keskiviikkona, tammikuuta 24, 2018

Ammattiyhdistysliike näyttää muskeleitaan
Ihmiset aktiivivoimalla töihin – alentamalla työttömyyskorvausta ajatellaan työttömien tehtailevan riittävästi työhakuja, jotta jokin järkevä – niin itselle, yhteiskunnalle kuin työnantajallekin – tehtävä ja työ löytyisi. Työpaikat vähenevät pidemmällä jänteellä tuottovaateiden ja robotiikan aikaansaaman automaation myötä.


Nyt ammattiyhdistysliike SAK' n johdolla käärii hihoja näyttääkseen työtätekevän ja tekemättömänkin muskelia [1. ”Nyt riittää” -on viesti. SAK käy omaa kamppailua sijainnistaan työn ja työntekijän taistelussa – muurina, jonka läpi ei mentäisi toverin rinnuksille.

EK SAK' n vastineena puristi itselleen säännön, ettei se enää voi tehdä ”kaiken kattavia – yrityksiä kahlehtivia” yleissopimuksia [2. Kaikki päätökset pitää soljua tehtaiden, virastojen ja toimistojen lattioille. Työnantaja kontra työntekijä. Kumpi on vahvempi?*


Työttömiä on paljon enemmän kuin tilastot kertovat

Nyt on runnottu sellaisia päätöksiä, joissa tätä epäinhimillistä lukua on kaunisteltu – ja näin saatu ansiotonta arvonnousua Juha Sipilän hallitukselle. Pahimpana yhteiskuntamme piikkinä hyvinvointimme lihassa on nuorisomme ajelehtiminen [3 ja nuorten syrjäytyminen virroista, joissa kohdataan iloa ja tekemisen riemua yhteisesti [4 – myös omaksi edukseen.
[4 ~ x -


Aktiivimalli vähentää ”pienen” erän kuukausittaisesta työttömyyskorvauksesta

Tämä on ruoska, jonka toivotaan lisäävään aktiivisuutta etsiä kadonnutta. Työt ovat kadonneet – monilta lopullisesti. Meillä on todennäköisesti noin 100.000 sellaista ihmiskohtaloa, joille ei löydy kuin mobilisaation myötä jotain tehtävää –

esimerkiksi yhteiskuntaprojekti, jossa viedään maksimaalisesti sähkönjakeluverkostoamme maan uumeniin [5 – tällä voitaisiin työllistää jopa 10-20.000 henkilöä, ja yhteistyöinto tekijöilleen voisi kasvaa ja jouduttaa ihmiset uudelleen yhteiskunnan tuottokartoille (?)


Ammattiyhdistysliike on ollut identiteettikriisissä

Työnantaja on runnonut – pahimmillaan EK puheenjohtaja Veli-Matti Mattila esitti palkanalennuksia kautta linjan [6 – paljonkohan olisi omaansa alentanut? Aikanaan FortumShow Mikael Lilius-draamana sammutti oraalle nousseen palkka-aletalkoon [7, jossa (ainakin myöhemmin) muistaakseni presidentti Sauli Niinistökin näytti jotain mallia –

onhan nyt vieläkin myöhemmin Niinistö kertonut haluavansa olla tiennäyttäjäesimerkki. Näinkö? Olisiko Sauli kuitenkin liian elitistinen ollakseen työväen presidenttiehdokas – kuten takavuosina? Nyt Sauli näkee, ettei tuloerot ole Suomessa kovin kummoiset [8[!]


Onko nyt ammattitoverien vuoro näyttää kykynsä?

On. Saamme harvinaisen solidaarisuuden osoituksen – 100.000 ihmistä julistaa ”Nyt riittää” - kansakuntaa ei riepotella näin, vaikka kaikki me ymmärrämme, että mistä se palkka muodostuu. Oletko sinä palkkasi ansainnut – ilkeä kysymys, eikö?

Kyllä ihminen – niin työtön kuin työllinenkin tajuaa ja tietää miastä lopulta kollektiivinen tulontasaus tulee – se ei tule tyhjästä, se tulee veroista, jotka muut maksavat. Tosin työtönkin maksaa arvonlisäveroa ja 20 prosenttia saamastaan pienestä työnvastaanottovelvollisuudesta, jos sitä esitetään.

Yhden päivän yleislakko?

AKT esitti TV-Uutisissa jopa yleislakkoa tuolle mielenilmauspäivälle, jossa toivotaan 100.000 ihmisen tulevan paikalle osoittamaan yhteisvoimaa ja muistutusta, ettei muutoinkin hankalassa asemassa olevaa riepotella miten tahansa. Toivetavoite on tietenkin aina, ettei lakkoja ole -

Ehkä ei niinkään pienimmässäkään ”työttömyystuloluokassa” alle viiden euron sakko vielä taloutta kaada, vaikka lapsiperhe saa sillä kuusi litraa edullisinta maitoa – lapsilleen.


Työ on elämän suola

Riittääkö muutoinkaan työtä huomenna kaikille – ei riitä. Ajadumme kansalaispalkkaan [9 – sen kehittäminen on aloitettava heti – samalla kun viritetään tuotantoon verotusjärjestelmä, oli se sitten automaattista, robotoitua tai normaalisti ”käsin operoitua”.

Ympäristöä ajatellen lopullinen ja ainoa verotuksen muoto on kulutusvero [0 – maksat sitä enemmän mitä enemmän kulutat ja mitä enemmän rasitat – ympäristöä.


Kutsu näyttämään kansalaisvoimaa – vaikka se kirpaisee ”syyttömiäkin”

Nyt on kysymys toverien yhteisvoimasta, joka toivottavasti alleviivaa yhteisöllisyyttä, joukkovoimaa – ja kansalaiskuria, jolloin mitään laitonta ei tapahdu. Nyt on hallituksemme luonut ainoalaatuisen tilanteen osoittaa toveripoweria!

...
EKSTRA
Palkkojen sopeuttaminen on nyt muotia!Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160380

DOC SAK_23012018.doc – OpenOffice Writer
PVM 23012018


582_5615

Ei kommentteja: