maanantaina, syyskuuta 19, 2016

Milloin suomalaiset saavat ensimmäisen terrori-iskun?


Otsikon kysymys on tyly ja valitettavasti ennakoiva, eikä sitä haluta käsitellä ääneen. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ilmaisee, että tapahtumat, teot ja latautunut jännite on heidän ”hanskassa” |1. Tosin nyt on kysyttävä se tuttu ja yleinen heitto: ”Onko hanska kuitenkin hukassa?

[ … kansalainen Erkki katsoi ihmetellen ruotsalaisten intoa ohjata konfliktivaltioiden pakolaisia ja parempaan pyrkijöitä Haaparannan kautta Tornioon ja suomalaisten lihapatojen ääreen. Suomi sai yli 30.000 pakolaista, joukossa paljon myös lapsia iältään yli 18 vuotta

 … kansalainen Liisa puolestaan arvasi, että pääministeri Juha Sipilän hyvää tarkoittava markkinointi-isku avata oman kotinsa ovet pakolaisille |2, tuottaa vielä hankaluuksia ja innostaa helpomman elämän etsijöitä – olihan olemassa tieto, että Suomessa on kaunista, rauhallista, puhdasta, yltäkylläistä – ja paljon vaaleita neitsyitä onnellistuttamaan vieraan elämää |3 … ]


Perussuomalaiset ovat maahanmuuttokriittinen puolue ja sen jäsenistössä on paljon väkevästi pakolaiskielteisiä, jotka heivaisivat oudot meille tuntemattomat tavat kauas rajoiltamme. Tämän isopomo Timo Soinikin joutuu tunnustamaan. PS sai aikaiseksi kabinettikeskusteluissa tiukennokset maahantulijoiden oleskelulupakäsittelyyn (muun muassa perheiden yhdistäminen) |4. Nyt palautettavia on paljon |5.


Runsaasti paluumuuttajia lihapatojen ääreltä – tekemättömyydestä ja tylsyydestä
[ - LINKKI - ]

Valtiomme ei käyttänyt hyväkseen ja pakolaisten eduksi heidän työpanostaan, kuin ehkä vain vähän – liian vähän. Allekirjoittaja tutustui muutamiin irakilaisiin – fiksuja, hyvin koulutettuja ja iloisen ystävällisiä ja ennen kaikkea valmiit tekemään mitä tahansa, vaikka koulutus olisi mahdollistanut tehtäviä, joihin meillä on jopa työvoimapulaa. Neljästä kaksi sai oleskeluluvan – kaksi saa lähteä.


Nyt entinen poliisipäällikkö varoittaa järjestäytymisestä

Tässä ei tarkoiteta ammatillista järjestäytymistä, vaan mahdollista ryhmittymistä tekoihin, mitä kansakuntamme ei ansaitse. Emme olleet kolonisaatiovaltio, emme ”löytöretkeilleet” puuttumaan vieraiden yhteiskuntiin varastamaan kultaa ja käännyttämään uskontoomme – mihin sen sijaan terrorismista jo osansa saaneet valtiot – Englanti, Espanja, Ranska |6 ja Belgia |7 – ovat saaneet perehtyä.

Me elimme omillamme – ensin ruotsalaisten nyrkissä, sitten itsenäisyyden polulle johtaneessa Venäjän tsaarin autonomiassa ja lopulta sotakorvauksien saattamana ja Neuvostoliiton bilateraalisen kauppavaihdon vaurastuttamana omaksemme – identiteetiltään aitosuomalaisiksi. Meille ei ollut pyrkyä, olimme kaukaisia, ei tänne haluttu tai tiedetty tulla.


Ruotsalaisten opastamana me saimme 30.000 pakolaisaallon, josta voi sikiintyä meille suuri ongelma, jopa katastrofi

ISIS on terrorijärjestö. Se valloitti itselleen kalifaatin toisten valtioiden maista. Nyt kalifaatti on henkitoreissaan, mikäli Venäjä Yhdysvaltojen kanssa käynnistää yhteiset toimenpiteet Syyriassa eliminoimaan tämän julmista otteistaan tunnetun ryhmän, on lopputulos jo nyt ennakoitavissa.
Terrorismi leviää entisestään Eurooppaan, EU - Eurooppaan ja jopa Suomeen, varsinkin, kun tiedämme meidän sotilaiden olevan jo taistelujen osapuoli Afganistanissa |8, Irakissa |9 ja jopa Afrikan Malissa |0.  

EU joutuu tiukentamaan yksilönvapautta, lisäämään poliisien toimintavaltuuksia ja armeijan käyttövoimaan turvaudutaan entistä helpommin – tämä tie voi johtaa ensin puolimilitarismiin, joka on EU’ n pyhien ja ideaalisten perussääntöjen vastaista.


Suomessa ei hallita tositilanteita, kun väkivalta karkaa käsistä

Meillä ei ole kokemusta mitä merkitsee fanaattisuus, kaikkensa antaminen jonkin pyhän tai epäpyhän vuoksi. Meillä ei hallita ammattimaista suoraan tappamiseen johtavaa väkivaltaa, jossa ei kysytä, vaan murhataan heti ja nopeasti |*.

Suoran toiminnan teot tekevät meille suuren, jopa hallitsemattoman ongelman, kun tekijä on valmis uhraamaan itsensä – aikaa torjuntaan ei jää, on kysymys sekunneista. Meillä ei ole sitä kokemusta mitä on jo Saksalla, Ranskalla ja Venäjällä; he ovat tottuneet terrori-iskuihin ja osaavat jo jopa aistia niitä etukäteen!Nyt poliisimme toimintaedellytyksiä on leikattu liikaa
[Poliisien toiminta turvattava ~ https://www.facebook.com/groups/363304347037588/ - ]

Poliisille on annettava kaikki se tuki, rahoitus ja koulutus, mitä tähän uuteen tilanteeseen tarvitaan. Nyt on koulutettava lisäksi maakuntajoukot alueelliseen turvaamis- ja pelastustehtäviin. Ei ole kaukaa haettu jopa Suojeluskunta-ajatuksen perustamista uudelleen. Suomen kansa tarvitsee turvan ja takeet sen onnistumiseksi. Meille on luotava systemaattisesti terrorismin torjuntaoppi, estovalmius ja käsittelyosaaminen.


Meidän on nyt tuotava kaikki sotilaamme pois konfliktialueilta

Suomi on YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta |*, tai on ainakin ollut. Meidän ainoa käynnistäjä konfliktiselvittelijäksi lähtee YK’ sta, ja vain YK-mandaatilta. Me emme ole mukana Nato-operaatioissa, emme Yhdysvaltain johtamissa taisteluoperaatioissa. Meitä ei tule sotkea Yhdysvaltain sotiin, nuo jatkuvat sodat eivät kuulu meille – kuten ei myöskään itäisen naapurin konfliktialueet.


On aika toimia!

Keskustelut ovat ohitse, on aika toimia. Meidän on irrottauduttava liittoutumattomuuden täydelle tielle. Meidän tehtävä ja rooli voisi olla välittäjä ja rauhanneuvottelija. Ammattimainen osaaja, jonka palveluita kysytään ja meitä pyydetään sovittelijaksi – kaikkien osapuolien taholta.
Emme tunnusta mitään väriä, vain puolueeton toimija voi pysyttäytyä konfliktien ulkopuolella. Meidän on oltava uskottava ja luotettava toimija, jonka palveluksia arvostetaan ja halutaan. Tämä on suomalaisten ja Suomen tie – emme ole vastakkain asettuja, vaan yhdistäjä, yhtenäisyyden rakentaja.

EKSTRA
A Nyt kasataan pommia ja pommille syntyy sytytyslanka Irakista, jossa suomalaiset sotilaat ovat taistelujen osapuoli, olkoonkin, että virallisesti on ilmoitettu, että he tukevat ISIS - vastaista taistelua.
B Maailman johtajat keskittyvät pakolaiskriisiin ja Syyriaan
C Pakolaisuuden hinta meille, heille ja maailmalle


Tekstistä linkkinumerot

|2 Sipilä – kotini pakolaisille ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000987558.html -
|5 Käännytettäviä on paljon – hyvin paljon ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1453960108555 -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 88233

DOC Milloin suomalaiset saavat ensimmäisen terrori_17092016 – Microsoft Word Starter
PVM 17092016
870

Ei kommentteja: