torstaina, huhtikuuta 14, 2016

Olisiko aika näyttää esimerkkiä – kansanedustajamme?


Vaikka esitetty palkkiokorotus on liki nimellinen, mutta se on plusmerkkinen. Jokainen kansanedustaja vasemmalta oikealla tietää missä kansakunta menee sekä kuinka nyt miinustetaan yt - urakalla. Työttömiä ja nimenomaan nuoria työttömiä |0 ja yli 50-vuotiaita on erityisen paljon!

Tosin puhutaan jostain kesällä tapahtuvasta noususta, mutta nyt voitte – hyvät edustajamme muuttaa tuon korotuksen etumerkin miinukseksi, vaikka edes pieneksi sellaiseksi, mallin vuoksi. Saisitte ehkä lisää kansalaisiltanne luottamusta – puolueeseen katsomatta!
Nyt on luottamuksen rakentamisen aika - kansakuntamme täyttää 100 vuotta, ei enää itsenäisenä, mutta toivottavasti eheänä!Ilta-Sanomat: Toimikunta päätti korotuksista: Näin kansanedustajien palkkiot nousevat
~
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001157345.html -. ... Olisiko ollut solidaarista, kollektiivista ja huomaavaista, jos korotus olisi ollut miinusmerkkinen?


[U] 2014 - Arvokkaat kansanedustajamme

Eduskunta on erinomaisen tyypillinen verovaroin ylläpidettävä yhteiskuntalaitos, jonka pitäisi edustaa ylimpänä päättäjänä suomalaisuutta. Tälle edustavuudelle on kaksi uhkaa – lainsäädäntö on monin paikoin hyväksytettävä EU:ssa tai linjattava EU-direktiiveihin. Lisäksi aleneva äänestysinto vieraannuttaa eduskuntaamme kansanvallasta.


Eduskunta kaikkinensa maksaa kansalaisillemme ~92 miljoonaa euroa vuodessa, siis noin 550 miljoonaa markkaa. Ihmisiä Arkadianmäen toiminnoissa, edustajat mukaan lukien on tuhatkunta. Kansanedustajan peruspalkka on ~6.400 euroa kuukaudessa ja siihen kulukorvaukset ja sosiaaliturvamaksut päälle.

Todellisuudessa yksi kansanedustaja maksaa veronmaksajille ~ 460.000 euroa vuodessa. Kun otamme huomioon jaon äänestäneiden määrän mukaisesti, on hinta äänestänyttä |* kohden noin 31 euroa – paljon vai vähän, päätä Sinä.
|* 4,39 miljoonaa äänioikeutettua vuoden 2011 eduskuntavaleissa, joista äänesti 2,93 miljoonaa.


[U] 2005 – Vuosina 2000 – 2010 nostimme ennätyksellisesti palkkojamme 1] – myös kansanedustajat palkkioitaan

Kansanedustajan työnantaja on yksiselitteisesti äänestyskelpoinen Suomen kansalainen, joka antaa äänensä valitulle ehdokkaalle. Kansanedustajien palkan katsotaan jääneen jälkeen yleisestä kehityksestä. Suomessa tiedetään, että meillä on laajasti ja yleisesti ottaen keskimäärin liian korkeat palkat pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa.
|1 Nostatimmeko liikaa palkkojamme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/nostammeko-liikaa-palkkojamme-kuinka-ky.html -

Kansanedustajat ovat saamassa noin 300 euroa lisää rahaa kuussa päästen n. 5.200 euron palkkaan. Nykyisellä palkalla olisi tullut erinomaisesti toimeen. Kansanedustajat edustavat kansaa ja ovat parhaimmillaan tiennäyttäjiä tai heidän ainakin pitäisi olla. Tunnetusti politiikka ja edustuksellinen demokratia ei kiinnosta 30 % Suomen äänestysikäisestä kansasta.


Mitä teette – äänestävä kansa odottaa ratkaisujanne

Onko aika puhaltaa siihen kuuluisaan yhteiseen hiileen ja palauttaa luottamus poliittiseen päätöskoneistoon |2 ja näin saada äänestysprosentti paljon korkeammalle, jolloin te oikeasti nauttisitte laajan kansakuntamme arvostusta ja valintaa.
|2 ”Miten Te kehtaatte – ja kyllähän Te kehtaatte!” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html - soinismin kukkasia, jotka nyt ojennetaan kaikille kansanedustajillemme.Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | PZ | BL | BLOG 73613
--- 13042016 ---

DOC: kansaedustajien_palkkiot_13042016 – Microsoft Word Starter

403s |


.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

PZ

~ http://keskustelu.plaza.fi/threads/olisiko-aika-naeyttaeae-esimerkkiae-kansanedustajamme.1943184/ -