tiistaina, tammikuuta 16, 2018

Kuolema – tuo mystinen päättöpiste
Hugo Simberg - Kuoleman puutarha

Kukaan ei ole tätä välttänyt, sanottu jo ikuisuuksien ajan, mutta se ei pidä paikkaansa. Kuolemaa ei ole – on vain väärä ja lyhytjänteinen katsantokanta ja uskomus. Olemme itsekkäitä omalle henkilötunnuksellemme, sillä se on kuolevainen ja ainoa omaisuutemme täällä lainojen maassa – löydämme sille rajallisuuden.

Elomme viimeisen silauksen materia on lähtöisin kaukaa suurien tähtien räjähdyksistä – supernovista [1; nuo meidän mielelle käsittämättömät energiapurkaukset loivat alustan muun muassa ihmiselle.

Kaltaisemme elämän perusaines on kuitenkin veden sisältämää vetyä [2, jota universumimme havaittavasta materiasta on yli 90 prosenttia – sitä yksinkertaisinta alkuainetta, joka lopulta räjäyttää fuusiossa Aurinkoina – tähtinä meille uuden kaltaisemme elämän polun – elämänvyöhykkeenä [3 hyvin, hyvin harvoille!


Niin, se kuolema – mitä se on?

Se on vain erään kerroksen tapahtumasarja, jossa monimutkaisten molekyylitasojen muutokset sammuttavat kemiallisbiosähköisen ajatuskoneiston, joka sisältönä on yksinkertaisuutta hipovien bittijonojen kertymä, jossa on perintönä muisto, tieto ja henkilötunnusajan opittu käytäntö.

Kuolema ei ole muuta, sillä atomistiikka jatkuu, kuten se on jatkunut muutamia miljardeja vuosia. Atomitkin lopulta hajoavat, jopa niiden osatekijät – viimeisenä protoni [4 – jonka elämänkaari on niin pitkä ettemme voi sitä ymmärtää.


Aika

Me ymmärrämme tunnin, vuorokauden – vuoden ja keskimääräisen 77 vuotta miehelle ja naiselle reilu 80 vuotta (Suomessa – täällä sosiaaliturvan mallimaassa). Se on jatkumo, jolle annoimme nimeksi henkilötunnusaktiivisuus. Tuo myös sosiaaliturvatunnukseksi nimetty numero- ja kirjainsarja on ainoa seikka, joka on omaa – muu on lainaa.


Atomi, niistä me muodostumme – ja ne elävät ”ikuisesti”

Lainaa ovat ne atomit ja niistä muodostuvat molekyylit, jotka kulkevat täällä maassa biosfäärillisenä jatkumona – sukupolvelta toiselle, tehden välillä hypyn ruohoksi, välillä heinäsirkaksi – ehkä rotaksi ja aina silloin tällöin – hyvin harvoin ihmiseksi, sillä biomassamme on häkellyttävän vähäinen täällä elämän kehdossa – biosfäärissä.

Biomassamme on jotakuinkin muurahaiskolonioiden luokkaa … silti ympäristöjälkemme on ylivertainen, ja tuntuukin siltä, että evoluutio kehittelee nyt jotain vähentäjää – kohdallemme – hitaasti, mutta päättävän vakaasti!


Entä kuolemattomuus?
[ Chopin ~ https://youtu.be/E-PCrCeX8rI – Spring Waltz ]

Evoluutio, tuo näppärä itsekkyyden huipputuote ja sukupolvesta toiseen jatkuva koneisto on luonut lisääntymisen, koska se halusi pitää itsensä hengissä ikuisesti. Sinä esimerkiksi, joka nyt luet tätä, olet Lottovoittoa harvinaisempi ilmestys.

Jokainen meistäsinäkin - olet kantamoinen kaukaa aikojen alusta, vaikkapa parin miljardin vuoden takaa – ja sinusta on eheä jatkumo – elämän jatkumo kauas syanobakteereihin [5 asti ja siitäkin tuntemattomaan ---

.. lopulta atomit joista muodostut, ja niiden neutronit ovat ajalta, jolloin kaikki, siis aivan kaikki – koko universumimme putkahti ”neulanreiästä” ulos – meille tuntemattomasta maailmasta, joita saattaa olla ääretön määrä.

Olet siis osa kuolemattomuutta*, ja edustat sitä kaikkea mitä historian aamuhämäriin on hahmotettavissa – kannat sitä kaikkea tietoa koko kertymäjaksolta. Olet Lottovoittaja – elämän riemukas voittaja, vaikka henkilötunnuksesi poistuisi huomenna.

Olet saanut kuten minäkin kirjoittajana oman sosiaaliturvatunnuksen – tiedoksi muille, että olen ja olet yksilö ja kuulun/ kuulut johonkin systeemiin – tällä kertaa suomalaiseen yhteiskuntaan, joka jo sekin on omanlaisensa Lottovoitto.
[* Meille evoluutio asetti vain yhden ehdon ja se on lisääntyminen – se onkin ainoa tehtävä mikä meillä on – no toki on oheistoimintana perillisten ja geeniemme jatkajat lisääntymiskelpoiseksi – liki kaikki muu on elämän muuta loiskiehuntaa … voi tuntua julmalta ja epäinhimilliseltä.


Miksi kuolemaa ei ole?

Olet syntynyt. Sinulla on oma äiti ja isä, ja he ovat ainoat sukupuolet, jotka voivat lisääntyä. Sait lahjan, perintögeenit, ja opin, jonka rakentamiseen evoluutiolta on mennyt tasan yhtä pitkä aika kuin meillä kaikilla on mennyt – täsmälleen sama aika – miljardeja vuosia, sillä lähtökohtamme on varmasti yhteinen – siis yksi ja sama. Olemme sukua koko biosfäärillinen populaatio - keskenämme.

Evoluutio loi käsittämättömän hienon jatkumon, joka raivasi heikot pois ja toi tilalle aina uutta, kun oli tarpeen – hitaasti, mutta varmasti, omalla kellotaajuudella **.
[** Kellotaajuus on tapahtumien lukumäärä jossain aikayksikössä – ja evoluutio mennä jyskyttää meille tuntemattomalla kellotaajuudella, joka lienee Piin arvo ~ 3,14 … mutta missä ajassa, ken sen tietää, on astunut maailmaa, jossa tieto on saavuttanut täyden harmonian!

Evoluutio on käyttöjärjestelmä, se on osa sellaista maailmojen toiminta-alustaa, jossa kaikki kohtaavat toisensa ja sen ominaisuuden synnytti, kuten meidätkin se käsittämättömän tasalaatuisuuden harmonian pienen pieni virhe ***, josta syntyi vetovoima – joka sytytti kaiken – sinutkin.
[*** Aivan Big Bang' in alussa saattoi olla täydellinen harmonia, jossa olemattoman pieni oli täydellisessä harmoniassa ja tasalaatuisuudessa toisiinsa nähden – näin ollen, olisi nyt tuloksena liki täysin tyhjä avaruus, mutta sitten jossain ajanhetkessä x tapahtui jotain odottamatonta – ehkä yksi hiukkanen harhautui laajentumisradaltaan ja löysi ”kumppanin”, siinä kohtaa kun harhautuminen alkoi – syntyi vetovoima, joka nyt ohjaa ”kaikkea” - nykyinen kuvamme muodostui jo kauan, kauan sitten – nyt se on vain ”suurempana”.


Olemme siis jatkumo kaukaisuudesta ja jokainen kuolemattomuuden hyppy tapahtuu uutena yksilönä, kun isän ja äidin perintötekijät kohtaavat sen suunnattoman kilpailun tuloksena, jossa satoja miljoonia häviäjiä kohtaa kohtalonsa –


näinkin ajatellen olet jotain aivan muuta kuin Lottovoittaja. Olet ikuisuuden haltija, kunnes kohtaa sosiaaliturvatunnuksen luovutus – kuka mitenkin – monilla on soinut toivottuna Chopinin 'Tristesse' … ~ https://youtu.be/cgk9vJREiDg - … modernisti jotkut voisivat haluta viimeiseksi saattajakseen Chisun 'Vanha jo nuorena' ~ https://youtu.be/oYHB7xDX02w - .
...

Näin se meni – nyt voit sitten päättää itsellesi jumalan ja Jumalan ja nimetä sen haluamallasi tavalla! Maailmasi on rajattomuudessaan ääretön. Mikä on varmaa, on se, että jokainen luovuttaa henkilötunnuksensa pois ja antaa lainansa, kun sen erääntymisaika on koittanut.
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

|  US  |   VU  |   T  |   24  |   BL BL BL FB FB |  Vapaa sana  | BLOG 160076

DOC kuolema_16012018.doc – OpenOffice Writer
PVM 16012018


827_6615

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuoleman_puutarha -

Hugo Simberg

Unknown kirjoitti...

Olisiko sinulla jotakin tieteellisesti kestävää, toistettavissa olevaa koetta, jolla todennettaisiin vaikka alkajaisiksi epäorgaanisen materian muuttuminen orgaaniseksi. Muutoinhan kirjoituksesi vaikuttaa olevan evoluutiouskovaisen uskontunnustus, sinänsä valaiseva kirjoitus! Melko helpoksi oletat universumin synnyn; ja entäs DNA-koodi? Koodi kun on aina todiste älystä, joita etenkin takavuosina radioteleskoopit haravoivat avaruudesta. Kuormasta ei pitäisi syödä - loppuu muuten eväät!

Ilkka Luoma kirjoitti...

Atomien näkökulmasta ihmiseloon nähden kuolemaa ei ole, ja jokaisen meistä elossa olevan evoluutio on jatkanut kuolemattomuuttaan sukupolvesta toiseen, vuosimiljoonien ajan.

...
~ http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201804012200849946_we.shtml -

" ... Senkin jälkeen kun ihminen on lääketieteellisesti ja laillisesti todettu kuolleeksi, ruumis on täynnä elämää. Vielä ihmisen kuoleman jälkeen suurin osa hänen soluistaan ja elimistään ovat vielä elossa, ja ne kuolevat kukin eri tahtiin.

Biologisesta näkökulmasta kuolema on näin ollen pikemminkin prosessi kuin tapahtuma, huomauttavat University College Londonin tiedemiehet tuoreessa tutkimuksessaan.

Tutkijoiden mukaan elimistöllistä kuolemaa kokonaisuutena on tutkittu huomattavan suppeasti biologiassa, vaikka sen ymmärtäminen auttaisi ymmärtämään myös tappavien tautien ja jopa ikääntymisen etenemistä.

Tutkijoiden mukaan prosessin ymmärtämisellä voitaisiin jopa oppia kääntämään vakavien sairauksien eteneminen päinvastaiseksi kuoleman kynnyksellä olevissa potilaissa.

Tutkimusryhmä perehtyi juuri näihin kysymyksiin elimistöllisestä kuolemasta tutkimalla prosessia sukkulamadoissa.

Suomessa brittitutkimuksesta kertoi ensimmäisenä Seura.


Energia ehtyy soluista

Tutkimuskohteeksi valikoitui sukkulamato, sillä kyseinen laji on läpikuultavuutensa vuoksi otollinen biologisten prosessien tutkimiseen.

Tiedemiehet ovat jo aiemmassa tutkimuksessaan huomanneet, että kuollessaan sen suoliston läpi kulkee päästä häntään sinisenä hehkuva aalto, joka syntyy kuolevien solujen vapauttamasta antraliinihaposta. ... "

.