tiistaina, lokakuuta 08, 2013

"Avatut ruumiit" - ongelmat paljastuvat

[ … Heurekassa on ruumiiden näyttely – kansalaisia on ihmetyttänyt se realismi, miten ihmiskeho näyttäytyy Vantaan Heurekassa. Kuolleet henkilöt ovat kuorittu ja niiden sisus ja rakenne näkyvät – ruumiit ovat käsitelty siten, kuin ne olisivat elävistä avattu. Monet sisäelimet ovat hyvin esillä. Monia tämä näyttely on ravistellut ja jättänyt paljon kysymyksiä sopivuudesta ja sopimattomuudesta … ]


Samaan aikaan valtiomme ylin johto –

poliitikot ja talouden asiantuntijat etsivät heurekaa – pelastusta tulevaan. Tänään vielä reilusti puolella kansalaisistamme menee taloudellisesti hyvin, jopa niin hyvin, että viimeisten 15 vuoden aikana reaalinen ostovoima on noussut jopa 15 prosenttia [ka.]. Samaan aikaan todellisia työttömiä, siis ihmisiä, jotka eivät tee tuottavaa työtä – on yhä enemmän, syrjäytyneitä on lukuisammin ja mikä pahinta – ajelehdinnassa olevia nuoria on enemmän kuin koskaan.

Nykyinen hallituksemme ei ole kyennyt avaamaan ongelmiemme sisuksia ja tulehduspesäkkeet ovat näin jääneet ministereiltä paljolti huomaamatta [ mutta, tapaus Raimo Sailas ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=949222 Il/il] – vain puhetta on riittänyt toivosta, hyvinvointivaltiosta, oikeudenmukaisuudesta ja työn tekemisestä. Nykyinen hallitus on aiheuttanut paljon kysymyksiä sen sopivuudesta kansakunnallemme.


Kansalainen on huuli pyöreänä

Kansalaiset katselivat ihmeissään internetin kautta suoraa lähetystä Heurekasta – arkikansalainen ei saanut mitään käytönnön ajatusta valitsemiltaan poliitikoilta. Moni oivalsi, että eihän he, jotka ovat tätä maata johtaneet – johtaneet siis tähän asiantilaan, missä juuri olemme – voi kyetä löytämään ratkaisuja ongelmiimme, koska ovat sokeana hapuilleet keskinäisväittelyiden ja -riitojen sekamelskassa.


On vain yksi keino – hyvin yksinkertainen keino

Se keino on vaihtaa koko ylin johto – niin kutsuttuine kasvuhuutoasiantuntijoineen. Heiltäkin on tullut esille itseasiassa vain ratkaisumalleja, joille ei löydy pohjaa tai ne ovat itsestään selvyyksiä. Kansa kaipaa oikeita johtajia, joille ”vastuunotto ensin ja sitten vasta oma etuus” on askelmerkistö kohti päätöksiä, jotka avaavat ongelmasolmut.


On täysin varmaa, että kaikkiin ongelmiin löytyy ratkaisu

Nyt vain pitää löytää ne henkilöt, jotka nuo ratkaisut pukevat teoiksi; sellaisiksi teoiksi, jotka luovat päämäärän 1]. Päämäärän pitää olla sellainen, että kansakunta luottaa siihen ja samalla noiden uusien päättäjien pitää olla sellaisia, joihin luotetaan 2] ja joiden sana on laki, tai siitä tehdään laki.


Arkikansalaiset järjestäkööt varjoheurekan –

jossa haetaan ”mattimeikäläisten” ideoita, ajatuksia, ratkaisuehdotuksia omiin ongemiimme, sillä lopulta tämä suuri arjen yrittäjien ja ihmisten lattiatasoilla kaikki ongelmat loppuviimeeksi koetaan ja myös maksetaan.

Kansalaiset ottakoot tilanteen haltuunsa ja etsikööt keinolla jos toisella omat ”päättäjät” - joista irtoaa ratkaisumalleja, joissa näkyy kansalaispäämäärä, sillä kansa etsii näin möys omaa hukassa olevaa identiteettiä 3]. Poliittisten juhlapuheiden aika on nyt lopullisesti ohi.


...
Historia tuo malleja, kunhan vain kiihkotta niitä tutkii
[ … kansa tarvitsee leipää ja sirkushuveja -oli ennen, nyt kansa tarvitsee toimeliaisuutta *] ja yhteenkuuluvuutta … ]

Paljon hyljeksitty ja tarkoin tutkimatta jätetty Deutsches Reich - 'Saksan kolmas valtakunta' 4] otti silloisesta äänestysdemokratiasta kaiken irti, nosti itsensä suurimmaksi ja kansan nyökytellessä kaappasi vallan. Siihen loppuivat poliittiset juhlapuheet ilman päämäärää ja sisältöä.


Päämäärä löytyi ja kansakunta mobilisoitiin
(Nyt emme lähde puimaan puituja – emme kirjoita myöhemmistä vääristä ja epäinhimillisistä teoista, vaan tapahtumista, joista kansa saatiin jaloilleen ja uuteen yhteenkuuluvuuteen – epämiellyttäviksi koetut vähemmistöt alistettiin tai laitettiin kasvatusohjelmiin)

Syntyi täystyöllisyys, nuorille järjestettiin ohjattua kasvatuksellista elämänsisältöä ja kansalle asetettiin identiteetti. Saksa aloitti nousunsa ja kansalaiskunto hitsattiin täyteen terään – ja valmisteltiin johonkin suureen.


Vaaleja ei enää pidetty ja mobilisaatio saatettiin loppuun –

sitten otettiin ensimmäinen harha-askel – syttyi II Maailmansota 1. syyskuuta 1939. Valtavan alkurynnistyksen jälkeen Saksa mureni hiljalleen kiihtyen, kunnes koitti antautuminen ehdoitta.

Nythän emme katso Saksan kolmannen valtakunnan tekoja II Maailmansodan alkamisen jälkeen, vaan tutkailemme tapahtumia alkaen vuodesta 1932. Enää emme kiihkoile, vaikka moni suomalainen kiihkoutui 1933 jälkeen, kun valkoisten vapaussodan 1918 voiton mahdollistanut esikuvamme Saksa aloitti tiukasti järjestäytyneen nousunsa.


...
PS

Tänään

Aika on loppunut nykyhallitukseltamme – voisin toistaa aiemman kirjoituksen 5] mukaisesti - ”Eroa Jyrki Katainen [ LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146794-vaatiiko-kansa-jyrki-kataisen-eroa US_P/il] ja esitä hallituksesi eroanomus presidentillemme – Katainen, teit parhaasi, mutta nyt se ei enää riitä”.

Päätökset olivat aina toivottoman myöhässä, reagointi ei vastannut tätä päivää ja päätökset olivat myös osin vääriä – eivät olleet tässä ajassa. Sixpack oli väkisin kasattu ja pyrky ylitti kansankunnan edun.

Nyt on todellisten kansanjohtajien aika. Nykyhallituksen päättämättömyydelle ei löydy enää maksajaa – meillä ei ole varaa ylläpitää värikirjokuusiloa 6], joka on erkaantunut ratkaisevasti lopulta kaikki ongelmat maksavasta kansasta.


...
VIITTEET
1] Materiaalisen hyvinvoinnin sijasta tarvitsemme nyt uskottavan päämäärän! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/maallista-hyvinvointia-trkemp-on-aika.html - [BLOG7il]
2] Luottamusta herättävät johtajat tarvitsevat päätösvaltaa – nyt! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kansa-kaipaa-sauli-niinistolle-lisaa.html - [BLOG/il]
3] Kadonnutta identiteettiä etsimässä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140634-kadonnutta-identiteettia-etsimassa - [US_P/il]
*] Deutsches Reich ~ http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Reich - [wiki_DE]
4] Toimeliaisuus on oleellisempaa kuin luonnoton kasvuhuuto! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html - [BLOG/il]
6] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen sextettiä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - [IL/Kesk./il]


...
EXTRA
80 vuotta sitten alkoi Adolf Hitlerin Kolmas valtakunta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=873005 - [IL/Kesk./il]




Ilkka Luoma
Kansalaisaktivisti ja Kiina vientikonsultti




AL - US
BLOG 22 319 | 1 987 IL
---27082013---


doc.: heureka_27082013.doc – OpenOffice.org Writer


761 | 6831

Ei kommentteja: