perjantaina, huhtikuuta 06, 2018

Itä vastaan länsi – onko lännenmies menettämässä otteensa?


Odotamme hetkeä, jolloin järki voittaa” – näin Venäjän presidentti Vladimir Putin viestitti järjen käyttöä [0. Nythän on meneillään raju vastakkainasettelun taistelu – länsijohteisesti. Pinnassa ovat kestosuosikkeina Krim ja Syyria [!] sekä uuden ajan vaalisekaantumiset, vakoilu ja case Salisbury …


Tiivistelmä, joka liittyy linkin alaiseen HS-kirjoitukseen:

Ote:
” … Presidentin väistyvä turvallisuuspoliittinen neuvonantaja H.R.McMaster sanoi tiistaina, että Yhdysvallat ei ole pannut Venäjää ”maksamaan tarpeeksi … _ … Pakotteiden perusteena ovat entisen venäläisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkyttäminen Lontoossa, Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja kyberhyökkäys amerikkalaisia energialaitoksia vastaan … _ … Meidän on rankaistava heiltä viemällä heiltä heidän asiakkaansa”, senaattori Lindsey Graham sanoi venäläisistä … ” -HS/ toimittaja Laura Saarikoski.


... Nyt jymisee väkevän valtiollinen West trolling manipulaatio [1.

Lännenmies ei kestä sitä, että itä nous[s]ee merkittävämmäksi ja vahvemmaksi kuin länsi, jonka asukkaat edustavat vain noin 20 prosenttia maailman ihmispopulaatiosta.

Nostatettu esikauppasota on esimerkki taistelusta [2, jossa US menettää maailmanpoliisiroolinsa.
Case Salisbury [3 on toinen esimerkki, sitä käytetään keppihevosena, jolla ratsastetaan ilman todisteita Venäjää vastaan, joka olisi halunnut osallistua myös tutkimuksiin!
Kolmas esimerkki on US presidentinvaalit, jossa Donald Trump valittiin vähemmillä äänillä Yhdysvaltain johtoon. Venäjää syytetään sekaantumisesta näihin vaaleihin - ilman todisteita [4, sen sijaan pintaan on noussut brittiläinen analyysisekoittaja - Cambridge Analytica yhtiö [5, joka ilmeisesti muun muassa Facebook-tiedoin [6 hämmensi amerikkalaisia valitsemaan Trumpin presidentikseen.
Nyt on käynnissä itä-länsi-informaatiosota [7, jota tuetaan taustalta lännenmiehen protektionismilla – US-johteisesti [8.
Miksi tämä lännestä johdettu uuden ajan sota, painostus ja perusteettomat väitteet?

Syy on selvä. Viime vuosisata oli amerikkalaisten maailmanjohtajuutta, kun Iso-Britannia menetti alusmaansa, kolonniansa ja maailmanvallan – aikanaan anastettujen siirtomaiden itsenäistyessä toinen toisensa perään. II Maailmansota oli vedenjakaja – se synnytti kaksi voittajavaltiota, kommunistisen Neuvostoliiton ja kapitalistisen Yhdysvallat – ja samalla alkoi amerikkalainen kommunismin pelko mccarthyismina.

Tunnetusti Neuvostoliitto romahti talouden ja sotatekniikan paineessa – pilkkoutuen useiksi uusiksi valtioiksi. Tuolloin menehtynyt Neuvostoliitto oli jäänyt jo ennen luhistumistaan yksin, sille ei siunaantunut toveria, kaveria eikä edes ymmärtäjää. Nyt tilanne on aivan toinen, kun USA haluaa pilkkoa nykyisen Venäjän – liian suurena [9.

Tänään Venäjän kaveriksi ja ymmärtäjäksi (tiettyyn pisteeseen asti) on projisoitunut muun muassa raaka-ainemotivaatiolla Kiina, nykymaailman suurin valtio, ja jo kansantaloutenakin maailmaluokan vaikuttajaksi.

Kiina on selvä osa itää, johon kuuluu toistaiseksi vielä määrittämättömällä tavalla yli puolet maailman ihmispopulaatiosta. Tässä vaiheessa ainoa yhteinen motiivi on eliminoida Yhdysvaltojen maailmanpoliisiroolitus [11.


Entä nyt kun tuo informaatiosota – West trolling manipulaationa on täysillä jo käynnissä? [12

Niin yksittäiset ihmiset kuin valtiotkin purkavat kasautuneita paineita [13 – niitä on vapautettava, ettei valtion itsensä paineistuminen johda sisäiseen kaaokseen, jopa vallankumoukseen – joita usein ohjaillaan ulkoa (Kiovan Maidan-aukio ja Syyria).

Jo aikoja sitten sisäisten ongelmien parhaaksi kätkijäksi ja unohduttajaksi syntyi sota – ulkoinen uhka, ja kansallisen turvallisuuden uhkaaja piti nujertaa sotarumpujen pärisyttämisellä … ja ellei se, niin asein [14 ---

Yhdysvaltain presidentti Trump on nyt tähän aikakauteen liian arvaamaton ja ailahteleva [15. Ei niin suurta uhkaa, ellei jotain aivan hienoakin, mahdollisuutena – Trump saattaa tehdä toukokuussa 2018 Putinin kanssa diilien diilin. Tähän on vankka motiivi. Amerikkalaiset eivät voi laskea Venäjää Kiinan taskuun – tuohon ”rakkaussuhteeseen” on lyötävä kiila.

...
Viitteet
[0 ... Britit pitivät Venäjän halua osallistua Case Salisburyn tutkimuksiin - perverssinä. Britit eivät ole löytäneet - ainakaan tähän mennessä - todisteita Venäjän osallisuudesta myrkytystapaukseen ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/putin-salisburyn-myrkkyiskun-aiheuttamasta-kiistasta-odotamme-hetkea-jolloin-jarki-voittaa/6845460 -
[4 Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitea ei ole löytänyt todisteita Venäjän kytköksistä presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaan … ~ https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Edustajainhuoneen-tiedustelukomitea-ei-l%C3%B6yt%C3%A4nyt-todisteita-Trumpin-Ven%C3%A4j%C3%A4-kytk%C3%B6ksist%C3%A4/1122179 -
[5 ... Nythän Venäjää on tässäkin väkevästi syytetty. Syntyykö tästä nolo ja rujo limbo lännenmiehen West trolling manipulaatiolle? ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005629430.html Ote: ”Maailman suurin sosiaalisen median yhtiö on joutunut huonoon valoon sen jälkeen kun selvisi, että Facebookin käyttäjien tietoja oli hyödynnetty muun muassa vaalikampanjoissa...”
[6 Cambridge Analytica -profilointiyhtiö saikin ilmeisesti huomattavasti useamman käyttäjän tiedot kuin aiemmin on luultu. Facebookin oman arvion mukaan 87 miljoonan ihmisen tiedot henkilökohtaisia tietoja päätyi Cambridge Analytican haltuun … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005629572.html -

EKSTRA
Kolme kovaa” - Venäjä, Turkki ja Iran laittavat Syyrian konfliktia järjestykseen – ja näin syrjäyttämässä Yhdysvallat taka-alalle – Syyrian sisällissodan ensimmäisenä ulkopuolisena hyökkääjänä – jo vuodesta 2013! … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005629318.html -

EKSTRA 2
” … Kiinalaiset telealan yritykset Huawei ja ZTE olivat maailman suurimmat patentinhakijat ja kattoivat yhdessä 3 % maailman kaikista PCT-patenttihakemuksista … ” ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2018/vw201814_6/ -

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 165896

DOC ita vastaan lansi_2_05042018.doc – OpenOffice Writer
PVM 05042018

718_7051

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Millaisella kielitaidolla kaltaisesi huipputason konsultti Kiinassa operoi? Putonghua ja kanton nyt tietyti sujuvat, mitenkäs vähemmistökielet? Missä olet kieliä opiskellut?

Jouduin tässä taannoin tekemisiin sellaisen itseään ”konsultiksi” tituleeranneen kanssa, joka oli Kiinassa täysin tulkkien varassa - voitko kuvitella! :D No, meitä on toki moneen junaan ja asemallekin aina jää porukkaa...