torstaina, tammikuuta 25, 2018

Paavo Väyrynen – kriisinsietokykyä kansakunnan turvaksiSuomessa nousee sosiaalisessa mediassa voimalla 7-kansanliike. Seitsemän on spontaani voima, joka julkistaa avoimesti kantansa äänestyskopista – otetaan valokuva äänestyslipukkeesta, jossa on numero 7 – oikeaoppisesti piirrettynä.

Tämä on yksityisen henkilön avoin vaalijulkisuus, jossa viestitään omaa vakaata kantaa seuraavaksi Suomen presidentiksi. 7-kansalaisliike haluaa vahvan presidentin, kuten kansakuntakin – tutkittaessa asiaa … [1


Nyt ratkaistaan Suomen tulevaisuus – on osattava valita oikea ehdokas, joka luotsaa myös kriisissä Suomea ja suomalaisia; taidolla, vahvuudella, sitkeydellä ja jopa oveluudella – itä vaatii tahtoa ja länsi nokkeluutta.

Me olemme Euroopan erikoisuus, jossa toimii omat ”säännöt” pysyä pystyssä ja syntyä idän ja lännen välittäjäksi – olemme jo saaneet maailman suurimman – Kiinan, ystäväksemme!


Kun Paavo Väyrynen otti ja tekaisi kansalaisaloitteen [2 europarlamentaarikkona – monet sanoivat, ettei nimiä saada kasaan – no, nimiä tuli yli 50.000, mutta eduskunnan valiokunta keksi jotain hätäistä, ettei kovin kiusallista kansalaisaloitetta euroon liittyen laiteta edes eteenpäin.

Kun Keskusta ei oivaltanut omaa kehityspolkuaan, valitsi se toiveikkaana puheenjohtajakseen vuonna 2010 Mari Kiviniemen, joka myöhemmin luopui eduskunnasta kesken kauden ja poistui OECD' n korkeaan virkaan – pitkälti varmaan järjesteltynä operaationa – mandaattipaikka [?].

Keskusta oli alamäessä, kun oli edelliset presidenttivaalit 2012 – tuolloin Keskusta kokosi rivinsä puoleen miljoonaan ääneen – Paavo Väyryselle, joka yhdisti tuolloin alkiolaisen Keskustan.


Insinööri Juha Sipilältä odotettiin paljon – ja nyt mittaillaan mitä ollaan saatu

Kun Väyrynen tarjosi laajaa ulkopolitiikan kokemustaan Sipilälle [3, ei insinööri ymmärtänyt politiikkaa, erityisesti ulkopolitiikkaa. Eduskuntavaaleista jatkojytkyn saanut Timo Soini vältteli vastuullisen ja vaikean valtiovarainministeriön ja otti ulkopolitiikan – noviisina ja ulkopolitiikan herkkiä diplomatioita hallitsemattomana – syntyi ongelmia [4 toisensa jälkeen.

Väyrysen tarjoutumista itsestään selvään ulkopolitiikan hoitoon ministeriksi – ei Sipilän esikunnissa ymmärretty – tulos on nyt käsissä, ja istuva presidentti Sauli Niinistö on ottanut ilmatilan koko ulkopolitiikan alueella haltuunsa, jopa EU-alueeseen, vähintäänkin ”epävirallisin keskusteluin”. Väyryskortti jäi katsomatta …

Paavo Väyrynen ilmaisi rehdisti halunsa antaa kansakunnan käyttöön ulkopoliittisen osaamisensa – Paavoa ei Juha kuunnellut [5 – Paavo perusti täysin uudentyyppisen ”puolueen” - rp – rekisteröidyn puolueen, jotta se voi asettaa ehdokkaita.

Muutoin Kansalaispuolue rp ei ole tavallinen puolue, vaan politiikan hoitamisen kattojärjestö, jonne voi liittyä muun muassa toisia puolueita.

...
Toistaiseksi istuva presidentti Sauli Niinistö osoitti selkeää ajatusta ulospäin olla Paasikiven linjalla ja toimia hyvin aikein niin itään kuin länteen ja halusta ylläpitää Suomi suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella – edistämättä mitenkään uhkaa meille olla sotilaallisesti liittoutunut. Tällaista Niinistöä ymmärtääkseni Väyrynen kannatti (?)


Onko Sauli Niinistö vastakkainasettelija?

Viime vuoden 2017 aikana Niinistö kallistui vahvasti EU-taistelukykyisen armeijan puoleen, joka natovaltaisessa EU' ssa olisi todellisuudessa vain USA-sotilasjohteisen Naton eurooppalainen vastakkainasettelija idän ja Venäjän suuntaan.


Paavo Väyrynen lähti mukaan – ja laittoi itsensä peliin presidentinvaaleihin 2018

Alussaan oli kiire saada 20.000 nimeä – riekkujat eivät uskoneet siihen, mutta sitten kansa tuli, näytti ja täytti riittävästi kannatuskortteja.

Paavo on nyt kansallisen valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas, kuten toistaiseksi istuva Niinistökin, tosin Niinistön vaalikassa on noin 10-20 kertainen – Paavon voima ja menestys perustuvat tavalliseen kansaan, joka uskoo sotilaalliseen puolueettomuuteen, itsenäisyyden kohentumiseen ja omaan itselliseen isänmaahan, jossa itse suomalainen on valtion erityisessä suojeluksessa.


Entä nyt, kun kannatusmittaus lupailisi toista kierrosta, ja Paavo hengittää Pekka Haaviston niskaan … on helppo arvata, että tavallinen kansa haluaa nähdä toisen kierroksen, ja siellä juuri vastinparin Väyrynen & Niinistö [6. Miksi näin – helppo vastata – kansa haluaa nähdä millainen on kummankin kriisinsietokyky [7


Me saatamme ajautua tilanteeseen, jossa tarvitaan edesmenneen Suomen arvostetuimman presidentti Urho Kekkosen hermoja, kykyä ja taitoa pelata peli Suomen päätyyn – täältä idän ja lännen vedenjakajalla. Kekkonen oli kriisisietoinen kansanjohtaja.


Kansa haluaa presidentille lisää valtuuksia – tämä ei ollut yllätys!

Kansa on nyt erityisen kiinnostunut kenelle tämä kansan toivoma vallanlisäys annettaisiin – tulossa on eduskuntavaalit, ehkä ennenaikaisena, ja tuolloin Kansalaispuolue rp asettaa täydet listat ja kansa saa valinnan mahdollisuuksia aivan uudella tavalla – ehkä eduskunta muotoutuu siten, että lisäämme myöhemmin presidentin valtaoikeuksia – [?]

ja niin nyt valittava presidentti saattaa saada lisää ”arvomerkkejä” ja on tärkeää, että ne menevät oikealle arvomerkit ansaitsevalle henkilölle … henkilön tulee olla ulkopolitiikan täysammattilainen – mielellään kiinni Kekkosen opeissa, sillä Urho luotsasi kansakuntamme ohi reimareiden ja karikoiden – ollen puolueettomuuden ja täystunnusteen huipulla jo 1975 – kun Urkki kopautti ETYK-juhlakokous päättyneeksi.

...
Kansa kerää yhteisöllisyyttä ja 7-kansalaisliike voimistuu lähestyttäessä vaalipäivää. Radikaalisti voidaan sanoa Väyrysen olevan jo nyt voittaja – selite tähän voittoon kerrotaan heti äänestenlaskun ratkettua ja kun julistetaan toisen kierroksen päätteeksi kansakunnallemme kriisisietoinen presidentti ---


PS
Kukaan poliitikko, ihminenkään ei ole täydellinen. Virheitä syntyy monista syistä – väärä lähdetieto, vaillinainen tulkinta – väärin vastaanotettu informaatio. Kaikkea tätä tapahtuu kaikissa piireissä – henkilötkään eivät ole immuuneja virheille. Sen sijaan yrittäjyys, sinnikkyys, kesto- ja kriisinsietokyky ovat ominaisuuksia mitä kaivataan.

Hyvä muisti, taito yhdistellä asioita ja nähdä metsä puilta ovat rautaa, kun ollaan esimerkkinä ja viitoittajana sekä toivottavasti jopa välittäjänä – muiden viereisten ongelmissa, välttyen näin itse olla kriisin keskipiste!

...
Kansakuntamme ei halua uutta Talvisodan aattoa – uus-erkkolaisuutena!” ¤¤

EKSTRA
Vuodelta 2013 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kansa-kaipaa-sauli-niinistolle-lisaa.html - Kansa kaipaa presidentille lisää valtuuksia, näin kirjoitimme vuonna 2013.Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 160444

DOC paavo_vayrynen_24012018.doc – OpenOffice Writer
PVM 24012018


824_7618

Ei kommentteja: