perjantaina, toukokuuta 24, 2024

Euroopan Unionin identiteetti kadoksissa?

 E|2871|481810|U

Kuva-linkki: ~ https://ulkopolitist.fi/2024/05/07/eurooppalainen-identiteetti-ja-unionin-globaali-asema-murrosten-keskella-kesan-eurovaaleissa-aanestetaan-eun-tulevaisuuden-suunnasta/


Ulkopolitist-ote: " .Eurooppa-tutkimuksen yliopistonlehtori Hanna Tuominen Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksesta huomauttaa, että kysymys eurooppalaisesta identiteetistä on kinkkinen, sillä sekaisin menevät usein eurooppalainen identiteetti |E ja EU:n identiteetti. Euroopan unioni edistää yhtäältä EU:n identiteettiä tietoisena poliittisena pyrkimyksenä, samaan aikaan kun eurooppalainen identiteetti voi olla laajempi käsite.  .. "

****


YLÄNURKKA: HS-otsikointi: "Macron ehtisi vielä muuttaa Eurooppaa visionsa mukaiseksi -- Ranskan presidentti on esittänyt EU:lle kunnianhimoisia tavoitteita, mutta niiden toteuttamiseksi hänen pitäisi ryhtyä sanoista tekoihin." -löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010402511.html - alta - kirjoittajana Mark Leonard.



EU kamppailee kolmesta suuresta pienimpänä!

[ .. voisimmeko sanoa, että kirkkaan eu-tuulilasin puhdistava pissapoika hukassa .. ]
__
HS-ote: " .. Tapahtumassa pohdittiin, kuka toimii EU:n arvoja vastaan ja kuka puolustaa niitä. Mitkä tarinat hallitsevat tällä hetkellä keskustelua [EU]-Euroopasta ja miten tästä tarinasta taistellaan? Tarvitaanko EU:lle jonkinlainen uusi tarina tai idea? .. "
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010442712.html -
HS-otsikko:
"Tiede­kulmassa pohdittiin EU:n identiteettiä"
HS-toimittajana Emil Elo

__
IJL-kommentti: "EU on omassa kehitysalkeisssa linjassaan edelleen "maho jättiläinen"

-todellisten suurten varjosta; Kiina maailman suurimpana kansantaloutena, suunnittelu- ja tuotantokoneena sekä jättimäisenä lännessä pelkoa herättävänä ulkomaan vienitkauppinaan ja kohta myös kiinnostavasti suurimapan tuojana (eniten raaka-aineita ja maaperävarantoja); mutta mistä (BRICS - Venäjä).

__ ___
Toinen suuruus on pinta-alaltaan Euroopan ja maailman suurin varantovaltio - Venäjä, ollen muun muassa ravintotuotantopotentiaalina ..

[https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - Kauppalehti: "Mielipidekirjoitus / Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?
Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan." ]

.. huomisen varma toimija, kannattaisiko olla väleissä EU' sta -nyt ja huomenna Venäjään (?), EU' n läntinen pieni maapinta-ala on pieni huokaus Venäjästä; kokonaisuutena --


.. ja ihmisravinnon osalta lienee myös mahdollista EU-alueen niukkuus, kun omavaraisuus ei riitä ruokkimaan koko Euroopan Unionia! Tässä kohdin kannattaa tarkasti miettiä mikä on se toinen ydinasesuurvalta ja vielä Euroopan suurin valtio."

__
Entä hoettu EU-identiteetti ja kehityssuunta, ihmispopulaatiolla, joka ulottuu suhdelukupariin noin 0,46 | 8,2 -kun pelkkä Kiina on jo tänään noin 1,42 | 8,2 - US voi pönkittää läntisyyttä omalla suhdeluvulla noin 0,36 | 8,2 -noiden ollessa yhteensäkään edes Kiinan kokoluokkaa. Elämme siis jo Kiinan vuosisataa*.

__
Miten EU asemoituu ensinnäkin kokonaisvaltataisessa Euroopassa, entä maailmanlaajuisuudessa, jossa Kiina kumppaneineen ja Yhdysvallat ovat ottamassa omia kasvavia osuuksiaan kovassa kilpailussa;

.. miten EU pärjää, kun sen kulurakenne on ylivertaisen suuri, ainakin tässä vaiheessa, eikä tuotehityskään ole tuomassa lähiaikoina juurikaan apuja itse kaupankäyntiin ja kilpailuun ostavista asiakkaista -

-- tässä kohdin toistaiseksi Kiinan ylivertainen kustannuskilpailukyky tekoälysovelluksineen antaa voimaa valloittaa kaupallista maailmaa ja erityisesti BRICS-valtioita, jotka kohta edustavat yli puolta koko ihmiskunnasta!

__
Niin - mihin maailma onkaan menossa, kun sen yhteismitalliseksi muuttuva identiteettinen moniarvoisuus ja kunnioitus erilaisuutta kohtaan viisautena ja kehityspolkuna etenevät kohden tosiasioita.

Maailmamme siirtyy ratkaisemaan ympäristökatastrofia
[https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html - |&| ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/ipcc-onhan-nyt-jo-tosi-kyseessa.html - ],

.. joka nyt vääjäämättä lähestyy ja tosiasiat ovat nyt ennusteellisesti edustamassa älyllistä valtioviisautta!

__
Voidaanko sanoa, että nykyinen läntinen vastakkainasettelu kohkaa rajusti vakavaa todentamista, jossa tyhmä valtiojohto on raskaana rasitteena koko kansakuntaruumiille -vaikkapa Suomessa, jonka Venäjän kauppa on osaamattomuuttamme ja neuvottelukyvyttömyytenä tuhottu.

Niin - jo toisen kerran todettuna!

__ 
EU pohdiskelua vuosien varrelta -

A
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/02/eu-ja-sen-1000-miljardin-euron-budjetti.html -
"EU ja sen 1000 miljardin euron budjetti - mitä Sinä tekisit?"

B 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/oma-maa-mansikka-muu-maa-mustikka.html -
""Oma maa mansikka -muu maa mustikka""

C 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen.html -
"EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä"


__

|E -Eurooppalainen identiteetti koskee koko Eurooppaa joka jatkuu kauas Venäjän Uralille; tämän kokonaisalueen identiteetti onkin varsin "kinkkinen", sillä Venäjä toimii tässä eurooppalaisuuden ja aasialaisuuden taitekohtana; ollen kuitenkin Euroopan suurin valtio, niin asukaslukuna kuin pinta-alana, jonka myötä myös maailman suurin.EU-Euroopan identiteetti on taas unionin oma kehityshanke, joka rajautuu EU-jäsenvaltioihin. Kaksi eri asiaa - täysin: Eurooppa ja EU-Eurooppa, tämä tuntuu unohtuvat helposti poliitikoilta ja mediaväeltä - varsinkin viemarimediassa.


_

|* 



Kuva kertoo enemmän kuin 1 000 sanaa!

***



__
152263


|  42  SUOMI24  217  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |



__

Ei kommentteja: