keskiviikkona, helmikuuta 08, 2017

Evoluution tuntematon järjestelykyky – konekieltä miljoonia vuosia


(Elämme kehityksen virrassa, jokainen nanosekunti meidänkin aine- ja energiaosien sisuksissa käydään muunnosta aiemmasta, mitään huomiseen katsomatta. Ei ole ennustuksia, ei ennakoimista eikä arvailua. On vain kyky soveltaa juuri nyt |1 tilanteeseen aiempaa opittua – tämä on konekieltä miljoonien vuosien takaa)


Miksi me olemme? ”Ajattelen, siis olen” – Rene Descartes, filosofi totesi satoja vuosia sitten. Oliko ajattelu se, joka eriytti meidät pois evoluution muutoin luoman biosfäärin ravintoketjuista. Mikäli näin, niin kysymys kuuluisi meille käsitteellisen Jumaluuden oivalluksesta, ettei se liity meihin. Me olemme kuitenkin vain osa biosfääriä ja lajillinen alaviite sen ylläpitäjän – evoluution |2 – käsikirjoissa.


[1] Helsingin Sanomat julkaisi hätkähdyttävän hienon kirjoituksen huomisesta tänään, kun parantumatonta sairautta kärsivä konekielen ja tekoälyn huippututkija Timo Honkela * halusi ennen paluutaan biosfäärilliseen kiertoon kertoa jotain sellaista, millä voisi olla merkitystä ihmiskeskeisiin jännitteisiin sopeuttajana.

Vastinkommentti itse HS-toimittaja Jaakko Lyytisen tekstiin:

Erinomainen syvämietelmä. Pysähdyttävä oivallus HS - toimittajalta tarttua tilaisuuteen kirjoittaa jotain merkittävää niin itselle kuin muille. Tämä on meille kaikille avaava lukuhetki surullisuudessaan, mutta kuitenkin toivoa herättävästi.

Rohkea loppupäätelmä: Muurahaiset kertovat koneoppimisen, tekoälyn ja kirkkaan tavoite lukittuman huippusuorituksesta - proletariaatin diktatuuri, joka tavoittelee vain suvullisen ja lajistollisen jatkumon katkeamattomuutta. Professori Timo Honkela halusi julkistaa päässä vilisevän tulevaisuusvisionsa, koska oma visioituminen on kirjoituksen mukaan päättymässä - kesken "koneoppisen" ajatusvirran. Off -kytkin häämöttää, ellei jokin meille käsittämätön biosfäärillisen evoluution "ohjelmakäsky" peruuta Off -käskyä "hieman tuonnemmaksi"!” Linkki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/01/evoluutio-on-kaikkialla.html

Tähän osaan sopii erinomaisesti Saksan Euroviisuesitys vuodelta 1982 – ”Ein bisschen Frieden” -Nicole


Liitämme tähän koneopitun menetelmän mukaan hyppykäskyllä linkin Saalistajiin …

 … Yle: n erinomaisen luontodokumentin, erityisesti vaeltajamuurahaisista, joka on ohjelma loppupuolella ~ https://areena.yle.fi/1-3228208 – on myös toinen synkeämpi konekielisyys ja tekoäly ~ https://areena.yle.fi/1-3766087 - Sota tietoverkoissa!

Lisäksi liitämme pohdiskeluna evoluution merkityksestä, käsitteestä ja olevaisuudesta ajatusvision ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/opetamme-konealya-vaikka-emme-edes.html - Tämä on tarkoitettu haasteeksi konekieltä ja tekoälyä tutkiville – innostajaksi.


[2] Samana päivänä IS – toimittaja tarjosi myös hienon kuvauksen elämästä ilman juuri mitään sitä mitä me kasvulla tavoittelemme

Vastinkommentti itse IS -toimittaja Miikka Hujasen tekstiin:

Väkevä vastakohta aiemmin virrassa (tässä) olleelle tekoälylle, koneoppimiselle ja roboteille |3. Luonto jatkaa, mihin ihminen jää. Ydinkohta: Ihminen ei ole minkään ravintoketjun osa. Ravintoketjuun kuulumattomuutemme, sillä luontaisella tavalla, oli terävästi Tinja Myllykankaalta ** todettu ja ehkä monille sittenkin yllättävästi. Jyväskylä sai jäädä ja Pentti Linkola sai jatkajan. Toimittajalta huippusuoritus

Entä nyt, kun markkinatalous huutaa kasvua – hokema on kaikkien normi-ihmisten huulilla

Timo ja Tinja tarjosivat vaihtoehdot, hyvät sellaiset. Valitsetko luonnon, siis olemisemme aidosti osa biosfääriä. Vai haluatko jatkaa konekielellä, kuitenkin siten, että Timon ehdottama sopeuttaja |5 saisi käskyvallan, tai vähintään ehdotusmahdollisuuden neuvojana, ettemme tuhoa itseämme ja samalla muita – yhtä arvokkaita biosfäärin |6 osasia kuin me ihmiset.

Toivomme kaikille tässä kirjoituksessa mainituille sisältörikasta elämää löytävällä laadulla, joka voi korvata mainiosti suhteellisen elämän pituuden. Yksi ihminen on sosiaaliturvatunnus, mutta jatkuvuus on meissä kussakin, enemmän kuin numerosarja byrokratiassa.

Tässä yhteydessä haluan kiittää haastateltuja heidän tärkeästä ulostulostaan ja toimittajia, joilla oli herkkä tuntemus jotain suurempaa kohtaan.


EKSTRA

Tekstiin liittyvät alaviitenumerot

|1 ”Juuri nyt” on ilmiö, jota ei voida määrittää perinteellisin menetelmin, sillä se on aikajana, jolla ei ole pituutta – esimerkiksi sekunteina. Juuri nyt on niin lyhyt, että se on se heti myös historiaa, mutta on kuitenkin oma maailmansa. ”Juuri nyt” on rajalla, jota ei ole meidän ymmärtämällä tavalla! Evoluution toimintamaasto on näin meille täysin tuntematon – näemme vain ilmentymät, emme itse tapahtumaa, joka on kuitenkin jatkuvaa tuossa ”juuri nyt” – tilanteessa.
|2 Tämäkin on osa evoluutiota – lapsia syntyi ennätysvähän ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702052200065463_uu.shtml -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | PZ | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 120753

DOC Evoluution tuntematon järjestelykyky_05022017 – Microsoft Word Starter
PVM 05022017


|635|