion alueita Israel on kuristanut vuosikymmeniä 

- saarroin, kiristyksin ja pakottein.


__ __ _
Hamas häviää joka tapauksessa (?)

Israelin takana on kuitenkin vankkumatta juutalaisuuden paras ystävä
- aina sotaan valmis Yhdysvallat

Tosin USA voisi toden edessä myös lopettaa tuon sodan! |6. Kuten uuden us-presidentin myötä myös Ukrainan "sisällissotamaisen" itä-slaavien keskinäisen voimainmittelyn ..

|6 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010391349.html -
"Palestiinalaisten presidentti: Vain Yhdysvallat voi estää hyökkäyksen Rafahiin
Yhdysvallat on aikaisemmin ilmoittanut, ettei se kannata hyökkäystä kaupunkiin"


..
__
150176


|  44  SUOMI24  397  |  VU  |  FB  |   Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |  


_

2


__ __ __ __ _
Israelilaista sankaruutta!

Nythän sankaruus Israelin armeijan osalta on syntynyt yli 34 000 siviilin suorasta ja epäsuorasta tappamisesta, joista tiettävästi lapsia on noin 12 000. Entä naiset ja vanhukset?

Vertailuna Hamasin sinällään täysin tuomittavalle* hyökkäykselle viime vuonna lokakuussa 2023 Israeliin nähden saamme tämän sodan ja sen hyökkäyksien brutaaliksi tapposuhteeksi: 1,2 vs. 34,1!

Eikö tuo lahtaaminen voisi jo loppua?


__ 
Amerikkalaista kaksinaamaisuutta

Miksi USA epäillyissä kansanmurha-asioissa on niin kaksinaamainen ja haluaa tämänkin sodan jatkuvan; kuten itä-slaavien sodan Ukrainassa - ollen sielläkin sodan suoranainen ylläpitäjä ja epäsuora osapuoli; taisteluaseiden massiivisena toimittajana?

______
Nythän syytetään noiden mielenoituksien takana olevan ulkomaiset turvallisuusvoimat - hyvin tarkoitushakuisesti, siis ollen yllyttäjinä, rahoittajina (?) ja masinoijina --

.. niin, samoinhan tapahtui epäilyksenä, kun CIA' n agenttien väitettiin olevan Ukrainan Maidan-aukion verimellakoiden provokaattoreina vuonna 2014, rahoittajina ja aseistajina -  (Oliver Stone - ja Youtube)

__ ___
Mutta!

Kaiken tuo amerikkalaisten (myös ulkomailla syntyneidenkin osalta) nuorien opiskelijoiden mielenosoittajien joukko tietää - kansanmurhaepäilyineen!

__ __
Ekstra sotahistoriasta,

.. kun USA sekaantui alkaneeseen Vietnamin konfliktiin, jonka ranskalainen kolonialismi oli jo häviämässä ---

Aikanaan amerikkalaisten julmaksi ja brutaaliksi vietnamilais- ja laosilaissiviilien | tappamiseksi väkevästi ajautunut Vietnamin sotakin saatiin loppumaan Yhdysvaltain osalta - kansalaisaktivismina ..

- olihan Vietnamin sota vienyt arviolta yli 55 000 amerikkalaissotilaan hengen. Tuolloinkin opiskelijat ja rauhan aktivistit olivat asialla kotona Yhdysvalloissa; alkaen tuolta samalta Columbian (New York) yliopistolta ja vahvoin tuloksin.

__ __
Entä nyt, kun poliisit rynnäköivät aseettomien opiskelijoiden kimppuun?

__
EKSTRA 1

Yle-linkki ~ https://yle.fi/a/74-20086557 -
Yle-otsikointi:
"Los Angelesin UCLA-yliopistolla yhteenottoja – New Yorkissa poliisi pidätti kymmeniä Palestiina-mielenosoittajia
Gazan sotaa vastustavia mielenosoituksia on järjestetty kymmenillä yliopistoilla."

Yle-toimittajina Inka Haukka ja Sakari Nuuttila

..
EKSTRA 2

HS-ote: " .. Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan Israelin ilmaiskut ja hyökkäykset ovat surmanneet Gazassa lokakuun alun jälkeen noin 34 500 ihmistä, joista valtaosa on ollut naisia ja lapsia. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010397621.html -
HS-otsikointi:
"Hyökkäys Rafahiin olisi sanoin kuvaamaton tragedia, sanoo YK:n humanitaarisen avun johtaja – ”Olemme häviämässä kamppailun nälkää ja kuolemaa vastaan”
Rafahiin tehtävää maahyökkäyksen aiheuttamaa tragediaa ei voisi paikata mikään humanitaarinen suunnitelma, YK:n Griffiths sanoi."

-STT / AFP


..
EKSTRA 3

STT - 12:2 --- IS-ote: " .. HAMAS ei ole tyytyväinen Israelin aselepoehdotukseen, uutisoi qatarilaismedia al-Jazeera. Äärijärjestön mukaan Israelin ehdotus jättää huomiotta vaatimukset sodan pysyvästä lopettamisesta.
Hamasilla on vakavia kysymyksiä sovittelijoille, sanoo Hamasin edustaja Osama Hamdan al-Jazeeralle. Hänen mukaansa neuvotteluissa voidaan edetä, jos kysymyksiin saadaan myönteisiä vastauksia... "


IS-linkki: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010396069.html -

" .. l-Jazeera: Hamas ei ole tyytyväinen Israelin ase­lepo­ehdotukseen
Äärijärjestön mukaan Israelin ehdotus jättää huomiotta vaatimukset sodan pysyvästä lopettamisesta."


__

Ei kommentteja: