lauantaina, kesäkuuta 10, 2017

Brittiäänestäjät vastasivat peliin – PM May eroaa?

Englannin pääministeri Theresa May otti ison riskin |1, kuten aikanaan, myös konservatiivien, PM David Cameron, joka lupasi kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Cameron hävisi oman ”hyvän ideansa” menestyä parlamenttivaleissa – syntyi Brexit. Nyt pm. May joutuu eroamaan – riskipelinsä jälkeen, kuten Cameron.Työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corby kavensi konservatiivien etumatkaa, ja nyt Britannian parlamenttissa ei ole kenelläkään täyttä enemmistövaltaa – yksin. On aika ryhtyä yhteistyöhön, mutta miten käy Brexit |* eroneuvottelujen kansan tahdon mukaisesti?

|* Kun englantilaiset lakaisivat pöydän puhtaaksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/britannia-loi-uuden-alun-poyta-on.html -


[U] 24.01.2013, kun pm. David Cameron esitteli nokkelan ideansa menestyä vaaleissa ---

Englannin pääministeri David Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.

Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.

Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat 1] – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa 2]

EU rakennettiin 3] euron jykevöittämänä ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle 4], mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin.Entä Brexit, saako se mutkia matkaansa?

Kuinka hyvin yhteistyöhön pakotettu brittiparlamentti ja uusi tuleva pääministeri kykenevät noudattamaan kansan tahtoa ja luomaan parhaan mahdollisen erotien EU' n ahdistavista, mutta lopulta selkeyttävistä säännöistä, velvollisuuksista ja laajasta byrokratiainhimillisyydestä, jossa direktiiviprosessionaalinen idealismi vesittää asemoitumista tiennäyttäjäjohtajana!

...
[U] 24.06.2016 – kun arvioitiin Brexit huomista ---

Se on nyt siinä. Englantilaiset ovat vahvan väkevästi äänestäneet brexitistä – erosta Euroopan Unionista. Median ja EU-johtajien osin pelotteleva uhittelu ei kantanut hedelmää. Englantilaiset pitivät päänsä suoran kansanvallan osoituksessa. Itsenäisyyden kaipuu ja oman reviirin hallinta ylittivät maalliset puheet jostain materiaalisesta hyvinvoinnista.


Tulos oli hämmästyttävä –

51,9 prosenttia kansasta äänesti kyllä brexitille (17.410.742 ääntä) vastassaan EU-kannattajat 48,1 prosentilla (16.141.241 ääntä). Äänestysinto oli koskettavat 72,2 prosenttia. Kansa on nyt puhunut ja tuonut esille suorademokratian välittömyyden – [BBC]


Median ei enää kannata manipuloida, ei pelotella eikä uhkailla

Nyt on rakentamisen aika. Kansakunta tulee eheyttää uudelle itsenäisyyden tiellä päättämään omista asioistaan ja neuvottelemaan yhteistoiminnan eurooppalaiseen perheeseen – kaupallisesti, ympäristöllisesti ja turvallisuuspoliittisesti, muistaen, että Eurooppa ulottuu aina Venäjän Uralille saakka!


...
Entä nyt, kun on pakko tehdä yhteistyötä?

Englannissa on kirkas kaksipuoluejärjestelmä, jossa ollaan ja ei olla vastuussa – toinen laatii lakeja ja toinen haraa vastaan, tai joissain harvinaisissa tapauksissa osaa arvostaa kilpailijansa tekemää kansalaiset huomioivaa hyvää päätöstä. Iso-Britannia on nyt suuren valinkauhan edessä. Kuinka määritetään neuvottelutie pois EU' sta?

Samalla on osattava täyttää Jeremy Corbyn voiton lupaukset – ne muut asiat, jotka vaikuttavat nyt ja heti kuin huomenna arkielämään. Brexit elää omalla raiteella, mutta tuohon raiteeseen on tehtävä liittymiä arkielämän uudistettavista säännöistä, kun kerrankin on pöytä lakaistu vanhasta puhtaaksi! |**


EKSTRA
... Jokapäiväisen elämän arkiasiat voittivat, mutta nuo jokapäiväiset uudistukset linkitetään alkaviin Brexit neuvottelusaavutuksiin? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9659317 -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 145607

DOC Eng PM May eroaa_09062017.doc – OpenOffice Writer
PVM 09062017


|562_5120|

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Oli jo aiemmin pääteltävissä, että Trump on Brexitin kannattaja. Se kun kuuluu Trumpin Euroopan politiikkaan. (Voimallisessa) Brexitissä Trump olisi ojentanut/ ojentaa kätensä briteille.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10302498 -

"Trump The Sun -lehdelle: Mayn pehmeä brexit romuttaa vapaakauppasopimuksen USA:n kanssa
Presidentti Trumpin pääministeri Mayta arvosteleva haastattelu tuli julki samaan aikaan, kun hän tapaa Mayta Britannian-vierailullaan.

Brexit13.7.2018 klo 02:04 ... " -Yle