tiistaina, elokuuta 06, 2024

II - Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy!

IDÄN ja LÄNNEN|2915|515024|VASTAKKAINASETTELU KIIHTYY 


https://www.seaforces.org/usnships/cvn/CVN-72-USS-Abraham-Lincoln.htm -

https://yle.fi/a/74-20054074/64-3-183454 - - ~ https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Gerald_R._Ford

https://www.youtube.com/watch?v=k75t0x1GZY8 - alla kuva


"USA:n laivasto, Israel. Lentotukialus USS Gerald R. Ford (CVN-78) on valmis taisteluun"


****

EKSTRA

"CVN 72 - USS Abraham Lincoln"


**** 

( - kesken - jatkuu myöhemmin .. )


USA sekaantuu yhä useimpiin sotiin ja sotien valmisteluihin

Brutaali esimerkki vuosien takaa ~ https://www.hs.fi/maailma/art-2000009704213.html - 

"Maailman pommitetuimmassa maassa rypäle­pommit tappavat yhä 50 vuotta pudottamisen jälkeen --- Laosilainen räjähdemuseo hiljensi toimittajan. Entä jos minun jalkani räjähtäisi irti, .. 
- pohtii HS:n Aasian-kirjeenvaihtaja Mari Manninen."

__ __ __ __ __ _

Uudistettu teksti vastaamaan tätä päivää, missä lähestytään entistä tiiviimmin tätä laajentuvaa lännen ja idän välistä mahdollista yhteenottoa


IJL-kommentti:

-- Ilkka Luoma --: Hyökkäysvoimalla idän ja lännen vastakkainasettelun tielle - 

"Hyökkäysvoimalla idän ja lännen vastakkainasettelun tielle"



___

OTE - ORIG KIRJOITUS - 2018-12-08  --   19:19:05  - ALKAA ..  


[20U18 | SUOMI24 |1] -- Useat sodat ovat alkaneet taloudellisten ja raaka-aineellisten intressien edessä, varsinkin, jos jokin osapuoli on ottamassa yhä suurempaa osaa maailman- ja/tai alueellisen talouden merkittävyydessä. Nyt on eletty voimallista kiinalaisaikaa |2  + kuva A. Kiinan ottaessa asukaslukunsa mukaisen maailman osuutensa, ollen yksinkertaisesti suhdelukuna 1,4/7,8 -vuonna 2018 (Vuonna 2024: ~1,43/8,3)..

Kiina on edennyt lähes kaikilla kaupan sektoreilla – viennistä sijoituksiin
|2B ja on ottanut yhä suurempia osuuksia maailmankaupan volyymista – ollen myös maailman suurin viejävaltio |V. Tätä länsi ei kestä – jo tässäkin vaikuttavan reviiripuolustuksen keinovalikoima on otettu käyttöön. Puolustus on nyt levinnyt lännenmiehen reviiritaisteluksi, sillä sen tarkoitus on estää Kiinan ja Venäjän läheisempi ”liittoutuminen”


|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy

|2 ~ https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ohitti-yhdysvallat-ja-jatkaa-kasvuaan-kiinasta-maailman-suurin-talous/86dd77f5-e793-3645-b75f-33ce60dfcc1c

T&t-otsikointi: "Ohitti Yhdysvallat ja jatkaa kasvuaan - Kiinasta maailman suurin talous

Kiinasta on tullut maailman suurin talous, kertovat IMF:n tuoreet tilastot."


|2B ~ Kiinan tekemät suorat sijoitukset erityisesti Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin laskivat viime vuonna (bofit.fi) - 

" .. Kiinan kauppaministeriön julkaisemien virallisten suorien sijoitusten tilastojen mukaan FDI-virrat maasta ulos olivat viime vuonna 147 mrd. dollaria, mikä on 18 % vähemmän kuin vuonna 2021. Kiinaan virtaavat suorat sijoitukset olivat 189 mrd. dollaria, 5 % enemmän kuin vuonna 2021. .. "


|V ~ https://tekniikanmaailma.fi/kiina-on-nyt-maailman-suurin-autojen-viejamaa-muutosta-on-kiihdyttanyt-ukrainan-sota/ -

|V ~ https://www.eurojatalous.fi/fi/blogit/2020/kiinan-kehittyessa-ulkomaankaupan-merkitys-taloudelle-muuttuu/ -

" .. vuonna 2007 Kiina nousi maailman suurimmaksi viejämaaksi. .. 



[  .. nyt mediaan on nostettu voimalla Case Huawei
|3, jossa aitoja todisteita, ainakaan toistaiseksi – ei ole esitelty, vain syytteitä, luuloja ja epäilyjä – Huawei-johtajan vangitseminen ja päälle voimakas mediarummutus, mikä on samalla esimerkki miten meilläkin valtamedia on mukana juonessa luomassa idän ja lännen vastakkainasettelua … 


HUOM! - Tänään pakotteiden, sakkojen ja tullimaksujen korotuksiin ollaan ollaan nostamassa Temu, joka näyttää kasvavan aivan liian suureksi maailmanlaajuiseksi verkkokauppa-alustaksi (amerikkalaisen Amazonin kilpailijaksi), viritetyin läntisten markkinatalousoppien avulla - miksi keksiä pyörää uudestaan, kun se jo lännestä osoitettiin vapaudeksi päättää mitä ostaa ja mistä ostaa - ..


MUTTA! Myyjänkin kuin kauppa-alustan omistajan/ haltijan on myös kannettava vastuu tavoista kuinka tavoitellaan asiakkaita! .. ]


|3 - A ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005925747.html -
|3 - B ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005924550.html -

..

Läntinen protektionismi
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/reviiripuolustus-on-yhta-kuin.html - ]

Lännessä on otettu Yhdysvaltojen johdolla käyttöön aiemmin vapaan kaupan ylistäjien halveksimat liike-elämän esteet – protektionismina. Protektionismi on helpoin ja nopein keino estää ja padota toisen tai kolmansien taloudellista ja kaupallista ylivoimaa. Tosin Maailman Kauppajärjestö WTO on ollut ponnekkaasti juuri länsimaiden [ |1| SUOMI24 - J>2] johdolla suitsimassa kaupan esteitä – muun muassa protektionismia!

Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi |4 – vaikuttavuudeltaan ja määrältä (BKT/PPP). Syyt Kiinan nousuun maailman kärkeen on selvät; ensi alkuun halpa, ahkera ja kurinalainen toveri liukuhihnalla, joka houkutteli Kiinaan monet länsiyhtiöt |5.


Paetessaan omien lähtömaidensa tiukkenevia ympäristölakeja, huomasivat länsiyhtiöt samalla, että Kiinasta on kasvanut yksi maailman suurimmista yhtenäisistä sisämarkkinoista … on hyvä olla siellä, missä tehtaan oven takana odottaa sadat miljoonat asiakaskandidaatit.


|4 ~ Kiina ohitti Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena - Ilta-Sanomat (is.fi) - 

05122014 - "Nyt se on virallista: Kiina on suurin

IMF:n mukaan Kiina on nyt maailman suurin talous."


US sai uuden presidentin, ja näin alkoi trumppistinen diiliaikakausi
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maalissa.html - ]

Diilimiehen keinovalikoimaan sisältyy kiristys, uhkaus ja esivalmistelu, joilla alun uhkauksia asetellaan konkretiaan (esimerkiksi tullien nosto – osalle tuotteista) – kuten nyt esimerkiksi Kiinan US-vientiä kohtaan.


Kiinasta on noussut itäisen maailman kaupallinen keulakuva – maailman suurimpana liukuhihnana ja muun muassa Suomelle lisä-arvon tuottajana |6Mvientiimme!
Yhdysvallat oli viime vuosisadan kuningaskuluttaja, -saastuttaja ja maailmanpoliisi |7M, jonka sotien määrä aina kaukana omilta rajoiltaan oli maailmanennätysluokkaa |8M.


Nyt eletään Kiinan vuosisataa, jota elettiin yllättäen jo 1400 -luvun alkupuolella!
[ … keisari Zhu Di' n aikakausi ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_Emperor - ]

Tänään Kiina ”meni ja rikastui” nykyisen menon isän – pienen suuren miehen Deng Xiaopingin johdattelemana. Ehkä jo huomenna itse kiinalaiset joutuvat miettimään mitä Deng tarkoitti sinällään arvoituksellisella lauseella: ”Menkää ja rikastukaa”. Rikkauksien hamuaminen otettaessa lännenmiehen kulutusintoa kiinni loi Kiinaan ympäristöongelmat – vailla vertaa |9.


Vastakkainasettelun sijasta on syytä keskittyä meitä kaikkia runtelevaan ongelmaan - suurongelmaan -- ympäristötuhoutumiseen, biodiversiteetin kaventumiseen ja kaikkinaisesti ihmisen itsensä elinolojen särkemiseen .. 


Kiinasta tuli maailman suurin yksittäinen valtio muun muassa hiilidioksidipäästöjen määrän suhteen [graafi 2]. Tästä viisastuneena Kiinan Keskushallinto antoi vahvat käskyt suitsimaan kasvavaa ympäristöongelmaa, joka tuottaa nyt jo tulosta – monien hämmästykseksi |10.


|10https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kiina-on-lyonyt-jattimaisen-vedon-vihrean-siirtyman-puolesta-paastojen-huippu-saatetaan-saavuttaa-jo-tana-vuonna/ -  

STT – Anssi Rulamo 2.12.2023 10:00, muokattu 2.12.2023 12:27

"Kiina on lyönyt jättimäisen vedon vihreän siirtymän puolesta – päästöjen huippu saatetaan saavuttaa jo tänä vuonna"



Maailmanlaajuisella ympäristökatastrofilla on pitkät jäljet [SUOMI24 - 2]

Lähinnä läntinen maailma aloitti omalla teollisuuskehityksellään ilmastotupruttelun ja vesistöjen - ja maaperän saastuttamisen jo yli 200 vuotta sitten. Monien ympäristöhaittojen ja -päästöjen kumuloituvuus on tosiasia – myös hiilidioksidin |11. Kun tarkastelemme ympäristövastuuta – kohdistuu etusormi länteen ja erityisesti Yhdysvaltoihin – entä peukalo?


|11 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289

|11 ~ Nämä maat ovat suurimmassa vastuussa ilmastonmuutoksesta (iltalehti.fi) - 


|11 ~ Hiilidioksidia tuutataan ilmaan joka puolella maailmaa, mutta kärjestä ei ole epäselvyyttä – päästökuninkaalliset ovat Yhdysvallat ja Eurooppa - Maailman Kuvalehti - 

(2022) "Pohjois-Amerikka ja Eurooppa ovat vastuussa yli 60 prosentista maailman hiilidioksidipäästöistä. Perässä tulevat nykyajan suuret saastuttajat, kuten Kiina."


EKSTRA: Iltalehti "Millä maalla on suurin hiilijalanjälki? 

-- Kun kasvihuonekaasuja suhteutetaan väkimäärään, Kiina tippuu kauas kärjestä. Keskiverto kiinalaisen hiilijalanjälki on alle puolet suomalaisen hiilijalanjäljestä. Lisäksi Kiina on väkiluvultaan ja pinta-alaltaan yksi maailman suurimmista valtioista – kaksi kertaa laajempi kuin kaikki EU:n maat yhteenlaskettuna.13.1.2021



Mikäli tarkastelemme ympäristövastuuta per kuluttaja/ asukas – on US suurista päättäjistä ylivoimainen ykkönen [graafi 1]. Olisiko oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo tässä elinmahdollisuuksiemme turmelemisessa tarkastelun arvoista?


Siis miksi toisilla on ollut ”oikeus ja ajattelematon vastuuttomuus” omilla haittatilastoillaan muihin nähden. Miksi Yhdysvalloissa on saanut esimerkiksi ajaa liian monilla autoilla liian paljon kilometrejä, liian suurilla määrillä polttoainetta – siinäpä kaikkien ympäristövastuullisten kysymysten äiti! 

Kysymyksen vastaus antaa samalla pohjan ymmärtää mitä merkitsee kumulatiivinen tilastointi ja sen merkitys vastuuttomasta oikeudesta ollen ymmärtämättä maailmallisuutta ja todellista oikeudenmukaisuutta käyttää Pallomme varantoja .. 


Meneillään olevan kauppasodan alkuidut ja asemamme täällä Suomessa

Olemme kansakuntamme tahdosta Euroopan Unionissa, tosin meitä vietiin sinne ketunhäntä kainalossa – suomalaisille ei ilmoitettu, että samalla menetämme oman markka-itsenäisyyden |12 – tunnetuin seurauksin, se oli virhe, mutta kuulemma virhettä ei voi korjata eroamalla eurosta? |13. 

|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/01/suomalaisilta-vietiin-markka-jo-25.html -  "Suomalaisilta vietiin markka jo 25 vuotta sitten - kysymättä kansalta!"

|13 ~ Korkman HS:ssa: Siitä päivästä alkoi euron lopullinen moraalikato - Ilta-Sanomat (is.fi) - "Korkman HS:ssa: Siitä päivästä alkoi euron lopullinen moraalikato"

OTE - ORIG 2018 - päättyy tähän


Lisäosat tämän päivän tarkasteluna liittyen vastakkainasettelun kiihtymiseen.

__  __  __

Suomen osuus kiihtyvässä lännen ja idän vastakkainasettelussa

Meidät vietiin Natoon 

- kysymättä kansaltamme mitään esimerkiksi uskottavalla Nato-kansanäänestyksellä

tämän estivät niin edellinen presidentti Sauli Niinistö, nykyiset valtapoliitikot - apunaan hyvin voimallisen yksipuolisesti manipulatiivinen media - erityisesti viemärimedia |VM, jonka Nato-autuudellinen rummunpäristys oli aivan omaa luokkaansa, jossa liekehti määrätietoinen Venäjän uhan luonti ** 

- unohtaen täydellisesti mikä oli esimerkiksi Ukrainan juurisyytilanne, miksi Venäjän hyökkäsi - tätä tulokulmaa meidän media ei käsitellyt puolueettomasti ja journalismin hyveillä mitenkään. Tuosta itäslaavien keskinäisesti paljolti "veljes- ja sisällissotamaisesta" välienselvittelystä saatiin oiva keppihevonen maustettuna 1941-uhoksi muuttuneella taustahurinalla, jolla Suomi de facto tuotiin lännen leiriin täällä idän ja lännen vedenjakajalta

|**https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/uhka-ja-varauma-ovat-nato-keskustelussa.html

"Uhka ja varauma ovat nato-keskustelussa kaksi aivan eri asiaa!"


Valtapoliitikkomme 2023 ajoi täysin ymmärtämättä meidät suomalaiset Yhdysvaltojen ja Naton taistelualustaksi itää kohden ja näin päästiin huomattavasti lähemmäksi torjumaan mahdollisen suurydinsodan Venäjältä lähetettäviä strategisia ydinohjuksia (ja estämään Venäjän torjuntaohjuksia lännestä tulevia ydinohjuksia vastaan -alueellisesti; jo Suomen maaperältä .. 

 -- tämän edellä olevan asiayhteyden seloste on jäänyt mediassa ja "Yle-asiantuntijoilta" erityisen vähälle, vaikka tietävimmät suomalaiset ovat jo kauan sitten oivaltaneet Kuolan niemimaan merkityksen Venäjän ydinsodan esto- ja uhkajärjestelmien olemassaolosta |KN.

|VM ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html - 

"Viemärimedia huutaa lööpeistään!"

|KN ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html

"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"


__ __

NYT 2!https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/usa-lahettaa-lisaa-havittajia-ja-sotalaivoja-lahi-itaan/8983878#gs.d2z9fq -  " .. Puolustusministeri Lloyd Austinin määräämillä toimilla pyritään Singhin mukaan parantamaan Yhdysvaltain joukkojen suojelua alueella ja tarjoamaan lisätukea Israelin puolustukselle sekä varmistamaan, että Yhdysvallat on valmis vastaamaan erilaisiin tilanteisiin. .. "

____

Kuva (2) A



__
EKSTRA CN

Graf.:


IJL: "Olisiko ollut kyse pitkäjänteisestä kumppanuusvalinnasta; sen sijasta, että olemme tässä suuressa vastakkainasettelun kierteessä - ajopuuna, kun emme ymmärrä omaa parastamme?"




__

155970  > 156037

|  II  94  SUOMI24  P  365  |   I  673  SUOMI24  7910  |!  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB TILANNEHUONE  |  X  | 

|! Jostain syystä Suomi24 on estänyt lisäkommenttien lisäämisen -- lukuavauslaskuri sen sijaan toimii. Tämä avaus ILU-MEDIA' n eniten luettu teksti Suomi24' ssa.

__

ILU-MEDIA

IJL-Productions


_________

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


060824 -Total Visits: 1388084 Total Visitors:189321  

300724

000724 -Total Visits: 1370553 Total Visitors: 187005  
020724 -Total Visits: 1338467 Total Visitors: 182636  
250624 -Total Visits: 1325724 Total Visitors: 181050  
180624 -Total Visits: 
1320310 Total Visitors: 179934  
110624 -Total Visits: 
1309466 Total Visitors: 178516  
040624 -Total Visits: 
1295620 Total Visitors: 177293 
280524 -Total Visits: 1255842 Total Visitors: 175726  
210524 -Total Visits: 1243232 Total Visitors: 174544
140524 -Total Visits: 1232831 Total Visitors: 173547
070524 -Total Visits: 1225404 Total Visitors: 172381  
030524 -Total Visits: 1219135 Total Visitors: 171570
 
 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi


PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 


1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

3 Folder ~ https://link.shutterfly.com/UQ9xwlybzGb -

4 Folder ~ https://link.shutterfly.com/OponNvlSyKb -

__

Ei kommentteja: