torstaina, kesäkuuta 09, 2005

Demaripuolueella on nyt mahdollisuus parantaa politiikan kiinnostavuutta

Kuvassa Demareiden "alttaritaulu" Helsingin Hakaniemessä Paasiaukiolla, missä sijaitsee perinteellisesti Suomen suurimman puolueen puoluetoimisto. Kuvan reliefi viestii SDP:n arkiharmautta ja suorastaan kirkuu värittömyydelleen uudistushenkeä ratkaisemaan Suomen aivan uusia haasteita, joihin nykykaltainen puoluepolitiikka ei enään pure.

Demarit ovat vastuupuolue Suomessa ja ovat vieneet tiensä päähän jatkuvasti kasvaneen luopumattomien etuisuuksien kasvurallin. Kansakunta valmistautuu luopumiseen, niin keskipalkasta kuin muistakin muutamista eduista. Johtajiston pitäisi myös ymmärtää vastuunsa ja lopettaa yliähkyröinti palkkiokiihkossaan.

Demarit olivat lähellä saada puoluejohtajakseen älykön, mutta kenttä päätti ottaa yhdistysjyrän SAK:sta, jolla on hyvä sukunimen loppuosa.Tulemme näkemään seuraavina vuosina uudistuneen SDP:n, koska sen on pakko tapahtua. Kansa ei äänestä menneisyyttä, vaan tulevaisuuden, ja millään nykypuolueella ei ole tuntumaa tulevaisuudesta. Odotamme juuri demareiden ymmärtävän uudistustarpeet. Kuva: DSC_11500.JPG. Photo by Ilu 2006. Nikon D70.

Hei!

Tämä on poikkeuksellinen viesti. Kirjoittajana en edusta mitää nykyistä puoluetta, vaan viesti on tarkoitettu herättämään keskustelua politiikan sisällöstä. SDP on Suomen suurin puolue, jolla on merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Nykymallinen puoluepolitiikka ei laajasti ottaen kiinnosta suomalaisia. Nyt on valtapuolueella valinnan paikka ja puolueettomana henkilönä kannatan Erkki Tuomiojaa hänen kiistattoman älyllisen kykynsä vuoksi. Tuomioja voi luoda uuden suunnan aatteiden innostavuudelle eli siis kansalaisten osallistumiselle yhteisten asioiden hoitoon.

Kaikki puolueet joutuvat muutosprosessiin, nyt on vuorossa SDP. Demareiden puoluekokousedustajisto valitsee uutta puheenjohtajaa huomenna. Heillä ovat ratkaisun avaimet käsissään tulevaisuuden puoluepolitiikan hyväksynnän laajentamisesta kansalaisten keskuuteen. Puolueet elävät nyt vedenjakajalla. Poliittisen keskustelun ja kritiikin ajat ovat nyt heräämässä uudelleen henkiin sitten 1970-luvun.

Alla oleva kirjoitus on poikkeuksellisesti lähetetty sadan (100) sanomalehden mielipidepalstalle. Samoin tämä sähköpostiviesti on lähetetty yli tuhannelle (1000) suomalaiselle ihmiselle, poliitikolle, vaikuttajalle, markkinamiehelle, lääkärille, papille, myyjälle, sairaanhoitajalle, insinöörille, maanviljelijälle, yrittäjälle, toverille, pankkiirille, Alepan kassanhoitajalle, mukavalle kaverille, vihamiehelle, ystävälle, ekonomille, merkonomille tai muutoin harmittomalle tyypille vetoomuksena uuden poliittisen keskustelun aloittamiseksi. Demareiden Erkki Tuomioja kykynee yhtenä tähän ratkaisevaan aatekirvoitteluun. Seuraavana ratkaisevat Suomen uutta linjausta Keskusta ja Kokoomus.

Ystävällisesti,

Ilkka Luoma
(puolueista riippumaton yhteiskuntakeskustelija)Demaripuolueella on nyt mahdollisuus parantaa politiikan kiinnostavuutta

Suomea on hallinnut viime vuosikymmenet voimakaksikko Demarit - Kepu. Kansalaiset ovat vieraantuneet puoluepolitiikasta. Suomen suurin puolue SDP valitsee uutta puheenjohtajaa. Valinnalla on merkitystä politiikan aatekehitykseen. Kaikki demareiden ehdokkaat kykynevät perinteelliseen politiikan hoitoon ja johtamiseen, mutta yksi voi olla kansaa innostava poikkeus. Sinänsä kaikki ehdokkaat ovat hyviä Suomen kansalaisia.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on tunnettu älykkö, joka on saanut hellyttävän terävän rooliasun kansalaisia tykästyttäneessä Itsevaltiaat - animaatiossa lauantaisin. Tuomioja on kiistaton ajattelija. Nykypuoluepolitiikka on erkaantunut kansasta ja siitä on syntynyt linnoitusjärjestelmä, jossa puheiden sisältö ei vastaa nykyisyyttä.Puoluejohtajana Tuomiojasta tullaan saamaan aivan uusia kykyjä esille.

Tämän päivän puoluepolitiikka tarvitsee muutosta, mikäli liturgisointiin, loputtomaan konsensukseen ja kansalaisten kyllästämiseen sisällyksettömästä puhetavasta halutaan eroon. Puoluepolitiikka on osa filosofiaa ja se on kykylaji. Arkiharmaa tavoitteeton ja sisällyksetön puoluejargonia erkaantuessaan kansalaisista on saamassa päätepistettään joka tapauksessa.

Demareilla on nyt mahdollisuus muuttaa ajattelunsa esilletuomisen linjausta eli aatteensa selkiyttämistä ymmärrettävään muotoon. Demarit voivat aloittaa uuden aikakautensa äänestämällä älyn ja kirkkaan terävän keskustelulinjan uudeksi airueekseen. Erkki Tuomioja on ajattelija, kuka pystyy herättämään ja kirvoittamaan puoluepolitiikalle sisältöä. Kansalaiset ovat kyllästyneet loputtomaan sanojen merkityksettömyyteen puheissa, joissa tavoitteena on vain säilyttää kannatus vaaleissa ottamatta mitään linjausvastuuta tuomalla esille puoluepolitiikan aatetta. Aate on väkevä voima, jolla rakennetaan huomista.

Suomi on markkinaorientoitunut rahan valtakunta, jossa kulutusvoima ja ostokykynsä esittely on noussut vallitsevaan rooliin. Politiikka ja aate ovat vedenjakajalla. Erkki Tuomioja voisi olla uusien puoluejohtajien esimerkkitapaus. Tuomiojalla on kyky herattää laajaa keskustelua, pohdintaa ja älykästä depattia luomaan pohjaa päättyvän nykymuotoisen kulutusjuhlayhteiskunnan saattamiseksi uudelle aikakaudelle. Demarit ovat nyt tärkeän valinnan edessä Suomen suurimpana puolueena. Politiikka ei tarvitse puoluejyrää, vaan kriittisen ajattelijan, joka luo pohjaa arvokeskustelulle uudesta suomalaisesta menestystarinasta. Tämä on vetoomus aateinnovaation voitolle.

Ilkka Luoma

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Eräs huomionarvoinen seikka on se, että jos äänestävä kansa huomaa aiheettoman piikittelyn ja mollaamisen (tässä) demareita kohtaan, niin SDP' n voitto sen kuin kasvaa. Meillä suomalalaisilla on erikoinen piirre, emme siedä väärin perustein potkijoita - emme siedä myöskään turhaa ja aiheetonta parjaamista.

Suomalainen Arki-Arja ja Tavis-Tauno ovat lopulta kunniantuntoisia ja oikeudenmukaisuuteen pyrkijöitä, vaikka eräät kykyilypoliitikot mielellään unohtavat muun muassa sen, että kansakuntamme suuri enemmistö sanoo Natolle ei - kiitos ei, jo yli 10 vuoden ajan - ja siihen eivät ole vaikuttaneet mitkään kykypoliitikkojen seireenimaanittelut. Kansa on siis puhunut - antakaa lopulta sille se arvo, mikä sille kuuluu - demokraattisesti, kun sitä sanaa niin ahkerasti viljelette!

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006033976.html -